Regisztráció Blogot indítok
Adatok
axolotl77

0 bejegyzést írt és 617 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kilencvennégy éves korában elhunyt Lou Ottens, a magnókazetta feltalálója. Az 1963-ban bevezetett találmány mostanában újra kezdi reneszánszát élni, igaz, a fénykorát már sosem fogja felülmúlni. Ottens halálának oka nem ismert...
axolotl77 2021.03.11 13:18:42
@horrorpornó bábszínház: Rendszeres tisztítás? Gyerek voltam még. Mit sem tudtam ilyen dolgokról. És nem volt a környezetemben sem audiofil, hogy ilyenekre felhívta volna a figyelmet.
De azt akkor is tudtam, hogy marha gáz B. Tóth meg Komjáthy műsoraiból a Legenda mellé tett Sokol rádióból venni fel a zenéket.
Szavak, melyeket ma is használnak az idősebbek, de senki sem tudja, hogy honnan származnak. Mi utánajártunk!..
axolotl77 2021.03.06 09:11:55
@Flashy7: Mi meg azt mondtuk: "Jóvvanaafalura". Magyarul: Jól van az falura.
Mondhattuk ezt szégyen nélkül, hiszen mi magunk is falusiak voltunk.
Oldboy vs. Oldboy A bűncselekmény: A dél-koreai nemzet talán legemlékezetesebb (azóta persze jelentkeztek egy Élősködőkkel), atomvillanásszerű remekművét ennyire rosszul és (itt ez a jelző hatványozottan igaz) ennyire feleslegesen feldolgozni maga az emberiség ellen elkövetett bűntett. Mindenki…..
Amikor kormányzati médiabirodalomról beszél az ellenzék, általában a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (röviden KESMA) által tömörített és központilag koordinált több száz sajtóterméket érti e kifejezés alatt. Tény azonban, hogy a legnagyobb agymosást a választók fejében azok a közszolgálati…..
axolotl77 2021.02.14 14:41:24
@röf: A közmédia az ellenzéki szavazók pénzéből is működik. Nekik miért nincs joguk hozzá, hogy a pénzükért megkapják azt, ami egyébként is megilleti őket jog szerint? (A politikusok mondandójától függetlenül.)
És miért van az, hogy amikor ez felvetődik, hogy a közmédia nem csak a fideszes szavazók pénzéből működik, akkor síri csend a válasz?
axolotl77 2021.02.14 18:17:19
@ulpius66: Na látod! Ez a baj a fajtáddal. Válaszolni nem tudsz, csak indulatosan ugatni. Te kis csahos! Nem tudni, hogy már eleve ilyennek születtél, vagy ehhez aktívan kellett is tenni azért valamit. Bár, való igaz, az anonimitás is emberfeletti erővel és bátorsággal tölt el egyeseket.
Egyéb iránt külön örülök, hogy amikor az elmúlt évtizedekben szavazni voltam, akkor te ezek szerint mindannyiszor ott voltál velem a szavazófülkében, és bizonyára jobban is tudod, hogyan voksoltam, mint én magam.
Az meg dicséretesen logikus részedről/részetekről, ha úgy gondolod, hogy a jelenlegi törvénysértés igazolja a 2010 előtti törvénysértéseket.
Ha az elmúlt héten a fotózással foglalkoztam, akkor nem mehetek el a filmek mellett sem. A mozgókép rögzítése nem új dolog, de itthon igazából a 70-es években vált elérhetővé a tehetősebb családok számára, hogy emlékeiket ebben a formában is megőrizzék.A kezdet kezdetén még a szocialista tábor…..
axolotl77 2021.01.27 17:36:33
Akai VS-37 EDG
hu.wikipedia.org/wiki/Akai_VS%E2%80%9337
Azért tudom ilyen jól, mert a mai napig működik.
