Regisztráció Blogot indítok
Adatok
matema

80 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"There is no Light without Darkness" Nemrég megtanultam azt, amiről a jógik beszélnek. Ne hagyd, hogy a múltad vagy a jövőd irányítson. Ez egy nehéz lecke volt. A felismerésig egy gyerekkori traumán keresztül vezetett az Út... A feltárásban persze nem voltam egyedül. Vettem a bátorságot és ismét…..
Az előző héten csütörtök reggel vezetés órám volt. Mivel éjjel nem tudtam igazán aludni, így fáradtnak éreztem magam. Három és fél óra alvás után vezetni? Azt gondoltam, hogy képtelen leszek rá, de nem így lett...Végül egy MOLkutas kávé után, a 2-es úton Vác felé vettük az irányt. Az oktatóm Anatol…..
Mi az a Kali yuga? A legrövidebb válasz erre a kérdésre az lenne, hogy: az a kor, amiben manapság élünk. A hindu világkorszakok témája mindenképpen megérdemli, hogy eltöprengjünk rajtuk egy keveset. Tegyük ezt azért, mert ha körülnézünk a bolygón azt érezhetjük, hogy az élet minden…..
A Föld nem hétköznapi égitest, bonyolult de mégis gyönyörű hely. Hogy miért mondom ezt? Azért, mert amikor megérkezünk erre a bolygóra, abban a pillanatban elfelejtjük, hogy valójában honnan jöttünk és hová tartozunk. Megfeledkezünk az igazi Önvalónkról, ami tiszta, isteni és örökké létező.  Földi…..
Úgy tűnik, hogy az idei szeptember a változásról és az elengedésről szól. Nemcsak azért, mert a nyárból egy szempillantás alatt ősz lett, hanem mert az elmúlt két hétben lezrárult egy korszak az életemben. De ne szaladjunk ennyire előre, kezdjük a bejegyzést egy egészen friss történettel: Tegnap…..
Má - té - Ma SzabadságOM 2018.08.26 13:14:07
Nyáron sosem viszem túlzásba az írást mert szeretek csavarogni és strandolni, így kevés időt töltök a lakásban. Az idei nyaram pedig különleges és eseménydús volt. De vegyük szép sorjában a fontosakat és a frisseket. Minden azzal kezdődött, hogy június 6-án sikeres KRESZ vizsgát tettem. Állítólag…..
Tegnap sikeres gerincjóga oktató vizsgát tettem a Sarasvatiba. Mostmár jobban értem az emberi test működését és a gerinc szerepét a testtartásban. Összességében magabiztosabb lett a tudásom és a gyakorlásom egyaránt. Hála Istennek. Pihenésképp 13:00 óráig lustálkodtam és közben félálomban tévét…..
Idén hamvazószerda napja február 14-ére esett. Nagyjából én is ekkor kezdtem el a húsvétig tartó böjti időszakomat, ilyenkor nem eszem húst, csokoládét, kristálycukrot - vagy másnéven fehér mérget - és nem iszom alkoholt sem. Ez a harmadik ilyen időszak az életemben, hiszen a negyven napos böjtöt…..
matema 2018.03.18 20:16:16
@sheramis: amit meg kell éreznem, látnom, vagy tapasztalnom akár a jógában, akár a meditációban, az meg fog velem történni az elrendelt időben, amikor teljes szívből készen állok arra, hogy megéljem. Semmi más dolgom nincs, csak kitartóan gyakorolni, mert tudom, hogy a többi jön majd megától. Jól vagy? Válthatnánk e-mailt :) Sok szeretettel gondolok rád XoXo...
A múlt héten napokig arról elmélkedtem, hogy a Teremtő mindennap ad nekünk apró csodagyöngyöket. Mostanában mintha jobban be tudnám fogadni a Lelkembe ezeket a színes, szalagos kis ajándékcsomagokat. Szerintem vannak kisebb, nagyobb meg egyéni csodák is. Ha elkezded a saját Utadat járni, akkor…..
