Regisztráció Blogot indítok
Adatok
axolotl77

0 bejegyzést írt és 609 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Biciklin tekerve hirtelen megnő a világ felbontása, aminek egyik ajándéka az a szabadon kukkolás, ami az álló autók mellett elgurulva minden drótszamarasnak elérhetővé válik. Autósok tömött sorokban állnak a pirosban (és gyakran a zöldben), én pedig jobban látom, hogy mit csinálnak odabent. Autósok!…..
Ákos tavasszal teljes csendben volt az év elején kitört koronavírus-járvánnyal kapcsolatban. Online ugyan folyamatosan jelen volt, adott karanténkoncerteket, gyakorlatilag karanténnaplót vezetett, ellátta rendesen a rajongókat anyaggal, de nem nyilatkozott például a zeneipar összeomlásával…..
axolotl77 2020.09.01 07:31:21
@lac1: "közpénzzel kitömött zenész" --> Ez elkerülte a figyelmedet?
De beszélhetnénk Demjén Rózsiról, Mága Zoltánról is. Csak a példa kedvéért.
axolotl77 2020.09.01 17:19:54
@lac1: Ebben egyet értünk, csak a cikk nem erre volt kihegyezve. Én meg azért írtam amit írtam.
axolotl77 2020.09.02 08:04:42
@lac1: Hát...most nem fogunk Ákos zenei erényeiről vitatkozni, mert ő nem az én világom. Zenész sem vagyok, hogy megítéljem a szakmai munkáját.
De te tényleg úgy véled, hogy csakis azért van neki annyira mit aprítani a tejbe mert olyan tehetséges? Az anyagi gyarapodásában nem játszott semmi szerepet a kormánypártisága? Nyíltan kampányolunk a hatalom mellett, mantrázzuk a választási szlogenjeit, majd tartjuk a markunkat a lovettáért.
Na, ezért "bántják" a lelkem-drágámat.
A Vadászat (The Hunt) az idei év egyik legnagyobb meglepetésfilmje, mely Quentin Tarantino munkásságának nyomdokain haladva (némi Robert Rodrigez "beütéssel") sajátos fekete humorral fűszerezett véres horror-drámát mutat be nekünk. A cselekmény inkább akciófilmes jellegű (kivitelezésében), az…..
axolotl77 2020.08.31 19:24:59
@eßemfaßom meg áll: Az említett kritika:
"Ami ötletnek ötlet, de gondolatilag azért elég sovány: így egyszerűen áthelyezi a csőcselékhez társított sztereotípiákat („lenyomni erőszakkal, aki nem ért egyet velünk”) a liberálisokra.
ETTŐL VISZONT AZ EGÉSZ CSAK EGY KÖZEPES VICC, SEMMI TÖBB, MERT TÁRSADALMI PARABOLAKÉNT ÍGY EGYSZERŰEN NEM MŰKÖDIK A FILM.
Ahhoz az kéne, hogy a liberális/polkorrekt gondolkodásmódból tényleg következzen valahogyan az erőszak. "

Tehát nincs olyan, hogy liberálnáci. Aha, értem. Csak én magam is ismerek egy párat.
axolotl77 2020.08.31 19:32:58
@eßemfaßom meg áll: Sajnos én személyesen is. Az rosszabb. Meg kell állni, hogy ne verjek be nekik.
axolotl77 2020.09.01 07:34:36
@eßemfaßom meg áll: "addig nem is kezdenek el lőni, amíg a fogva tartottak nem tüzelnek rájuk"
Ezen én is felbasztam az agyamat. Még vissza is tekertem a filmet, hogy én emlékeztem-e rosszul. De nem. És ezt más forrásokból is mintha olvastam volna.
A port.hu-n teljesen bevett dolog, hogy olyan leírásokat olvasok filmekről amik egyáltalán nem fedik a cselekményt.