Aki külföldre költözik, annak mindig érdemes számolnia azzal, hogy lesznek olyan kiadásai, amikre nem is számított. Különösen húzós lehet ez akkor, ha az ember kicentizett költségvetéssel vág neki és/vagy egy kifejezetten drága országba költözik. Ti milyen rejtett költségekkel szembesültetek?..
axolotl77 2021.01.24 16:35:14
@nyuszigonosz: "Amúgy ez a pénz a hírcsatornák függetlenségét szolgálja."
Félek, hogy ez nálunk nem garantálna semmit. Elég csak a "közszolgálati" nézettségét és hallgatottságát megnézni. Ami egyértelműen a legsikeresebb volt (M3), azt is száműzték.
Tíz napja, január 6-án írta meg elsőként a Falanszter blog, hogy Kazinczy utca 55. szám alatti, egykori Wichmann-kocsma magántulajdonban lévő emblematikus épületét (is) le akarják bontani. Az össznépi felzúdulást követően azonban új fejlemény van az ügyben: úgy néz ki, hogy az utolsó pillanatban…..
axolotl77 2021.01.20 07:33:51
@kárárámaispj: Ami nem csak egy kocsma. Tessék már többet is olvasni róla!
Az meg külön visszataszító, amikor azt látom, ahogy Deutsch lapogatja a múmiává aszalódott haldokló Wichmannt, majd alig várják meg, hogy húzzanak rá egy kis földet, és már bontanának is.
olimpia.hu/hosszu-katinka-milak-kristof-wichmann-tamas
axolotl77 2021.01.21 07:34:42
@kárárámaispj:
Bezárt, mert már 2017-ben tudta, hogy nagy valószínűséggel meg fog halni. Nekem sem lenne kedvem ilyen állapotban kocsmát vezetni.
Egyébként is, erre a kurzusra valahogy annyira jellemző a bontani, bontani, bontani:
kep.cdn.indexvas.hu/1/0/3060/30604/306047/30604713_97dff53a1d2af8cede3e798703e4ffe0_wm.jpg
Megőrizni? Minek az?!
Bíborosok, püspökök, egyszerű papok aggódnak a lengyel katolikus egyház jövőjéért, mert egyre többen hagyják el, főleg a fiatalok. A lengyel Katolikus Statisztikai Intézet szerint a fiataloknak alig 9,5 %-a állítja, hogy hisz az egyházban és pozitív véleménye van róla. Mindez egy olyan országban,…..
axolotl77 2021.01.19 13:41:25
@Fue: Ateista vagyok, de kommunista nem. Embert sem öltem, padlást sem söpörtem.
Hol hibádzik az érvelés?
axolotl77 2021.01.19 14:19:01
@Fue: Hát, nem is az én érvelésemre gondoltam.
Csak az írásodnak olyan kicsengése volt, mintha egyenlőségjelet tennél ateista és kommunista közé. Elég sok bajt okoztak családom anyai ágának a kommunisták. (Vagy nevezzük őket akárminek!) Miközben apu meg általuk emelkedett ki a szegénységből.
Tavasz óta lehetett biztosra tudni, hogy a Pázmány Péter Katolikus Egyetem piliscsabai története véget ért. Évekig tartott a dolog, sokáig csak találgatni lehetett, mit is szeretne tulajdonképpen az egyetemért felelős egyházi vezetés. Meggyőződésem, hogy a döntéshozók részéről nem színjáték volt a…..
A két hete kezdett sorozatot a Nemzeti Múzeum fotógyűjteményéből folytatom tovább, hiszen a múlt héten nagy többséggel megszavaztátok. De hogy a hagyományos random válogatás híveit se hagyjam pácban, jövő héttől megint lesz néhány belőlük, aztán hamarosan ilyen összeállítást is láthattok majd újra…..
axolotl77 2020.12.08 13:19:03
@¿Qué tapas hay?: Egyszer olvastam erről a modern adománygyűjtésről. (Sajnos azt a cikket már nem találom, mert sok éve volt.) Ott valami olyanról írtak, hogy 10-20 %-a érkezik be az ilyen aluljárókban összekalapozott-kierőszakolt pénzeknek. A többi a jómadár megélhetésére megy.
