Regisztráció Blogot indítok
Adatok
PonDrow

0 bejegyzést írt és 455 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pontosabban: Mindenáron kell egy hős és kell egy propaganda-film is Steinmetz haláláról! Valami ilyen gondolatok járhattak a szovjet vezetők fejében 1944. decemberében.   Sokáig csak utcák találkozási pontja volt és nem tér. Ez a kis terület 1946-ban kapta a Kabók Lajos tér nevet, majd 1950-ben új…..
HamPLÓ Búvárkodjunk Prágában! 2020.04.09 07:00:00
Ha Prágában vagyok, akkor reggelente rendszerint a főpályaudvaron lehet megtalálni. Bár kimondottan szeretek sokáig aludni, itt még nyári hétvégéken is akkora forgalom van, hogy adja magát, hogy a kultúrprogram előtt trainspottingoljon egyet az ember! A legérdekesebb októberi fogás ez az új…..
PonDrow 2020.04.10 20:52:13
@Hamster: Nekem a 754-031-3 tetszik. Igazi búvárruha... ;)
PonDrow 2020.04.11 09:53:37
@Hamster: keress rá Cousteau-ra búvárruhában ;) oldalt csíkos ;)
Hasít a Wizz pénzügyileg, újabb kitűnő eredménnyel rukkolt elő, ebben pedig komoly része van a továbbra is dinamikusan növekvő kiegészítő, vagyis jegyáron túli bevételeknek. Írtunk róla, hogy milyen gyorsan emelik sutyiban a jól eldugott csomagdíjakat, de ennek is nyilván vagy egy határa, márpedig a…..
PonDrow 2020.02.03 09:06:01
@pefe: gondolom a reptársaság ebből tudja, hogy valóban utazni fogsz, és ne adja el még kétszer azt a jegyet. Más értelme nincs, különben a vasúton is lenne. :D
Nagyon rossz úton járunk... A magyar labdarúgó-válogatott kikapott Wales ellen az Eb selejtező utolsó csoportmérkőzésén, így nem jutott ki a kontinensviadalra. Még esélyünk van kiharcolni a részvételt a „pótselejtezőn”, amelyen a Nemzetek Ligájának legjobbjai, továbbá a már kijutottak mögött…..
Hiába azonban a globális iparági előretörés, itthon a szakemberek mégsem számítanak arra, hogy úton-útfélen gigantikus méretű akkumulátortelepek nőnek majd ki a földből. Amennyiben nem csak papíron él az elképzelés, hanem meg is valósul a Magyarországra tervezett, hatalmas mennyiségű – alsó hangon…..
Bevallom, ritkán vonatozom. Egy időben ingáztam a főváros és Kelet-Magyarország között, de szerencsére már csak alkalomszerűen megyek. Az egyik ilyen alkalom apropóján pedig végül mégis a vasút mellett döntöttem. A régi rossz emlékek megfakultak, gondoltam, adok egy esélyt. Az autó kevésbé…..
PonDrow 2019.07.09 09:26:07
@Kis kiváncsi: ". A vicc hogy a tájékoztatás csak a késés elkezdésétől él. Tehát ha a vonat 16.04 kor menne akkor csak 16,05 kor írják ki késni fog."
Én azt csináltam, hogy megnéztem a MÁV online térképén, hogy az adott vonat hol jár, mennyit fog késni. Így néha tudtam helyette autóval menni, ha fontos volt időben odaérnem...
Elefántokat meg oroszlánokat puskával elejteni sokan tudnak. Váltóláztól gyötörten rovarokat gyűjteni kevesebben. Kittenberger Kálmánnak mindkettőben volt része. Szerzők: Merkl Ottó (MTM Bogárgyűjtemény) és Katona Gergely (MTM Lepkegyűjtemény) Kittenberger Kálmán (1881–1958) pályája úgy indult,…..
Egy mozambiki vállalkozó, Dayn Amade, úgy gondolta, hogy a technika segítségével próbálja megoldani a környék egészségügyi problémáit. A maputo-i központú, Kamaleon nevű cég alapítója azt mondja, az afrikai betegségek elleni küzdő, külföldiek által támogatott projektek…..
