Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Namely

0 bejegyzést írt és 3314 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1946. május 1. Marx (ma Nyugati) tér. A Magyar Kommunista Párt felvonulása. Eredetileg színesben készült fotó (kicsit digitálisan tovább javítottam a minőségén). Forrás: FORTEPAN..
Namely 2021.05.02 20:32:16
@MIG-31:
Azért is ez a valószínű, mert én sem hinném, hogy Amszterdam polgárai az autó mellett tartottak lovat is, hogy "asszony, ma a lóval állj ki"..............

"1996. Szarajevó belvárosa a csaknem 4 évig tartó ostrom után. A szerbek által ostromolt bosnyák többségű városban 19 ezren haltak meg"
Ami most van, csak egy ideiglenes fegyverszünet. Folytatódni fog.

"1945. Szovjet, francia, brit és amerikai katonák egy dzsipben a négy hatalom által megszállt Bécsben"
kb "Joe, most nem erőszakoljuk meg, előbb egy fénykép, aztán jöhet a móka!"

"1942. Reinhard Heydrichnek, a Cseh-Morva Protektorátus, ellenállók által meggyilkolt náci vezetőjének temetése Prágában. "
Igen, a csehek is egy ellenálló nép voltak :D
Szerintem mindenki kiment a temetésre :D jaj persze, biztosan félelmükben mentek ki :D

"1946. május 1. Marx (ma Nyugati) tér. A Magyar Kommunista Párt felvonulása. Eredetileg színesben készült fotó (kicsit digitálisan tovább javítottam a minőségén)"
Az az autó(roncs)!!!!!!!!!!!!!!!! Gyönyörű!
Még így feljavítva is szembetűnő a sivárság. Hihetetlen egy korszak. Ha valaki nem látta volna, a Kis Katalin házassága kötelező darab! :D
Namely 2021.05.07 15:00:41
@fairlane:
Amire mindig utólag mondják, hogy kényszer volt. Olyan ez, mint az ún "német megszállás", meg az isis bukása után "haza"térő terroristák.
Berlin első szovjet parancsnoka szórakozott azzal, hogy ő még nem találkozott nácival: mindenki azt mondta, hogy "kényszer", "mittehettemvolna", "ártatlannémetpolgár", "sohanemhittembenne", stb közben meg tömegek voltak a Birodalmi Pártnapon.
Rózsaszín Pitbull:
"A 44-es partizán,
Most '56-os veterán"
Félre ne érts: én vagyok az utolsó, aki elítéli őket, de ez az utólagos szerecsenmosdatás nagyon gáz és kártékony.
Csehország:
Nem tudnék mondani egyetlen olyan nemzetet sem, amelyik nem volt kegyetlen, amikor volt ereje és lehetősége, és ezzel nincsen semmi baj. A baj abból van, volt és lesz is, hogy elkezdik ezt a médiamaffia által kikényszerített bocsánatkérősdit, és a többiek mindent a németek nyakába akarnak varrni. Nem. A szerbek és a szovjetek kivételével mindenki kollaboráns volt. Pont.
1881. Hajók a Szuezi-csatornán..
Namely 2021.04.04 19:58:41
@geegee:
franciákkal kapcsoltaban soha, semmi nem szabad meglepődni. Nekem is voltak ilyen kérdéseim, de csak az első hónapban.

@fofilozofus:
"Csehország nagy része német volt"
azért ez nem igaz, bár jó nagy része német etnikum volt (akkor is), és bizony eléggé jó viszonyt ápoltak a megszállókkal. Bár nem szeretik emlegetni, de bizony a kollaboráció egyik mesterei voltak.
A kinti cseh barátaimnak szoktam mondani, hogy ők végülis németek, nincs köztük semmi különbség. :D
"Mennyiben különbözik ez a Molotov--Ribbentrop-paktumtól, mikor elosztották egymás között Lengyelországot? "
Abban, hogy ők nyertek. Ennyi.
Így most azt hazudnak, amit akarnak, kb nem is érdemel semmilyen figyelmet a hivatalos álláspont. Örüljünk neki, hogy ezt legalább még lehet kutatni, valamelyik regét már törvény is védi.

"1947. Az amerikai Chase vezérőrnagy tart szemlét az indiai könnyűlovasság csapatai fölött, akik a tokiói Császári Palotánál adnak őrséget"
Szerencsétlen japánok, a nyakukra hozták ezt a pelenkafejű társaságot.

"1959. Aranymérleg a Manhattani Federal Reserve Bankban, New York, Egyesült Államok"
Drágám, milyen napod volt?
Kitűnő. Még 2 hónap, és összegyűjtök Neked egy aranygyűrűrevalót.