A Kozmikus Közzététel sorozat újabb epizódjának összefoglalója itt olvasható:   http://kozmikuskozzetetel.blogspot.hu/2017/12/kozmikus-kozzetetel-ix9.html    ..
matema 2018.02.10 09:25:55
@UFO Kutató: Kedves Kutató! Tudod én egy mozgáskorlátozott ember vagyok. Sok sérelmet hordoztam magamban, azért, hogy milyen a világ és, hogy bánnak velem az emberek. Aztán elkezdtem megváltoztatni az életemet, szépen, lassan fokozatosan. Jógával rengeteget javítottam a fizikai helyzetemen, ma már bot nélkül járok. A család és rendszerállítások által megértettem az életem történêseit, a családomat, és saját magamamat is. Rájöttem a rejtett erőforrásaimra és most fejlesztem magam tovább fizikailag és lelkileg is. Biztosan benned is vannak erőforrások, hiszen tálentumaid Neked is vannak, kerülj közelebb a lelkedhez, a benned élő intuitív oldalhoz, akkor harmonikusabb lesz az Életed. Kezdetnek ajánlom Neked a Beszélgetêsek Istennel sorozat 1-4. részét, mert hidd el, hogy a világ és maga az élet sokkal szebb és fantasztikusabb, mint mi gondoljuk itt mindannyian a Fórumon és mindenütt. Az emberi Lélek szeretne fejlődni, tapasztalni és mindenkiben vannak lehetőségek, igen Benned is. A hibák ellenére az emberi fajt nem látom genetikai hulladéknak. A test meg tudja gyógyítani magát, ha foglalkoznak vele. Az én testem tele volt fizikai fájdalommal, a jóga és a napi gyakorlás megfiatalította a testem, ma már nincs izom Ês ideg fájdalmam. A Lélek is megtalálja azt az utat, amiért leszületett erre a bolygóra. Hidd el, hogy Te is megtalálod az Utad, csak őszinte szándék legyen benned az Út iránt, hogy járni szeretnél rajta és egyszer csak az ösvényen leszel, és hidd el, hogy mindenki a saját ösvényén keresi, még akkor is ha nem tud róla...Legyen szép napod, üdv :Máté
A Ghí - vagy más néven tisztított vaj - az ayurvédikus konyha alapját képezi. A tehén vagy bivajtejből készült vajat  régen sütéssel tartósították, így a vaj trópusi hőmérsékleten is hosszan eltartható volt. Érdekességként jegyezném meg, hogy Magyarországon a Jászságban is ismerték a vaj ezen…..
Má - té - Ma Számadás 2017 2017.12.31 13:45:01
December 31-e van, nemrég ébredtem fel. A laptopom előtt ülve az a kérdés foglalkoztatott, hogy milyen volt a 2017-es évem? Hogyan éreztem magam a bőrömben az utazásom során? 2017 legfontosabb feladata a tanulás volt. Márciusban elkezdtem az Ayurvédikus Jógaterapeuta képzést a Sarasvatiban és…..
Má - té - Ma A télapó hozta... 2017.12.05 21:28:09
Már egy ideje gyógytornára meg gyógymasszázsra járok a Kútvölgyi kórházba. Ma délután ismét útnak eredtem a szokásos terápiámra. Az elmúlt három foglalkozás óta az SMR henger egyéni használatát tanulom a gyógytornászomtól Katalintól. A masszírozó hengert a teljes testsúly segítségével átgörgetjük a…..
matema 2017.12.06 21:26:31
@xyron: Nem :) De mást sem :)
  Három évvel ezelőtt, ezen a napon voltam életem első jógaóráján. Egy barátom beszélt rá, hogy menjek el vele jógázni. Persze, akkor még nem sejtettem, hogy ezen a csütörtökön az egész életem megváltozik majd... Az első órákon majdnem meghaltam, folyt rólam a víz és alig kaptam levegőt. (Akkor még…..
Ma - november 14-én - 41 éves lettem. Egyáltalán nem érzem ezt, semmilyen szinten sem. De azt le kell szögeznem, hogy ez volt az eddigi legfurcsább születésnapom. Röviden elmesélem Nektek, hogy miért gondolom ezt... Reggel az irodai munkám után el kellett mennem a Kútvölgyi Rendelőbe, délután 14:00…..
matema 2017.11.15 17:16:48
A jóga mellett ha alkalmam nyílik rá szeretek kirándulni és ismeretlen tájakat felfedezni. Harminc éves korom tájékán jártam először Erdélyben. A legjobb barátaimmal mentem el a csíksomolyói zarándoklatra. Ekkor láttam életemben először a Szent Anna tavat, de jártam a Békás szorosnál, a Gyilkos…..