PonDrow 2019.05.23 10:18:04
@midnightcoder2: az egész világot
A "mi lett volna, ha..." típusú felvetésektől a történészek egy része idegrohamot kap, a másik része egyszerűen nem foglalkozik vele, a harmadik rész pedig szívesen elbabrál a lehetőséggel, persze hangsúlyozva, hogy ez csak amolyan gondolatkísérlet, senki ne vegye komolyan. Az újságírókat nem kötik…..
PonDrow 2018.11.15 09:17:48
@bloggerman77: Talán jobban etnikai alapú lenne a magyar határ, plusz államformánk még mindig királyság lenne. :)
Bizonyára történt már hasonló, de most valaki képes volt levideózni is, ahogy egy nő odavizel a repülőgép folyosójára egy Wizz Air-gépen. A brit bulvárlapok beszámolóiban kissé zavaros, hogy mi történt felszállás előtt és mi leszállás után, de ha jól bogarásszuk, az ürítés felszállás előtt…..
PonDrow 2018.07.27 10:56:46
@ouroboros: adhattak volna pl. egy katétert :)
Az tény, hogy a Tinder amellett, hogy az egyik legnépszerűbb randiapp, még a társkeresést is sikerült megváltoztatnia. Az igazi kérdés csak az, hogy ez a változás igazából jó-e a társkeresőknek vagy sem!..
Nem vicc, nem elírás, napi 2 sorozattal tessék számolni a világpiacot illetően, ennyire futja abból a nyolcmilliárd dollárból, amit tartalomfejlesztésre, -gyártásra és vásárlásra különítettek el a 2018-as évre.  700, baszki, H É T SZ Á Z, hogy Frei Tamás kamerába…..
PonDrow 2018.03.02 07:57:30
@pynkladi: HBO GO.
Nekem van mindkét szolgáltatónál előfizetésem, de valahogy a Netflix jobban bejön. Főleg azért, mert azt le lehet tölteni offline nézésre, így vonaton-nyaraláson is használható, otthon letöltve a tartalmat.
Angol felirat mindenhez van, magyar az csak minden 100.-hoz.
HBO-nál van magyar szinkron, de azt csak otthon tudom nézni mert nem lehet offline.
Scouting Budapest with our amazing @Sho-Homeland team!! pic.twitter.com/n0XvJFo3PG — Lesli Linka Glatter (@LeslilinkaG) January 25, 2018 Január végén két fényképes Twitter-posztjában is Budapestről jelentkezett be a Homeland egyik rendezője és executive producere, Lesli Linka Glatter. Az…..
PonDrow 2018.02.13 15:30:03
@bovorac: "Lesz még Moszkva magyar gyarmat!" :)
Ha lopott, ha nem (az), A piramis című műsorral jól járt a TV2, mert 2018 első két munkanapjának estjén, azaz kedden és szerdán is agyonvágták a konkurenciát és mindkét estét megnyerték 18-49-ben, amire hosszú évek óta nem volt példa. A számok szintjén maradva az van, hogy amint vége a Fókusznak, a…..
PonDrow 2018.01.05 09:29:48
@Kronenbourg: ". Egyre kevésbé törekednek arra, hogy valami értéket és/vagy színvonalat nyújtsanak. Mindent eláraszt a bulvár és a gagyi. "
Tisztára, mint a politika. Mivel a gagyi nézőket/választókat könnyebb megnyerni, arra nyomul mindenki...
Leesett az első hó, és itt a ködös időszak. Nyilván ezt mindenki észrevette, de nem is ez a lényeg. Hanem az, hogy olyanok is észrevették, akik rettegnek vezetés közben, és/vagy nyárigumival nyomják, még mindig. De most harminccal.  Országúton. És gyűlik mögötte a sor. Megy a paraszt…..
PonDrow 2017.12.05 12:03:38
@gigabursch: vannak autótípusok, ahol külön kapcsolhatóak. Pl. a Renault-kban. Annyi megkötés van, hogy helyzetjelző bekapcsolása nélkül nem lehet őket bekapcsolni, csak ha már világít a helyzetjelző. ÍGy lehet helyzetjelzővel ÉS első ködlámpával menni, ha nagyon nagy a köd és már a tompított világítás is zavaróan visszaverődik a vezető szemébe.