"1967. Őrök és elítéltek egy kubai UMAP-táborban. ..... a szemtanúk szerint sok esetben kegyetlenkedtek az elítéltekkel vagy megalázták őket"
Utálom Kubát, és az összes komcsit, de a fenti dolog mindennapos volt az amerikai táborokban is.
Az amerikaiak nagyon azt szeretnék elhitetni, hogy erkölcsi fölényben vannak az ellenségeikkel szemben, pedig nincsenek.
Mostani adásunkban egy bátor lengyel hazafit ismerhetünk meg, aki az ellenálló mozgalom tagjaként bejuttatta magát az auschwitzi táborba, hogy onnan küldjön jelentéseket és megszervezze az ottani ellenállást. Witold Pilecki több alkalommal is kockáztatta az életet a hazájáért, neve mégis csak a…..
Namely 2021.03.24 10:55:10
@J.László:
"A németek agyvérzést kaptak, hogy ott áll előttük egy magyar egyenruhás lengyel tiszt és nem tehetnek vele semmit, hiszen egy szövetséges ország katonái. "
Azért inkább azt nézzük már meg, hogy az a lengyel tulajdonképpen a hazáját lerohanó hatalmat és annak szövetségeseit támogatta. Szerintem szégyellhette magát.
(zárójelben: a lengyel meg pont befoghatja, hiszen amikor ők voltak a kemény gyerekek, ők is ugyanezt csinálták a kozákokkal, ukránokkal, stb). Nem volt koncentrációs tábor? Ja, inkább a kardélre-tűzést részesítették előnyben.

Cikkhez: Csak nagyon röviden, tömören.
Ennél a témánál a bizonyítékokkal szemben az érzelmek dominálnak, és a mozifilmek, valamit rajzok, történetek képezik a "bizonyítékokat". A "kép" valójában rajz 2 helyen itt is, akkor pedig nemigen lehet egyenrangú bizonyítékként elfogadni.
"A kép 1940. karácsonyát mutatja, amikor a németek ajándék helyett halott zsidók holtestét fektették az alakulótérre felállított karácsonyfa alá."
Nagyon epikusra sikeredett a rajz. Kb mint a Schindler listája.
A háború után nem beszélték ki ezeket. Azután sem. Ma pedig már törvény tiltja az erről folytatott beszédet.
A németek és szövetségeseik sok iszonyatos dolgot tettek, de semmi olyat sem, amit a másik oldal ne tett volna meg.
Vagy ha mégis, akkor azt lehessen kutatni, vizsgálni, és ha az valakinek bizonyítéka van a cáfolatára, azt közzé lehessen tenni, és ne legyen karaktergyilkosság áldozata. Persze értem én, miről van szó: ez az egész üzlet: amíg ebből pénz származik (a németek kifosztása, filmek, könyvek, stb), addig folytatni akarják.

@gigabursch:
azt a vitát én is olvastam, tényleg jó volt.
1884. A legrégebbi ismert fotó egy tornádóról Dél-Dakotában készült..
Namely 2021.03.23 16:24:22
"1781-ben Katalin cárnő, bőséges termőföldekről és új házakról szóló ígéretére hagyták el Hiiumaa szigetét, ami orosz fennhatóság alá tartozott akkoriban."
Gondolom azért egy pár katona is segített nekik meghozni ezt a döntést akkoriban, ahogyan abban is segíthettek nekik, hogy ne menjenek vissza.

"1942. Német katonák menekülő szerb civilekre lőnek, amolyan lőgyakorlat jelleggel"
Nem hinném, hogy gyakorlat jelleggel lőttek rájuk, még azt sem, hogy teljesen civilekkel álltak szemben, de az biztos, hogy a szerbek 100-szorosan adták ezt vissza később, egyrészt a német katonákon, másrészt a valóban civil németeket.
(a szerb lélek nagy kedvencem).

"1970. Dél-Koreai katona tartja szemmel a japán szélsőjobboldali szélsőbaloldali frakció tagjai által Észak-Koreába eltérített japán JAL-351-es repülőgépet, ami Szöulban szállt le üzemanyagért"
Én ugyan nem tartottam volna vissza őket. Menjenek csak! Szívből kívánom minden kommunistának, hogy éljenek olyan helyen. :)

"1971. Középiskolás gyerekek városháza előtti demonstrációját feloszlató rendőrök Nagy-Britanniában, London-Lambeth-ben"
:D
Nincs nevetségesebb annál, amikor gyerekek úgy hiszik, hogy mindent értenek és politizálniuk kell. Mindig katasztrófa lesz a vége. Ezért gondolom azt, hogy a politikát, az oktatást, a civil szervezeteket, a vállalatokat, és a médiát hermetikusan el kell zárni egymástól.
1864. november. A William T. Sherman tábornok vezette északi csapatok vasútvonalat rongálnak meg Atlanta térségében, hogy nehezítsék a déliek ellátását..
Namely 2021.02.08 10:40:52
"1925. A vasút 100. évfordulója alkalmából rendezett ünnepség, korhű szerelvénnyel Angliában"
És ha azt is belevesszük, hogy 1879-ben a London-Párizs távot alig 12 óra alatt tette megy menetrend szerinti járattal egy átlagutazó, egyértelmű, hogy a Brit Birodalom az egyik legnagyszerűbb állam volt, amit valaha létrehoztak ezen a bolygón és a kapitalizmus nem véletlen, hogy ekkora eredményeket hozott.