(Vaszisthászana - Fotó: Pákozdi Rita) A Senior Jóga képzés befejezése után szerettem volna további ismerteket szerezni a jógáról mert azt éreztem, hogy belenyaltam egy fagyiba és mégtöbb gombócot kérek belőle. Ezért - Anikó javaslatára - megpályáztam a Sarasvati Alapítvány ösztöndíját és így 2017…..
  Tegnap este 18:32-kor izgatottan vártam az Astóriánál egy barátomat, mert nála voltak a színházjegyek. Szerencsére időben érkezett... Sam Holcroft Családi Játszmák című kétfelvonásos vígjátékának premierjére ígyekeztünk a Belvárosi Színházba. Szerintem egy premier mindig más, mint egy hétköznapi…..
Az Exopolitika Magyarország bloggal közösen írott ismertetőnkben megpróbáljuk röviden bemutatni/összefoglalni Dr. Steven Greer „Illegálisan Titkosított” (Unacknowledged) címmel újonnan kijött dokumentumfilmjének legfontosabb megállapításait...
matema 2017.06.08 23:24:00
@xyron: köszönöm :) Jógaterapeuta képzésre járok, alakulok :) Néha azért eszembe jutsz :) Igen, ahogy mondani szoktam : " A jóga mindig jó :)" Sok szeretettel :M
A Kozmikus Közzététel sorozat újabb epizódjának összefoglalója itt olvasható:   http://kozmikuskozzetetel.blogspot.hu/2017/01/kozmikus-kozzetetel-vii16.html    ..
matema 2017.05.08 22:12:08
@xyron: mindjárt megnézem az indiait :) Mindig olvaslak :) meg a Többieket is, mert összességében Mind elgondolkoztattok a világról... Szóval jó, hogy Vagy/ jó, hogy Vagytok :)
matema 2017.05.09 23:05:01
@xyron: tudom, hogy te is olvasol engem :) üdvözletem :)
matema 2017.05.10 22:20:58
@xyron: làttam az indiait és kissé meglepett, de tényleg hasonlítok rá. Most meg ugye naponta jógázok, meg megint járok egy újabb jógás képzésre....meg egyéni fejlesztésre a tanáromhoz. Vannak még meglepetések/egybeesések az Életben... :) Valami azt súgja, hogy ez még csak a kezdet :) NAMASTE :)
  Február 27-től április 14-ig böjtöltem életemben először. A természetgyógyászom javasolta mert a februári konzultáción kiderült, hogy még mindig le kell adnom néhány kilót. Ugyanis a súlyfeleslegem miatt  sokszor fájt a baloldali csípőizületem. Abban állapodtam meg Gabival, hogy végig csinálom a…..
  Tegnap munka után a Vígszínház mellett egy kis kávézóban volt egy rövid és könnyen felejthető találkozóm. Fél hét körül éppen indultam volna hazafelé, amikor egy hirtelen ötlettől vezérelve, bementem a Vígszínházba és megkérdeztem, hogy milyen darabot játszanak ma este. A Pál utcai fiúk című…..
Napok óta motoszkál bennem ez a cím, szombat éjjel még aludni sem hagyott... Az elmúlt másfél hónapban nehéz időszakon mentem keresztül a figyelmetlenségem miatt. Nos, azt tudjátok, hogy elmúltam 40 éves, nincs ezzel semmi gond, de bizonyos dolgokra oda kell figyelnem az életem hátralévő részében.…..
Azt mondják, hogy az idei esztendő számmisztikai értéke az 1-es, mert ha összeadjuk az egyes számjegyek összegét  (2+0+1+7 = 10) végül 10-et kapunk, a 10-es szám pedig tovább bontható az 1+0 összegére, ami végeredményként pedig 1-et jelent. Az egyes pedig mindenki számára egyenlő a teljes…..
Körülbelüll egy hónapja vagyok 40 éves. Hogy, hogyan is érzem magam az új korcsoportomban? Röviden összefoglalom Nektek : lelkileg ugyanúgy mint a harmincas éveim elején, de most sokkal erősebb és vidámabb vagyok. Őszintén bevallom, hogy a korcsoport dilemma az elején még zavart, de ma már…..