Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Göntér László

437 bejegyzést írt és 541 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A nagyvárosok szerepe, a hadviselők szempontjából! Miután Harkovval kapcsolatban olyan információk jutottak el hozzám, hogy a várost orosz deszant lepte el, majd az ukrán harckocsik elhagyták. Ezt követően a harcoló felek egyikétől sem érkezett semmijen információ sem a városról, sem annak…..
Jellemzői: Jó viszony a törökökkel, nem szereti a nyugatot, Erdélyt nagyon szereti, a magyarokat nyugat imádóknak tartja, szavakban békét akar. de beveszi Lippát. A magyarok az EU-ból ki. a törökök meg be szeretnének jutni. Az okok nyilván különbözőek. Valamiért, valakiket, szeretnénk bejuttatni…..
Infláció Szerintem a bevételek (JÖVEDELMEK) és a kiadások azonosságára törekszik, beosztástól függetlenül,  mindenki. Ha ez az azonosság megszűnik, akkor az érintettek, vagy elhalasztják, vagy módosítják a kiadásaikat (ha tudják, akkor a bevételeiket is). Ha inflációról beszélünk, akkor a bevételek…..
Csökkentett rezsi! Ha igénybe veszek egy szolgáltatást, akkor a szolgáltató ezért díjat számol fel. A szolgáltatás igénybevételéért az állam adót szed be tőlem. Ez a két tétel tekinthető a szolgáltatás rezsijének. Ezt a rezsit csökkenthetem úgy, hogy a két tétel valamelyikét lecsökkentem. Mivel a…..
Támadás és védekezés! Az élet megjelenésével fontossá vált a faj fenntartása, a populáció megszaporítása is. Ez azt jelentette, hogy ugyanarra az élőhelyre, vagy ugyanarra a természeti erőforrásra több igénylő is volt, vagy van. A meglévő, vagy a reménybeli szimbiózisra találunk példákat. Az…..
Gázfelhasználás! Az éves1728 köbméteres felhasználást változatlannak tartva furcsának érzem a nyári 1%-ot és a téli 19 %-ot. Nem hiszem, hogy a nyári ilyen kevés, a téli meg ilyen sok lenne. Úgy vélem, hogy a nyári és a téli fogyasztás az éves fogyasztás fele, a másik felét az átmeneti évszakok, a…..
Újabban divatos megújuló energiaforrásokról beszélni, és ilyenkor a szén, meg a kőolaj káros hatását illik kihangsúlyozni. Én úgy vélem, hogy az energiaforrásunk a nap. A nap energiájának egy részét, mint megújulót (nap, szél, víz- erőművek, széna szárítás, fotószintézis, stb.), használjuk, más…..
A vallási jelképek ugyanúgy fejlődtek, ahogy a vallások. Tükrözik az ember elképzelését a megélt, és az elképzelt világról. Úgy vélem, hogy többségben vannak az e világban tapasztalhatók egyenlőségét megjelenítők, mintegy igazolva a normális eloszlás szimmetriáját.   ,  ..
A szívről! Mivel nagyon sokan viselnek valamilyen vallási, vagy egyéb (köztük szív) jelképet is, úgy gondoltam, hogy kialakítom a saját elképzelésemet is a vallási jelképek után a szívről. Mondanom sem kell, hogy az ismert szívformához nagyon sok elképzelés tapad. Nekem az Aphrodité fenekéhez…..
Az egyik azt modja, hogy a ló feje bal kéz felé van. A másik azt mondja, hogy a ló feje jobb kéz felé van. Mindketőnek igaza van mert az ő nézőpontjából nézve, valóban ott van a ló feje, ahol mondja. De mindketten tévednek, mert a ló feje ott van, ahol ezek a nézőpontok összeérnek...
Vírus!                                                                                                                                                                         Már régóta téma a vírussal kapcsolatban, hogy honnan származott, és miképpen szabadult rá a föld lakóira. Az én elgondolásom…..
Sokakat foglalkoztatnak a világ dolgai, az emberek jövőjével kapcsolatos elképzelések. Ami az én elképzelésemet illeti, azt a következőkben másokkal is megosztom, tudva, hogy ezt nem mindenki gondolja így, ami teljesen természetes. Kezdem azzal, hogy én a hasadó anyagok felezési idejét úgy értem,…..
Értékmérő A világban tapasztalható torzulás okaként, én a pénz funkciói közül az értékmérő funkció torzulását vélem látni. Régóta, az értékmérő funkció azt jelentette, hogy az értékes, ami minél több profitot hoz. Úgy tűnik, hogy ez a profit hozó képesség az emberek nagy részénél, már nem jelenti…..
Valamikor, valahol Valamikor, valahol, valamiért történt, történik vagy történni fog valami. Minden tudós, és minden szakember, ezekre a „valá”-kra keresi a választ. Persze, mindnyájunkat az érdekel leginkább, hogy valahol, valamikor, valamiért mi történik, és a közeljövőben mi fog történni. Azt…..
A csók motívum. Brezsnyev – Honecker, két nő, valaki a győzelmi serleggel. Van, amit szeretünk, és elfogadunk, a másikat utáljuk, és törvényt hozunk ellene. Tehát a csók lehet kívánatos, és undorító...
