Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mmanna

43 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van jó néhány olyan művem, amit nem fotóztam le mielőtt új gazdájukhoz kerültek.  Nemrég sikerült egy párat összeverbuválnom közülük, egy gyors és sajna nem túl jó fotózás erejéig. Ehhez hasonló  pöttyös táskát a Meska.hu oldalon látott elsőszülött lánykám.…..
 Igaz lassan jó idő lesz, és lehet majd kint grillezni, de én már  most szerettem volna egy kis  grillezett zöldséget. Csak a füst íze hiányzott :-)A csirkecombot sóval, borssal megszórjuk, kevés citromlével meglocsoljuk, állni hagyjuk. A zöldségeket megmossuk, a…..
 Vágytam  valami  másra! Olyasvalamire, amire nagyanyám azt kérdezte volna: Mi ez a gezemice? A gezemice az ő szóhasználatában valami kétes ízű, és állagú ételt jelentett. És persze , ha valamilyen ételt még nem kóstolt, nem ismert, akkor is ezt a szót használta.A…..
Ismét egy zsepitartó. Ez most az enyém marad. Dekupázs technikával készült ő is. Alapozás  és a szalvéta darabok ráragasztása után kétfázisú repesztőlakkal kentem le és antikoltam. Egy réteg lakkot is kapott a végén, hogy nedves ruhával is le lehessen törölni szükség…..
Miért is szeretem az ilyen ételeket? Hát mert egy edényben készül minden, így kevesebbet kell mosogatni. Nincs mosogatógépem. Lehet, hogy lenne helye még annak is a konyhában, de akkor én, vagyis ÉN, már nem férnék be. Megérne egy bejegyzést a panelházakban lévő konyhák…..
manna konyhája Körözött 2012.04.16 00:21:00
 Mostanában nincs olyan hét, hogy ne csinálnék körözöttet. Szeretem. Általában kisebb adag készül, mert hogy lelkes túró pusztító csak én vagyok. 1.  1.      1/2  kg túró  2.  2.     fűszerek: pirospaprika, köménymag…..
Szeretem a kvíz műsorokat. Lehet nem tudnék túl sok kérdésre válaszolni, de legalább tanulni lehet belőlük. Vannak ám olyan kérdések, amikre még általános iskolások is simán válaszolnának.  Sok más emberrel együtt időnként én is nézem a Balázs műsorát. Jó műsor.…..
A boltban idegenek, az ismerősök, anyu  az eddigieknél is többször hozzák szóba a tojást.Egyrészt az ára miatt (50- 80 magyar forint darabja a hiperekben, de a piacon is 40-70 körül láttam) Aztán sokan, nagyon sokan a méretével sincsenek megelégedve az árához képest.  A…..
 Valamiért olyan munkát szeretnék magamnak, amit élvezek, szeretek csinálni. Na jó! Tudom, a mai világban nem ez az első szempont, amikor az ember állást keres. Sokaknak a legfontosabb az, hogy végre akármilyen munkával is, de keressen annyit, hogy kifizethesse a számláit, ne…..
Mmanna 2012.04.11 21:01:57
@tisztakéz: Köszönöm, Neked is sok sikert.
Voltam már életemben egyszer -kétszer a gödör alján, mindig kimásztam belőle. Csak ez most egy kicsit meredekebb falú gödör, de akkor is kimászok.
Addig is tanulok. Időm van rá.
Még húsvét előtt, vásárlás közben Zsolti meglátta a fagyasztó pultban  a kelbimbót és felkiáltott: Vegyük meg, úgy megkívántam egy kis pulutyka főzeléket. Négy évvel ezelőttig, amikor is Székesfehérvárra  költöztem, én még csak nem is hallottam ezt a…..
manna konyhája Diós torta 2012.04.09 21:54:00
 Nem éppen kímélő desszert a diós torta, de igyekeztem azért egészségesebb alapanyagokból összeállítani. Húsvétkor azért vannak akik nem vetik meg az édességet. A mi családunkban is többen vannak, akik ebéd után szívesen elfogyasztanak egy szelet süteményt.A képen a…..
manna konyhája Sárgatúró 2012.04.09 20:35:00
 Sárga túró? Ilyenkor Húsvét táján szinte mindenki furán néz rám, amikor kiejtem a számon ezt a két szót: sárga túróHúsvétkor készítik ezt az ételt Szabolcsban, Hajdúban és Erdélyben. Na meg persze az országban és a világon máshol is azok, akik az előbb említett…..
