Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lovasnocy

214 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hostelba 11 körül érkeztem, de becsekkolni csak 3-tól lehetett, szóval addig lent várakoztam a közös helyiségben. Kényelmes fotelek, sok ember, wifi, ingyen tea/kávé. Minden ami kell. Jó volt egy kicsit pihenni, filmet néztem és közben megterveztem a napirendet a következő pár napra. 3-kor…..
Igen, igen. Még mindig nem bírok egy helyben ücsörögni, és ha egyszer elindulok, akkor miért is keresnék bármit, ami közelebb van Amerikánál? Indul a nyár, Camp Nicolet 2016, jövök!! Érdekes módon a pakolást most majdnem 12 órával az indulás előtt befejeztem, vállon is veregettem magam hogy…..
A tegnapi nehéz munka után nagyon jó volt reggel az istállóba menni. A szénatároló tele van, most egy darabig ezen nem kell aggódni. Az istálló is tiszta - legalábbis még arra az öt percre, amíg üres :) ..
Korábban nem gondoltam volna hogy ha majd a legjobb és a legrosszabb tábori élményemről fognak kérdezni, akkor ugyanannak a napnak a különböző eseményei fognak eszembe jutni. A reggel a szokásos módon indult: hajnali kelés, etetés, reggeli, első- második-harmadik lovas…..
Július negyedike itt hatalmas ünnep, a függetlenség napja. Mindenki megőrül. Legegyszerűbben talán úgy lehet leírni, mint egy második szilveszter.   Reggel a lovasokkal az istállóba mentünk készülni a nagy produkciónkra. Ezalatt az idősebb táborozók nagy hangzavarral…..
Ahhoz képest, hogy szinte soha nem vagyok napon, egyre barnább leszek.   Van az a csodás szokásom, hogy ahelyett, hogy lebarnulnék csak rákvörösre égek. Szóval a napozást már évekkel ezelőtt kihúztam a "mit csinálok nyáron" listáról. A strandon általában az árnyékban…..
A nővér az egyik este villanyoltás után összehívott mindenkit egy fagyiestre, akinek nem kellett a gyerekekkel lennie. Kb 8-an voltunk, mindenki kapott egy villát, körbeültünk egy nagy fagyitortát, és addig ettük, amíg el nem fogyott. Az elején nem gondoltam volna, hogy képesek…..
A táborban mindenki gyalog közlekedik, de egy idő után kezdett elegem lenni belőle.   Az istálló 5 perc sétára van a kabinomtól, ami persze nem sok, de amikor valamit a táborban felejtünk és vissza kell érte sétálni, akkor elég kellemetlen. Az első pár héten bírtam,…..
Egy ideje nem volt időm jelentkezni, de azért sok dolog történik, majd igyekszem behozni a lemaradást. :) Amikor ma feljöttem a netre és megnéztem hogy hány látogatóm volt azt hittem rosszul látok. Az egyik bejegyzéshez 900 feletti lapletöltést írt. Biztos valami hiba, máskor jobb…..
Az állatvilág közelsége elképesztő. Általában élvezem, de azért néha túlzásba viszik.   A képen látható állatka egy mókus, aki épp beszökött a nyergesbe és tanácstalanul nézelődik, hogy hogyan tovább. Szerencsére segítség nélkül megtalálta a kijáratot. A…..
Utazz velem, az én világomba! :) 2015.07.10 09:12:00
Ma nagyon jó napom volt.   Egész eddig úgy éreztem, hogy a gyerekek közül senki sem kedvel igazán, picit ki vagyok hagyva mindenből. Amikor a gyerekek érkeztek, örömmel üdvözölték a társaikat, az előző évi instruktorukat, és az újakat. Én meg csak ott álltam, és arra…..
A tréninghéten az egyik délutáni program az volt, hogy egyesével odaültünk egy tábla elé, és a többiek különböző kedves szavakat, tulajdonságokat írtak mögénk. A tábla előtt készült egy kép mindenkiről, ami aztán ki lett nyomtatva, és csak ekkor nézhettük meg.   Én…..
A legjobb dolog, ami csak történhet a hét során. :)   Az első szabadnapunk még a tréninghét alatt volt. A közeli városba mentünk vacsizni, aztán meg a csapat egyik felével moziba mentünk a Jurassic World premierére. A film pont olyan volt, mint amire számítottam, szerintem…..