Új paradigma Közös áldozat 2020.08.30 00:42:51
A legsúlyosabb fertőzést honfitársaink gondolkodásában okozza a járvány. Sokan úgy értelmezik a jelenlegi helyzetet, hogy újra hősökre van szüksége a nemzetnek. Ismét Jurisich,  Zrínyi, Dugovics ideje érkezett el, mindenki, aki igaz ember, most meg kell mutassa, hogy vitézül állja a sarat, bátran…..
axolotl77 2020.08.31 14:02:50
@Neytiri1: Gondoltam próbálok olyan emberrel kommunikálni, akivel "egy követ fújunk", ha már "amazok" annyira hajthatatlanok. De nem értékeltem lebaszásnak.
axolotl77 2020.08.31 14:32:11
@GyMasa: Na de azért csak történt valami az USA-ban, ha annyi videót láttunk áldatlan állapotokról. Tehát nem csak a statisztika miatt ácsorgott az a sok néger a new yorki utcákon a kórházak előtt. Gondolom annyi néger nincs Olaszországban, hogy azt is hamisítani tudják. Vagy amikor feldúltan panaszkodik olaszul az orvos, vagy épp angolul egy másik, akkor azokat már csak az érintett országokban vették fel.
A hírhamisítás sajnos egyre jellemzőbb. Csak lebukni is egyre könnyebb vele.
axolotl77 2020.08.31 14:44:30
@seol: Mert valamennyire én is osztom a kétségeiket.
- Elismerem, hogy nem egységesek és néha ellentmondásosak a statisztikák; de tudom, hogy ez így is fog maradni.
- Elismerem, hogy sok kormányzati döntés ostoba és felesleges volt minálunk is.
- Hogy nem épp a legjobb dolog volt Müller Cecíliát megtenni járványügyi főmuftinak, mint inkább egy olyan orvost akinek klinikai múltja lett volna; mert ő inkább pártkatona, és inkább a pr-t szolgálta.
- Hogy az ágyak 60 %-át kiüríteni szerintem már büntetőjogi kategória. És igen! Az én ismeretségi körömben is van olyan akit súlyos műtét után másnap kitettek az utcára. (Itt rohadjak meg, ha nem így volt.)
- Hogy egyszer ezt mondták a tudósok, majd pár hónap múlva már mást. De ezt betudom annak, hogy folyamatosan bővülnek ismereteink a vírusról.

Lehetne folytatni a sort.
Sokszor, amikor megkerestek egy viselkedési problémával, elmondjátok, hogy ti megpróbáltátok a cicát a viselkedés után büntetni, hogy érezze, hogy rossz dolgot csinált. Jellemzően a vízspriccelő szokott sokszor előfordulni, illetve hogy bezárjátok valahova vagy kizárjátok valahonnan. Elmondom, hogy…..
axolotl77 2020.08.25 13:18:51
@quercus: "a jószágnak a legnagyobb büntetés maga a bezártság" Attól függ - macska és kutya esetén is - hogy mennyit foglalkozol vele. Tudok számtalan ellenpéldát mindkét faj esetén, hogy falvakban kinti jószágként, de teljesen elhanyagolva, melyiknek mi a jó.
Nekem is nem egy kollégám van, aki magát macskaszeretőnek tartja, de azért nincsenek ivartalanítva, folyton eltűnnek (baleset, kutyatámadás, mérgezés, stb.), meg azért a szaporulatot is lapát segítségével kontrollálja. És röhögve mondja, hogy "nálunk fogyóeszköz a macska". De azért a cuki cicásfotók mennek a Facebookon.
axolotl77 2020.08.25 13:21:25
@MAXVAL bircaman közíró: Aha...párducból....
axolotl77 2020.08.25 13:27:47
@Macska_fogó: Ugyan már! Ez Magyarország, ahol ott vannak a Gyermekmentes Övezetben a nagycsaládosok, a Karácsonyimádók oldalán a karácsonygyűlölők (nem a politikusé), az Index oldalán a Fidesz-fanok.
Miért ez az oldal lenne kivétel?
Ugyan minden népben lehet találni nemszeretem dolgokat, melyek megosztják a külföldieket, de mintha a franciák az átlagosnál is szélsőségesebb véleményeket generálnának. Akadnak, akik rajonganak értük, mások ki nem állhatják őket. Az alábbiakban következzen hét pont, amit utóbbi csoport tagjai…..
