Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nefarian

0 bejegyzést írt és 51 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lovasberényben, indult a party, A parasztnak holnap, ki fog enni adni? A színpadon, három majom. Hülyének néznek minket, azt gondolom. Csak a spórolás meg az országmentés! - mondta Orbán és Beszélő Jobbja Lovasberényben alig egy hónapja. Kedves Vezetőnk a wikileaks iratokra…..
Meleg volt a nyár nagy részében, így mi is elindultunk fürdeni a gyerekekkel.... 2009-ben csináltam egy nyári felmérést, hogy hol milyen a strand, és mennyibe kerül.... Ekkor nem csak a Velencei tavat jártam körül a családdal, hanem az elérhető Balatoni strandokat is....Azután…..
Vastagbőr Segít az OTP 2011.08.12 11:01:00
Két intézkedéssel is segíti a devizahiteleseket az OTP. Egyrészt lehetőséget ad, hogy az ügyfelek két évig csak a hitelkamatokat fizessék, emellett fél évig, maximum egy százalékos kamatkedvezményt is ad. Kereszturi Zsolt az OTP-től azt mondta, hogy azoknak készült ez az…..
Új szakaszába ért a kormány devizahiteles mentő akciója. A hírek szerint augusztus 12-től életbe lép a rögzített árfolyam, és a bedőlt hitelesek lakásproblémáira is körvonalazódik a tervezett megoldás. Orbán szerint három variáció lehetséges:1: az állam megveszi a…..
Nefarian 2011.08.11 09:57:47
"El kellene kezdeni abban gondolkodni, hogy azok fizessék meg az árát a saját döntésüknek, akik annak haszonélvezői voltak"

Mélységesen egyetértek!

Kezdjük is el a listát:
- Építőipari cégek és mindazok, akik ott dolgoztak. A most kiátkozott hitelesek miatt pörgött az élet, voltak megrendelések, működtek ezek a cégek. Ezek az emberek az utolsó titkárnőig mind haszonélvezői voltak.
- Fuvarozók és alkalmazottaik. Ezeknek is munkát (és így HASZNOT) jelentett a hitelezés.
- Villanyszerelők, vízszerelők, gázszerelők, egyéb mesteremberek. A lakásépítések során akadt munkájuk bőven, tehát ők is haszonélvezői voltak.
- Egy új lakásba kismillió berendezési tárgy kell, a lámpákon át a fűtőtesteken keresztül a háztartási gépekig. Mindazok, akik ilyenben "utaznak", hasznot húztak, tehát jogos, hogy fizessenek ők is.
- Elvontabb példa: nyomdászok. Egy lakásépítés során kismillió irat/nyomtatvány/számla/munkalap stb keletkezik, amik nyomdában készülnek, tehát a nyomdászoknak jelentett megrendelést, munkát = hasznot. Szóval a nyomdászok is benne voltak, fizessenek ők is. A lakásokat ugye hirdetni kell, ahhoz kell mondjuk egy értékesítő cég, annak kell egy weblap. Hoppá, a weblapokat informatikusok készítik, tehát ők is munkához jutottak, gyerünk fiúk, kinyitni nektek is az erszényt, most lebuktatok!
- Végére a legjobb példa: volt hitelezés, volt kereslet a lakásokra, fel is mentek szépen a lakásárak. Mindenki, aki ekkor adta el a lakását, szépen keresett rajta! Ezek a mocsok nyerészkedők is szépen járuljanak a kasszához fizetni!

