Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Flynn

0 bejegyzést írt és 242 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az 5G körül óriási a hype, hiszen egy új, forradalmi technológiáról van szó, és ezt meglovagolva sokan akarják magukat ultrainnovatív, jövőt építő cégnek beállítani. Előfordul, hogy van ennek alapja, de az is, hogy az egész csak egy óriási, bélgázzal töltött lufi...
Flynn 2020.01.22 23:29:29
@kiskutyauto: Aztán majd ráébredsz, ha megnézel egy CPU benchmarkot, hogy az AMD Ryzen processzorai milyen simán verik az Intel cuccait...
Flynn 2020.01.23 00:19:59
@kiskutyauto: A téma eleve hüjjeség, azzal nem érdemes foglalkozni…

Abban egyetértek, hogy 6-8 éves intel procik simán megállják a helyüket, nekem egy 3. generációs i5-ösöm van, mert eddig 50 ezer alatt nem találtam olyan procit, amire érdemes lett volna lecserélni (többet nem költök rá, nem gémerkedek).

De most le fogom, mert van mire. :)

Utoljára AMD-m a 2000-es évek elején volt, igen egy Athlon64 X2. :)

Azt ne felejtsük el, hogy az AMD egy sokkal kisebb gyártó, viszont mégis elérte, hogy a 25 év PC-s időm fele részében az ő termékeiket használtam, mert az érte meg…
Flynn 2020.01.23 22:11:54
@CoolKoon: Nem. :)

Egyébként nem vagyok egy AMD fan, ahogy mondtam, 8 éve Inteles gépem van.
Sőt a családban én raktam össze/menedzselek még 4 gépet, és egyik sem AMD procis...
De a következő lépésben asszem váltás lesz...
Miért kiirthatatlan a sárga csekk a magyar közéletből? Miért kígyóznak sorok a postán a pénzbefizetés ablaknál? A készpénzes fizetéshez való ragaszkodás a magyar gazdaság egyik, ha nem a legfőbb betegségére mutat rá. Én csak akkor megyek a postára, ha igénybe kívánom venni az alapvető…..
Flynn 2018.03.05 23:27:35
@mad823: Nekünk pl. a cégünk is fizet csekkeket kártyával. A netes utalás minimum díja közel 600 Ft. Hülyeség egy 5 ezer Ft-os számlát átutalással fizetni, 10% felett lenne az utalás díja. Úgyis kell menni a postára más miatt, olyankor kártyával ingyen befizetjük ezeket is. Havonta több ezer forint megtakarítás, két perc időveszteség...
Ma a magyar egészségügy sokkal rosszabb helyzetben van, mint 2010 előtt. A szakemberek szerint ha nem lesz változás, öt év múlva nem lesz, aki operáljon, és ágytálat cseréljen.   Nézzünk néhány adatot: - az Orbán-kormány kevesebbet költ egészségügyre, mint az "átkos" nyolc évben Medgyessy,…..
Flynn 2017.05.21 13:50:40
@Bikkfanfutyulo: Persze adhatja úgy, hogy "nesze", meg a taxis is szopathat, csakhogy ezek az emberek kiírják magukat a piacról. Ha senki se megy emiatt az étterembe, akkor a főnöke majd kib@ssza a picsába, és teljesen jogosan, mert nem azért vették fel, hogy odavágja a kaját elém. Ő az arca az étteremnek, ezért normálisan benne lenne a munkaköri leírásában, hogy hogy kell kiszolgálnia, és ha nem úgy teszi, akkor utilapu. Vagy szted van olyan étteremtulajdonos, aki azt mondja a pincérének, hogy ha nem kapsz borravalót Józsikám, akkor basszad oda neki, sőt csulázzá is bele?
Ha meg ilyen a főnöke, akkor menjen el a fenébe, de ne a vendéggel szúrjon ki, mert neki nem azzal van baja, hanem a tulajjal.
Ilyen alapon mindenki kérhetne borravalót, mert a hivatalban is lehet gecizve kiszolgálni, a fogorvos is szopathatna, hogy ötvenszer újratömi.
Itt most arról beszélsz, hogy vkik nem akarják rendesen végezni a szakmájuk munkáját, mert nem kedveskedik nekik pluszba senki.
Ébresztő, a többi 90% szakma dolgozóinak se!
Mégis elvégzik a munkájukat.
És ha nincs is kedvük hozzá, akkor se rajtunk verik el a port, vagy nem rajtunk kéne.
Menjel el külföldre, aki úgy érzi, hogy itt nem fizetnek meg.
Egyből kérhet többet a burkoló és társai, mert nincs, aki megcsinálja a melót.
Nem a borravalóval kell megoldani a köcsög főnök (meg a köcsög munkavállaló) problematikáját.
Flynn 2017.05.21 20:00:27
@Monopolygamer: tehát én azért fizessek, mert vannak suttyó ügyfelek, és ezt el kell viselnie, hogy nekem is normálisan hozza ki a kaját?
Én normális vagyok, fizessenek inkább a suttyók, hogy elviseli őket. :)
Nem akarok helyettük fizetni.

