Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Földi Bence

157 bejegyzést írt és 251 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Andor 11. részében egy különleges birodalmi űrhajót láthattunk, a Cantwell-osztályú  elfogócirkálót. A Cantwell látványterve még 1975-ben készült, a nagyvásznon azonban csak a Solo: Egy Star Wars történetben debütált, akkor is csupán egy villanás erejéig. Jelentősebb jelenetet  végre az Andorban…..
Rendkívüli módon késő ősszel, november 20-án kezdődik a 2022. évi labdarúgó világbajnokság, Katarban. Bár a rendezvény eddig leginkább a botrányairól híres, a focivébé mégiscsak bolygónk egyik legnagyobb sportrendezvényének, sportünnepélyének számít. Éppen ezért felelevenítettük Ziro.hu elődoldalunk…..
A messzi-messzi galaxis messze legjobb zenekarának leghíresebb nótája a Föld zenei világára is hatással volt. Réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban létezett egy remek zenekar, a Figrin D’an és a Modális Csomók. A kánonban nem tudunk túl sokat az együttesről. Az biztos, hogy hét tagja volt a…..
A Star Wars Luke Skywalkerét színésztársa, Billy Dee Williams viccelte meg 1980-ban. Alábbi cikkünkben a brit királyi család és a Star Wars viszonyát vizsgáltuk meg. 96 éves korában csütörtökön elhunyt II. Erzsébet, az Egyesült Királyság leghosszabb ideig regnáló uralkodója. Nagy események,…..
Bár sok rajongó – és jó néhány klikkvadász „újságíró” – szeretné, ha elkaszálnák Az utolsó Jedik rendezőjének projektjét, ez egyelőre csak nem akar megtörténni. (Hál’istennek.) Megosztó Star Wars-hírtől volt hangos az internet magyar idő szerint kedd este: Rian Johnson ismét nyilatkozott az évekkel…..
En megprobaltam, eskuszom nagyon igyekeztem. De annyi energiat emesztett fel a magyar ekezetek megkeresese, hogy feladtam. Igy tovabbra is megyunk tovabb ekezetek nelkul, csak kulonosen minositett esetekben keresem meg a magyar betuket. Peldaul biztos, hogy a corse cut formatumban vagott…..
Földi Bence 2018.05.03 11:43:22
@SzubjektivPipas: Az első corn cobomat túl gyors szívással sikerült tönkretennem, most vettem még kettőt, de filter nélkülieket, amit annyira nem szeretek, de beváltak. Asszem kénytelen leszek majd venni ismét egy filtereset is, mert nagyon megszerettem, főleg az elején, amikor pattogatott kukorica illata van a pipának :)
Ez, kérem! EZ! Amikor nem a protokoll baromság megy, hanem tényleg érdekes, testhezálló ajándékot kap az ember fia. Vagy az ember elnöke. Az indonéz elnök, Joko “Jokowi” Widodonak az országba látogató dán miniszterelnök, Lars Lokke Rasmussen a Metallica újrakiadott Master Of Puppetsének limitált,…..
Az Agave minden Könyvhétre kijön egy-egy olyan magyar regénnyel, amely bevett zsánereket ültet át hazai környezetbe. Adtak ki jót és rosszat egyaránt, némelyik érthető módon, másik méltánytalanul tűnt el a süllyesztőben, ám az idei nagy dobás, Veres Attila Odakint sötétebb című regényének…..
Lissák Tivadar / Fortepan / 72855 Kedden jelentette be Ilan Mor Izrael budapesti nagykövete és Szuromi Szabolcs Anzelm, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem rektora, hogy általánosan kötelező tantárgyként oktatják a továbbiakban az intézményben a holokausztot. Volt pázmányosként…..
A csődbe ment Helyi Téma helyét igyekszik átvenni a Lokál, amely alapvetően bulvárlap, de azért megtudjuk belőle azt is, hogy a hét nyertese Magyarország. Habony Árpád és Simicska volt szomszédja adja ki.   Csütörtökön a magyar sajtó Habony-kritikus…..
Hajlamosak vagyunk elfelejteni száz év távolából, hogy az I. világháború volt az első civilizációs sokk a modern Európában, a fejlődés és a humanizmus első látványos kudarca. Ypern, Verdun, Gallipoli, Isonzo, Galícia stb. után egyszerre szakadt meg az antropológiai optimizmus,…..
Nem, nem csak azért, mert megalázott egy politikust. Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság iszákos elnökének tette ismét megmutatta, hogyan viszonyulnak a nemzetállamok az európai politikai szervekhez. Sokan sokféleképpen értelmezték már Juncker és Orbán Viktor…..
