Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Földi Bence

173 bejegyzést írt és 251 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Enfys Nest Felhőlovasainak egyik tagja volt Auromae Iselo, akinek több fajtársa más produkciókban, köztük a Jedi: Survivorben is felbukkant. A melbuk kinézete ráadásul egy kislány rajzán alapul. Történetünk 2014-ben kezdődik, amikor Jake Lunt Davies látványtervező kislánya, az akkor hat-hét éves…..
Egy jelentés feltárta azokat a kihívásokat, amelyekkel az Elstree Studiosnak (amely leginkább a Star Wars klasszikus trilógia filmjeinek forgatási helyszíneként ismert) szembe kell néznie – írja a Variety. A Hertsmere Tanács tulajdonában és üzemeltetésében lévő stúdiónak 150-200 millió font…..
2023. június 13-án arról számolt be a Deadline, hogy a Disney több, a következő években mozikba kerülő filmjének bemutatóját is elhalasztotta a Writers Guild of America (Amerikai Forgatókönyvírók Szakszervezete, WGA) sztrájkja miatt. Mindez több franchise-t is érint a Marveltől elkezdve az Avataron…..
A sztrájk potenciális hatásaival kapcsolatban alapvetően bizakodóak lehetünk, de egy elhúzódó munkabeszüntetés a jelenleg forgó és a 2025-ös produkciókat visszavetheti. A szerződéseik meghosszabbítására törekvő forgatókönyvírók az utolsó pillanatban többször is találkoztak a nagyvállalatokkal a…..
A világ egyik legelső virális videójának és cyberbullying-áldozatának története meglehetősen tanulságos. Tavaly novemberben volt húsz éve, hogy egy 15 éves kanadai középiskolás, Ghyslain Raza egy iskolai projekthez felállított egy kamerát, állítólag azért, hogy egy osztálytársának segítsen, akivel…..
Hat év különbséggel Mads és Lars Mikkelsen is élőszereplős karaktert alakíthat a Star Warsban, s ehhez még nepotizmusra sem volt szükségük. Nem túl gyakori, hogy nem angol anyanyelvű európai színészek hódítsák meg Hollywoodot. Az pedig valószínűleg egyedülálló, hogy egy nagy amerikai mozgóképes…..
Véget ért a Rossz Osztag (The Bad Batch) második évada, amely meglehetősen vegyes fogadtatást kapott rajongói körökben. Nekem ugyan kifejezetten tetszett az évad, de van sejtésem arra vonatkozóan, miért nem működött sokak számára. Cikkemben annak járok utána, hogy mégis mi lehet a gond az animációs…..
Varga Csongor gyűjtéséből írt cikket a portál, ám meg sem említette a forrást, ahonnan egy az egyben átemelt mondatokat. A Star Warsszal kapcsolatos klikkvadász cikkekkel vagy egyenesen álhírekkel foglalkozó, Kelemen Richárddal, alias Rixonnal (oldalunk társ-főszerkesztőjével) közös műsorunk, a…..
Tipikus „nem láttam jönni”: a Bad Batch egyik tagja lett az egyik kedvenc Star Wars-karakterem. De mitől különleges Crosshair, az egykori 99-es klónosztag mesterlövésze? Aki már látta a Bad Batch Beszélő adásait, annak nem lesz újdonság, hogy mennyire lelkesedem Crosshair karakteréért. Pedig…..
A „Szaddám áldozatos emberei” elnevezésű félkatonai szervezet sisakjainak dizájnját Darth Vadertől kölcsönözték. Szaddám Huszein, Irak véres kezű egykori diktátora nagyon szerette az űroperákat és sci-fiket, így a Csillagok háborúját is. Ám nem ő, hanem fia, Udaj volt az, aki olyan szinten kedvelte…..
Bő két évig élvezhették a torontói rajongók egy felújítás során előkerült reklám látványát. Sajnos csak fotók őrizték meg az emlékét az utókornak. Egészen izgalmas Twitter-poszt jött szembe velem hétfőn. A Deserted Places nevű fiók arról posztolt, hogy az Űrgolyhók egy 1987-es eredeti óriásplakátja…..
Közel 20 éves, még az Underworldhöz készült terveket vett elő a Lucasfilm, leporolta azokat és integrálta az animációs sorozatba. „Még csak az első jelenetnél tartok, DE EZ B*ZDMEG AZ UNDERWORLD!!!” – ilyen kulturáltan adtam Kádas István és Kelemen Richárd társfőszerkesztők tudtára a héten,…..
A még nem csigaszerű Jabbát Declan Mulholland alakította. A később megváltoztatott jelenetsor eredeti verzióját egy rajongó javította fel digitálisan, különféle forrásokat felhasználva. Az eredeti Jabba Amint arról már sok rajongó értesülhetett, a később Egy új remény címet kapó eredeti Star…..
