Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Namely

0 bejegyzést írt és 3394 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1980-as évek. Az egykori RUC (északír brit rendőrség) tagja egy darts-nyíllal a nyakában egy zavargás során..
Namely 2023.07.30 14:32:34
@Galaric:
"Az az aranybánya maga lehetett a földi pokol..." miért?
"A tuszi gyerekek véres lábnyomait látva pedig" nekem az jutott eszembe, hogy, hogy mászik át valaki úgy egy falon, hogy a teljes lábnyomait otthagyja elkenődés nélkül.
De ha legközelebb elmész egy belga nagykövetség előtt, emlékezz a képre.

@toto92:
"De hogyan autóztal fel a fenyőre?" gondolom az elején (állva a tetején), ami a földdel egy szinten volt. Az más kérdés, hogy nekem gyerekkel eszembe sem jutna ott sátorozni (magasan van).
Namely 2023.07.31 23:30:41
@Galaric:
"kicsit nagyíts bele a képbe és megláttod. Vagy dolgoz egy teljesen gépesített frontfejtésen 3 műszakban 1 hónapig. És utána gondold végig, hogy mindezt kézi erővel kell végezned."
Ezt még mindig nem értem, hogy miért "földi pokol". De gyanítom te sem.
"Nulla empátia sugárzik belőled, így kérlek a továbbiakban hagyd figyelmen kivül a hozzászólásaimat.
Köszönöm!"
Jól mondta Milo Yiannopoulos, hogy amikor a sznobok nem tudnak valamire válaszolni, egyből mennek vissza a safe space-be, ahol semmilyen valódi kérdésre nem kell válaszolni.
De persze ki kell még írnod, hogy "apuci haragszik" :D :D :D
"Segíts magadon", szűrj, mint a többi önkielégítő, vagy ne válaszolj, de azt ne várd el, hogy emlékezzek a nickedre, hogy ki az, akinek a hab lelkét nem szabad zavarnom :D :D :D
Szánalmas.
Namely 2023.08.13 18:14:57
@Galaric:

"ritka nagy feketöves gyökér vagy."
most vérig sértettél

"Bár veled elentétben kohászként, vasöntészként a szakmában sok-sok évet fizikai munkával eltöltő emberként mondom azt, hogy bányásznak lenni a világ legegészségtelenebb, legveszélyesebb és legnehezebb munkáját végezni igazi embertpróbáló a feladat."
Érdekes módon most valahogy mégis le tudtál írni érveket arra, hogy miért gondolod úgy, hogy az a "földi pokol".
Akkor elsőnek miért nem tudtad megtenni? :) erre a válasz lentebb

"Mégis leszállnak a mélybe napról-napra, műszakról műszakra, hogy működjön a civillizációnk."
Önámítás lvl 1.000.000: pénzért szállnak le, végzik azt a munkát, nem pedig valami magasztos célért. Ahogyan az öntödei munkás, az újságíró, vagy éppen a zenész is. Pénzért. De tényleg: annyira szépen hangzik ez a mondat. Csak baromság.

" És ha szerinted mindezt minimális gépi segítséggel ókori körülmények között megtenni nem jelent pokoli körülményeket akkor az csak annyit jelent, hogy fogalmad sincs a fizikai munka mibenlétéről."
Csakhogy én, és te sem tudod megítélni innen a világ másik végéről, ugyanis ami ITT neked földi poklot jelent, az lehet, hogy valakinek ott és akkor egy reális alternetívát.
Én is írhatnám a belvárosi, kényelmes irodából, hogy a kínai ruhavarrás napi 2 dolcsiért egy "földi pokol", húzhatnám fel az orromat fintorogva, de mégis ki vagyok én, hogy megítéljem más emberek helyzetét pusztán az alapján, hogy nekem ahhoz képest mi jutott?
Ezt az általam médiasznoboknak tituláltak teszik 7/24: "bölcseket" mondanak, mély érzelemmel, átéléssel, úgy, hogy a másik ember helyzetére nagy ívben tesznek, csak a saját helyzetük izgatja őket.
Ha nem így lenne, akkor már egy eladott okostelefon nem lenne az Unióban. És neked sem lenne semmi ilyen a birtokodban. De téged sem érdekel a másik ember élete, max akkor, ha egy like-ot akarsz kapni az "együttérzésed"-ért.