Sokszor olvasni — például itt — , hogy a Jobbik erősödésében nagy szerepe van annak, hogy a baloldali — főleg MSZP-s — szavazók átpártoltak a radikális jobboldali párthoz. A populista politikai nyelvezet azonban nemcsak a magyar radikálisoknál, hanem…..
Fotó: Carl Court / Getty Images Nigel Farage és a UKIP tett róla, hogy így legyen és a párt kicsit olyannak tűnjön, mint Gyurcsány Ferenc Demokratikus Koalíciója.   Szombaton még örömködtem, hogy Nagy-Britannia más hely, mint Magyarország: a választási vereséget szenvedő…..
Thierry Ehrmann / Flickr / CC-BY 2.0 Persze nem úgy, mint hinnénk. Néhány érdekesség a 2015-ös brit parlamenti választásról. Nagy-Britannia különös, nem következmények nélküli ország. Miután David Cameron Konzervatív Pártja abszolút többséget szerzett az…..
Földi Bence 2015.05.10 17:06:13
@Alick: menő lenne egyébként egy ilyen figura a hazai közéletben
A radikálisok témáinak átemelése sosem kifizetődő egy mainstream párt számára, ám ha ez a téma a halálbüntetés, akkor ez már nemcsak nem kifizetődő, hanem felháborító is. Ismét elővette a halálbüntetés témáját a Fidesz. Nem először, már a kilencvenes…..
Magyarországon főként a baloldalon divat az, hogy a politikusok felcsapnak zsurnalisztáknak. Írnak saját blogokra, a Dinamó Műhely hasábjaira, a Népszavába vagy a Népszabadság Fórum rovatába. Ennek okait most nem járnám körbe, inkább egy konzervatív politikus szösszenetét…..
Az Egyesült Államok alapítása óta időről időre felmerül egy-egy tagállamban, hogy bizonyos területek akár külön is megpróbálhatnák, milyen az élet. Legutóbb New York Államnál merült fel, hogy egy része függetlenedjen és csatlakozzon Pennsylvaniához.…..
„Mi történik, ha kifogyunk a megújuló energiából?” – tette fel az égetően fontos kérdést az Egyesült Királyság Függetlenségi Pártjának (UKIP) képviselőjelöltje egy vitán. Victoria Ayling Grimsbyből szeretne alsóházi képviselővé válni a május eleji választáson,…..
Tegnap este óta Ausztrália miniszterelnöke és a kormányzó Liberális Párt vezetője, Tony Abbott, minden percben megélheti azt, amit pár éve még ő maga olvasott az akkori kormányfő, a munkáspárti Julia Gillard fejére, hogy tudniillik milyen érzés úgy vezetni egy országot, hogy…..
Földi Bence 2015.02.10 15:52:34
Földi Bence 2015.02.10 15:53:13
@Földi Bence: és két b :D
Szétvert Külügyminisztérium, béna firzura, kornyikálás. Szavazzon, Ön szerint méltó külügyminisztere Szijjártó Péter Magyarországnak? Nincs még egy országnak olyan külügyi- és külgazdasági minisztere, mint Magyarországnak. Orbán Viktor 2010-óta tartó második…..
A párizsi események következtében — a miniszterelnök hathatós segítségével — Magyarországon is téma lett a bevándorlás. Mialatt Magyarország tranzitországként kénytelen megküzdeni az érkező, majd többségében továbbálló szírek, afgánok és koszovóiak ezreivel,…..
Földi Bence 2015.01.20 12:32:53
@E.Katolnai: pedig tudtommal hagyományosan az ázsiai bevándorlók azok, akiket az ausztrál társadalom mindig lenézett. persze az idők változnak.
„Tényleg durva” – írta a friss lapszámról a VS.hu. Most minden franciául tudó olvasó is meggyőződhet róla, valóban így van-e. ..
A Star Wars atyja, George Lucas elmondása szerint a hetedik epizódot még maga akarta elkészíteni és csak ezt követően tervezte eladni a Lucasfilmet a Disneynek. Nem így lett. George Lucas animációs filmet készített „Strange Magic” — azaz „Különös varázslat” címmel,…..
2010, 2011, 2012 és 2013 után immár ötödik alkalommal értékelnek évet a Mandiner bloggerei. Földi Bence (VS) írása. Egy olyan mozgalmas évet, mint a 2014-es esztendő, a magam Év Embere-listájával összegzek. Tavaly György Sándor Lajos, Miles Scott, Vlagyimir Putyin, Ferenc pápa…..