Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csillámfaszpóni

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hoffman Rózsának már nem kell olyan egyedül éreznie magát. Nem ő az egyetlen ember az országban, aki komolyan vette a Hírcsárdát. A Színes RTV ugyanis behoffmanrózsázta a viccblog Morgan Freemanről szóló posztját. Csak úgy mellékesen megjegyzik az amerikai filmszínész…..
Csillámfaszpóni 2012.02.15 09:52:45
@joszip: hejj, de hülye vagy, bazmeg. :D
nem érted, mi?
Csillámfaszpóni 2012.02.15 10:26:17
@joszip: látod, tettem szmájlit, aztán mégis komolyan vetted.
idióta.
Csillámfaszpóni 2012.02.15 11:42:28
@joszip: az "idióta" után sem tettem szmájlit. :)
Nemrég olvastam a hírt, hogy a Debreceni Egyetem 90 ember elbocsátására készül. Mivel van néhány ismerős a Közgazdaságtudományi Karon, gondoltam, megnézem, hogy a honlapjukon mit írnak erről, szóval szépen be is írtam a címsorba, hogy econ.unideb.hu, és mit látok? Az oldalt…..
  Kibírja-e a magyar átlagtévénéző, ha feliratot kell olvasni filmnézés közben?   A sokat korholt új médiaszabályozásnak vannak kifejezetten előremutató elemei. Ilyen például a társszabályozás lehetőségének kialakítása, amelyről az NMHH immáron négy szakmai…..
 “Környezetvédelmi szervezetek azzal váldolták az Apple-t, hogy nem vezető vállalat a mérgező anyagoknak termékeiből való eltávolítása terén, lletve termékeinek nem elég agresszív vagy megfelelő újrafeldolgozásával. Az Apple jelenlegi gyakorlatának és haladásának…..
Alant egy újabb lenyűgöző szemelvény következik a nemzetközi szabadalmi perek csodálatos világából.Az internet kulturáltabb szegleteiben létezik egy konszenzus, miszerint az, hogy valaki iOS vagy Android alapú eszközt preferál alapvetően ízlés dolga, és az is nagyjából…..
Jómagam ezt a blogbejegyzésemet kinyomtatva teszem a népszámlálási borítékba. A kitöltetlen kérdőív az nálam marad. A borítékot leragasztva adom oda a számlálóbiztosnak. A boríték átlátszó ablakában az állandó lakcímem helyett a "Népszámlálás jogszerű elutasítása" szöveg fog szerepelni. Kérem a…..
Csillámfaszpóni 2011.09.29 16:10:40
@Thera: Bocs, ha volt már, de szerintem talán ez az eddigi legfontosabb hozzászólás ebben a témában. Ebben a levélben, amit idéztél, ha valódi, a KSH munkatársa elismeri, hogy a jegyző a te kitöltött kérdőíved alapján eljárást kezdeményezhet veled szemben.

Szó szerint: "Nyilvánvalóan hamis válaszok esetén azonban a jegyző ugyanúgy eljárást indíthat, mint válaszmegtagadásnál."

Még egyszer a teljes levél:

"Tisztelt Cím!