Tudják Uraim, az a nagy büdös helyzet, hogy közvetve a fél ország nyert azon, hogy pörgött a hitelezés és vele a gazdaság. Most pedig, amikor gáz van, megy az acsarkodás. Kicsit sem álszent, ááá, nem...
Proszektúra Uzsorások 2011.08.07 09:19:00
Mostanában egyre többet hallunk a falusi uzsorás-ügyekről. Például csak az ózdi rendőrkapitányság néhány hónap leforgása alatt hét akcióban huszonöt olyan embert leplezett le és fogott el, akik haszonszerzés céljából többek rászorult helyzetét kihasználva a sértetteket…..
Nefarian 2011.08.07 19:51:28
Olvasgatom ezeket a hozzászólásokat, és nem tagadom, felbaxom az agyam ezeken a "nehogy már én szívjak a frankhitelesek miatt, nehogymár az én pénzemből mentsék meg őket!" típusú beszűkült agyú embereken. XY és minden más fröcsögő, demagóg barmok: az bezzeg tetszett, amikor a frankhitelesek hitelfelvételének ELŐNYEIT ÉLVEZTÉTEK?. Mert képzeljétek, TI is élveztétek! Mondjak példákat?
Esetleg bútoriparban dolgozol? Csak mert ugye a frankhitelekből épített házakba kellettek bútorok is, tehát a TE munkahelyed is azért ment jól, mert voltak jó kis megrendelései! Az építőipart/autóipart meg sem említem! De legyél pl. nyomdász. A lakásépítés és berendezés mennyi papírmunkával jár?!? Adásvételik, munkalapok, megrendelők, számlák, iratok, nyomtatványok, magának a hitelnek az iratai, igazolások, stb. tömkelege! Mennyi-mennyi munkamegrendelést hoz ez egy nyomdának, és munkahelyet ad a nyomdában dolgozóknak!
Amikor én beköltöztem a részben önerőből, részben hitelből vett lakásomba, a következőket vásároltam: járólap, bútorok, lámpák, égők, kapcsolók, háztartási gépek (sütő, hűtő, mosógép, porszívó, ilyesmik), függönyök, reluxák, csapok, kád/mosdó, festékek, szőnyegek, radiátorok, meg még a franc tudja, mi mindent. Egyszóval, az én állítólag felelőtlen, ostoba hitelfelvételem ezen szakmákban dolgozóknak adott KÖZVETLENÜL munkát. Ja, meg azoknak a mesterembereknek, akik ezeket beszerelték (vízszerelő, villanyszerelő, gázszerelő és társai). Ezek az emberek MIND JÓL JÁRTAK azzal, hogy én felvettem egy hitelt, és belevágtam egy lakásvásárlásba. S most, amikor gondban vagyok, ezek az emberek fröcsögnek, és osztják nekem az észt??? Le tudnám köpni mindet!
Nefarian 2011.08.08 02:00:23
Tudjátok, az egészben az a nagy csapda, hogy ha egy hitel (tökmindegy, hogy HUF v. CHF) bedől, és a bank viszi a lakást, ugye, ezzel még nincs vége az ügynek. Ha a lakás ára lefedi az adósságot, OK. Ha viszont nem...tegyük fel, valaki felvett a lakására 10 milliót. Most már 15 millióval adós, miközben a lakását talán csak 5 milláért lehet eladni. Ez azt jelenti, hogy akár 10 millával továbbra is adós marad a banknak...sztetek mennyi ingerenciát fog egy ilyen ember érezni arra, hogy a banknak BÁRMIT is törlesszen? Óóóó, persze, tudom én, le lehet vonni fizetésből. Ja, csak ahhoz meg kell találni az illetőt, illetve a munkahelyét (évekbe telhet). Ha a banknak pechje van, az illető feketén fog melózni, esetleg minimálbéren bejelentve, abból pedig sokat már nem lehet levonni. Ha az illető idősebb, a nyugdíjból is lehet törleszteni, de egy határ alatt már abból sem. Ha az illetőtől csak havi 20-30E-t tudnak levonni (minimálbérből nem tudnak többet), akkor a 10 millát 50 év alatt sem törleszti le, a kamatok miatt. Aztán meghal, az örökösök megtagadják az örökséget (mivel adósság), és ennyi.

Mégegy apróság: többen írják, hogy "a hitelt felvevő TÁJÉKOZTATVA LETT". Nos, sztem a tájékoztatás azt jelenti, hogy az ügyfél számára ÉRTHETŐEN elmagyarázzák, hogy mit és hogy. Az, hogy apróbetűvel beleírják úgy csűrve-csavarva a dolgot, hogy az ügyfél még véletlenül se értse helyesen, ez nem tájékoztatás, hanem SUMÁKSÁG. Pontosan olyan sumák dolog, mint a reklámok alján megjelenő apróbetűs, még mozivásznon sem elolvasható, 1 mp-ig mutatott szöveg. Lehet, hogy jogilag rendben van, de etikailag kurvára nem korrekt.
Azon felül, hogy a Zugügyvéd is rosszízű ügyeskedésnek tartja a rokkantkártyával való visszaélést, semmiképp nem igényel olyan mérvű rendőri intézkedést, mint amit az alábbi levélben leírtak.Tisztelt Zugügyvéd!Kérdésem csupán annyi lenne, hogy milyen hosszú időtartamig,…..
Nefarian 2011.07.29 11:50:25
Van itt egy-két fogalomzavar.

