Regisztráció Blogot indítok
Adatok
matema

96 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Má - té - Ma Mi kell az élethez? 2023.12.12 22:36:28
Tegnap reggel, miközben a metróban a Deák téri Princess felé vitt a mozgólépcső, hogy találkozzak Vikivel a kolléganőmmel, a szokásos álmos, kissé meditatív hangulatomban hirtelen beugrott egy gondolat és nem hagyott nyugodni: "az élethez bizalom kell". A bizalom pedig egyenlő a Gondviseléssel -…..
A legutóbbi bejegyzésemben a szeptemberi családállításom történetét meséltem el nektek. Azt is megemlítettem, hogy a mostani életszakaszomban teljes újrakezdésben vagyok. "Jelenleg tiszta lappal indulok tovább és a sors majd eldönti, milyen irányba menjek..." -  írtam ezt felszabadultan október 5-én…..
Arról már többször írtam nektek, hogy 2024-ben lesz 10 éve annak, hogy családállításra és BACH virágterápiával egybekötött segítőbeszélgetésekre járok Gabihoz. Az igazat megvallva ez egy komoly önismereti belső utazás a lélek láthatatlan mélységeibe és dimenzióiba, ami egyelőre (ebben az életemben) …..
Mottó: Jól vigyázz, mit kívánsz, mert egy szempillantás alatt valóra válik!" Az előző írásomat ott fejeztem be, hogy röviden kifejtettem nektek, hogy mit érzek a gondolatok teremtő erejével kapcsolatban. Úgy látszik, közel 47 évesen ebben az életszakaszomban ezt kell megértenem és…..
Má - té - Ma fordulópont... 2023.06.27 15:58:44
"Mottó: egy valódi testi és lelki krízis mindig alkalmas a teljes változtatáshoz!"   Van, amikor reggel felébredsz és egyszerűen csak a lelkedben érzed, hogy hamarosan minden megváltozik körülötted! Ma ébredés után szinte minden sejtemet és atomomat átjárta ez a tiszta és világos gondolat. Még az…..
2022 július 13-án meséltem nektek arról, hogy "álmomban valami megszületett belőlem, de pontosan nem emlékeztem rá, hogy mi volt az". Azóta nem írtam a blogomba. Hogy miért? Azért mert teljes egészében az elmúlt 10 évem történetének leírásával foglalkoztam, hiszen ez volt az én tudati és lelki…..
Úgy látszik, hogy a Mindenség Teremtője újabb figyelem felhívó álmot bocsájtott rám. :) Tegnap reggel ugyanis azzal a jóleső és kissé groteszk érzéssel ébredtem, hogy valami megszületett belőlem,  kiszakadt a lelkemből és ha lassan is, de végül megérkezett a fizikai világba...  Felkelés után…..
Mottó: Teljes szívből hálás vagyok mindenért, ami megjelenik az életemben. Vasárnap reggelre két fontos és emlékezetes álmom volt. Az elsőben visszatértem Pápára a gimnáziumi éveim helyszínére. Álmomban a mostani kék Opel Astrámmal - immár felnőttként -  leparkoltam a Március 15-e téren. Majd…..
Régen írtam blogot, de nem hagytam abba az írást, hiszen ebben az évben az életem történetét, a 2014 őszétől egészen 2022 januárjáig bejárt utamat próbálom egy kéziratba önteni. A folyamat közben rájöttem arra is, hogy kéziratot írni sokkal nehezebb feladat, mint azt valaha gondoltam volna, de most…..
2022 január 19-ét az áttörés napjaként könyvelem el az életemben. A tavalyi C@vid utáni hónapokban nem volt kedvem jógázni. A fertőzés után az enyhébb depresszió és a mellékhatásoktól való folyamatos rettegés miatt hiányzott belőlem a motiváció, hogy visszatérjek a napi gyakorláshoz. Tudom, hogy…..
A családállítóm levele után elgondolkodtam...Annyira belegabajodtam a saját félelmeimbe, hogy észre sem vettem, hogy az elmúlt napokban sokat javult az állapotom. Minden gyógyszert a megfelelő módon beszedtem, amit felírt a háziorvos. Istenek hála a szteroidok szépen lehúzták a gyulladást a…..
Bizony rég nem jártam erre. Az az igazság, hogy valahol az első és a száznyolcvan-harmadik hullám között elveszítettem az ihletemet. Azt éreztem, hogy az életemben nem történik semmi említésre méltó. Márciusban szerettem volna elmenni egy yin jógaoktatói továbbképzésre a Sarasvatihoz, de ez sajnos…..
A Kozmikus Közzététel sorozat epizódjának fordítása itt olvasható:   http://kozmikuskozzetetel.blogspot.com/2019/12/kozmikus-kozzetetel-xiii16.html    ..