Ha a teázásnak van szezonja, az biztos, hogy télen van. Leesett az első hó és nincs is kellemesebb dolog, mint egy bögre gőzölgő teával a havas tájat szemlélni az ablakból. Ezzel 2 jó dolgot is teszünk magunkkal:egyfelől egy kicsit megnyugszunk a havazás látványától, másfelől a citromos teával…..
axolotl77 2020.08.21 10:50:30
@M3Hellrot: És hónapok óta nem lehet kapni! Felétek sem?
Folytatom az elkezdett sorozatot, amiben régi tárgyakról készült fényképek segítségével igyekszem felidézni az elmúlt éveket.Ezúttal is a Pinterest kínálatából válogattam a fotókat, amelyek között egészen biztosan Ti is találtok olyat amire biztosan emlékeztek. Tartsatok velem ezúttal is egy…..
axolotl77 2020.08.12 14:52:21
@geegee: Valószínűleg csak azért nosztalgiázunk iránta, mert fiatalok és gondtalanok voltunk, előttünk állt az élet, nem voltunk betegek.
Kevés olyan televíziós figurát, krimihőst szeretett annyira a közönség, mint Columbo hadnagyot, a Los Angeles-i rendőrség gyilkossági csoportjának minden képzeletet felülmúlóan szakadt, szinte gyagyásnak látszó, ám zseniális logikájú nyomozóját. Most egy dokumentumfilm mesél alakítójáról, Peter…..
axolotl77 2020.07.15 15:05:28
@Ser Vazul: Magyarországon biztosan nem állna meg a vád ilyen közvetett bizonyítok alapján, mint amik rendszeresen szerepelnek az epizódokban. De még a titokban felvett/kihallgatott beismerő vallomások sem, mert egyrészt nem szabályszerű, másrészt azt mondaná a gyanúsított, hogy "módosítani kívánom a vallomásom". De sejtésem szerint, Amerikában sem működne ez másképp.
Mindegy. Mi nem ezért szeretjük a sorozatot és a karaktert.
axolotl77 2020.07.21 20:32:22
@HellsAngel: Már csak azért is igaz amit írtál, mert visszaemlékezéseim szerint mintha minden gyilkos különösen tehetős ember lett volna a sorozatban.
A budapesti FIDESZ egy olyan (azóta már törölt) képet tett közzé a Facebook oldalán, amelyen Szálasi fejét Karácsony Gergelyére cserélték.  A főpolgármester persze ezt rossz néven vette.  Igaza van Karácsonynak? Elsőre persze rávágja az ember, hogy naná, ki ne érezné sértőnek, ha a XX. századi…..
A kutatók időnként felülvizsgálják korábbi kutatásaik eredményeit, hogy megtudják, történt-e bennük változás. Ezt tette az a nemzetközi csapat is, amelynek munkájáról a Psychological Bulletin számolt be. Több mint 2 millió embert kérdeztek meg arról, hogy 5 különböző feladat elvégzéséhez melyik…..
axolotl77 2020.06.17 08:20:04
@registerz: Ezt így hívják?
Én is ilyen vagyok. Egyszer egy orvos nézte (csak úgy, családon belül), és akkor tapsolnom kellett. Azt mondta, hogy nem tudja megmondani melyik kezem domináns.
Hogyan lett Michael Moore baloldali radikálisból a jobboldal kedvence? A Business Insider felidézi azokat a filmeket, amelyeket a dokumentumfilmezés amerikai fenegyereke az 1990-es években készített. A Roger és én, amely az amerikai munkásosztályról készült, mérföldkő volt a műfajban. A Bowling at…..
téveszmék "A tanítás nem vicc" 2020.06.14 00:03:53
  Még a koronavírus-járvány kezdetén jártunk, amikor a híradások beszámoltak a jópofa makói tornatanár akciójáról, aki - a karanténoktatás jegyében - a nappalijában felállított vasalódeszkán mutatta be az úszás helyes mozdulatait. Nem állítom, hogy egy Karinthy-gyűrűt érő produkció, így az sem…..
axolotl77 2020.06.16 07:47:39
@Walter_Dornberger: Hiába no, nem érthetek én mindent! Az csak neked adatott meg. Milyen rossz hely is lenne nélküled a világ.
