Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gra66er

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 A Rituális Rémtettek 90-ben alakult alter rock, vagy (megkockáztatom) post-punk zenekar. 91-ben adták ki a Rituálé című kazettájukat, és sokfelé koncerteztek. 93-ban azonban fel is oszlik a banda, mint aki jól végezte dolgát. Jól végezték dolgukat egyébként. Zollye,…..
gra66er 2011.09.17 00:53:37
Sziasztok! Üdvözlök mindenkit!

A minap hívta fel húgom a figyelmemet (honnan ismerte vajon a Rituálist, hát tölem), hogy letölthetö a RR albuma a netröl (az utolsó két számot nem is ismertem). Kellemes emlékeket idézett fel bennem. Még mindig jó hallgatni, és szerintem nem csak a nosztalgia miatt. Annak idején nagyon sokat hallgattam, elöször csak sokadjára másolt kaziról, de aztán sikerült megvenni eredetiben is, a szolnoki buszpályaudvaron (nem messze a stúdiótól).

De ne szaladjunk elöre... Elsö, és egyben sajnos utolsó személyes emlékem az együttessel kapcsolatban az, amikor 1993 nyarán Mezötúron, az akkor még Jäger Sör- és Rockfesztiválon (az elsö mezötúri fesztivál, még a zöldségpiac csarnokában info: http://hu.wikipedia.org/wiki/WAN2_Fesztivál) hallhattam öket, 14 évesen, az elsö fesztiválon, amin kint voltam. Bár az emlékeim már halványodnak, úgy emlékszem, hogy már ott is elhangzott a koncert végén, hogy feloszlik a banda. Nagyon bántam, mert ök tetszettek a legjobban az összes fellépö közül. Máig emlékszem viszont a kellemesen vizezett sör ízére, hhehe :-)

Aztán, mint már fentebb írtam, agyonhallgattam fostos másolt kaziról, mígnem valamikor 95-ben, vagy 96-ban vettem meg egy kallódó eredetit, amit azonnal átmásoltam hallgatáshoz, az eredeti kikímélve azótais megvan. Egyszer be is digiztettem egy ismerössel, akinek 3fejes deckje volt, de az anyag megsemmisült egy vinyóbalesetben :-(

@Gábor: említetted, hogy vannak DAT kazijaid kallódóban. Meg van még esetleg az album mastere is? Nagyon boldog lennék, ha egyszer tényleg jó minöségben hallhatnám. Amugy nem kéne a hangzáshoz hozzányúlni, csak ami a netröl is letölthetö, hallatszik rajta, hogy kaziról házilag digizett, a magasak hullámzanak (csúszkál a fej), a sebesség ingadozik, ehhh...... ha kijönne CD-n, vagy FLAC-ban, vagy jó MP3-ban, fizetnék is érte. 18 év után! (te jó ég, 32 vagyok)

@Zollye: penge a basszusjátékod az albumon, a RR-hangzás egyik fö eleme, szóval érdemes volt a gyakorlás, respekt! És köszönet a sok infóért is!

Ha szabad kérdezni mi történt azóta a többi egykori taggal? Èváról, vagy Gúnárról nem esett még szó...