"1940. Amerikai navahó indiánok hivatalosan megtagadják"
Gondolom önként tették. :D persze elég érdekes, hogy írásban teszik meg, tekintve, hogy az indiánok nem is tudtak írni, mi hoztuk ezt nekik. :D

"1940. Mintha ott lenne... Harisnyacsík rajzolása a háborús hiány idején Nagy-Britanniában"
Aki festi csinos, de akinek pingálja......... :( átlagosan ocsmány brit nő.

"1947. Zongoraóra valahol az Egyesült Államokban"
Akkor zongorázni, most késelni. Ja, a hallgatóság is más.

"1960. Az amerikai USS Kearsarge repülőgép hordozó által megmentett szovjet hajótöröttek"
Egy diktatúra hétköznapjai: szerencsétlenség ér, a családodat lecsukják, házkutatás, miegymás. Amikor meg visszamennek mit kapnak? Vörös Csillag érdemrendet. K*rva anyád! :D nem csoda, hogy összeomlott.

"1960. Michael Rockefeller (a Rockefeller-vagyon milliárdos örököse) néprajzkutatót nagy valószínűséggel kannibálok ették meg Pápua Új-Guineában. A képen néhány nappal eltűnése előtt egy barátságos törzsnél látható"
Íme, itt látható, a szerencsétlen, kretén libsi találkozása a valósággal. Aki az élete árán bizonyította be, hogy sem az emberek, sem a kultúrák NEM egyenértékűek, és az egymással össze nem egyeztethető kultúrák vegyítése csak katasztrófát hozhat.
Illetve nem is: ebben az esetben az eredménye egy jó vacsora, és egy kretén Darwin-díja. :) talán csoportos utakat kellene szervezni az ilyeneknek. :D
Namely 2021.02.08 10:41:37
@skylin:
hogy mondhatsz ilyet? Szerinted egy jó vacsora nem boldogít? :D
1905. Orosz hadifoglyok Japánban a Dōgo Onsen termálfürdőben, Macujamában..
Namely 2021.01.26 15:15:21
@ZON:
"a hitvány náci, rasszista élőlényeket a saját fegyverükkel tudod legyőzni. Meg kell tanulni kulturáltan
elmondani nekik, hogy minek tartod azt, aki csak származás , bőrszín alapján tart alsóbbrendűnek másokat. "

Mert persze a kultúra és az antirasszisták összeegyeztethetők :D
Amúgy pedig elmondani, hogy minek tartják azokat, akikkel nem értenek egyet, nagyon tudják, de értelmesen érvelni, pláne bebizonyítani az olyan dajkameséket, mint a "minden ember egyenértékű" nem igazán megy nekik.
Így aztán sokkal jobb, ha maradnak az anyázásnál: az való nekik, nem az érvekkel alátámasztott, kulturált vita, amit a bloggazda, @JTom: szinte példátlan módon enged (talán itt van egyedül szólásszabadság a kontinensen).

Tudom, a ballib számára igen sértő a szólásszabadság, hiszen annyira szeretik azt, mint Sztálin, Hitler. Az pedig különdíjas, amikor követelik, hogy a nekik nem tetsző dolgokat tiltsák le/meg/be.
"gyűlöletbeszéd" = olyan beszéd, amit a médialiberálisok által beoltott széllibsik gyűlölnek.
Ilyenkor jönnek a jelzők, amelyek ebben a kontextusban ugyanazt jelentik: "náci"="rasszista"="antiszemita"="homofób"="xenofób"="transzfób",stb. =amikor valaki konzervatív értékeket vall, és nem azt mondja, amit a mainstream média szeretne, ezért a lobbi ráereszti a médiát, azok pedig hagyják, hogy az általuk felheccelt közvélemény ugyanazt üvölti habzó szájjal. Így lehet, hogy pl Candace Owens is kapta már meg ezt a jelzőt, ahogyan Douglas Murray is.
Tömegek manipulálása, XXI. század.
Amire én annyit mondok, hogy "köszönöm, érvek is vannak?"

De a széllibnek nem kell érv, ahogyan a náci propaganda által felheccelt németeknek sem kellett, elég volt "a zsidók az emberiség patkányai" mondat, sokszor elmondva. Amerikában már megvolt a városrészek felgyújtása a "hősök" által: kíváncsi vagyok mikor ébrednek fel a felheccelt tömegek, vagy megint eljutunk addig, hogy táborba zárják a másként gondolkodókat?

Mert szerintem az igény már meglenne rá @Eastbay1: személyében.
Namely 2021.02.03 16:44:37
@ZON:
"Amíg valakiről bizonyítottan ki nem derül, hogy alávalóbb a másiknál, én nem vagyok hajlandó bőrszíne, vagy
származása alapján lenézni. Főleg nem egy egész nemzetet, népcsoportot.
Ha ez hiba, vállalom. "
Ez nem hiba. Teljesen egyetértek veled. Csak rá kell nézni, hogy mire vitte Afrika, hol volt fejlettségben Amerika, mielőtt mi, fehérek odamentünk, megnézni, hogy mekkora integrációs, kulturális és szociális különbség van egy kínai és egy afrikai bevándorló között és máris előttünk a nyilvánvaló bizonyíték arra, hogy a genetikát, az adatokat nem lehet becsapni.