Egyébként meg 16 évnyi tanári múlttal a hátam mögött engedd meg, hogy jobban megítéljem, ki számít jó tanárnak. Én nem a páromtól szerzem a tapasztalataim, hanem a saját magam élem meg a dolgokat. Ebben a helyzetben, amikor nem volt olyan médiafelület, amely nem folyamatosan a koronavírus hírektől zengedezett, kétsége esésbe taszítva sok felnőttet és gyereket, igen is van létjogosultsága azoknak a próbálkozásoknak, amelyek oldani próbálják a feszültséget. Nem tudom hány éves lehetsz, de én még emlékszek gyerekként, hogy 1986-ban milyen félelemmel és feszültséggel volt terhes a levegő Csernobil miatt. Pedig akkor még hol volt az az információáramlás, mint ami napjainkban van?!
axolotl77 2020.06.16 11:33:56
@Pipas: Ez engem arra emlékeztet, hogy amikor gyerekek voltunk, körbecsavarogtuk a falu több kilométeres körzetét gyalog és bicajjal, közben veszélyesebbnél veszélyesebb szituációkba keveredtünk ill. kevertük magunkat, de jó eséllyel nem történt bajunk. A szüleinknek persze erről semmi fogalmuk nem volt. Dívott is sűrűn mondogatni körünkben hogy "Szegény anyám ha látna..." és a "Ha ezt anyám látná, kitérne a hitibű." örök érvényűeket. Ezzel szemben mi a divat manapság? Otthon ücsörgő, túlféltett gyerekek, gumipadlós játszóterek, stb.
Tudom persze, hogy azok más idők voltak, és erről a témáról egyébként is sűrűn folynak a viták egyéb fórumokon. De vajon milyen gyerekeket nevelünk, ha a legelemibb túlélési praktikákkal sincsenek felvértezve? Mondjuk pont egy ilyen helyzetre.
Látom persze, hogy téged ez vajmi kevéssé fog érdekelni. Neked, nektek sokkal fontosabb, hogy fejek hulljanak, és ha hülyeséget is csinált a tanár, azért bűnhődjön csak - minél tovább és minél feleslegesebben.
axolotl77 2020.06.16 13:02:35
@Pipas: "Ha amúgy meg a csávó fideszes lett volna, akkor most itt hörögne a fél liberális művészvilág, hogy ilyet nem szabad megengedni meg orbán gyilkolja a magyart."
Na ugye, hogy politikát viszel bele te is.
Én csak szimplán, mint tanár a tanárról nyilatkozom.
Az elmúlt években egyre inkább népszerűvé vált, hogy a szülők elárasztják a közösségi oldalakat a gyermekeikről készült fotókkal és videókkal. Első ránézésre, nem tűnik veszélyes dolognak, hiszen ez majdnem olyan, mint amikor régen a nagymama megmutatta a fényképet a közértben a pénztárosnak. A…..
axolotl77 2020.05.29 18:01:12
@Örömhernyó: Forr benned az indulat, de ilyen anyukákat én is ismerek. Valószínűleg kevesebbet mint te. (Más körökben mozgunk.) De ettől függetlenül keményen dolgozó nők is betegesen osztogatnak meg tartalmakat. Volt már, akinek mondtam, hogy nem kéne. Kb. azzal reflektáltak, hogy nincs közöm hozzá.
Remélem egy pár ilyen áldozat majd később beperli anyukát a fütyikés meg puncikás képekért.
axolotl77 2020.06.02 12:44:36
@Örömhernyó: Még ha működik is az egykeresős modell akkor sem találom jónak ha valaki kivonja magát a klasszikus munka világából. Sajnos én is ismerek olyat aki megtehette hogy otthon maradt, de teljesen deformálta a személyiségét az otthonlét. Bár van kertész, meg bejárónő, meg vasalónő, de ő semmire sem ér rá, folyton szét van szakadva, állandóan megy az önsajnálat, közben meg a gyerekein majom módjára csimpaszkodik. Aztán ha a gyerekek kiröpülnek (már ha majd hagyja) akkor mi jön a nagy üresség közepette? Depresszió, öngyilkosság?