A Magyar Televízió vetélkedői anno mindig rengeteg nézőt ültettek a képernyők elé. Könnyű volt nekik mondhatnánk, hiszen kezdetben csak egyetlen csatorna létezett az országban, ám a kollektív emlékezetben a mai napig élénken élnek ezek a műsorok. Sok esetben már nem is tudjuk mi volt ezeknek a…..
axolotl77 2020.12.07 13:46:09
@bioLarzen: Mivel én is a szocializmus gyermeke vagyok, ebben igazat kell adnom neked. Ha adtak valamit, akkor nem fanyalogtunk, hanem örömmel fogadtunk bármit.
axolotl77 2020.12.07 13:49:31
@¿Qué tapas hay?: Nekem viszont határozottan úgy rémlik (kis ellentmondás, ugye), hogy egy játékos több hangszórót is nyerhetett. És ez a kérdés már akkor kisgyerekként is megfogalmazódott bennem, hogy minek ennyi. Azért azt már akkor is láttam, hogy önmagában csak a hangszóró nem egy működőképes valami.
axolotl77 2020.12.08 10:29:43
@bioLarzen: Ezek a műsorok már mind odalettek. "A régi jó dolgokból mára már nem maradt semmi!"
A mágnesszalagok annyira értékesek voltak, hogy egy idő után letörölték a felvett műsorokat. Úgy olvastam, hogy ez nem csak a szoci világban volt így, mert a BBC is csinálta éveken keresztül. A pénz ott is nagy úr volt.
Pl. ha találsz a neten Nem kell mindig kaviár-epizódokat, azok úgy kerültek oda, hogy lelkes magyarok megszerezték az eredeti DVD-kiadást, majd alákeverték azt a szinkronhangot, amit annak idején valaki felvett magnóra itt Magyarországon. De mivel ő sem vett fel minden részt, ezért nincs meg a neten az összes rész szinkronosan. Hát, ilyen a mi nyomorunk!
Tanárgyilkosság Franciaországban, könyvdarálás Magyarországon. Mi köze ennek a két eseménynek egymáshoz? Ami összekapcsolja őket, az a szólásszabadság kérdése, de mielőtt rátérnék, pontosan hogyan, fontos megvizsgálnunk, mi is a szólásszabadság és miért övezi mind a mai napig vita. A…..
axolotl77 2020.10.29 13:22:32
@morph on deer: "Viszont MINEK? Mi az értelme?"
Azért, hogy megmutassák, hogy nem félünk (pedig de), és nem lehet minket terrorral sakkban tartani. Szerintem pusztán erről szól a C.H.-ügy.
A szólásszabadság egy olyan polgári vívmány amit Európában "fedeztek fel" az Újkorban, majd terjedt el a világ többi részén - több-kevesebb sikerrel - az eltelt évszázadok alatt. Megértem, ha egy felvilágosult nemzet nem akar alább adni az ilyen igényeiből. Az persze más kérdés, hogy most megint rajzolgattak a srácok, aztán másokat nyakaznak le, mert őket rejtegetik és/vagy védik a felbőszült muszlimok elől. Itt tényleg fenn áll a más faszával csalánveregetés este.
Viszont tovább gondolva a dolgokat: jó, ne rajzoljanak ilyeneket! De aztán jönnek az újabb igények. Ne tartsunk karácsonyi ünnepet az iskolákban, ne kelljen arcképes igazolvánnyal rendelkeznem, mártóztathassam a burkinis testem az uszodában, nyugodtan férjhez adhassam a lányomat 12 éves korában miután már csonkoltattam a nemi szervét valami vajákosnál. És mindezt az állam beleegyezésével.