"na, ilyen szép , mélyreható nyelvcsapást - az általam maximálisan tisztelt bloggazda irányába - régen hallottam.
Becsüljétek meg az utolsó nyilvános homokozót."
Szerintem ennél azért komolyabban kellene venni, hogy az egyik legfontosabb alapjog, a szólásszabadság vesztésre áll a nyugati világban és véleménydiktatúra van. Hitler, Sztálin, Mao tapsikolna örömében, ha látják, milyen módszerekkel dolgozik Merkel és bandája.
Áll, mint Katiban a gyerek. Ugye mindenki hallotta már ezt a szólást? No hát ez az alkalmatosság itt a kati, a bébikomp őse egy húszas évekbeli fotón..
Namely 2021.02.03 16:22:53
@gigabursch:
A magyar nyelv szépségeihez vs külföldiek: a barátnőm nem magyar, de tanul magyarul, és a legtöbb ilyen és hasonló furcsaságra a kérdései kapcsán figyelek csak fel, amikor megkérdezi, hogy miért így mondjuk.
Csak lesek, lesek, és arra jutok, hogy "hát azt nem tudom, csak így mondjuk".
:D

"1927. A szovjet nagykövetség evakuálása Londonban. A külképviselet akkor vált nemkívánatossá a brit fővárosban, amikor nyíltan támogatták az általános sztrájkmozgalmat és a hozzá kapcsolódó baloldali és szakszervezeti törekvéseket a szigetországban"
Ez az, nagyszerű, látom a britek akkor még tudták, hogyan kell a felforgatás ellen harcolni. :)

"1951. Az Állami Könyvterjesztő Vállalat guruló könyvesboltja Sztálinvárosban"
"Egy elemzést kérnék a nagy szocialista ipari beruházások nyereségességéről. :D Nem, nem, neeeee, hová visznek?????? "
Megint eltelt egy év, és újra eljött a visszatekintés pillanata. Mindenki érzi, hogy ez az esztendő más volt az élet számos aspektusában, de ennek ellenére ugyanúgy aktívak voltunk Facebookon is. Számos gondolatébresztő és ritkán látott fénykép került ki az idővonalra a 12 hónap alatt. A…..
Üdvözlök mindenkit az "Új évben", amely minden reményünk szerint jobb lesz, mint az előző. Az első Napi érdekest láthatjátok ma és mostantól a vasárnap reggel is indulhat majd vele, mert e héttől a hét utolsó napjának nulla órájától lesznek kint a legnézettebb sorozatunk bejegyzései. Az online…..
Namely 2021.01.03 17:42:30
@JTom:
Na, akkor vettem jegyet, és kipróbálom milyen a barátnőm magyar tudása, érteni fogja-e vagy sem :DDDDDDDDD
A The Times nincs elfelejtve, csak még nem találtam senkit, aki tudna A1-es oldalt scannelni. :)

"1991. A Vlora albán hajó, ami mintegy 20 ezer albán menekültet szállított Olaszországba egyetlen fuvarral. A Bariba érkező hajóról menekülő albánokat a helyi stadionba gyűjtötték össze és nagy részüket - sok emberi jogi szervezet tiltakozása ellenére - visszaszállították Albániába"
:)
Na ez az, így kell eljárni a gazdasági sáskákkal. :) Akkor még tudták az olaszok, hogy kell ezekkel bánni
"1992 és 1993 folyamán naponta (!) 1500-2000 tonna élelmiszert szállítottak át légi úton és hajóval, ebben 1993-tól már az EGK élelmiszersegélyei is benne foglaltattak. A segélyszállítmányokat az ország belsejében gyakran megtámadták és kifosztották, az albán maffia ebben az időszakban - éppen a nyugat-európai segélyszállítmányok elrablásából - kezdett megerősödni."

Nem, egyes nézeknél nem az a módi, hogy dolgoznak, hanem eltartaják magukat. Igen szomorú látni, hogy Gjergj Kastrioti (aka Szkander bég) utódai ide jutottak. :(
De örök tanulság, hogy a nyugat NE avatkozzon bele olyanba, amihez semmi köze.

"1945. április 12. Eisenhower, Bradley, Patton és Eddy amerikai tábornokok egy hevenyészve elkészített máglyát vizsgálnak az ohrdrufi koncentrációs táborban"
Persze, persze. Nagyon valószínű, hogy a németek 25 embernek csinálnak egy tábortűz nagyságú máglyát, ami egy adag szalonnához is kevés lenne.

"1900. Fekete férfi nyilvános büntetése egy pellengérnél, Delaware, Egyesült Államok. "
Gondolom az volt a bűne, hogy értekezést írt a matematikai statisztika rejtelmeiről.