A karantén előtti időszakban, amikor a boltunk forgalma már erősen leszálló ágban volt, ráértünk beszélgetni a kolléganőkkel az üres üzlet közepén. Az egyik indiai munkatársammal játszottunk biodíszletet, csak álltunk és néztük a tök kihalt plázafolyosót, aztán valahogy az ímmel-ámmal beszélgetésünk…..
axolotl77 2020.06.02 12:29:30
@nemecsekerno_007: Szerintem az írásból pont a mamahotel-jelenség nem jött le.
Egyébként meg a "gyerekszaporulat"-kérdés már ott gellert kap, hogy rengeteg fiatal és középkorú tengeti úgy életét, hogy nem sikerül párt találnia. Egyszerűen nincsenek meg hozzá a megfelelő helyek, fórumok, közösségek. Nem elbagatellizálandó a dolog, mert tippem szerint százezres nagyságrendben vannak akik ettől szenvednek. Senki sem gondolja komolyan, hogy a tinderezés lesz erre a megoldás.
Sokszor találkozhattunk már a pihentető alvás fontosságával. Ugyanilyen gyakran futhatsz bele különböző tippekbe, amelyek próbálják a te életedbe is megvalósítani az egészséges alvást a saját szellemi és fizikai jóléted érdekében. Én azonban most arra kérnélek, hogy felejts el mindent, amit eddig az…..
  Ha tetszett a video vagy a cikk és még szeretnél hasonlókat látni, akkor támogasd munkásságomat egy feliratkozással!     Eredeti szöveg (kisebb módosításokkal):   Mélyen tisztelt lányok és srácok, üdvözöllek titeket!   Bizonyára ti is láttatok már nem is egy olyan filmet, ami felkavaró…..
Amikor felteszik a kérdést, hogy mi kell a háborúhoz, rendszerint az elemzők, kutatók és katonai szakértők egyaránt azt válaszolják: pénz, fegyver és ember-anyag (amihez a XX-XXI. században még hozzátehetjük, hogy bizony haditechnikai-innovációra illetve energiahordozókra is szükség lehet). Ha…..
axolotl77 2020.05.16 17:21:17
@victor2: Németországnak még a hatalmas megszállt területek ellenére sem volt nikkelbányája. Márpedig ez szükséges a páncélzatok ötvözésében. Megpróbálták más anyagokkal helyettesíteni, de ez törékennyé tette az acélt.
1000 leütés Szabadesésben 2020.05.15 11:22:42
Valóban egy kisebbség terrorizálja a többséget, miközben folyamatosan megpróbálja magát többségnek beállítani, hogy a terrort legitimálja. A magyar politikai társadalom struktúrája -- ismert módon -- úgy néz ki, hogy a választók harmada legitimálja a Fideszt (=Orbánt) a szavazataival (ezeket a…..
axolotl77 2020.05.16 12:45:27
@ricardo: Akkor pofázok neked a diktatúráról:
1. Amikor A Jobbik nyomta a plakátkampányát a Simicska pénzéből, akkor tele voltak firkálva és le voltak tépkedve ezek a plakátok igen nagy arányban. (Sejtjük, melyik oldal hívei huszárkodtak ily bőszen, ugye?) A rendőrség nem indított eljárást az ilyen ügyekben, hiszen itt csak a szólásszabadság jogával éltek az elkövetők.
2. Majd amikor már Simicska kiesett a képből a következő választásokra készülve, és elkezdték a Fidesz plakátjait a balliberális oldal emberei firkálni és tépkedni, akkor a rendőrség érdekes módon elkezdett büntetőeljárásokat indítani az ilyen ügyekben, hiszen közben furamód megváltozott a jogszabályi környezet.

Ez most csak egy példa, amire közvetlen közelről rálátok. Szóval, cáfolni nem ér.
axolotl77 2020.05.16 13:06:19
@ricardo: Sajnos ez nem válasz, hanem csak ködösítés.
