Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kicsella

0 bejegyzést írt és 260 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sefatias :( 2015.07.08 07:07:32
Van az a pont, ahol az emberben jogosan fogalmazódnak meg kérdések, és ahol a teológia csődöt mond. Ha nem is ennyire radikálisan, de bennem is hasonló fogalmazódott meg: ..
kicsella 2015.07.13 11:50:07
@kingdom: "csak óvatosan mert ugye ufó képekből is van tömkelegével:)
Ebben igazad van,de nem erre az egy adatra építem a meggyőződésemet.
De ez más téma, eltér az ittenitől. Egyébként egyetértek a hozzászólásaiddal.
Nem tartom bölcs dolognak kritizálni,és felülbírálni Istent.Nemhogy csak nem bölcs, de veszélyes is.
kicsella 2015.07.13 12:22:12
@sefatias:" szerintem nem Isten van kritizálva, vagy felülbírálva, hanem a teológia"
Bocs, akkor lehet hogy én értettem félre? :)
Szerintem sincs ma olyan keresztény felekezet, amelynek az irányvonala minden szempontból megfelelne Istennek,de reménykedem benne, hogy hamarosan lesz,és világossá válik mindem ember számára, hogy melyik az.
kicsella 2015.07.13 15:14:12
@sefatias: Értelek,és addig jó, míg az embert foglalkoztatják ezek a kérdések, és meg akarja találni rá a válaszokat.Viszont én úgy veszem észre,hogy sokszor már Te is elmész abban az irányba mint a kételkedők, és okoskodók,akik filozofálgatnak,és azt hiszik okosabbak mint Isten.Neked is volt az egyik posztnál egy olyan kijelentésed, hogy Te nem tetted volna oda azt a fát a a kert közepére.Egyből az a gondolat futott végig az agyamon,hogy miért, a Sefa jobban tudja mit kellett volna tenni mint a Teremtő Isten? De ne haragudj meg, ezt tényleg csak jó szándékkal írom, nekem az a meglátásom ,hogy kezdesz Isten ellen lázadni,és észre sem veszed.
A válaszokat a kérdésekre pedig a Bibliában megtalálod, nem a teológiai magyarázatokban kell keresni,dehát ez neked nem kell mondani :)
Please feel free to be offtopic.....
kicsella 2014.04.03 16:12:27
@ex.hmcs-s: Megértem a bosszúságodat, én sem tartom jó ötletnek ezt a moderátoros dolgot.
Az ember egy témához, ha hozzászól, beleviszi a saját nézetét, egyéniségét,indulatait, néha elkanyarodik a tárgytól,de így van ez az életben is.
Nem természetes, hogy három ember sasolja a kommenteket, és döntenek afelől, hogy melyik mondatod illik a képbe.
Ez a módszer engem a jt. gyülihez emlékeztet. Ott is mindig megfigyelés alatt voltunk,és folyton kiigazítottak minket.
Persze, az egymás becsmérlése, trágár beszéd stb..az más tészta, de elég lenne egy ember aki ezt felügyeli, és indokolt esetben kitilthatja a vétkest.
kicsella 2014.04.03 18:17:15
@undercover: Nekem még egyetlen hozzászólásomat sem törölték, úgyhogy nem személyes érzéseken alapszik a véleményem.
Ez volt az első levél  amit fiókhivatalnak küldtem. Ezt a levelet akkor írtam a Fiókhivatalnak mikor még aktív tanú voltam. Remélve a segítségükben, de erre és az azt követő többi levelemre sem válaszoltak. világítótest Kedves…..
kicsella 2013.09.02 16:30:22
@Egonymus: "Ezek szerint amit, mint vénként és családfőként mondtam be se ment neki."

Nem egyedi, hogy némely illetők többre értékelnek más férjeket/ feleségeket, mint a sajátjukét.
Ez részben azért van, mert a házastársat már lakva kiismertük, és látjuk az összes hibáját,és ha csak ezekre koncentrálunk, a pozitív oldalaira meg nem, akkor könnyen megesik, hogy egy másik nembeli szimpatikusabb , és nagyobb lesz a tekintélye. Persze annál csak azt látjuk, amit kifelé mutat, hiszen nem élünk vele.Az értelmes ember tud különbséget tenni, mérlegelni, és átlát a szitán:)
Szeretnél közéjük tartozni? ..
kicsella 2013.08.31 08:50:10
Az Őrtorony és Ébredjetek! folyóiratok havi oldalszáma 39%-kal esett vissza 2005 óta Ha Tanú vagy, talán észrevetted, hogy az Őrtorony és Ébredjetek! folyóiratok néhány váratlan változáson mentek keresztül az elmúlt néhány évben. 2005-ben jelentették be, hogy az első…..
kicsella 2013.08.26 09:07:15
@küzdős: "Ne háborúzzunk, törekedjünk a békére!"
Osztom a véleményedet, de mivel sokfélék vagyunk, sajnos elkerülhetetlen a súrlódás.
Van módja, hogy elkerüljük:egyszerűen nem kell beszélgetni azokkal, akik csak a saját igazukat szeretnék érvényesíteni,és folyamatosan keresik a konfliktust.
szép napot!
kicsella 2013.08.27 20:26:47
@Egonymus: "Remélem nem bántottalak meg az utolsó párbeszédnél, mert úgy eltűntél."