"1917. A német pilóta Adolf Auer gépe, amire a német felségjel mellé a Dávid-csillagot is felfestette. A pilóta nem volt zsidó, de másodpilótája igen. A gesztussal őt támogatta, lévén Hermann Göring (a későbbi náci Luftwaffe parancsnok) antiszemita megjegyzést tett rá"
Igaza volt a pilótának. Az már egy másik történet, hogy vajon a keresztény pilóta is számíthatna-e a fordított gesztusra. Nemigen hiszem.
Namely 2021.01.03 19:10:21
@JTom: elnézést, rosszul számoltam, tényleg A2 :) a meghívást köszönöm, ha lesz ilyen, szívesen megyek. :)

@Fotósképző: na, ezt holnap kipróbálom megint, de ezúttal természetes fénynél, lehet az egyenletes megvilágítás hiánya miatt lett rossz.
A Magyar Televízió vetélkedői anno mindig rengeteg nézőt ültettek a képernyők elé. Könnyű volt nekik mondhatnánk, hiszen kezdetben csak egyetlen csatorna létezett az országban, ám a kollektív emlékezetben a mai napig élénken élnek ezek a műsorok. Sok esetben már nem is tudjuk mi volt ezeknek a…..
A két hete kezdett sorozatot a Nemzeti Múzeum fotógyűjteményéből folytatom tovább, hiszen a múlt héten nagy többséggel megszavaztátok. De hogy a hagyományos random válogatás híveit se hagyjam pácban, jövő héttől megint lesz néhány belőlük, aztán hamarosan ilyen összeállítást is láthattok majd újra…..
Namely 2020.12.06 18:31:57
@JTom:
Az előadás engem nem érdekel, de szívesen befizetek, ha ezzel támogathatlak a munkádban. Ha már régmúlt: a londoni munkatársak, mivel tudják, hogy imádom a retro -t, most leptek meg egy rakat régi The Times újsággal (1900 előttiek), és az egyik példány véletlenül 1896 -os, és a magyar 1000 éves ünnepségekkel foglalkozik, de van sok más, érdekes cikk is. Ha igényled, szívesen beszkennelem, hogy el tudjad olvasni.

"Feszty magáról mintázta meg a kép főalakját, Árpádot. "
:D
Mint a 200 forintos Károly Róbert alakja........ :D :D :D

"1922. Az Ébredő Magyarok egy plakátja az 1922-es nemzetgyűlési választási harcban. Az 1918-tól 1945-ig létező szélsőjobboldali, fajvédő szervezet többek között Gömbös Gyula és Prónay Pál vezetésével működött"
Ott volt a szemük előtt már 1922-ben a társadalmi probléma, de senki nem volt hajlandó elgondolkodni rajta, hogy miért is alakul egy ilyen párt, könnyebb volt legyinteni.

"Halassy a világháborúban, a német megszállás idején, 1944-ben saját háza pincéjében bújtatott számos zsidó származású sportolót és más barátokat. Édesapjától örökölt vitézi gyűrűjét Halassy egy üldözött orvosnak adta, hogy az külföldre menekülésében segítségére legyen. 1946. szeptember 10-én egyes feltételezések szerint egy szovjet katonai járőr el akarta kobozni az apósa autóját, amivel egy sofőrrel együtt közlekedett. Halassy nem volt hajlandó átadni a járművet, erre egyszerűen lelőtték a sofőrrel együtt. "
Érdemes volt küzdenie a rendszer ellen, amelyik tenyerén hordozta őt, azért a rendszerért, amelyik aztán hidegvérrel végignézte, ahogyan legyilkolják, és utána még hazudjanak is róla. Gratulálunk!

"1941. Megszégyenítésül utcaseprésre kirendelt zsidók Zentán"
Az utcaseprés egy munka. Azt értem, hogy ha pl engem erőszakkal kivezényelnek most utcát seperni, akkor nem leszek boldog, de semmiképpen sem leszek ezzel megszégyenítve. Arra viszont kíváncsi lennék, hogy az akkor seprő zsidóknak vajon eszükbe jutott -e pl az 1922 -es plakát, vagy akkor amikor látták azt korábban, vajon elgondolkodtak -e azon, hogy miért is jött létre az a párt, mozgalom.
A múlt heti első résszel akaratom ellenére is rendesen bedobtam a kirakatot néhányatoknál, most itt a folytatás és a bejegyzés végén szavazhattok hogy a jövő héten is legyen-e "mégilyen" (és még másról is). Lássuk! 1920. Felirat a járdán a Budai várban: "VÁRJUK A KIRÁLYT" egy kritikus által…..
A szokásosnál több fotót hoztam ma a Nemzeti Múzeum gyűjteményéből, kizárólag a magyar történelemből. A Tanácsköztársaság bukásától a háború végéig terjedő alig negyed évszázadot nézhetitek végig. Nem éppen az "ántivilág" idilli oldalát fogjátok látni, néhány kép 18+-os is lehetett volna... A…..
Namely 2020.11.22 18:07:13
"1919. aug-okt. körül. Kommunisták a maglódi internálótáborban a Tanácsköztársaság bukása után, rendszeres veréseik sebeit mutatják. "
Azoknak a gyilkosoknak ez igen enyhe volt. Én személy szerint minden érintettet kötöttem volna fel.

"1919. augusztus 13. A paksi kommunista direktórium egyik tagjának, Dr. Wiedermann Mihályné középiskolai tanárnak akasztása a községháza udvarán"
Na ez a megfelelő!