A múlt hetem nagyon rosszul indult, de aztán minden rendbejött.   Hétfőn reggel rossz híreket kaptam otthonról. Délelőtt terepre mentünk, végig gyalogoltam, mert volt pár kezdő, akiket vezetni kellett. (Lábjegyzet magamnak: ha kezdőket osztanak tereplovaglásra, akkor inkább az…..
Az egyik nap terepre vittük a gyerekeket. A legelőn két kapu van, de az egyiket használjuk csak amikor a lovakat kiengedjük vagy bevisszük az istállóba. Az lovaglóösvényt a másik kapun keresztül lehet elérni, szóval nyilván azt kellett használnunk. A terep egész jó volt (annak…..
A táborban napi háromszor kapunk enni, reggelit, ebédet és vacsorát, plusz két étkezés között is lehet mindig bekapni valamit, ha éhesek vagyunk.   Az étkező svédasztal-szerűen van felépítve, mindig több kajából lehet választani, van ami állandóan kapható és mindig…..
Másfél hét alatt egész jól megismertem a lovakat. Még mindig sok dolgot kell megtudnom róluk, de idővel az is meglesz. 17 lovat nem könnyű kiismerni pár nap alatt.   Az első és legfontosabb, hogy mind heréltek. Ez jó, mert így nem kell a csajos hisztiket kibírnunk. Helyette…..
Amikor szombat este ideértem, már szinte mindenki itt volt pár napja. Mindenki ismert mindenkit, tudták, hogy mi hol van a táborban, mi hogy működik. Picit aggódtam, hogy majd nehéz lesz beilleszkednem, de mindenki annyira rendes és közvetlen volt már az első pillanattól kezdve, hogy…..
A tábor és környéke tele van állatokkal Egy rövid összefoglaló a velük kapcsolatos tapasztalataimról. :) Az első este a reptérről a tábor felé a sofőröm mesélte, hogy nagyon óvatosan kell vezetni, mert sok a szarvas. Gondoltam csak annyira, mint nálunk, hogy néha-néha…..
Összesen 3 csomaggal utazhattam: a feladott poggyász maximális súlya 23 kg, a kézipoggyászé 8-12 kg légitársaságtól függően. A kézipoggyászon kívül a laptoptáskát és egy szalmakalapot vihettem fel. Meglepően ügyesen sikerült pakolnom, a feladott csomagom alig volt 20 kg,…..
Igen, megint úton. Az esti lefekvés a szokásom szerintnem úgy sikerült, ahogy terveztem. Előző éjjel alig aludtam, szóval most 8-9 körül le akartam feküdni. Aztán majdnem éjfél lett belőle... Kelés hajnali 2-kor. A reptéren voltunk 4 után. A becsekkolásnál jó sokat…..
Igen, Amerikába megyek. :) MI? HOVA? MIÉRT? HOGYAN? Egy gyerektáborba indulok lovagoltatni. Több magyar és külföldi szervezet közvetít ki fiatalokat amerikai táborokba dolgozni, különböző pozíciókra. Már gimi után kacérkodtam a gondolattal, de akkor még túl fiatal voltam,…..
Tartu-Tallin-Szentpétervár-Helsinki-Stockholm-Tallin-Tartu Még tavaly Helsinkiben találkoztam egy orosz lánnyal, Szentpétervárról. Egy csomót mesélt arról, hogy milyen szép a város, szóval nagyon meg akartam nézni. De ugyebár Oroszországban van, szóval nem elég az útlevél,…..
Igen, tanulgatok észtül, de kevesebb energiám van rá, mint szeretném... Amit eddig sikerült elérnem: -a buszmegállóban egy néni kérdezett valamit, visszakérdeztem, hogy "következő busz?", ő meg bólogatott. Szóval megmondtam neki, hogy 5 perc múlva jön-nem minden portás…..
Igen, igen... Advent első vasárnapja. Nekem még egy picit korai... Már 2-3 hete, amikor boltba mentem feltűnt, hogy mindenhol mikulásokat meg karácsonyfadíszeket lehet kapni. Csak egy "Nah, kezdődik..." sóhajjal kommentáltam... Szerdán táncról mentem haza, és a főtéren egy…..