A népszámlálás alapszabálya, hogy az adatfelvétel a válaszadó által megadott információk alapján történik. A számlálóbiztos nem kérhet hivatalos iratokat, okmányokat mindig el kell fogadnia az adatszolgáltató válaszait. Ez a bizalmi kapcsolat azonban kétirányú. A számlálóbiztos megbízik az adatszolgáltató által adott válaszokban, az adatszolgáltató pedig megbízik a számlálóbiztosban – valamint a népszámlálás adatvédelmi garanciáiban –, és a valóságnak megfelelően válaszol a kérdésekre. A hiteles válaszokat csak az adatszolgáltató ismeri, tehát a hamis válasz a számlálóbiztos számára sok esetben ki sem derül. Nyilvánvalóan hamis válaszok esetén azonban a jegyző ugyanúgy eljárást indíthat, mint válaszmegtagadásnál.
Közjegyző esetleges bevonásának költségeit az adatszolgáltatónak kell állnia.
Az adatszolgáltató nem köteles beengedni a lakásába a számlálóbiztost. A törvényi kötelezettség a válaszadásra vonatkozik, ami történhet a kapuban, ajtóban is.
A szándékosan, provokatív jelleggel történő valótlan válaszadás szabálysértési eljárás megindítását vonja maga után. Ha ez a nyilvánosság előtt történik, akkor sokat árthat a már említett bizalmi viszony fenntartásának, és ezzel a népszámlálás sikerének is. Fontos szem előtt tartanunk, hogy a népszámlálás közös ügyünk, egy nagyon drága adatfelvétel, aminek az eredményétől számos fontos jövőbeni döntés eredményessége függ a munkahelyteremtés, az egészségügy, az oktatás és más szakpolitikák területén.
Az online kitöltés feltétele, hogy a lakásra vonatkozó belépési kód és jelszó használatával a lakásban élő valamennyi személyről kitöltésre kerüljenek a kérdőívek. Ha nem szeretné, hogy a lakásban élő többi személy lássa az Ön személyi kérdőívét, lehetősége van azt jelszóval védeni.
Célszerű a családon belül egyeztetni, hogy ki lesz az, aki válaszol a számlálóbiztos kérdéseire. Nem szükséges mindenkinek jelen lenni a válaszadáskor, ha viszont valaki kimondottan igényt tart a jelenlétre, fontos úgy megállapodni a számlálóbiztossal, hogy az adott időpontban mindenki jelen lehessen, akinek ez fontos.
Az adatszolgáltatói csomagon a számlálóbiztos feltünteti az elérhetőségét. Ezen keresztül van lehetőség vele egyeztetni az Önnek megfelelő időpontot.

Üdvözlettel:

yyy
Központi Statisztikai Hivatal
Elnöki főosztály, Sajtó- és kommunikációs osztály
tel.:yyy
e-mail: yyy "

"Anonim" "népszavazás"?
Igen, ez egy iroda. Egy méregdrága és kiborítóan ízléstelen iroda, egyenesen Kínából.Oké, tudjuk, hogy Kínának és a kínai gazdaságnak most (még) piszok jól megy. De hogy az európai és amerikai adósságválság kellős közepén, a recsegő-ropogó eurózóna, és a meredeken…..
Csillámfaszpóni 2011.09.19 20:16:27
@tiborka724: még azt az 1 szót sem tudod leírni, amiről annyira szeretnél megaszondani valamit. :D
na, te biztos a mai magyar elithez tartozol.

bejön a fenti győzike stílusú iroda, mi? :)
Na, erre a hírre sem számítottam így hétfő reggel. Elindult a magyar Apple online üzlete, hivatalosan, az Apple.com/hu oldalon most már gyakorlatilag az angol nyelvű oldal minden elemét láthatjuk. Vagyis ott az Áruház gomb is, amit megnyomva válogathatunk a termékek között,…..
Burzsuj Svájc a leggazdagabb!? 2011.09.16 08:00:00
Itt egy újabb gazdaglista. A Global Wealth Report szerint a tavalyi évhez hasonlóan a leggazdagabb országok rangsorát most is Svájc vezeti, de ott van a topban az Egyesült Államok, Japán, Dánia és Hollandia. A rossz hír, hogy mi megint a lista végén kullogunk, amíg az egy főre jutó…..
Csillámfaszpóni 2011.09.16 22:18:35
@RosehillResident: utolsó tanulatlan gyökérsenki vagy, lejön az írásodról. :)
Karl Pilkington ezen a héten Indiába látogat el, ami azért lehet még viccesebb, mint előző, kínai útja, mert ha lehet, a szubkontinensen még több olyan dolog van, ami az utazást, idegen kultúrákat és szokásokat rühellő manchesteri hangmérnököt kiakaszthatja. Már az eligazítás…..
Csillámfaszpóni 2011.09.16 15:59:05
@nandras01: akárhány forrásból hallom (ismerősök, kollégák), a szar, fos és az állandó szagja neki az nem mű, és tényleg az utcán folyik, szaglik, termelődik. és tényleg megbetegszel, akármivel oltod be magad. a nyomor is real, nem mű. a szent emberek is pont ilyen komolyak. nem hinném, hogy az a műember, aki nem szereti lefosni a bokáját.

nekem az évek során egyre bővül azon helyek listája, ahova soha nem akarok eljutni, India az elsők közt került fel erre a listára.