"alig fél évvel később spanyolnáthában halt meg száműzetése közben Madeirán"
Igen, persze.

"1941. Magyar katonák valószínűleg szerb civileket lőnek agyon a Délvidéken"
Senkit nem szabadott volna kivégezni, de sajnos felültek a provokációnak. :(

"1942. Magyar katonák egy a Szovjetunió területén általuk készített táblával: "OROSZOK. ITT JÁRT A MAGYAR HADSEREG. KERESZTET, FÖLDET, SZABADSÁGOT VISSZAADOTT NEKTEK""
Ezt 1941-ben talán még megették volna, de ekkor már tudta minden orosz, hogy ezek csak üres szavak. Sajnos.

"1944. június.15. Zsidó irodalom érkezik a zúzdába, megsemmisítésre, Budapesten"
Egy nép befolyásolása ilyen téren kezdődik, tehát mindig oda kell figyelni, hogy milyen idegen ideológiákat engednek be egy országba.

"1944. június. Deportált zsidókat kísérnek a tatai vasútállomásra"
Az egyik legnagyobb marhaság volt, amit csináltunk a kollaborálás alatt (hozzá kell tenni, hogy a jugók és a szovjetek kivételével mindenki ezt csinálta, de ez a mi hibánkat nem kisebbíti).

"1945. A romos Sándor palota a Várban. Jól látható hogy szinte teljesen megsemmisült az épület, mai formájában csekély mennyiségű régi falrészlete eredeti"
Sőt, annyira sz*rrá lőtték, hogy egy darabig el is akarták bontani a Várat, és egy egyetemi negyedet felhúzni a helyére.
Namely 2020.11.26 10:51:19
@MIG-31:
Akkor magyarázom: nem mindenki került oda, aki résztvett benne. Akik a képen vannak, nem egyszerű Kovács Gézák, hanem szervezői oldalon lehettek inkább. Azt is megértem, amit @JTom: ír ezzel kapcsolatban, de amikor véget ért a Tanácsköztársaság pont eleget tudtunk a kommunizmusról és annak valódi arcáról, nem kellett hozzá több évtized, elég volt 100 nap tapasztalata.

@zalap: Igazad van, de akkor sem tettek semmit. Bulgária a németek szövetségese volt, Dániában pedig szépen, békében éltek, nyaraltak a német csapatok, mentek a termékek. Ha nem is segítették közvetlenül, azért közvetetten nagyon is.

@Holyoake:
"Sajnos ebbol csupan az derul ki, hogy te nem tekinted a zsidokat a magyar nep reszenek. "
Ezt a logikai okfejtést kérlek vezesd le, mert nem tudom honnan gondoltad. Mindenesetre elgondolkodtató, hogy ha valaki csak célozni mer arra, hogy esetleg lehetett olyan iromány is a bezúzott művek között, amely idegen ideológiákat tartalmazott és ezért helyesen tették, hogy megsemmisítették, akkor máris jön valaki, aki ezt a teljes zsidóság elleni támadásnak fogja fel.
Pedig nem az. Jó lenne már megtanulni, hogy ha valaki zsidó, az nem ok arra, hogy elítéljük, de arra sem, hogy azonnal szent tehénként érinthetetlen, kritizálhatatlan, megkérdőjelezhetetlen legyen eme tény okán.
Ahogyan Illyés Gyula írta: "Vond kétségbe, hogy harmadrangú írójuk elsőrangú, - megszűnik a kritika szabadsága."
1913. Gróf Andrássy Géza gróf (elöl) vadászik birtokán. A Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár gyűjteményéből..
Namely 2020.11.17 11:33:25
"1899-1902 között. Lerohant brit lövészárok tele holttestekkel a második búr háborúban"
Az egyik legkegyetlenebb háború volt, amiben sok, később Hitlernek tulajdonított dolgot bevetettek, de érdekes, hogy a koncentrációs tábor búr találmány, amit kb ekkortájt vetettek be ellenük a britek, letörni a harci kedvüket (sikeresen, amúgy korábban a búrok a zuluk ellen használták).

"1913. Gróf Andrássy Géza gróf (elöl) vadászik birtokán. "
Ez az Andrássy úton van. :D (bocs, ezt a szóviccet nem lehetett kihagyni)

"1906. Új-Zéland-i maori nő pávatoll kabátban, egy postahivatalban próbálja ki az írógépet"
Na, persze. Inkább beültették mögé, szólva, hogy ne piszkálja 2 percig az orrát.

"1908. Bertha Boronda a súlyos testi sértésért öt évre ítélt kaliforniai asszony, aki egy borotvával levágta hűtlen párja férfiasságát."
Inkább kövezzék meg. Sokkal enyhébb büntetés. Valszeg én ott vártam volna a börtön kapujában és azonnal végeztem volna vele.
Ja nem, az túl enyhe.

"1956. Tüntetések a magyar forradalom mellett az Egyesült Államokban"
:DDDDDDDDDDDD
Azért megnéztem volna a fejüket, ha nekimennek a Szovjetuniónak és ezért atomháború tör ki........
Sokszor eltűnődtem azon, hogy miért érzik úgy egyes emberek, hogy mindenhez közük van, ami a Földön történik, és miért gondolják, hogy a világon mindenhol nyugati-típusú demokráciának kell lennie........