Én az államilag kreált kettős mércéről írtam, de úgy látszik, ez nem jött le.
axolotl77 2020.05.16 14:23:35
@ricardo: Nem hiszem el, hogy ennyire ne lettem volna egyértelmű!
Pont az a lényeg, hogy az ellenzék plakátjait nyugodtan lehetett rongálni, nem indult benne büntetőeljárás.
Majd a következő kampányban - amiben a Simicska pénze már nem játszott - jóval kevesebb ellenzéki plakát került ki az utcákra, miközben a fideszes plakátok mindent elárasztottak. Érdekes módon már ekkor rongálás miatt elkezdték megindítani az eljárásokat.
2020 év végére megváltozik a Magyar Élelmiszerkönyv trappista sajtokra vonatkozó leírása, ami szigorítja a jelenlegi szabályokat. Ez még 6 hónap legalább, ezért szerettük volna megtudni, hogy jelenleg melyik trappista sajt a legfinomabb. Következzen a 18 sajton elvégzett vaktesztünk eredménye!..
Ha egy jól működő, stabil, megbízható laptopra vágysz, akkor elég csalódott leszel, amikor a laptopod nem működik jól, nem stabil és a legkevésbé sem megbízható. Olvasónk lassan két hónapja szenved az újra és újra megjelenő, váratlan kékhaláltól, a szerviz pedig elég döcögősen kezeli a…..
axolotl77 2020.04.29 22:00:31
@Club Sandwich: A sírfelirata már készül: "Drága kétlábú...fehércsőrű tollas jóbarát, hogy eltávoztál, mi kár."
axolotl77 2020.05.05 15:57:14
@2-More: Pontosan azért nem is javaslom az Apple-t és Sonyt mert túlárazott. Az én ismeretségi köröm nem olyan gazdag.
Ha meg szerinted rendjén van, hogy valaki nem végzi el a munkáját, akkor javaslom, hogy kicsit képzeld tovább a történetet és találj hasonló analógiákat az élet más területéről! Pl. fizeted a TB-t, de viszed a kórházba a gyógyszereidet, vagy az EKG-készülékbe az elemet. Szakit hívsz egy lakásfelújításhoz, de a végét már nem csinálja meg teljesen és neked kell befejezned.
Hitvány ország hitvány embereinek hitvány mentalitása.
axolotl77 2020.05.05 17:24:15
@2-More: De, magam elé engedem. És sok egyéb apróság még emellé. De hagyjuk! Nem látod be, hogy különbség van a hétköznapi élet apró figyelmességei és a munka világa között.
Azért arra kíváncsi lennék, hogy milyen világban élsz, ahol a felhasználók csak 1%-a használ SATA-kábelt. Tudtommal a belső optikai meghajtók, HDD-k és SSD-k majdnem kivétel nélkül ilyen felületet használnak. És mint említettem, nem csak kábel nem volt a szerelőnél, hanem a célnak megfelelő csavarhúzó SEM.
És hogy mennyire nem bezzegországban élünk, elég csak ennek a blognak az olvasgatása. Ha valaki ír ide valamit, akkor a kommentelők többsége szerint csak nyafog, hazudik, meg különben is - úgy kell neki.
Az összeesküvésekről szóló történetek már akkor kedveltek voltak, amikor a mozi még a fekete-fehér korszakát élte. A francia és az olasz film a '60-as években az élén járt annak, hogy reflektáljon velük azokra a zavaros időkre, melyeket hazájuk átélt, azonban Amerika is igyekezett felzárkózni.…..
axolotl77 2020.05.05 07:53:48
@szkepi: Biztonságos?
Folytatom a Magyar Televízióban sugárzott gyerekeknek készült filmek, magazinok és vetélkedők bemutatását nektek, amivel szerintem nagyon sokan találkoztatok is gyerekként.Persze a mai fiatalság számára ezek a televíziós műsorok leginkább megmosolyogtatóak, de nekünk akkoriban csak ez jutott…..
axolotl77 2020.04.22 12:52:19