Háború zajlik itt, csak még épp nem lőnek. De majd fognak azt is.
axolotl77 2020.10.29 13:39:47
@FILTOL: "ugyhogy en a franciak helyben bevetnem a légiót, es kibasznam az osszes iszlam fanatikus geciladat"
Itt az egyik legnagyobb probléma. Ezek nem középkori lovagok, vagy japán szamurájok, akik kiállnának nyíltan a csatamezőre, hogy "küzdjünk meg szemtől szemben". Aljas, sunyi, mocskos férgek, akikről gyakran még a közvetlen hozzátartozóik sem tudják, hogy mi jár a fejükben. Nem véletlen talán, hogy az aszaszinok is muszlimok voltak.
Jó, tényleg sokszor kiderül fanatikusokról, hogy a hatóságok látókörében voltak már, de mégsem ott voltak, ahol lenniük kellett volna. Mondanám, hogy ez teljesen érthetetlen számomra, csak akkor eszembe jut, hogy ugyan nálunk mennyi közveszélyes bűnöző kap felfüggesztettet, vagy a bíróság az előzetes letartóztatást nyomkövetős házi őrizetre változtatja.
axolotl77 2020.10.29 13:45:28
@ulpius66: Ez a Matyika valamilyen autista? Ennél még Birca is százszor összeszedettebb.
  Sajtóhír, hogy lepel kerülhet Firenzében a Dávidra, mert a szobor meztelensége zavarja vagy zavarhatja a más etnikai és kulturális háttérrel rendelkezőket. Az ember felhördül, hogy mi van? Jön a bigottság meg a képmutatás? Aztán gyorsan lehördül. Miről is beszélünk? Nem a Dávidra kerülne a…..
      Mintha kínos lenne Bíró László képviselőjelölt úrról írni. Igen, ő az egyesített ellenzék jelöltje Tiszaújvárosban és hát szegény éppen antiszemita. Lehetne ő antikvitás, akkor a kvitások panaszkodnának, vagy antilop és akkor a Mészáros Lőrinc, de épp antiszemita ez a derék ember, úgyhogy…..
axolotl77 2020.10.11 11:37:37
@kemény keleti kommentelő: Még pár óra, és kiderül. De meglátásom szerint, mivel a Fidesz több pénzt tud beletolni a kampányba, ők lesznek a befutók.
Minden országban akadnak idegesítő dolgok, ami persze nem azt jelenti, hogy az ember ne szeretne ott élni, csak hát a hétköznapokhoz ezek is hozzátartoznak. Most a Törökországban élő Mercedes szedte össze azt a hat dolgot, ami őt a legjobban zavarja. Téged mely dolgok idegesítenek azon a helyen,…..
Biciklin tekerve hirtelen megnő a világ felbontása, aminek egyik ajándéka az a szabadon kukkolás, ami az álló autók mellett elgurulva minden drótszamarasnak elérhetővé válik. Autósok tömött sorokban állnak a pirosban (és gyakran a zöldben), én pedig jobban látom, hogy mit csinálnak odabent. Autósok!…..
Ákos tavasszal teljes csendben volt az év elején kitört koronavírus-járvánnyal kapcsolatban. Online ugyan folyamatosan jelen volt, adott karanténkoncerteket, gyakorlatilag karanténnaplót vezetett, ellátta rendesen a rajongókat anyaggal, de nem nyilatkozott például a zeneipar összeomlásával…..
axolotl77 2020.09.01 07:31:21
@lac1: "közpénzzel kitömött zenész" --> Ez elkerülte a figyelmedet?
De beszélhetnénk Demjén Rózsiról, Mága Zoltánról is. Csak a példa kedvéért.
axolotl77 2020.09.01 17:19:54
@lac1: Ebben egyet értünk, csak a cikk nem erre volt kihegyezve. Én meg azért írtam amit írtam.
axolotl77 2020.09.02 08:04:42
@lac1: Hát...most nem fogunk Ákos zenei erényeiről vitatkozni, mert ő nem az én világom. Zenész sem vagyok, hogy megítéljem a szakmai munkáját.