1. "hibáztam" NEM. Nem hibáztál, bűncselekményt követtél el SZÁNDÉKOSAN. Gondolom, TE nem vagy mozgássérült, és ezzel tökéletesen tisztában is vagy. Ha mondjuk elfeledkezel a parkolóban a jobbkéz-szabályról, és összekoccansz valakivel, AKKOR hibáztál.

2. Nem szabálysértést követtél el, hanem BŰNCSELEKMÉNYT. A rendőri intézkedés (bilincs, előállítás, rabosítás) ennek arányában történt, örülhetsz, hogy odáig nem jutott el az ügy, hogy 30 napra előzetesbe rakjanak, az még viccesebb lett volna.
"Már azt hittem, hogy őrizetbe vagyok véve" Légy erős, PONTOSAN ez történt. Ahogyan kell, aki bűncselekményt követ el, azt őrizetbe veszik, majd, ha a nyomozás indokolja, 30 napra (első körben) előzetes letartóztatásba kerül. Az eljárás teljesen jogszerűen történt. Az, hogy bilincset kaptál, háát, az intézkedő rendőr téged nem ismer, nem tudhatja, mire vagy képes. Neki az a kötelessége, hogy megelőzze azt, hogy Te a rendőrautóban, a rendőrben, esetleg saját magadban (menet közben kiugrasz) kárt tegyél. Az intézkedő rendőrök jogosan, szakszerűen és arányosan jártak el.

Magánvéleményem: az az "ember", aki képes egy tolókocsis rokkant helyét a parkolóban csak azért elfoglalni, hogy ne kelljen az EGÉSZSÉGES lábaival 100 métert sétálnia, és ezért még képes orvoshoz elmenni, és kártyát hamisíttatni magának, leköpni való, és tökéletesen megérdemli a bűnöző minősítést és kezelést. De tényleg: az eszedbe sem jut, hogy esetleg pár év múlva Édesanyád szorul egy ilyen kártyára, és ő sem tud majd pl. a kórházhoz közel megállni, mert a hozzád hasonló önző, lusta szemetek elfoglalják a helyet? S akkor majd neki kell fájdalmak közepette 100 métert sántikálnia?
Kevesen tudják, mi az eljárási rend, ha az örökösök visszautasítják az örökséget, így nem szereznek a hagyatékon tulajdon jogot.Tisztelt Zugugyved!Az alabbi ugyben kernem surgos segitseget: Edesanyam 2011. aprilisaban elhunyt, de volt a neven egy gepjarmu. Az auto ezer eves,…..
Tisztelt Mt!   Sürgősen az önök, illetve olvasói segítségére volna szükségem, mert jövő keddig egyszerűen agyvérzést kapok. A helyzet az, hogy a múlt héten itthon voltam a szabadságom terhére, úgy gondoltam, hogy a hosszú hétvégével együtt végre rendesen ki tudom…..
Nefarian 2011.06.11 17:18:20
Babette, drága, nem gyanús, hogy IDÉZET volt?

Nem mondtam, hogy az illető ilyen helyen dolgozott volna.

Tibinek:
Azért első körben próbálj békét kötni, hátha keddre lenyugszik a főnököd.
Tegyük fel, hogy semmiféle olyan kitétel nincs közted és a munkáltatód között, ami ezt a szabadság alatti elérhetőség kötelezővé tenné. Ebben az esetben bemész kedden, és ha még mindig ki akar rúgni, akkor:
1. Van a főnöködnek FELETTESE? Ha igen, a munkáltatói jogokat ő gyakorolja, nem pedig a közvetlen főnököd. Kizárólag a munkáltatói jog gyakorlója rúghat ki, aki általában az ügyvezető igazgató/tulajdonos. Egy "kisfőnök" max javasolhatja a nagyfőnöknek.
2. SEMMIT NE ÍRJ ALÁ, főleg nem egy közös megegyezést. Ha elédtolják a papírt, közöld, hogy elviszed az ügyvédedhez (ebbe általában belesápadnak, kiderül, hogy nem vagy jogi analfabéta, akit lehet szívatni).

