Regisztráció Blogot indítok
Adatok
NagyBandor

23 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jó volt itt, de úgy döntöttünk, átköltözünk ide. Akárhogyan is, a sport ott lakik...Remélem, az új helyen is sikerül sok érdekes és hasznos posztot kipakolnunk.Már eddig is van pár népszerű, úgyhogy jó böngészést itt! ..
 Vendégszerzőnk, Évi ezúttal a finn jégkorong háza tájára is elkalauzol minket. Lássuk, milyen különbségek vannak a statisztikákban és a nézők kiszolgálásában. Mind a jégkorongban, mind a floorballban minden meccs előtt, a belépőjegy mellé jár egy A4-es papír a…..
NagyBandor 2011.12.02 23:11:18
@5vös: Köszönöm szépen, jön hamarosan, csak most az átköltözés miatt az új dolgokat már nem ide teszem ki.
Hamarosan minden, és az új dolgok is, itt lesznek elérhetőek:
sportmenedzsment.blog.nepsport.hu/
(most még csk az itteni cikkek kerülnek fel, de pár nap, és teljes gőzzel beindul az új helyen a blog).
Addig is, remélem, találsz itt pár jó ötletet.
Ma van a magyar futball napja. 58 esztendeje ezen a napon győztük le 6:3-ra az angolokat a Wembley-ben. Respect. Ami utána jött, az már kevésbé szép. Nézzük meg a történetet branding szempontból!Ma a Semmelweis Egyetem Alumni Napján volt szerencsém előadni, innovációról. Remélem,…..
Ma egy vendégszerző debütál a blogon: Évi immár harmadik hónapja Finnországban tengeti életét. Rossz dolga van ott: rengeteget sportol, sok újat tanul, állandóan szaunázik. Nehéz a posztírók sorsa, na. Alább egy rövid cikk arról, miket tapasztalt eddig a sportmenedzsment és…..
Jó érzés olyan blog posztot írni, amely miatt már többen is rágják a fülem egy ideje (köszönöm az inspirációt!). Nem csoda. Az rendezvény-szervezés forró, és idehaza meglehetősen mostoha sorsú téma. Mondjuk ki: idehaza kevés a jól rendezett, sikeres sportrendezvény. Nézzük,…..
4 milliárd dollár. Ennyiről zajlik a vita az NBA-ben, és emiatt van most a lockout. Ám, ha nem vigyáznak, lesz még ez a torta kisebb is. Sokkal kisebb.4 milliárd dollár 1%-a is rengeteg pénz. Nem csoda, ha pár százalékon huzakodnak már jó ideje a klubok tulajdonosai és a játékosok.…..
Megszokhattuk már, hogy a Betfair igen bátor, ha marketingről van szó. Most épp focisták frizuráját használta reklámfelületként.Az FA Cup Angliában hihetetlen presztízzsel bír a futballcsapatok és a nézők körében. Ezt használta ki a Betfair, amikor a Bromley FC-vel…..
A 2011-es korfball világbajnokság lehetőséget ad arra, hogy áttekintsük, hogyan NE rendezzünk 2011-ben világversenyt. Persze negatívumokból nehéz építkezni, ezért a poszt hamarosan megjelenő következő része ötleteket ad majd ahhoz, hogyan tudsz felpörgetni egy effajta…..
Sportmenedzsment Akciócsoport 1000 2011.10.25 11:21:00
  A Sportmenedzsment Akciócsoport blog elérte az első mérföldkövet. Tegnap a PI (page impression) számláló átlépte az 1.000-es értéket.  Tudom, tudom. Ez még nem nagypályás szint. Rendes blogok naponta 4-5.000-es PI-t generálnak. Mégis, örülünk neki. Amikor…..
Tevez mezeket gyűjtő kukásautót indított útnak Manchesterben a BetFair fogadóiroda, meglovagolva a futballistát övező botrányt. Érdemes az akciót sportmarketing szempontból is végiggondolni.Tevez-mezeket gyűjtő kukásautó járta Manchester utcáit, majd parkolt le az Old Trafford…..
Másodszor rendezi meg a Sportsmarketing.hu csapata a Sportmarketing újragondolva meetup-ot. Bár az ötlet és a rendezvény sajnos nem az enyém (úgy értem, bárcsak nekem jutott volna eszembe...), örömmel hirdetem, mert végre van egy hely, ahol életszagú, friss,…..
Egy kanadai síelő megtanít szponzort keresni.Rövid leszek. Szponzorként szívesen dolgoznék együtt Mike Janyk-kal, mert profi, érti, miről szól a szponzoráció, mert -minden bizonnyal- élőben is ilyen kreatív, és mert tudja, hogy ahhoz, hogy szponzort találjon, neki is be kell…..