"Ha mégis rendelkezzel ez írányú ismeretekkel (amit személy szerint kétlek) akkor pedig csak egy igazi érzéketlen tuskó vagy."
Olyan könnyű ezeket leírni, de mondd csak, a nagy beleérzéseddel vásárolsz kínai árukat? Iphone? Brazil banán? Afrikai gyümölcsök? Mennyivel jobb ember vagy te, aki az együttérzésről papolsz, de közben nap mint nap rabszolgák által előállított javakat fogyasztasz, csak azért, mert olcsóbb?
"Ja és ha már idézgetsz akkor így teszek én is:"kicsit nagyíts bele a képbe és megláttod. Vagy dolgoz egy teljesen gépesített frontfejtésen 3 műszakban 1 hónapig. És utána gondold végig, hogy mindezt kézi erővel kell végezned."
Az nem válasz volt, hanem kioktatás. A válasz az, amit a mostani kommentben írtál.

Összefogalásként:
nincs igazad, onnan látszik, hogy egy egyszerű kérdésre is azonnal betámadtál és "haggyábékén" :D
Blöfföltél, mélyet akartál írni, hogy mindenki megértően bólogasson.
Nem jött be.
Választhatsz: szűrj, mint a többi fatökű, safe space önkielégítő, vagy hagyd figyelmen kívül, amit írok. Esetleg megtanulod ennyi évesen, hogy nem sértődött gyerekként duzzogsz, hanem értelmesen kifejted a véleményedet.
A nyári ismétlésben ma egy 2016 decemberében megjelent bejegyzést mutatok újra: Néhány napja leltem néhány képre Chris Niedenthal fotós gyűjteményében, aki a nyolcvanas évek jellegzetes kelet-európai mindennapjait is megörökítette. Rengeteg fényképet találhatunk tőle Lengyelországról, de van nála…..
Gróf(nő) Vay Sándor/Sarolta (1857-1918) 1889 novemberében letartóztattak Klagenfurtban egy csaló férjet, akiről kiderült, hogy nő, és ezt állítólag még a neje sem tudta! A hír végigviharzott Európán. De még a világ túlsó felére is elért. A San Francisco Call nemzedéke leghírhedtebb európai nőjének…..
Namely 2023.05.28 18:38:26
"Hegyesi Mari (Budapest, 1983/7.)."
Gondolom 1883 akart lenni.

@gigabursch:
akkorban azért a nyilvánosság sokkal lassabban reagált mindenre hiszen az információáramlás nagyságrendekkel lassabb volt, nem kaptak mindent uszítással, és ami még ennél is fontosabb, hogy az emberek nem gondolták, hogy mindenhez közük lenne.
Ma, sajnos, nem ez a helyzet: minden lényegtelen dologról azonnal tud mindenki, néha akkor is, ha nem akarja, amit ráadásul kész ítélettel tálalnak (1000-rel megy az agymosás), és mindenki úgy gondolja, hogy neki aztán ítéletet KELL mondania mindenki felett most azonnal.
Namely 2023.05.29 12:30:17
@JTom: aha, így már érthető... más: a 2 csúcsgép-hirdetés tetszett? :D
Namely 2023.06.16 13:33:08
@Terézágyú:
"Az is csoda, hogy a illiberális jobberidióta agyhalottak nem átkozták még ki."
Honnan? Mert kiátkozni akkor lehet, ha az észrevehető, észrevehető pedig akkor lesz, miután hőst csinál érdemtelenül téveszmés emberek tucatjaiból a fent említett elembétékúpés/klímahisztis/vegán/stb banda.
Hogy mi ennek a lényege?
Hogy ne az igazán fontos kérdéseket tegyék fel, inkább rágódjanak el a gumicsonton, amit a média felkínál.
1914. Villamos New Yorkban a Broadway és a 242. utca kereszteződésében..
Namely 2023.06.08 13:27:14
@uluk4i:
"távol álljon tőlem a jogászkodás, de ... ugyanolyan bánásmód illet, mint a görög fegyveres erők tagjait.
És még ha nincs is igazam, a tömeges lelövetést tényleg nem nagyon lehet mivel védeni..."
Én nem vagyok jogász, tehát az én okfejtésem csak egy érzés: keményen visszaél valaki a civil (tehát sérthetetlen) státuszával, ha rátámad a katonára. A képaláírásban az van, hogy rátámad, tehát semmit nem véd meg, pl asszony, gyerek, stb (ahol a spontán volta szóba jöhetne) így ezek tervezve kell, hogy legyenek, ami partizánakció.
Ha civil, maradjon meg annak. Ha partizán, akkor rendben, legyen az, de annak pedig lesz következménye, különösen harci helyzetben.