Agyonvágta a TV2-t az RTL vasárnap este: A Fal című vetélkedőjük több mint kétszer akkora közönségarányt tudott (27,6%) mint a vele szemben vetített, egyébként tényleg jó Mentőexpedíció (The Martian) a maga 13,4 százalékával. A vetélkedőből most csak egy adás került tévébe, a többi majd jövőre jön,…..
PonDrow 2017.11.20 14:10:16
@Jóska Pista: Sci-fi mind a kettő, nem? :D
Stohl András az István, a király című előadásban - Fotó: Kelemen Zoltán Gergely / MTI Mi is megírtuk, milyen érzékenyen beszélgettek a Class FM-ben arról az ügyről, hogy Sárosdi Lilla színésznő állítása szerint Marton László színházigazgatóként kocsikázni vitte, majd elővette a péniszét, és…..
PonDrow 2017.10.25 16:08:48
@pityókaborsommelier: Lúzer vagy. :) Szívesen.
Divatos, minőségi karóra 40 ezer forint alatt? Manapság már egyáltalán nem lehetetlen, sőt, az ember több, ismert gyártó kínálatából is választhat. Mostani cikkünkben ezért 5 férfi karórát mutatunk be, amelyeknek ára belefér ebbe a kategóriába és megvásárlásával az ember nem vállal nagy…..
PonDrow 2017.10.09 10:53:38
@halaloszto: a minőségi bőrszíj bírja a vizet, legfeljebb a színe sötétedik. Az valóban igaz, hogy pár évente cserélni kell, de vízálló óra esetén a tömítést is. A kettő együtt meg tényleg lehet egy új óra ára.

Pl. ősszel cseréltettem elemet és tömítést a Pulsar Chronographomban (VD53): 8000 Ft volt, plusz vettem egy középkategóriás Hirsch bőrszíjat hozzá 12.000-ért . :)

Akinek drága cuccai vannak, annak a karbantartás se olcsó.
Te használsz még nyomtatót? Az első számítógép megjelenésével egyidős az igény a hordozható kütyük iránt. Az okostelefon és a laptop is a mobilitás igényét igyekszik kielégíteni, ezek olyan eszközök hordozható változatai, melyekről korábban kevesen hitték, hogy valaha mozdíthatók lesznek. A laptop…..
PonDrow 2017.09.24 15:18:03
@MaCS_70: Nekem se szárad be. Se Epson se Canon. A HP (és a hasonló technikájúak) viszont hajlamosak rá. Olyat vegyen az, aki sokat nyomtat. :)
Facebook oldalán jelentette be Demcsák Zsuzsa, hogy kérte szerződése felbontását az ATV-nél, amit Németh Szilárd vezérigazgató elfogadott. Kóros fáradtsággal indokolta döntését. Az ügyben kerestük Demcsák Zsuzsát, aki azt mondta, hogy egyelőre nem szeretne nyilatkozni. Ahogy arról korábban…..
PonDrow 2017.09.20 11:51:31
@Frigyes Bischof: Demégiscsák Jolán. :)
A napokban megjelent egy index.hu cikk egy (sok) bluetooth-sebezhetőségről (ITT). Olvasgattam a cikk alatti Facebook-kommenteket, amelyek két nagy csoportra oszthatók. Az egyik csoport - amelyen elcsodálkoztam kissé - hangoztatja, hogy nála be sincs kapcsolva a bluetooth, mert minek, különben is…..
Reflektor Elmebaj 2017.08.09 19:42:47
Mert ez már az. A vízparton pedig a hűsölési lehetőségek is adottak, mégis elszáll az értelem a Balaton partján. Kezdve azzal, hogy a Magyar Állam területén joggal tartózkodóakat ki akarják tiltani a vízpartról odáig eljutva, hogy terrorveszélyre hivatkozva lezárnak egy fél várost. Nagyon helyesen…..