Azért pár dolgot érdemes figyelembe venned:
1. Ha visszakoznak, át kell gondolnod, akarsz-e egyáltalán tovább dolgozni egy ilyen helyen/főnökkel.
2. Ha perre viszed, eltart egy darabig, mire lesz belőle valami, de esélyed van egy igen komoly (akár 7 számjegyű) kártérítésre. Viszont ebben az esetben úgy kell tekintened erre a munkáltatódra, mintha sohasem létezett volna (pl. nem tanácsos megemlítened önéletrajzban). Ha ugyanis egy jövőbeli munkáltatód utánad érdeklődik ennél a cégnél, el fognak ásni bosszúból.
Lehet, hogy Rii nem örül a véleményemnek, de a káromkodós részt leszámítva én is kitöltettem volna a kék-sárgát ilyen esetben, mert lehetnek kívülről nem látható sérülések is az autón, aminek a javítását különben az életben be nem hajtom a károkozón. Meg a…..
Nefarian 2010.09.28 17:50:54
Egy kicsit pontosítsunk:

Közlekedési baleset esetén, ha az elkövető nem győződik meg arról, hogy személyi sérülés történt-e, az:
- Ha NEM TÖRTÉNT személyi sérülés, akkor cserbenhagyás VÉTSÉGE;
- Ha történt személyi sérülés, akkor Segítségnyújtás elmulasztása BŰNTETTE áll fenn.

Nah, most: az illető nekitolatott a parkoló autónak. Utána, ha kiszállt, látta, hogy az autóban nincs senki, majd elhajtott, akkor ez NEM cserbenhagyás, mivel MEGGYŐZŐDÖTT róla, hogy nincs személyi sérülés. Mivel visszatért a helyszínre, és elismerte a felelősségét, a rendőri intézkedés indokolatlan LENNE. DE: mivel elhagyta a helyszínt, a rendőrök pedig a visszatérése előtt a helyszínre értek, nekik a CSERBENHAGYÁS tényállását kellett feltételezniük, és a helyszínelést, mint intézkedést foganatosítaniuk. A rendőrök tökéletesen jártak el, mert az intézkedés megkezdésekor még nem tudhatták, hogy az elkövető egyszercsak visszatér a helyszínre! A posztíró kedvesének ÓRIÁSI szerencséje, hogy visszament, és a rendőrök nem a cserbenhagyás gyanúja miatt megkezdett eljárást foganatosították (előállítás és társai), hanem szabálysértéssé "minősítették vissza" az esetet. Csak mondom: ha a taxis esetleg az autóban aludt volna, és az ütközéstől beveri az orrát, és eltörik, akkor a hölgy ellen most BŰNTETTI ELJÁRÁS FOLYNA, és börtönbüntetéssel kéne szembenéznie! Ehhez képest a 30 rugó és a -2 pont igen jutányos "tanulópénz".
A helyes eljárás az lett volna, hogy vár pár percet az autónál, meggyőződik, hogy nincs sérült, ha nem jön oda a tulaj, akkor hagy a szélvédőn egy névjegykártyát, aztán a többit lerendezik. Egy koccanás miatt egész éjjel a tulajra várni az autónál nem életszerű.
Egyébként a kollégáinak meg gratula az "okos" tanácsért...
Némileg felháborodottan olvastam a Véleményvezér blog tegnapi, Index.hu címlapjára is felkerülő posztját, melyben a lakossági devizahitelt felvevőket teszi felelőssé a gazdaság mai állapotáért.A posztoló „szépen” levezeti, hogy (A) a svájci frankot felvevő…..
Nefarian 2010.09.16 12:01:08
Nekem ez az egész fórum lassan úgy tűnik, nem szól másról, mint a "dögöljön meg a szomszéd tehene is" effektről. Néhány ember, akinek szar az élete, végre kéjes örömet lel abban, hogy jól megmondja a tutit, és élvezkedik azon, hogy végre másnak is szar, nem csak neki. Gratula hozzá.

A média is hibás ebben a dologban, mert úgy adja elő, hogy a frankhitelesek az árfolyam miatt kerültek bajba, ami nem igaz. Többségünk azért került bajba, mert a válság miatt a bankok minden pénzügyi kockázatot áthárítottak a hitelesekre (mindegy, hogy HUF, CHF, Euro, akármi...). Módosítgatják a hitelszerződést orrba-szájba, folyamatosan kamatot és egyéb költségeket emelnek, vételi/eladási árfolyammal trükköznek, ilyesmik.