@Almandin:
"Ez természetes védelmi ösztön. Teljesen normális, ha valaki nem nézi tétlenül, hogy jön befele az ellenség."
Akkor pedig nem kell a jogra hivatkozni, ha ebből baj lesz.
"Érdekes, az nem zavar, hogy a németek megszállókként mentek oda?"
Én nem találom a kommentemben az erre utaló részt. Segítenél?

@Androsz:
"A szöveg annyit mondott, hogy "többen rátámadtak az égből érkező ellenségre". Nem tudjuk, pontosan mi történt, és azt sem mondta senki, hogy ezek "civilek", csak az áll ott, hogy lakosság. Egy eldugott görög faluba megérkezik egy szakasz német katona, puskával, erre a görög paraszt mihez kezdjen?"
Végezze tovább a napi teendőit.
"Gondolom, néhányan elővették a vasvillát, és dühösen nekirontottak a németnek, indulatból, tudatlanságból, naivitásból, meg a purdék védelmében."
Ha a németek megtámadták a helyi civileket, akkor rendben van szerintem, de ha nem, akkor annak neve partizánakció, ami szerintem is helyénvaló, hiszen a szerbek is ezt tették, de ők utána nem jöttek azzal, hogy ők a "férfilakosság" és micsoda dolog őket legyilkolni.
Amit én szóvá tettem, az az "ellenállok, de hát én mégiscsak egy civil vagyok, tehát sérthetetlen" hozzáállás. Az a pár tucat francia/holland/magyar/stb ellenálló is ilyen volt.
"Ezt én nem mondanám "gyilkolgatásnak"."
Te nem, én igen.
1917. Barikádok Petrográdban, az orosz forradalom idején (utólag színezett fotó) 1922. Agatha Christie, brit írónő Waikiki Beach-en szörfözik. Honolulu, Hawaii 1924. Lenin holttestének szállítása a gorkiji pályaudvarra, hogy Moszkvába utaztassák 1931. Egy német mérnök, bizonyos Herr…..
Namely 2023.04.30 18:16:28
1885. A kanadai transzkontinentális vasút elkészültének pillanata, az utolsó sínszög beverésével a Brit Kolumbia-i Craigellachie-nél értek össze a vágányok..
Namely 2023.03.02 22:03:56
@Androsz: @larvar0:
nekem azért vannak kételyeim, hogy a szemüveg nem zavarja ebben a foglalatosságban. Ugyanis az nem csupán abból áll, hogy akkor most belenézel és bumm, hanem abból, hogy akár órákat vársz meglapulva valahol a sötétben, szemedig bekenve sárral, álcázófestékkel, stb. Na én erre céloztam.
@Guillam: @MIG-31:
kollaboráció: itt arányokról beszéljünk. A franciáknál, magyaroknál, stb a maroknyi komcsi partizán kivételével kb mindenki kollaborált. Miközben a szovjeteknél az arány ennek a fordítottja. Igen, volt olyan orosz, aki felszabadítóként várta a németeket, viszont ők elég gyorsan felismerték, hogy ez nagyon nem az, amit gondoltak. Mindeközben mit csináltak a norvégok? :D semmit :D volt 3 tucat komcsi, egyébként mindenki így vagy úgy, de kollaborált. Utána pedig rendeznek egy kirakatpert, hogy megbélyegezzék azokat, akik náluk is nagyobb kollaboráns volt.
A szerbeknél azért nem írtam jugókat, mert a horvátok egy az egyben a németek mellé álltak. A szlovének bevallom nem tudom, hogyan viszonyultak az egészhez, de nem egy hatalmas nemzet (méretben). Az ellenállók a csetnikek és a komcsik voltak (mindkettő szerb). Amúgy ők ilyenek, nem egy olyan fajta, amelyik engedi az országa megszállását.
Meg lehet nézni szépen, hogy hol voltak egész partizánhadseregek: Szerbia és Szovjetunió. Miközben a német katonák Párizsba mentek eltávra a keleti frontról. Pedig Belgrád közelebb lett volna.
1888. Bölénycsontok vasúti szállításra várva a kanadai Albertában. Az észak-amerikai kontinensen a fehér ember megjelenésének idején még mintegy 60 millió bölény élt, léteztek 100-200 ezer egyedből álló csodák is! 1900-ra kevesebb mint ezer példány maradt, de mostanra már mintegy 120 ezer állatot…..
Namely 2023.02.05 20:33:06
@omborz:
A bölényeket a trófeáért, a hátán található bőrért vadászták, plusz a nyelvért, mert az volt a csemege. A hús túl értéktelen volt, nem érte meg a sózást, füstölést, szállítást. Többnyire ott rohadt a prérin.