"1946. Háborús árvák egy tokiói árvaházban. A szülő nélkül maradt gyerekek alig 10 százalékának volt hely ilyen intézményekben. Ezek a gyerekek kitaszítottnak számítottak a japán társadalomban, rendkívül nehezen jutottak később munkához vagy bármilyen segítséghez"
Japánnal kapcsolatban az egyik legjobb poén, vajon tudjátok-e, hogy miért olyan ritka Japánban az antik katana és egyéb régi szamuráj fegyver?
Mert 1945-ben hadisarcként a jenkik mindet összeszedték, és kivitték az országból.
:D
Így ezért lehet, hogy ha antik katanát akarsz venni, 99%, hogy amerikaitól kell venned.
1909. Skijoring Norvégiában. A három korai téli olimpián is szerepelt bemutatószám a skandináv országokban még ma is kedvelt népi sport..
Namely 2020.11.09 21:32:58
@Vagabond Lord:
"Az európai menekültek Egyiptomban,"
Vajon ott is volt fosztogatás, nemi erőszak, táborgyújtogatás, és "tovább akarunk menni a gazdagabb, több segélyt adó országok felé"?
"a mecsetrobbantásos kép"
Érdekesen elgondolkodtató. Szerintem is. Elgondolkodtató, hogy Európában miért csak a mecsetrobbantás az elgondolkodtató.........

"1958. Lana Turner vallomást tesz szeretője meggyilkolásáról Los Angelesben. A maffiakapcsolatokkal rendelkező Johnny Stompanato-t a színésznő lánya, a 14 éves Cheryl Crane késelte meg egy veszekedés során, amikor Stompanato az anyját bántalmazta"
Az ilyen nő nevetséges. Összeszűri a levet a maffiózóval, csodálkozik, amikor ronggyá veri és a lánya 14 évesen lesz miatta gyilkos. Szép kis "anya" az ilyen.
"1975. Egy Björn Borg rajongó hölgy felajánlja melltartóját bálványának Wimbledonban"
Na, pont ilyen lehetett a fenti Lana Turner is. :D

"1944. Jugoszláv, bolgár és görög menekültek a második világháborúban egy egyiptomi menekülttáborban"
Jééééé! Családok! Nem 80% életerős, katonakorú férfi (vagy 30+, aki azt mondja, hogy 2000.01.01 született). Vajon ők is tovább akartak szökni a gazdagabb országok felé? Vajon mennyivel nőtt meg ott a nemi erőszakok száma? Milyen érdekes......... :D

"1993. A felrobbantott mecset a boszniai Ahmićiben. A településen lakók közül 120 bosnyák civilt végeztek ki horvát csapatok és mintegy 180 lakóházat gyújtottak fel. Forrás: Hágai Nemzetközi Törvényszék (ICTY)"
Lesz még ilyen, mivel sajnos nem tanultunk semmit ebből sem. Egyébként szerintem a nemzetközi közösségnek kb semmi köze ahhoz, hogy mi folyik ott (arról nem is beszélve, hogy az ott ítélkező hatalmak hintették el a viszály magvait anno).

@Fotósképző:
"Azért Cornélia 2 lyukkal a fejében post mortem fotója ott a sor közepén elég durva, talán jobb lett volna a sor végére tenni a szokásos 18+ kategóriában..."
Lehet, hogy nincs igazam, de ez nem az elrettentést szolgálja, hanem az emlékezést. Ez egy ravatal (valszeg rögtönzött, ugye háború volt) erre utal a virág is.
Ha a fotó a másik oldalról mutatná, más lenne (valszeg öklömnyi lyuk lehet ott).
Az eset egyébként nagyon szomorú: ismét szerencsétlen fiatalok ölették meg magukat teljesen értelmetlenül, miközben Hollandia egész idő alatt totál kollaborált a németekkel.
Robin Hoodról már mindenki hallott. Ő az a legendás hős, aki kitűnően bánt az íjjal, barátjával, Little Johnnal bujkált a sherwoodi erdőben, a gazdagokat cselesen kifosztotta, a pénzt pedig szétosztotta a szegények között... Vagy lehet, hogy nem így történt? Létezett egyáltalán Robin Hood? Ha igen,…..
Namely 2020.11.06 14:22:51
@Hihetetlen Történelem:
köszi, bár nem vagyok 100% biztos abban, hogy értem a párhuzamot, ami egy logóra kívánta őket. :D
1860. Gyapotszedő rabszolgacsalád Savannah közelében, Egyesült Államok..
Namely 2020.09.28 14:01:41
@omborz:
"Vajon miért nem lehetett megvárni, amíg valamivel enyhébbé nem válik az időjárás? "
gondolom Moszkvában valaki kitalálta, és nem volt olyan, hogy ellenvetés.

@gigabursch: igen, ez is lehetett a magyarázat.

"1860. Gyapotszedő rabszolgacsalád Savannah közelében, Egyesült Államok"
Ahogy elnézem, a családtervezés azóta sem sokat változott arrafelé, max ez több csonkacsaládra oszlik szét.