A hitelesek nagy része nem azt akarja, hogy az állam fizesse ki a hitelüket. Nem is reális ilyet akarni. Mi vettük fel a hitelt, ésa hitelt vissza kell fizetni. Ezzel semmi baj. A hitelesek annyit szeretnének a kormánytól, hogy kényszerítse a pénzügyi szektort a tisztességes üzleti magatartásra. Ennyi és nem több.

De természetesen igazatok van, hagyjuk csak nyugodtan ügyeskedni a bankokat, dögöljenek csak bele a lakáshitelesek. Sima ügy, bedől úgy 100 ezer hitel, lesz hirtelen 100 ezer eladó lakás. Ez majd szépen lenyomja a lakásárakat, az itteni fröcsögők lakása is szépen veszít az értékéből pár milliót, majd fröcsöghetnek ezért is. Sokra nem mennek vele...ja, az utcára került 100.000 család majd elmegy albiba, ami az egekig emeli az albérletek árait, aminek majd szintén örülhetnek a jelenleg is albérletben élő "überokos vagyok, mert nem vettem fel hitelt" szajkózók. Széles mosollyal az arcukon vehetik majd tudomásul, amikor a főbérlőjük egy 20.000-essel megfejeli az addigi díjukat. Az építőipar is megérzi majd ezt a +100.000 lakást, a megrendeléseik a tizedére esnek vissza, pár cég tönkremegy, az alkalmazottaik munkanélküliek lesznek. Ami persze érinteni fogja a szállítási cégeket is, hiszen nem épülő lakásokhoz nem lesz mit szállítani. Van itt olyan fröcsögő, aki ilyen cégnél dolgozik? Már nem sokáig fog ott dolgozni...

De fröcsögjünk csak bátran, lassan úgysem marad más, mint a fröcsögés...
Sefi barátom sörözés közben anyázott nekem egy sort, hogy miért mentik meg a jelzáloghiteleseket. Mondtam neki, inkább írja meg ide, de hagyjon békén sörözni. Íme meglehetősen sarkos véleménye, melyet amolyan vitaindítóként illesztünk be. A reakciókat az otthonokosan@gmail.com…..
Hitelkárosultak blogja Erste saga 2010.08.27 11:13:00
Olvasónk billentyűzetet nem kímélve panaszkodik a bankban uralkodó kaotikus állapotokra.Erste-ügyfélként én is Fundamentával kombinált, CHF alapú kölcsönt vettem fel, és a többiekhez hasonlóan bedőlés előtt áll a hitelem.Az Erste Bankkal kötött jelzáloghitelem törlesztő…..
Olvasónk melankolikus hangulatú leveléből kiderül, mit érez a fizetési nehézségekkel küzdő adós.Csak élni szerettünk volna. Nem fényűzésben. Csak élni. Hitelt vettünk fel. A másikat azért, mert az előzőn akartunk enyhíteni. Ment is a dolog egy darabig.A gond az, hogy…..
Nem tudom, hogy így két hét után mennyi esély van arra, hogy megtaláljunk egy cserbenhagyót, aki kishíján megölte levélírónkat a gyermekével együtt. Márta azért rajtunk keresztül is tesz egy próbát. Az biztos, hogy megérdemelné az ilyen mocsok, hogy elkapják és hűvösre…..
Nefarian 2010.01.15 16:13:47
1. BMW-s = száguldozó vadbarom, ez tipikus sztereotípia, előítélet, báár, valljuk be, van némi valóságalapja.

2. Suzukis = 100-al középső sávban, elfehéredett kézzel volánt markol, fogai között imát motyog, sztereotípia, de valljuk be, ennek is van valóságalapja.

3. Ha egy jármű a középső sávban 100-al cammog, X mögé ér, és 130-al a belső sávban előzni kezdi, és hirtelen lát egy nagy sebességgel közeledő BMW/Audi/Merci/egyéb autót, a helyes viselkedés: előzést folytatni, hátulról jövőt LESZARNI. Villogtat? NA ÉS? Hadd villogjon. Majd szépen lassít, van azon az autón frankó fék. Attól senki se féljen, hogy a másik direkt belejön hátulról, annál sokkal jobban félti a szép autóját. Nos, X szépen befejezi az előzést, visszasorol, és a BMW mehet útjára. Ja, hogy ez a BMW sofőrjének traumát okoz, vagy ettől este nem fog neki felállni, mióta is kell, hogy ez érdekeljen?