"A sors fintora hogy évtizedekkel később szemműtétre utazott Kubába, ahol ottani orvosok mentették meg a vakságtól"
Ez nem értem, hogy jön ide.

"1941. A washingtoni Pentagon építése."
:) pedig már felcsillant a szemem, hogy félig le van rombolva a Pentagon...
1875 körül. Párizsi nyilvános vizelde..
Namely 2023.01.29 18:40:31
"1968. Elvis vakáción"
Az évszázad kidolgozott izomzata :DDDDDDDDDDDDDDDDDDD

@gigabursch:
"Párizsi vizelde:
Élmény lehet bokáig húgyban állni, ami folyik mindenfelé."
és utána kezet fogni az ott járt fazonnal :D De legalább meg lehetett állapítani, hogy kivel NE fogj kezet: azzal, akinek hugyos a gatyájának az alja.

"1915. Hajószakács pingvinből készíti az ebédet Ernest Shackleton transzantarktiszi expedícióján az Endurance fedélzetén"
Az eü hatóságok ajánlásával...

"1940. Kígyózó sor a Lenin mauzóleum előtt, Moszkva, Szovjetunió"
Soha nem értettem, hogy miért mentek oda az emberek. Ott a kitömött Lenin, nagy ember volt, ok, de halál gusztustalan, és mi a fene értelme van, azt végképp nem tudom...

"1952. Marilyn Monroe és állandó sminkese, Whitey Snyder. "
A Whitey szerintem egy baromi jó név.

"1934. Fiorello LaGuardia New York-i polgármester, lefoglalt, illegális pénznyerő automatákat tör össze és dob az öböl vizébe"
Gondolom csak az első párat dobta be a dagi, mert ha nem, és mindet ő, akkor a végén kellett volna fotózni, amikor csuromvizes az izzadtságtól.
A mai képválogatás tematikus lesz. Fotók a második világháború végéről: 1945.május 15. A Vörös Hadsereg fotósai Berlinben, a Brandenburgi kapunál ..
Namely 2023.01.22 17:19:37
"1945. május 26. Amerikai katona Hermann Göring rabolt műkincs-gyűjteményével, amit egy Schönau am Kónigssee közeli barlangban rejtettek el a birodalom végóráiban"
Ez teljesen értelmetlen: mi a csodának szed/rabol össze műkincseket, mi lehetett vele a terve? Mert amikor már veszítenek, mi a fenének neki? Mert ok, lenyúl 100 kilónyi rúdaranyat, rendben van, de a műkincsekkel nem tud mit kezdeni.
Úszni is érdemes arrafelé:
www.independent.co.uk/news/world/europe/german-girl-told-she-can-keep-solid-gold-bar-she-found-while-swimming-in-alpine-lake-a6854801.html