Ajándékba készítettem őket. Alapozás után dekupázsoltam, majd két fázisú repesztőt kentem rá, majd lakkoztam.  Ajánlom figyelmetekbe ezeket az oldalakat is:mannakonyhaja.blog.hu/mannaelete.blog.hu/ ..
 Szeretem a virágokat. Cserepeseket, a kertben növőket egyformán.A baj az, hogy sokszor nem tudok ellenállni amikor meglátok egy virágot, akár cserépben van, akár mag formájában, és haza kell vinnem. Manapság már csalok. Gyerek virágot viszek, mondván, hogy ez olyan kicsi még…..
Annaélete Húsvét 1 2012.04.07 19:51:00
 A Húsvéti sonka nálunk is megfőtt. És a sonka levében a tojás is.  A vízbe a sonka mellé babérlevél és szemes bors is került. A főző lében hagytuk szépen kihűlni őket.De csak sonkát és tojást azért mégsem kéne napokig enni, ezért könnyebb  kaják is…..
Updated. Mit is jelent ez a szó? szotar.sztaki.hu/dict_search.phpupdatedkorszerűsítettto updatekorszerűsítmodernizálKeresés a kibővített szótárban :3 különböző kifejezést találtam:updatedhatályosto updatefelfrissítnaprakészre hozSzóval, korszerűt jelent? Nem…..
Rántott csirkemell, petrezselymes burgonya, csőben sült karfiol.  Hogy mennyire update? Nem tudom, de a hozzávalók egészségesebbek, mint a hagyományos ételé. Amit a zablisztről megtudtam: A zablisztben a többi liszthez képest sokkal kevesebb a keményítő (ami egy…..
Forrás:  www.egeszsegkalauz.hu/taplalkozas/pajzsmirigy-betegek-dietaja-109245.htmlA pajzsmirigybetegségek gyógyszeres kezelése mellett a beteg is sokat tehet állapotának javulásáért. Tudatos odafigyeléssel és étrendi változtatásokkal a terápia hatékonysága…..
 Nos betegségem kapcsán kissé (nagyon) megnőtt a tömegem. Mozogtam, mindenhova gyalog vagy biciklivel mentem, néha tornáztam is. De lássuk be, túl nagy súllyal nem mindegy mit tornázik az ember, már ha tornázik.Egészséges ételeket ettem zömében eddig is, de ha a szervezet azt…..
 Életem során volt egy két lakás ahol éltem volt ahol a bútor volt a hibás, volt ahol valami más nem stimmelt.Első ,,lakásunk” a nagyszüleim házában volt. Szüleimmel és az öcsémmel éltem ott. Jó példája ez a ház a  szükségnek, toleranciának, szeretetnek.…..
2010 januárjában jelentkeztem a céghez, alkalmazotti közviszonyba. Eleinte jól indultak a dolgok. Majd lassacskán megromlott. Mivel a cég 5 hónapi rendszeres jövedelem után csak teljesítményarányos fizetésben részesített minket. Voltak akiknek 5000ft/hó gyűlt össze. Elég…..
Mmanna 2012.03.08 14:27:12
@Csokis: Hasonlóképp alkalmazott voltam az említett cégnél. A cég az alkalmazott ügynöknek kizárólag jutalékot fizet, alapot nem. A jutalék után fizeti a járulékokat, stb. Valamikor volt olyan, hogy ha a jutalék nem éri el a minimálbér összegét, akkor kifizette a cég a járulékot a minimálbér után, de a dolgozó akkor is a jutalékot kapta meg, akkor is, ha az csak 5000 ft. Nem tudom, hogy most hogy van, de nem hiszem, hogy sokat változott.
Tartozás: Ha az ügyfél biztosítást kötött, és azt valamilyen oknál fogva felmondja (elvesztette a munkáját, MÁSIK ÜZLETKÖTŐ AKÁR UGYANATTÓL A CÉGTŐL RÁBESZÉLTE, ARRA, HOGY MONDJA FEL, ÉS KÖSSÖN MÁSIK BIZTOSÍTÁST), akkor 1-2-3 évig (szerződéstól függ) a jutalékot részben vagy teljes egészében visszaírja a biztosító.