4. Van azért egy olyan pont is a KRESZ-ben, hogy a forgalomban úgy veszünk részt, hogy indokolatlanul nem tartjuk fel a jónépet. Aki nem tud autópályán szeméylautóval szép kényelmesen 130-al menni, az NE MENJEN autópályára.

5. Ja igen, és a párhuzamos közlekedésre alkalmas úttesten a jármű mellett sávváltás nélkül gyorsabban menni az ELHALADÁS, és nem minősül előzésnek. A hangsúly itt a SÁVVÁLTÁSON van.

6. BMW kényelmes utazósebessége 170 km/óra. Biztos. De a magam részéről tojok rá, extra nagy ívben.
Az alábbi történet végkicsengése az, hogy nem csak arra kell ügyelni, kitől vásárolunk valamit, hanem arra is, kinek adjuk el. Egyébként minimum megáll az önbíráskodás, ha nyíltan fenyegetőznek. Tisztelt Zugügyvéd!Tanácstalanságomban ( vagy ha igazán őszinte akarok…..
A Homárt még a fizikai erőszaknál is jobban bosszantja az echte magyaros, dölyfösportás-mentalitás. A mikrohatalom kéjes érzése és az ebből fakadó kicsinyes csicskáztatás. Ennek extrém szemét példáját mutatta be a minap egy centrumos-közterületes parkolóőr páros a Fiumei…..
Botswanaban fotózták le a rózsaszín bébielefántot egy nyolcvan elefántból álló csordában. A szakértők szerint egy albínó egyedről van szó, amely az afrikai elefántok körében hihetetlenül ritka. Szerintük a borjú nem fog sokáig élni, mert az erős, afrikai napfénytől…..
Gondolom, hogy Jancika a nemrégiben közölt menet közbeni övcsatolgatásos balesettel foglalkozó poszttól kapott ihletet és megírta nekünk a feleségével történteket, amikor is egy alapos rendőr a halálba szivatta az üres gyermekülések biztonsági öveinek beköttetésével.…..
Nefarian 2009.02.23 10:23:29
Magam részéről ezt az egészet kiakasztónak tartom, de nem a post írója, hanem a rendőr részéről. Indoklom: felmerül a kérdés, hogy MIÉRT nem volt bekötve a gyerekülés. Nekem is van egy 15 hónapos tücsköm, a gyerekülés be van betonozva az autóban. 2 eset lehetséges:

1. a rosszabbik eset, az ülés azért nem volt bekötve, mert nem úgy használta a post írója. Ebben az esetben legszívesebben megkérném, hogy legyen szíves és lője tarkón magát, mielőtt a saját gyermekét nyírja ki. Egy erőteljesebb fékezés (talán nem is az ő hibájából, hanem egy idióta elékanyarodik pl.), és a gyermek elszáll ülésesestől...bravó.
2. a jobbik eset, az ülés általában be van kötve, de anyuka 4 kollégáját szállította előtte, kivették a gyerekülést, és utána csak "bedobták" azzal, hogy majd otthon beköti. Ez még egész elfogadható eset, de:

és itt jön képbe a rendőr. Megállítja anyukát, és észreveszi, hogy nincs bekötve a gyerekülés. Megvonhatná a vállát a rend őre, lesz*rhatná, de nem teszi, talán mert neki is van gyereke. A rendőr NEM TUDHATTA, hogy a gyerekülés MIÉRT nincs becsatolva. Ő csak észrevette és szólt érte. Anyuka meg apuka pedig, ahelyett, hogy örült volna annak, hogy van még olyan rendőr, aki FIGYEL az ilyesmire, nem, nekik ki kell kérniük maguknak!