"1945. június 24. Szovjet katonák zsákmányolt német zászlókkal a győzelem napi parádén, Moszkvában"
Fordított a kép :)
"1945. május. Hazatérő szovjet katonák fogadtatása a moszkvai pályaudvaron"
Akiket nem internáltak Zsdanov elveinek megfelelően :D :D :D
"1946. szeptember. Néhány, a több tízezer árván maradt, lengyel kisgyermek közül egy lublini katolikus árvaházban"
Jaja, ott is egész korosztályok hiányoztak a korfából.
"Szudéta németek"
valahogy így lehetett: "mosolyogj vagy lövünk"
Bizonyítván, hogy a csehszlovák rendszer nagyon jó volt... mi is megtapasztalhattuk, de ennek eredménye a prágai magyar közösség.
1987. A szovjet KGB 7. főosztályának 'A'-csoportja, azaz az Alfák. Speciális célú, elit terrorelhárító egység. Tagjai lőttek ki a moszkvai amerikai nagykövetség ablakán keresztül disszidálni készülő szovjet állampolgárt, felléptek dezertőr szovjet túszejtő katonák ellen, bevettették őket…..
Namely 2023.01.16 19:30:43
@Gringo: itt szólásszabadság van, tudom, ezt a magad toleranciabajnokokat szokta zavarni: "há mi az kérem, hogy vannak olyan vélemények, amelyekkel nem értek egyet??? :DDDD"

@Etniez: "ja, szalonnácik a leggázabbak, még ennyi sincs bennük, hogy nyíltan niggerezzenek." elég sokat niggerrezek, most sem azért nem tettem, hogy a magadfajta sznoboknak megfeleljek, hanem azért, mert ehhez az nem illett. Amúgy a szólásszabadság mond valamit? Ja, tudom, szerintetek az a szólásszabadság, amikor azt lehet mondani, amivel te egyetértesz...
1908 körül. Tuszi harcosok magasugró rituáléja, Német Kelet-Afrikában, a mai Ruanda területén..
Namely 2023.01.08 18:36:12
@bioLarzen:
Ha megmondod, ki az a Vitya, talán segítünk is.
Namely 2023.01.09 23:46:02
@geegee:
"Milwaukee-i tél: ott nem mondták, hogy üljön át mindenki egy másik autóba?"
A nagyokat csak pontosan szabad idézni: "Segítünk! Ne hagyja el gépjárművét! Ha elfogy az üzemanyaga, üljön át másik gépjárműbe!".
A Magyar Etimológiai szótár szerint az "ántivilág" szó jelentése 'régi szép világ'. Jellemzően az első és második világháború közti Magyarország mindennapjaira használják, legalábbis nagyapámtól így hallottam először ezt a jelzőt. Ezt az alig negyedszázados korszakot idézzük meg ma az (MTI) Nemzeti…..
Namely 2022.12.26 15:25:18
@Greg36: Megtévesztő. Ismerem én is azt az 1854-es térképet. Segít, ha az egykori pesti városfal vonalából indulsz ki (Kálvin, Astoria, József Attila utca). Az akkori Kerepesi út a mai Rákóczi út, az akkori Három dob utca a mai Dob utca, a Király utca, a mai Király utca és annak a végét úgy gondolhatod, hogy az az Oktogon, de az nem az, mivel akkoriban még nem volt meg az Andrássy egyáltalán. Nem volt elődje. A mai Oktogon kertek voltak.
Akkoriban amúgy egy csomó gödör volt (pl mai Mechwart liget, Széll Kálmán tér) amelyek később váltak előbb tóvá, parkká, majd pedig térré.

"Mussolini tér"
A Kodály körönd pedig Hitler tér volt.
Namely 2022.12.26 19:05:11
@Greg36:
én imádom a régi térképeket, és ezeket vetem össze egymással, így sokkal jobb fejtörő, mint megnézni készen :D. Az egyik legnehezebb a régi vs mai Városliget helyszíneinek és azok változásainak összevetése. Most azon az oldalon amit írtál, összevetettem a gps-koordinátákat is, hogy jól gondoltam-e :D
Majdnem.
:D
1935. Ópiumkereskedő kivégzése Kínában..
Namely 2022.12.11 18:42:18
@Galaric:
"nem lehetne egy kicsit enyhébb kifejezésekkel leírni a véleményed???"
elnézést
"Nekik ez egy hagyomány. "
Nem kétlem, azonban jól látszik belőle, hogy miért nem képesek egyről a kettőre jutni.
"Nem hinném, hogy ettől ostoba barmok lennének..."
Dehogynem. Hűen tükrözi, hogy milyen szinten rekedtek meg, ami kb a saját farkát kergető kutya színvonala. Jól látható, hogy amikor Kolumbusz megérkezett, miért voltak a csiszolt kőkorszakban.
Namely 2022.12.11 18:46:22
@ZON:
"ők a karikás ostorral való durrogtatást, a puszta-ötöst, vagy a betlehemezést gúnyolnák ki, csak intelligensebb módon... "
persze, mert az indiánok és az intelligencia szoros összefüggésben vannak :D :D :D
1935. Kristine Neumann és zsidó vőlegénye, Julius Wolff nyilvános megszégyenítése "fajkeveredés" miatt az északnyugat-németországi Nordenben..
Namely 2022.11.14 19:15:55
"1963. Harlem, New York, Egyesült Államok"
Harlem, a néger "kultúra" állandó kiállítása, avagy "a négert ki lehet hozni a dzsungelből, de a dzsungelt a négerből soha".