Ó igen! A biztosító jól tudja mit kell tennie, hogy ne járjon rosszul Ahogy osze írja

Egyébként nem nagyon értem, hogy miért osztják ennyire a kommentelők a posztolót.Való igaz, nagyon sok fura dolog van, volt a biztosító cégeknél. Én csak abban bízom, hogy az ügyfelekkel sokkal jobban bánnak mint a dolgozókkal. Azt gondolom, hogy ismeretlenül nem kellene megvádolni senkit, hogy biztos fals szerződéseket stb kötött. Ha biztosítós írta, akkor örüljön, hogy jól megy neki, és az ügyfeleinek is, ha meg ,,civil,, akkor meg ne minősítsen olyan dolgot, amit nem ismer. (ez most nem csokisnak szólt)
Mmanna 2012.03.08 14:43:30
@metal: Drága! Az összes alkalmazotti státuszban lévő ügynök ilyen hülye. Vagy telefonál a saját telefonjáról, vagy nyakába veszi a várost és becsenget minden lakásba. A szórólapozás ugye nem hatékony, de van aki ezt is csinálja. Jó esetben kap céges szórólapot (saját tapasztalatom szerint ritkán volt ilyen jó eset)
Miért? Bízik benne, hogy sikerül annyi jutalékot összeszednie, hogy a telefonszámlán kívül bőven jut megélhetésre is. Nem mondom, hogy nem kell kicsit fanatikusnak lenni ehhez. Én nagyon jónak tartom a biztosításokat. Jó lenne, ha minden ember tudna félretenni. Ám nem véletlenül hagytam el a pályát 10 év után.
Mmanna 2012.03.09 15:12:28
@sazoland: Igazad van abban amit írtál. Én viszont 10 évig dolgoztam a Groupamánál és a jogelődnél. Aki ennyi ideig van egy biztosítónál teljesen egyedül felneveli a gyerekeit, tart fenn házat stb. az alkalmazotti (teljesen teljesítménybér) jutalékból, az nem egészen sikertelen üzletkötő
:-) Ha nem is sztár, de nem sikertelen.
Most viszont úgy gondolom, hogy soha de soha nem akarok többet biztosítónál dolgozni. Pedig szeretek emberekkel foglalkozni, és a biztosításokat is szeretem. Nem a jutalék visszaírások vagy a saját telefon használata miatt mondom ezt.
Nem védem a posztolót, csak birizgálja a szemem, hogy vannak olyan kommentelők, akik úgy minősítik a posztoló szerződéseit falsnak stb., hogy nem is ismerik, lila gőzük sincs, hogyan kötötte azokat a szerződéseket, egyedül, vagy mint kezdő a mentora segítségével. Vagy osztják az észt, anélkül, hogy láttak volna egyszer is biztosítót belülről. A fizetési felszólítással kapcsolatban, nekem is az a véleményem, hogy legalább rá kellet volna kérdezni, hogy mi is ez, de szerintem már ő is rájött erre.
Az elmúlt jó néhány évben, valahányszor olyan üzletben jártam, ahol babaruhát is árultak, nem tudtam megállni,hogy ne nézegessek, ne fogdossam meg, és ne ábrándozzam el egy pici lény érkezéséről. Realitások talaján állva (????), inkább már csak az unoka jöhetett szóba.…..
 Híreket olvasok (www.kapu.hu). Talán furcsa, de a híreket olvasva megint csak egy dologra lyukadtam ki: ÖREGSZEM. Nagyon is. Úgy 30 évvel ezelőtt, de még talán 10 évvel ezelőtt sem zavart ennyire, ha idegenek letegeztek. Visítva bár, de valahogy még elmegy, ha tegezve…..
Annaélete vizes bakancs 2012.02.20 18:11:00
 Vizes bakancsot viselni két nap egymás után nem szerencsés. Testem, lelkem, és az agyam se működik rendesen!!!!!!!!!!!!!Ezt nem előzi meg az influenza elleni oltás. Beteg vagyok. ..
 2012. január 15. Ahhoz képest, hogy a tél kellős közepén járunk, se hó, se hideg  nincs. Igaz fúj a szél, de sebaj, menjünk  nézzünk szét kicsit a környéken A teremtő elég sok sziklát szórt el jókedvében a tájon ....  Egyiket másikat (jó…..