De te tényleg úgy véled, hogy csakis azért van neki annyira mit aprítani a tejbe mert olyan tehetséges? Az anyagi gyarapodásában nem játszott semmi szerepet a kormánypártisága? Nyíltan kampányolunk a hatalom mellett, mantrázzuk a választási szlogenjeit, majd tartjuk a markunkat a lovettáért.
Na, ezért "bántják" a lelkem-drágámat.
A Vadászat (The Hunt) az idei év egyik legnagyobb meglepetésfilmje, mely Quentin Tarantino munkásságának nyomdokain haladva (némi Robert Rodrigez "beütéssel") sajátos fekete humorral fűszerezett véres horror-drámát mutat be nekünk. A cselekmény inkább akciófilmes jellegű (kivitelezésében), az…..
axolotl77 2020.08.31 19:24:59
@eßemfaßom meg áll: Az említett kritika:
"Ami ötletnek ötlet, de gondolatilag azért elég sovány: így egyszerűen áthelyezi a csőcselékhez társított sztereotípiákat („lenyomni erőszakkal, aki nem ért egyet velünk”) a liberálisokra.
ETTŐL VISZONT AZ EGÉSZ CSAK EGY KÖZEPES VICC, SEMMI TÖBB, MERT TÁRSADALMI PARABOLAKÉNT ÍGY EGYSZERŰEN NEM MŰKÖDIK A FILM.
Ahhoz az kéne, hogy a liberális/polkorrekt gondolkodásmódból tényleg következzen valahogyan az erőszak. "

Tehát nincs olyan, hogy liberálnáci. Aha, értem. Csak én magam is ismerek egy párat.
axolotl77 2020.08.31 19:32:58
@eßemfaßom meg áll: Sajnos én személyesen is. Az rosszabb. Meg kell állni, hogy ne verjek be nekik.
axolotl77 2020.09.01 07:34:36
@eßemfaßom meg áll: "addig nem is kezdenek el lőni, amíg a fogva tartottak nem tüzelnek rájuk"
Ezen én is felbasztam az agyamat. Még vissza is tekertem a filmet, hogy én emlékeztem-e rosszul. De nem. És ezt más forrásokból is mintha olvastam volna.
A port.hu-n teljesen bevett dolog, hogy olyan leírásokat olvasok filmekről amik egyáltalán nem fedik a cselekményt.
Új paradigma Közös áldozat 2020.08.30 00:42:51
A legsúlyosabb fertőzést honfitársaink gondolkodásában okozza a járvány. Sokan úgy értelmezik a jelenlegi helyzetet, hogy újra hősökre van szüksége a nemzetnek. Ismét Jurisich,  Zrínyi, Dugovics ideje érkezett el, mindenki, aki igaz ember, most meg kell mutassa, hogy vitézül állja a sarat, bátran…..
axolotl77 2020.08.31 14:02:50
@Neytiri1: Gondoltam próbálok olyan emberrel kommunikálni, akivel "egy követ fújunk", ha már "amazok" annyira hajthatatlanok. De nem értékeltem lebaszásnak.
axolotl77 2020.08.31 14:32:11
@GyMasa: Na de azért csak történt valami az USA-ban, ha annyi videót láttunk áldatlan állapotokról. Tehát nem csak a statisztika miatt ácsorgott az a sok néger a new yorki utcákon a kórházak előtt. Gondolom annyi néger nincs Olaszországban, hogy azt is hamisítani tudják. Vagy amikor feldúltan panaszkodik olaszul az orvos, vagy épp angolul egy másik, akkor azokat már csak az érintett országokban vették fel.
A hírhamisítás sajnos egyre jellemzőbb. Csak lebukni is egyre könnyebb vele.
axolotl77 2020.08.31 14:44:30
@seol: Mert valamennyire én is osztom a kétségeiket.
- Elismerem, hogy nem egységesek és néha ellentmondásosak a statisztikák; de tudom, hogy ez így is fog maradni.