@gigabursch:
"Iraki arany:
A világ második legdemokratikusabb hadserege által, megrendelésre ellopott arany, műkincs stb vajon mikor fog visszakerülni oda, ahol nem volt vegyifegyver sem?"
Amióta elkezdtem régiségeket venni befektetési céllal, már több hullámban is találkoztam a jenki demokráciaexport termékeivel. Amikor éppen Szíriába akarták végre elvinni az áhított legjobb rendszert, akkor hihetetlenül olcsón vettem a régi Oszmán Birodalom idejéből való tőröket, kardokat, stb, mostanában pedig több ukrán műkincshez van szerencsém.
"S mikor kész kizárva az AEÁ minden sport, tudományos és művészeti életből csak az iraki, többszázezres civil mészárlásért?"
Ez jó kérdés, én is feltettem ezt már minden ismerősömnek: Mi olyat tettek az oroszok, amit a jenkik nem? :D
Namely 2022.11.15 23:41:51
@chrisred: @fkv.119:
1. Minket nem az oroszok, hanem a szovjetek szálltak meg, de előtte mintha történt volna valami: igen, mi megtámadtuk őket a németek csatlósaként. Az okot és az okozatot ne keverjük össze.
2. Én elsősorban nemzetközi jogilag értettem, és minden olyanra, amiket olyan hangosan szoktak felemlegetni a BBC-től a CNN-ig, tehát támadtak már meg független, szuverén államot, bombázták porig, ölték meg annak vezetőjét, állítottak a helyére jenki bábkormányt.
1918. Egy szentpétervári háztetőre zuhant repülőgép ..
1898. William Röntgen röntgengépeit népszerűsíti az Omahában megrendezett állami kiállításon. Tartok tőle, hogy a fotón nem látható maga Röntgen, de a krónikák szerint ott volt a vásáron 1923. Harry Houdini szabadulóművész mutatványa közben, a kanadai Vancouverben 1926. Férfi szépségverseny…..
Namely 2022.10.24 14:43:21
@gigabursch:
"Lenin szobor:
Lenin élt, él és élni fog. Ez a szomorú rögvalóság.
Összehasonlításként: Az ókori kultúrákban számos nevet kitöröltek, kivéstek, kiégettek, hogy nyoma se maradjon. Ennek a véreskezű vadállatnak meg alig-alig tűnt el szobra. "

Talán mi is jobban jártunk volna, ha mindent meghagyunk mementónak, hogy ne lehessen játszani a jó magyar játékot, miszerint "én kérem ott se vótam"...
Vagy ahogyan a Rózsaszín pitbull énekelte: "A 44-es partizán, most 56-os veterán"
Nálam lenne a belváros közepén egy régi ABC, korabeli árukkal, lenne régi lerobbant SZOT-üdülő, lenne korabeli divatáru szaküzlet, hogy ne felejtsen a paraszt... :D de nálam ki lenne írva szépen az Oktogonon, hogy az volt anno a Mussolini tér, és a Köröndön, hogy az volt a Hitler tér...
1944. Az SS Quinault Victory és SS E. A. Bryan amerikai hadihajó felrobbanása utáni látkép Port Chicago (Kalifornia, Egyesült Államok) kikötőjében. Az egyiken történt lőszerrobbanásban mindkét hajó elpusztult, vele együtt 320 ember. A robbanás erejére jellemző hogy az E. A. Bryanből csak néhány…..