Másrészt én is szoktam borravalót adni, de a 10-15%-ot hülyeségnek tartom.
Nézzük a gyakorlatot:

Ha a számla 3800 Ft, akkor adok 4 ezret. Most keressek elő még egy kétszázast, mert úgy jönne ki? Vagy 180-at? Vagy 370-et? Az már majdnem 500, akkor adjak inkább 4500-at? :)

Vagy ha komolyabb helyre megyek, és 10 ezer felett fizetek, akkor adjak neki még 1500-2000 Ft-ot?
Akkor egyrészt miért ne ennék inkább egy annyival drágább ételt, vagy innék vmi minőségibb bort?
Másrészt az a szakképzett minimálbér 2-3 órányi bére. Foglalkozott velem annyit a pincér?
Lóf@szt, 20 percébe ha került összesen, hogy kiszolgált engem.
Annyira azért nem atomfizika az a meló, hogy (a fizetésén felül) én még 6000 Ft-os órabérrel jutalmazzam...
Flynn 2017.05.06 21:49:14
@Bicepsz Elek77: Érhető egyébként, de hozzáteszem Bécs sem népesebb, mint Budapest.
A Malév csődje óta jelentősen megugrott pl. a légiforgalom, nem tudom mekkroa a különbség Bécs és Budapest között, de az biztosan látszik, hogy Budapest európai mértékkel nézve nem egy kicsi hely.
Sokszor csak abban gondolkodunk, hogy ez egy kicsi ország, de a fővárosra ez nem igaz.
Flynn 2017.05.06 22:08:11
@Bicepsz Elek77: laktam 110 éves házban a belvárosban, és az tény, hogy az eredeti borovifenyő ablak fájának semmi baja nem volt. :)
De...
Az egész udvar alá volt dúcolva a pincéből acélgerendákkal.
Az ablaküvegek 1 millisek voltak, miközben ma asszem 3 alatti nincs is.
Hiába 60 centi vastag a fal, még tömör téglából van, és sose lehet őket külsőleg szigetelni.
Minden évben milliókat kell költeni a régi liftre, a tetőbádogozások állandó javítására.
Tízmilliós tétel lenne a tető cseréje, amin 60 évesek a cserepek.
Nincs egy vacak terasz a lakások 90%-hoz.
Ólomcsöveken jön a víz, mert a lakásokban hiába van kicserélve, a közös részekkel senki se foglalkozik.
Olyan késes biztosítékok vannak a lépcsőházban, hogy az 50 éves villanyszerlő se látott már olyat.
And so on...

Lehet nem dőlnek össze még 100 évig, de már most korszerűtlenek.
Kedves Polgári Értelmiség!   Azért írom Neked soraimat, mert nem vagyok biztos benne, hogy – néhány marginális kivételtől eltekintve – látod a jeleket. Merthogy baj van. Tudod, egyrészt szokták mondani, hogy a "történelem ismétli önmagát”, de azt is, hogy “nem lehet kétszer ugyanabba a folyóba…..
Hetek Hack Péter: Ezért nem 2016.09.29 18:03:02
A legutóbb 2015 szeptemberében írtam a Hetekben a migrációs krízis európai és magyar politikára gyakorolt hatásáról (A baloldal válsága. Hetek, 2015. szeptember 18.). Ekkor úgy láttam: ha a baloldal nem néz szembe ennek a kérdésnek a súlyával, akkor nagyon könnyen elveszítheti a 2014 után megmaradt…..
Flynn 2016.10.03 14:05:39
Meglehetősen érdekes azt olvasni, hogy azokat a dolgokat ekézi a szerző az Európai Unióban, amiket az Orbán-kormányban a népszavazással kapcsolatban támogat.
Néhány példa a teljesség igénye nélkül:

"Ahogy annak idején a bolsevikok, úgy a mostani európai elit is mélységesen megveti a népet és a nép véleményét... Ezen véleményformálók szerint a véleménynyilvánítás szabadsága azt jelenti, hogy mindenki szabadon kinyilváníthatja azt a véleményt, ami az övékkel egybeesik."

Lásd vasárnapi boltbezárás vs migránsos népszavazás.

"Egészen elképesztő az az elképzelés, amely szerint Európában van egy megvilágosodott, a jövőt jól látó elit, amely jobban tudja, mi kell az európai nemzeteknek, mint az itt élő emberek."

Természetesen nincs, de miért, Magyarországon van ilyen? Kik a képviselői, netán Habony Árpád?