"1945. A buchenwaldi koncentrációs tábor felszabadult rabja egy amerikai katonának mutatja a táborban meggyilkolt emberek preparált bőrét"
Igen, persze.

"1947. Moszkva. Asszonyok festik fel az útburkolati jeleket"
Minden tiszteletem az övék.

"1990. november. Házfoglalók elleni rendőri akció a Mainzer strassén, Berlinben"
Na, így kell eljárni az illegális lakásfoglalókkal szemben. Maximális egyetértés.

"2008. Jorge Mario Bergoglio érsek - a későbbi Ferenc pápa - egy a Buenos Aires-i tömegközlekedési eszközön"
Valahogy nem a jóság csillog a szemeiben.

"1979. Elton John a CSZKA - Dinamó labdarúgó mérkőzésen Moszkvában"
Annyira bírom az ilyen énekeseket/egyéb bohócot, akik bekukkantottak a vasfüggöny mögé, és "megismerték" az ottani életet kgb-ügynökökkel körülvéve, a szervezett és elzárt kirándulásokon.

@fareszjó: "1900. Holland sajtpiac"
azért az ágyúgolyó elég kemény fizikumot igényelt volna. :D de egy guriga sajtot simán vennék ott. :)
Namely 2020.09.28 14:03:34
@nincs1agy:
meg a szomszédot beköpni, ha nem viselt maszkot, akarom mondani, ha reakciós volt. :D
1918. Az amerikai USS Fanning romboló által elfogott német U-58 tengeralattjáró tisztjei és legénysége megérkeznek a Fort McPherson-i (Georgia, USA) fogolytáborba..
Namely 2020.09.20 19:46:07
@gigabursch:
gondolom már megszoktad, ahogyan én is, hogy a nyilvánvaló tényeket cáfolni nem tudók fegyvertára az, hogy "ezzel foglalkozni sem érdemes", "nácikkal nem vitatkozom", "ezek egyértelműen hazugságok", stb.
Csak ne kelljen bevallani, hogy semmilyen érvük nincsen a pc által kötelezővé tett, önellentmondásoktól hemzsegő dogmák elátámasztására.
:D
Persze még örülhetsz, mert az USA liberálsztálinista élharcosai le is lőnek, vagy csak simán kirabolják, majd felgyújtják az üzletedet.
1890. A Washington és High-híd a New York-i Harlem-folyó felett. Mintha nem is egy nagyvárosban lennének..
Namely 2020.07.31 11:03:22
@bioLarzen:
Azért csak érvelj, én nagyon szeretem az érvekkel alátámasztott ellenvéleményt.
Namely 2020.08.07 10:14:35
@JTom:
:D
Mindig is az ellentáborba tartoztam, ráadásul 2012-ben barátnőm mondta, hogy gizda vagyok, sportoljak valamit. Így találtam rá a muay thai-ra, amit azóta is imádok. Ha érdekel egy olyan sport, amelyik tökéletes kondícióban tart és ráadásul még megtanít az önvédelemre is, vágj bele mindenképpen. :)

@szánmonoxid:
"Vagy az tök rendben van, ha a vendégeid az utcán járókat szidalmazzák a házadból?"
vs amit én írtam:
"amikor undorító bálnák magukból kivetkőzve járkálnak a nyílt utcán az "all bodies are beautiful", meg "stop body shaming" feliratokkal"

A kettő köszönőviszonyban sincsen egymással.

Amit írtam, az nem az egyszerűen utcán járkáló emberekre vonatkozott, hanem azokra, akik egy mozgalom mondanivalóját viszik ki, terrorizálva a társadalmat. Ott sem a mondanivalójának átadásával van gond, hanem azzal ahogyan teszik, és azzal, hogy nem hagynak ellenvéleményt, nem hajlandók a másikat meghallgatni, úgy állnak bizonyos témákhoz, hogy vagy 100% egy platformon vannak, vagy beszélni sem hajlandók róla.
Pl @bioLarzen: hozzáállása ebben a kérdésben hasonló a szóban forgó "hölgyek" tárgyalási technikájához.

Amúgy ez vezet olyan folyamatokhoz, amelyeket itt tárgyal ki korunk egyik legjobb társadalmi gondolkodója, Douglas Murrey, Candace Ownes vendégeként:
www.youtube.com/watch?v=q4o9YqRBY9Q
Namely 2020.08.07 10:36:20
@pitcairn2:
Persze, a legtöbb ember tudja, hogy ez a normális, a gond azzal van, hogy az ellenvéleményt most már fatphobia-ként értelmezik. Egyszerűen le akarják nyomni a torkunkon, mint a többi agymenésüket.
A normalitás helyett a bálnákat támogatja a média.
Egy rövid nyári szünet előtti utolsó bejegyzésünket olvashatjátok ma. Tényleg nem hagylak benneteket sokáig lógva, az "őszi" első bejegyzés augusztus 23-án fog megjelenni. Mielőtt bárkiben felmerülne, a szünetnek nincsen köze az index körüli "felhajtásnak". A blog addig marad itt ezen a felületen,…..