- Elismerem, hogy sok kormányzati döntés ostoba és felesleges volt minálunk is.
- Hogy nem épp a legjobb dolog volt Müller Cecíliát megtenni járványügyi főmuftinak, mint inkább egy olyan orvost akinek klinikai múltja lett volna; mert ő inkább pártkatona, és inkább a pr-t szolgálta.
- Hogy az ágyak 60 %-át kiüríteni szerintem már büntetőjogi kategória. És igen! Az én ismeretségi körömben is van olyan akit súlyos műtét után másnap kitettek az utcára. (Itt rohadjak meg, ha nem így volt.)
- Hogy egyszer ezt mondták a tudósok, majd pár hónap múlva már mást. De ezt betudom annak, hogy folyamatosan bővülnek ismereteink a vírusról.

Lehetne folytatni a sort.
Sokszor, amikor megkerestek egy viselkedési problémával, elmondjátok, hogy ti megpróbáltátok a cicát a viselkedés után büntetni, hogy érezze, hogy rossz dolgot csinált. Jellemzően a vízspriccelő szokott sokszor előfordulni, illetve hogy bezárjátok valahova vagy kizárjátok valahonnan. Elmondom, hogy…..
axolotl77 2020.08.25 13:18:51
@quercus: "a jószágnak a legnagyobb büntetés maga a bezártság" Attól függ - macska és kutya esetén is - hogy mennyit foglalkozol vele. Tudok számtalan ellenpéldát mindkét faj esetén, hogy falvakban kinti jószágként, de teljesen elhanyagolva, melyiknek mi a jó.
Nekem is nem egy kollégám van, aki magát macskaszeretőnek tartja, de azért nincsenek ivartalanítva, folyton eltűnnek (baleset, kutyatámadás, mérgezés, stb.), meg azért a szaporulatot is lapát segítségével kontrollálja. És röhögve mondja, hogy "nálunk fogyóeszköz a macska". De azért a cuki cicásfotók mennek a Facebookon.
axolotl77 2020.08.25 13:21:25
@MAXVAL bircaman közíró: Aha...párducból....
axolotl77 2020.08.25 13:27:47
@Macska_fogó: Ugyan már! Ez Magyarország, ahol ott vannak a Gyermekmentes Övezetben a nagycsaládosok, a Karácsonyimádók oldalán a karácsonygyűlölők (nem a politikusé), az Index oldalán a Fidesz-fanok.
Miért ez az oldal lenne kivétel?
Ugyan minden népben lehet találni nemszeretem dolgokat, melyek megosztják a külföldieket, de mintha a franciák az átlagosnál is szélsőségesebb véleményeket generálnának. Akadnak, akik rajonganak értük, mások ki nem állhatják őket. Az alábbiakban következzen hét pont, amit utóbbi csoport tagjai…..
Ha a teázásnak van szezonja, az biztos, hogy télen van. Leesett az első hó és nincs is kellemesebb dolog, mint egy bögre gőzölgő teával a havas tájat szemlélni az ablakból. Ezzel 2 jó dolgot is teszünk magunkkal:egyfelől egy kicsit megnyugszunk a havazás látványától, másfelől a citromos teával…..
axolotl77 2020.08.21 10:50:30
@M3Hellrot: És hónapok óta nem lehet kapni! Felétek sem?
Folytatom az elkezdett sorozatot, amiben régi tárgyakról készült fényképek segítségével igyekszem felidézni az elmúlt éveket.Ezúttal is a Pinterest kínálatából válogattam a fotókat, amelyek között egészen biztosan Ti is találtok olyat amire biztosan emlékeztek. Tartsatok velem ezúttal is egy…..
axolotl77 2020.08.12 14:52:21
@geegee: Valószínűleg csak azért nosztalgiázunk iránta, mert fiatalok és gondtalanok voltunk, előttünk állt az élet, nem voltunk betegek.