A QR kód az új hype. Nyugat-Európában már szinte nincs plakát nélküle. A marketing új csodafegyvere (pár hónapig legalábbis biztosan). Mivel egyszerű és olcsó, saját sportszervezeted népszerűsítésére is jól felhasználhatod. Nézzük, hogyan. Hamarosan itthon is elözönlenek…..
Ebben a posztban a sportszervezetek működtetésének arany generációjáról írok. Azokról, akik itthon sajnos nagyon sok esetben eltűnnek, nincsenek jelen a klubok, szövetségek életében. Álmos vasárnap reggel Hollandiában. Ezúttal nem Surhuisterveenben vagyunk, hanem Rodenben.…..
Van 7 kérdés és egy csomó, hozzájuk tartozó alkérdés. Ha tudod rájuk a választ, akkor valószínűleg a sportszervezeted is hatékonyan működik. Ha nem, ideje elkezdened törni a fejed.Nem szaporítom a szót. Lássuk a kérdéseket: 1. Mi a sportszervezeted küldetése?Mit ad a…..
A héten a TF-en volt jelenésem, a Sportrekreáció elmélet és módszertan MsC órán voltam zsüri. A hallgatók egy-egy gyakorlati eseten dolgoznak csapatokban – egy működő vagy induló sportvállalkozást vizsgálnak meg sportmenedzsment-szempontból. A 4 hónapos munka célja, hogy…..
Meddig fokozható a káosz a magyar fociban, illetve egyes futball klubokban? Egy apró bakiban, mint cseppben a tenger, benne van gyakorlatilag egy komplett elemzés arról, miért beteg a magyar foci.Történt, hogy az FTC – Kaposvár Ligakupa meccsre (0:2) a Fradi tartalékkapusa olyan…..
Szerencsére egyre több olyan írás, blog, cikk olvasható idehaza és világszerte, amely gyakorlatiasan, érthetően, felkészülten elemez sportmenedzsment-típusú problémákat. Most pár olyan cikket válogattunk a hazai kínálatból, amely az elmúlt időben megragadta a figyelmünket.…..
A hollandok nagyon tudják, hogyan lehet kiénekelni a pénzt a zsebedből úgy, hogy még boldog is legyél tőle. Nagyon értik a módját az eladásnak, egyszersmind szeretnek is eladni. Tudják, mi kell az egyszeri meccsre/buliba/rendezvényre járónak ahhoz, hogy kinyíljon a pénztárcája.…..
Ha nyitott szemmel jár az ember Hollandiában, sok hasznosat talál, amit felhasználhat a sportmenedzsmentben. Szubjektív beszámoló, rengeteg szúnyoggal.Szerda este, Surhuisterveen, Hollandia. Nem tudod, hol van? Nem csoda. Surhuisterveen nem a világ közepe 5.874 lakosával. Ami azt illeti,…..
Szeretem a Nagy Sportágválasztót. Rengeteg gyerek, sok testnevelő, szülő, pörgés, zaj, sport-szag a levegőben, figyelmes szervezők, haverkodás a többi sportággal. És 90 sportág egyszerre, egy helyszínen, versenyezve a gyerekekért, a figyelemért: az ügyfelekért. Remekül lehet…..
NagyBandor 2011.09.24 09:57:37
@Aanderia: nem alazasnak szantam a szoveget. Tukornek, hogy ranezzunk magunkra es elgondolkodjunk, mit csinalhatnank jobban.
Nem celom osszehasonlitani sportokat, hacsak nem sportmenedzsment szempontbol. Es onnet nezve mindannyian tanulhatunk a zumbasoktol.
Osszehasonlitani muszaj, mivel verseny van a sportok kozott a hihetetlenul keves sportolo gyerekert. Meg a TV ellen, Facebook ellen is, amugy. Ugyhogy nem eleg jonak lenni, ezeknel a versenytarsaknal kell jobbnak lenni.
A felvetel amugy pentek delutan keszult, ket ora korul.
(elnezest az ekezetek hianya miatt, Hollandiabol irok, ahova -tobbek kozott- azert jottem, hogy jo otleteket lopjak a sportmenedzsmenttel kapcsolatban. Errol poszt hamarosan...)
A Nagy Sportágválasztót járva komoly hiányérzetem támadt: úgy éreztem magam, mintha 2007-ben járnék, már ami a közösségi média használatát illeti. Merthogy gyakorlatilag sehol nem találkoztam olyan, korszerű példával, ahol valamely sportszervezet jól használta volna a…..
Vajon a sportmenedzsment = sportháttér és némi menedzsment ismeretek összessége? Elég ez ahhoz, hogy az ember jó sportmenedzser legyen?Szerintem nem. És ha már egyenletbe foglalnánk, legyen inkábbsport x menedzsment = sportmenedzsment.Miért gondolom ezt? Azért, amit…..