Konglomerátum Valamikor a blokkosodásról beszéltem, és akkor úgy tűnt, hogy az USA, Oroszország és Kína mellett, Európa lesz a negyedik nagy blokk. Jelenleg úgy látom, hogy ezek a nagy blokkok összeállnak, és két nagy blokk jön létre. Az egyik konglomerátumba az USA és Európa tartozik, a másikba…..
Az edző Mit mondhat egy jó csapat edzője a játékosainak, ha egy kevésbé jó csapat otthonában fognak játszani? Nyilván azt mondja, hogy most nem csak a kevésbé jó csapattal, hanem annak a szurkolóival is meg kell mérkőznötök. Ezért a játék első részében hagyjátok a szurkolókat a csapatuknak…..
A perui Machu Picchu egyike a leggyakrabban fényképezett, bizonyos szempontból mégis titokzatos településeknek, ráadásul olyan hely, ahová az ember legalább egyszer szeretne ellátogatni. Steve-éknek sikerült, ráadásul jó sok fotót is készített, amiket szintén megosztott velünk...
Olvasói kérdés: csak az a két alternatíva létezik, hogy vagy a Fidesz, vagy a ballibek? Más nincs? Attól tartok, nem nagyon van. Ezt nem én mondom, a valóság mondja, nézze meg mindenki a pártokat és a közvélemény-kutatásokat. Nagyon úgy néz ki, hogy jövőre a Fidesz és egy egyesült ellenzéki tömb…..
Nyájimmunitás A nyájimmunitás, vagy közösségi immunitás olyan immunitás egy fertőző betegséggel szemben, amely úgy jön létre, hogy a népesség egy bizonyos részének beoltása, vagy kigyógyulása védettséget biztosít a beoltatlanok, és az eddig meg sem betegedettek számára is. Az látható ebből, hogy a…..
Vakcina Mostanában sokat beszélnek a vakcinákról. A gyógyszerek többségéhez mellékelnek egy meglehetősen részletes betegtájékoztatót. Ez a betegtájékoztató részletesen tájékoztat a gyógyszer használatáról, az előfordulható mellékhatásokról, azok gyakoriságáról. A vakcinákról ilyen…..
Az alaphang. Minden kórus igényli az alaphangot, a hívők az előéneklést. Péntekenként a kórus is meg a hívők is megkapják a magukét. Igazából, minden szervezet igényli az egységességhez szükséges tájékoztatást, és ehhez többnyire a szervezete adta lehetőségeket használja. Az egész közösség…..
Csellel vitte végbe az akaratát az Európai Parlament, ami azt bizonyítja, hogy az EU legfőbb döntéshozó szerve végre alkalmazkodott Orbán Viktor harci stílusához. A magyar kormány nem veri nagy dobra, hogy belesétált az EP által felállított csapdába, de tény, hogy a jogállami mechanizmus az előzetes…..
Érdekes gondolatkísérlet ennek az ellenkezője, amikor egy tudományos cikk jelenne meg arról, hogy megtalálták a szabad akaratot, és egy olyan képletbe foglalják, ami az emberi döntések előrejelzéséről szól. Eléggé képtelenség, hogy egy ilyen cikk megjelenjen, a tudomány valójában abból az…..
Reggel ránéztem a Facebookra, ahol szembe jött velem a 24.hu cikke. Ezzel a képpel. A cikket elolvasva pár dolgot képes vagyok összefüggéseiben látni, ez azonban nem mondható el a cikk alatt kommentelők többségéről. Nagyon soka a "pártállami diktatúra" bosszújára gyanakodnak, amiért a hős…..
Göntér László 2020.12.13 09:54:05
Azt hiszem, hogy mindenkinek mindenről van véleménye. Többnyire ezt a véleményt megtartja saját magának, vagy megosztja a barátaival, közeli ismerőseivel. Ha azonban egy hírközlő szervezet képviselője megkérdezi, hogy erről, vagy arról mi a véleménye, az már más elbírálás alá esik. Az kérdés lehet, hogy ezt a jelenséget ki, és minek minősíti. Egy biztos, ez az ember elmondta a véleményét. Más a helyzet akkor, ha a véleményalkotó felkeresi a hírközlő szervezet képviselőjét, hogy tegyék közzé az ő véleményét. Ilyenkor a hírközlő hatóság felelőssége is felvethető a vélemény megalkotója mellett. Azt, hogy Gődény letartóztatása mögött melyik szituáció fedezhető fel, nem tudom, mert az eddigi információim alapján ezt nem tudom kitalálni. Azt, hogy véleményt formál a dolgokról, helyesnek tartom. Az, hogy vírus van, elhiszem, mert mindig is volt és valószínű, mindig is lesz. Régen azt tanították, hogy "zsebkendőbe köhögj, tüsszents, ha nincs időd elővenni a zsebkendődet, tedd a bal kezedet a szád elé, így a jobbal parolázhatsz". Lehet, hogy sokan, velem együtt, megelégednének a régi módszerrel is. Arról nem is beszélve, hogy egy csomó kérdésre nem kapnak semmi, vagy általuk értelmesnek tartott választ. Például: A védőruha azt sugallja, hogy az ember a fején lévő nyílásokon kívül, a teljes testén keresztül is megfertőződhet. Mi teszi hatékonnyá, a szem és fülcseppeket? Ha ezek hatóanyagai bejutnak a szervezetbe, akkor a vírust mi akadályozza meg abban, hogy ezeket az utakat válassza?