Jó lenne már végre, ha valahogy tudatosodna a jónépben, hogy a közlekedési szabályok NEM ELLENÜNK hanem ÉRTÜNK vannak. Nem azért nem kell 160-al menni autópályán, mert ott a traffipax! Röhögni szoktam a sok idióta "bátor" csókán, aki elhúz mellettem, meglátja a trafi "előjelző" táblát, és satuzik ezerrel. Nem azért kötjük be a biztonsági övet, mert a rendőr büntet érte! Hanem azért, hogy ütközéskor (amit soxor nem is mi okozunk) ne csináljunk azonnal árvát a gyerekünkből! Azt tanácsolnám minden efféle "vagánynak", hogy mikor autóba ül és lazán nem kapcsol övet, próbálja meg elképzelni a gyerekét a temetésén! Képzelje maga elé a pindur fájdalmát, amikor látja, hogyan eresztik le az apja/anyja koporsóját! Aztán gondolja át...
Hétvégén talán a hirtelen jött meleg miatt megint meghülyültek az emberek. Nem volt ez másképpen az utakon is. Amíg én bájos szerkesztőtársammal egyetemben próbáltam Páty mellett kievickélni a sártengerből, addig Andris aszfalton szívott egy jókorát egy halom svéd acél…..
Amint várható volt, az AB megsemmisítette az egy éves elévülést a parkolási perek esetében. Csak találgatni lehet, mi várható, de a felperesek önmérsékletét ismerve nem sok jó.Helló Zugügyvéd!Most olvastam, hogy az alkotmány bíróság nem örült az egy éves parkolási…..
A rutinos budapesti tömegközlekedő jól tudja: ha verés jön, a biztonsági kamera elé helyezkedve kell bevárni a feldühödött ellenőrt. Na de mit tehet akkor, ha nem működik a kamera? Ráadásul az ellenőr sem igazi ellenőr volt? Rémtörténet a Stadionok megállóból.Ma reggel…..
Nefarian 2008.05.06 11:02:39
Azért ennek a sztorinak van egy roppant tanulságos része. Az, hogy ma Mo-on a "személyiségi jogok" védelme olyan szinten elharapózott, hogy már szinte senki nem mer megtenni/felvenni semmit, mert ált. a delikvensnek áll feljebb, és pert akaszthatnak a nyakába. Bravó. A nem működő kamera hatékonysága vetekszik az előre jelzett traffipax-éval (ahol egyszerűbb lenne kiírni, hogy: "most 500 méteren át vezess szabályosan, aztán száguldhatsz tovább").

Ez az egész "személyiségi jogok védelme" elég érdekesen működik. Ha valaki felhív engem telefonon, neki jogában áll letiltani a számkijelzést, nehogy tudjam, honnan hív. Nekem nincs jogom megtudni, hogy honnan hív, pedig NEM ÉN HÍVOM ŐT, Ő AKAR TŐLEM VALAMIT. Megjegyzem, ezen szoktam segíteni, ha látom a telefonon, hogy "ismeretlen szám", már nyomom is ki az illetőt, vagy csak szimplán nem veszem fel. Ha neki jogában áll titkolni a kilétét, nekem jogomban állni sz*rni rá, hogy mit akar.

Nem azt mondom, hogy a személyiségi jog védelme alapvetően hülyeség. Egyszerűen csak rosszul alkalmazzuk, ráhúzzuk olyan esetekre is, amikor nem állja meg a helyét. S bizony jellemzően olyanok hivatkoznak erre, akiknek vaj van a füle mögött, és valami disznóságot követtek el. De persze mit is várunk egy olyan országban, ahol a legmagasabb körökben is sumákolással intézik el a problémákat, lásd képviselő urak dohányzási szokásai a Parlamentben, ahol nem rendet raktak ezügyben, hanem nemes egyszerűséggel leszerelték a kamerákat...ha nem látjuk nem fáj? Ennyire egyszerűen akarnak hülyének nézni minket?
Nagyon kíváncsi vagyok milyen konklúzióra jutunk így közösen Csikicsoki története kapcsán, aki azért keresett meg minket, hogy segítsünk neki. Ez pont az, amit mi nem tudunk, ellenben ti jól megmondhatjátok, mi a véleményetek! Szeretném véleményeteket kérni az alábbiakkal…..
Van-e idegesítőbb annál, amikor mások b*sszák el az ember idejét? Például, ha a telelésre szánt 8 napból hármat eltesz a Best Reisen utazási iroda kft, mint ahogy az levélírónk esetében összejött: Történt, hogy barátainkkal összebeszélve októberben, késő nyári elmaradt…..