És innen már viszonylag logikusan támadható a végső érv is: "ebben a vitában az én álláspontom az, hogy a nemzeti szintű megoldások és a nemzetek együttműködése nagyobb túlélési esélyt adnak..."

Miért adnának? Itt semmivel sincsenek okosabb emberek, sőt azt kell, hogy mondjuk, hogy az ELTE jogon végzett vezetők valószínűleg kevésbé képzettek, és jóval szűklátókörűbbek, mint a Harvardon vagy Oxfordban végzett nyugati társaik.

Önmagában a "nemzeti" nem egy világmegváltó szó, nincs a nemzeteknek önmagában semmilyen olyan szuperhős képessége, hogy bármilyen problémát normálisabban oldanának meg, mint egy más típusú szerveződés.
Emellett érvelni egyszerűen értelmetlen.
A Magyar Helsinki Bizottság a kvótanépszavazás meghekkelésére hívta fel a választókat: érvénytelen szavazatok leadásáért kampányol. Mint aki a korai időktől (a 90-es évek elejétől) a Bizottság tagja vagyok, és előtte részt vettem az ellenzéki Független Jogvédő Szolgálat munkájában is, ezt az akciót…..
Trikorder Green Room (2015) 2016.07.13 10:06:44
Jeremy Saulnier legújabb filmje nem csak azért jó, mert van benne punkzene, ijesztő thriller szituáció és elkeseredett ember ember elleni küzdelem a túlélésért, hanem mert mindezekből úgy alkot egy integráns, működő egészet, hogy nézőként még a stáblista után is nehezen tudod eldönteni, hogy milyen…..
Sokszor olvashatjuk a hírekben, hogy ennyire magas a magyar GDP növekedés, vagy annyival maradtunk el az adott összehasonlításra szánt országtól. Ahhoz viszont, hogy valóban össze tudjuk hasonlítani magunkat másokkal, ismernünk kell más országok adatait is. Az OECD országok…..
 - SPOILERMENTES - John Ruth, a Hóhér (Kurt Russell) – foglalkozását tekintve fejvadász – a tomboló wyomingi télben postakocsival igyekszik Red Rockba, hogy legújabb "fogásáért", a gyilkosságért körözött Daisy Domergue-ért (Jennifer Jason Leigh) behajtsa a nő fejére kitűzött vérdíjat. A…..
Az év első munkanapjai a kutatások szerint a legutáltabbak közé tartoznak. Ez persze érthető is. Megettük a bejglit, kibontottuk az ajándékokat, együtt voltunk azokkal, akik fontosak nekünk, és még egy nagy buli is belefért szilveszterkor. Csoda ha senki sem akar visszamenni dolgozni? Na, de mielőtt…..
Ridley Scott nimbusza az elmúlt években teljes mélypontra jutott. Hibáztathatnám ezért a divatfikázókat, akiknek elég egy-két közepesen komplex gondolatot elültetni a fejükben ahhoz, hogy mérhetetlen gyűlölettel támadjanak olyan ambiciózus darabokat, mint a Prometheus és A…..
László telefonon beleegyezett, hogy biztonságosabb azonosítás bevezetése miatt új szerződéset köt a CIB-bel, amit kicsit megnehezít, hogy még fél évig külföldön tartózkodik. Az ügyintéző azt mondta neki, hogy még odébb van a program bevezetése, aztán szeptemberben…..
Tisztelt MTB!    Idén az egyik budapesti "magyar üzletláncban" kezdtem el dolgozni. Nagyon örültem a lehetőségnek, szimpatikus volt a hely. Először abban állapodtunk meg, hogy 3 hét "próbaidő" után lesz szerződés és bejelentés. Másfél hét után mondták, hogy hozzam…..
Flynn 2013.05.13 20:47:34
@Draconus:
Az utalványokat, ha megrendeli a munkáltató, akkor kezelési költséget, és természetesen járulékokat kell fizetnie utánuk.
Ha kiveszi a kasszából, akkor csak az értékét kell pótolnia KP-ből, a többi költséget lenyelheti.
Gondolom ezért oldják meg így.
A Captain Obvious-medál eheti kitüntetettje egy Raven nevű sorozatgyilkos, aki éppen sitten ül, ahol, más dolga nem lévén, tévézik, és szakért az Investigation Discovery adó Dark Minds, azaz Sötét elmék című műsorában, amiben M. William Phelps író és John Kelly…..
Flynn 2013.01.31 16:38:10
Nos, nem vagyok látens serial killer, de egyetértek a csávóval.
Láttam az eddigi 2 részt, de annyira szánalmas, hogy többet nem nézek belőle.
Nem is tudom felsorolni, hogy mennyi életszerűtlenség van benne.
Csak egy példa:
A börtönben ülő sorozatgyilkos kinti spanjai által ki akarja csinálni a feleségét. A rendőrség persze megtudja, és kismillió villogó rendőrautóval körülállják a házat. Miután 100 rendőr nyüzsög ott, a gyilkoscsávó természetesen rendőrruhába öltözve simán bejut a házba. A nőre persze csak 1 zsaru vigyáz az emeleten, így majdnem sikerül is a dolog.
Először is, ha megtudom, hogy ez a szitu, akkor elviszem egy másik államba a nőt. Miután kiderült, hogy a gyerekvigyázó is a gyilkosnak dolgozik, feltételezem, hogy máshol is vannak beépült emberei - például a rendőrök között. Ha vigyáztatok vkire, akkor min. 3 emberrel, mert ha 1 beépülős, akkor a másik kettő ki tudja csinálni, stb.
De az egész már onnan gáz, hogy miért akarna egy kupac sorozatgyilkos hajlamú egyén mind egy másikat utánozni?
Meg persze a csávó a börtönből, ahol semmilyen infóhoz nem jut hozzá, csak azt tudhatja, amit mondanak neki, simán mindig kistratégiázza az öttucatnyi internet hozzáféréssel rendelkező, tapasztalt FBI-ost...
Manapság 2 kattintással tengernyi infót tudni bármiről, pláne az USA-ban, ez nem olyan, mint a 80-es évek...
Láccik a sorozaton, hogy az írója akar vmi konfliktust, és az baromira nem zavarja, hogy teljesen életszerűtlen mozzanatokon keresztül tudja csak létrehozni.
Szánalmas...
Flynn 2013.02.08 02:57:56
@Lucretia/My Reflection:

Szorri a spoilerért, aszittem már mindenki látta ezeket a részeket.
A Dexterből csak egy részt néztem vhol a közepéből, valóban nem vagyok oda a sorozatgyilkosokat 'bemutató/magasztaló' sorozatokért, de itt az volt a felháborító, hogy a rendőrök milyen bénák.
Szakmámra nézve nem a bűnüldözésben dolgozom, de ennél még én is jobban csinálnám.
Ismételem: az a szánalmas, ha bármilyen filmben egy konfliktus vagy dráma nem hihetően van felépítve, hanem a folyamat nyögvenyelősen kerül a néző elé.

@Before:

Az űrben utazni nem hihetetlen (mert már többen megtették), és emiatt nem is hiteltelen.
Egy sci-fiben is lehet hüjjén összehozni egy problémát, amit aztán főhőseinknek meg kell oldani, az ugyanolyan szánalmas lenne, mint amilyen a Following.
sorok között Két cukorral... 2012.10.21 07:44:00
A Starbucks 1998-ban nyitotta meg az első üzletét az Egyesült Királyságban, napjainkban 735 egységet üzemeltetnek a szigetországban. A Reuters jelentése szerint az elmúlt 14 év alatt összesen 8.6 millió font adót fizetett a cég, ami az egész időszakra vonatkozóan nagyjából egy…..
A Forbes magazin idén is közzétette Hollywood tíz legjobban kereső színésznőjének a nevét, a listát a 2010 májusa és 2011 májusa közötti időszakban megkeresett fizetségük alapján készítették. A dobogó élén Angelina Jolie áll,  aki 30 millió dollárt tehetett zsebre…..
Flynn 2011.07.06 23:41:32
@gitáros:
Azért az elgondolkodtató, hogy míg az USA-ban az éves átlagkereset 40 ezer dollár körül van, ezek a népek olyan 20 millát kapnak egy főszerepért, ami 500 (!) évnyi átlagkeresetnek megfelelő összeg...
Sztem 10 évnyi átlagfizu is elég lenne azért a pár havi munkáért...
És valóban lehetne olcsóbb a mozi, meg a többi...
 A bankok az ügyfélév végén írásban kötelesek értesíteni a következő ügyfélévre vonatkozó új törlesztőrszletről az ügyfeleket. Amennyiben az ügyfélév egybeesik a naptári évvel, akkor a karácsonyi ajándékok mellé érkezik a januártól érvényes…..
Flynn 2010.12.28 23:33:20
@drJano: nem írnánk, ha nem vonatkozna ránk.
Flynn 2010.12.28 23:34:33
@Badbitie: melyik paragrafusa írja, hogy csak dec. 12-én lép hatályba a középárfolyamos rész?
Flynn 2010.12.28 23:52:23
@Badbitie: az október 28-án kihirdetett törvény 10.§-a ezt írja: Ez a törvény a kihirdetését követõ harmincadik napon lép hatályba, és a hatálybalépés napját követõ napon hatályát
veszti.
Azaz nov. 27-től középárfolyamon kell számolni. Pont.