Má - té - Ma Az első ezresem... 2020.07.15 19:03:14
Közel két hónap koronavírus-járvány miatti önkéntes száműzetés után, május 17-én végre hazajutottam Balatonfűzfőre. Az édesanyámnak nagy álma volt, hogy az első Budapestről hazavezető utamon mellettem legyen ezért úgy szerveztük a dolgokat, hogy az ő kívánsága mindenképpen teljesüljön. Vasárnap…..
Má - té - Ma Az elmaradt tavasz 2020.05.22 01:17:21
Idén tavasszal sajnos nem láttam az újraéledő természetet, vagy azért mert épp kezet mostam, vagy mert épp egy patikában maszkot vásároltam. A március legjelentősebb eseménye az volt, amikor péntek 13-án átvettem életem első autója slusszkulcsait. Egy kék sportos jellegű háromajtós Opel Astra lett a…..
Mostmár az is foglalkozik vele, akit ez a téma eddig nem érdekelt vagy nem tulajdonított neki túlzott jelentőséget. Korona vírus. Két szó, ami felforgatta a modern világot és minden bizonnyal hosszabb távú negatív kilátásokat is okoz majd gazdasági téren. Az influenzához hasonló vírus…..
Néhány napja megnéztem a blogomat, 2019 júniusában írtam utoljára. Ezután átmeneti időre elveszítettem az ihletemet. Nagyon lefoglalt a vezetés és az ezzel együtt járó tanulási folyamat, amíg eljutottam oda, hogy tavaly december 18-án végre kezemben tartottam a hőn áhított…..
"There is no Light without Darkness" Nemrég megtanultam azt, amiről a jógik beszélnek. Ne hagyd, hogy a múltad vagy a jövőd irányítson. Ez egy nehéz lecke volt. A felismerésig egy gyerekkori traumán keresztül vezetett az Út... A feltárásban persze nem voltam egyedül. Vettem a bátorságot és ismét…..
Az előző héten csütörtök reggel vezetés órám volt. Mivel éjjel nem tudtam igazán aludni, így fáradtnak éreztem magam. Három és fél óra alvás után vezetni? Azt gondoltam, hogy képtelen leszek rá, de nem így lett...Végül egy MOLkutas kávé után, a 2-es úton Vác felé vettük az irányt. Az oktatóm Anatol…..
Mi az a Kali yuga? A legrövidebb válasz erre a kérdésre az lenne, hogy: az a kor, amiben manapság élünk. A hindu világkorszakok témája mindenképpen megérdemli, hogy eltöprengjünk rajtuk egy keveset. Tegyük ezt azért, mert ha körülnézünk a bolygón azt érezhetjük, hogy az élet minden…..
A Föld nem hétköznapi égitest, bonyolult de mégis gyönyörű hely. Hogy miért mondom ezt? Azért, mert amikor megérkezünk erre a bolygóra, abban a pillanatban elfelejtjük, hogy valójában honnan jöttünk és hová tartozunk. Megfeledkezünk az igazi Önvalónkról, ami tiszta, isteni és örökké létező.  Földi…..
Úgy tűnik, hogy az idei szeptember a változásról és az elengedésről szól. Nemcsak azért, mert a nyárból egy szempillantás alatt ősz lett, hanem mert az elmúlt két hétben lezrárult egy korszak az életemben. De ne szaladjunk ennyire előre, kezdjük a bejegyzést egy egészen friss történettel: Tegnap…..
Má - té - Ma SzabadságOM 2018.08.26 13:14:07
Nyáron sosem viszem túlzásba az írást mert szeretek csavarogni és strandolni, így kevés időt töltök a lakásban. Az idei nyaram pedig különleges és eseménydús volt. De vegyük szép sorjában a fontosakat és a frisseket. Minden azzal kezdődött, hogy június 6-án sikeres KRESZ vizsgát tettem. Állítólag…..
Tegnap sikeres gerincjóga oktató vizsgát tettem a Sarasvatiba. Mostmár jobban értem az emberi test működését és a gerinc szerepét a testtartásban. Összességében magabiztosabb lett a tudásom és a gyakorlásom egyaránt. Hála Istennek. Pihenésképp 13:00 óráig lustálkodtam és közben félálomban tévét…..
Idén hamvazószerda napja február 14-ére esett. Nagyjából én is ekkor kezdtem el a húsvétig tartó böjti időszakomat, ilyenkor nem eszem húst, csokoládét, kristálycukrot - vagy másnéven fehér mérget - és nem iszom alkoholt sem. Ez a harmadik ilyen időszak az életemben, hiszen a negyven napos böjtöt…..
matema 2018.03.18 20:16:16
@sheramis: amit meg kell éreznem, látnom, vagy tapasztalnom akár a jógában, akár a meditációban, az meg fog velem történni az elrendelt időben, amikor teljes szívből készen állok arra, hogy megéljem. Semmi más dolgom nincs, csak kitartóan gyakorolni, mert tudom, hogy a többi jön majd megától. Jól vagy? Válthatnánk e-mailt :) Sok szeretettel gondolok rád XoXo...