Kevin Kiner zeneszerző azonban nem látogatott el a magyar fővárosba. Amint arról pénteken már beszámoltunk, a Star Wars: The Bad Batch (Rossz Osztag) első és második évadának zenéjét is Magyarországon rögzítették. A Budapest Scoring nevű cég korábban olyan Star Wars-produkciók zenéjén dolgozott,…..
Az első és második évad zenéjét is a Budapest Scoring rögzítette. Naponta 7-8 óra zenét rögzített 2022-ben a Budapest Scoring, köztük a Star Wars: The Bad Batch (Rossz Osztag) zenéjét is – közölte néhány napja a cég a Facebookon. Ugyan a posztban az animációs sorozat első évadának posztere látható,…..
Egy egykori hírszerzési elemző összeszedte a Gizmodonak írott vendégcikkében. „Amit az Andor jól ért a kémkedésből” – ezzel a címmel írt cikket vendégszerzőként a Gizmodonak Alma Katsu egykori hírszerzési elemző. Katsu több mint harminc évet dolgozott az amerikai Központi Hírszerző Ügynökségnél…..
Az Andor 11. részében egy különleges birodalmi űrhajót láthattunk, a Cantwell-osztályú  elfogócirkálót. A Cantwell látványterve még 1975-ben készült, a nagyvásznon azonban csak a Solo: Egy Star Wars történetben debütált, akkor is csupán egy villanás erejéig. Jelentősebb jelenetet  végre az Andorban…..
Rendkívüli módon késő ősszel, november 20-án kezdődik a 2022. évi labdarúgó világbajnokság, Katarban. Bár a rendezvény eddig leginkább a botrányairól híres, a focivébé mégiscsak bolygónk egyik legnagyobb sportrendezvényének, sportünnepélyének számít. Éppen ezért felelevenítettük Ziro.hu elődoldalunk…..
A messzi-messzi galaxis messze legjobb zenekarának leghíresebb nótája a Föld zenei világára is hatással volt. Réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban létezett egy remek zenekar, a Figrin D’an és a Modális Csomók. A kánonban nem tudunk túl sokat az együttesről. Az biztos, hogy hét tagja volt a…..
A Star Wars Luke Skywalkerét színésztársa, Billy Dee Williams viccelte meg 1980-ban. Alábbi cikkünkben a brit királyi család és a Star Wars viszonyát vizsgáltuk meg. 96 éves korában csütörtökön elhunyt II. Erzsébet, az Egyesült Királyság leghosszabb ideig regnáló uralkodója. Nagy események,…..
Bár sok rajongó – és jó néhány klikkvadász „újságíró” – szeretné, ha elkaszálnák Az utolsó Jedik rendezőjének projektjét, ez egyelőre csak nem akar megtörténni. (Hál’istennek.) Megosztó Star Wars-hírtől volt hangos az internet magyar idő szerint kedd este: Rian Johnson ismét nyilatkozott az évekkel…..
En megprobaltam, eskuszom nagyon igyekeztem. De annyi energiat emesztett fel a magyar ekezetek megkeresese, hogy feladtam. Igy tovabbra is megyunk tovabb ekezetek nelkul, csak kulonosen minositett esetekben keresem meg a magyar betuket. Peldaul biztos, hogy a corse cut formatumban vagott…..
Földi Bence 2018.05.03 11:43:22
@SzubjektivPipas: Az első corn cobomat túl gyors szívással sikerült tönkretennem, most vettem még kettőt, de filter nélkülieket, amit annyira nem szeretek, de beváltak. Asszem kénytelen leszek majd venni ismét egy filtereset is, mert nagyon megszerettem, főleg az elején, amikor pattogatott kukorica illata van a pipának :)
Ez, kérem! EZ! Amikor nem a protokoll baromság megy, hanem tényleg érdekes, testhezálló ajándékot kap az ember fia. Vagy az ember elnöke. Az indonéz elnök, Joko “Jokowi” Widodonak az országba látogató dán miniszterelnök, Lars Lokke Rasmussen a Metallica újrakiadott Master Of Puppetsének limitált,…..
Az Agave minden Könyvhétre kijön egy-egy olyan magyar regénnyel, amely bevett zsánereket ültet át hazai környezetbe. Adtak ki jót és rosszat egyaránt, némelyik érthető módon, másik méltánytalanul tűnt el a süllyesztőben, ám az idei nagy dobás, Veres Attila Odakint sötétebb című regényének…..
Lissák Tivadar / Fortepan / 72855 Kedden jelentette be Ilan Mor Izrael budapesti nagykövete és Szuromi Szabolcs Anzelm, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem rektora, hogy általánosan kötelező tantárgyként oktatják a továbbiakban az intézményben a holokausztot. Volt pázmányosként…..