Szia!
Nem bántottál.
Az, hogy gyorsan eltűnök,az azért van, mert bár szeretem a blogot, keverés időt tudok itt tölteni.
Elolvasom az újabb posztokat, a kommenteket,(nem mindet, csak ami jobban felkelti az érdeklődésemet),és ha késztetést érzek, reagálok valamit, aztán megyek tovább a dolgomra.

"Nagyon remélem azt is, hogy nem vonatkozik rám az általad írt gondolat?.... "

Nem :)
kicsella 2013.08.27 20:38:08
@küzdős: "A viták jó célúak is lehetnek, ha a partnerek képesek engedni a saját véleményükből, ha azt a másik ésszerűen helyére teszi, viszont ha valakinek teljesen mindegy, mit beszélsz, szavalja a bemagolt dogmáit, sőt még meg is van sértődve, mert megkapja a véleményeket, azzal felesleges beszélgetni."

Ezzel nagyon egyetértek.
Tulajdonképpen a te gondolatmeneteddel gyakran tudok azonosulni.
Jókat írsz:)
Régen írtam már magamról. Úgy gondoltam, hogy írok egy posztot arról, ami az elmúlt hetekben járt a fejemben. Több komoly élményben volt részem. Most nem a házasságkötésemre gondolok, bár az volt a legjelentősebb. Inkább azokra az élményekre, amelyek a Bibliával,…..
kicsella 2013.08.18 21:41:53
@Canadien: "Együttérzés, irgalom szeretet csak papíron van jelen, és nem tudják alkalmazni."
Egyetértek, nem tudják alkalmazni, nem tudják, hogy azt hogyan kell.
annyira el van már gépiesedve a társulati tanulmányoktól a gondolkodásuk, hogy az emberi oldalról nem tudnak közelíteni.
A szeretet helyett, törvények és szabályok szerepelnek,amelyeknek meg kell felelni.Aki pedig nem ért velük egyet, arra kimondják az ítéletet, Isten szájába adván azt.
Nemrég nálam is tiszteletüket tették a vének, mindenféle előzetes megbeszélés nélkül beállítottak, a segítségnyújtás címszavával.
Na, ezt a fajta segítséget nem kívánom senkinek.
kicsella 2013.08.19 21:23:12
@Canadien: "mi meg írtunk egy nem túl kellemes hangvételű elkülönülő levelet. Azóta nagyon jól érezzük magunkat."

Elhiszem. Egy egészséges gondolkodású ember előbb utóbb rájön , hogy valami nem kerek ennél a vallásnál, de sajnos vannak olyan helyzetek, amikor bizonyos oknál fogva nem tud kiszabadulni ebből a kötelékből az ember, bármennyire is szeretne. Az én esetemben is így van ez. Biztos furcsán hangzik, de minél később jön el, az az idő, mikor meghozhatom ezt a döntést, annál jobb.
kicsella 2013.08.19 21:25:35
@Catilina.: "Én megértem őket...:))

AAAAAzt tuuuudom:)
“Jehova Isten boldog népe” mosolytalan zombi-tömegként vonul haza az egyik legnagyobb rendezvényükről A békés flashmobra heten mentünk ki vasárnap, a 40 fokos melegben. Szórólapokat osztogattunk és három óriási jehovatanui.blog.hu transzparenst helyeztünk el a környéken, így…..
Sefatias Khm...khm... 2013.07.21 08:06:50
Ha már úgy is nyitott könyv az életem, megosztom egy eddig nem nyilvános oldalamat. Ne tessék röhögni!!! :P Önző szerelem Szeretlek! De szerelmem önző vágy, Mely akar, parancsol, és nem kér már. Azt akarom, hogy szolgálj, teljesíts, És kényemben kedvemben, ahogy én…..
Lehetne még: "Nem látogatom többet a hitehagyott weboldalakat!" ..
kicsella 2013.07.17 22:27:53
@Orvosirnok: "Hová menj ki onnan? Mi másért hagyd el? Ki csinálja jobban?"

Jézus megadta az irányvonalat, az utat pedig nekünk, saját magunknak kell megtalálni.
  Írta: névtelenül, narrátor: Szilvi, készítette: svtor Kérünk titeket, hogy terjesszétek a lehető legtöbb internetes felületen, (fórumokon, közösségi oldalakon [pl.: facebook], chaten, e-mailben, stb.) olyan embereknek, akiket megkörnyékeztek Jehova Tanúi...
kicsella 2013.06.05 20:45:15
@Draven87: "de tudjátok nekem ez inkább tűnik képmutatásnak mint testvéri szeretetnek."

El is hiszem ,hogy annak tűnik.
Nekem is volt a minap hasonló tapasztalatom:Az egyik családtagomtól érdeklődtek a tanúk hogylétem felől, elmondták, hogy hiányolnak,és üdvözölnek.
Ebben az az érdekes, hogy pár nappal előtte találkoztam ugyanezekkel a személyekkel az utcán, és ahelyett, hogy személyesen adták volna át üdvözletüket, még a fejüket is elfordították, szándékosan kerülvén még a szemkontaktust is.Ennyire azért ne hiányozzak!
Június 1-jén, szombaton, 14 órakor a Hétpecsétben interjú hangzik el Kúsz Jenővel [küzdős], aki évtizedekig tagja volt a Jehova Tanúi Egyháznak, ahol felelős pozícióban szolgált. Vendégem elmondja tagsága-, és a közösségtől történő elszakadása történetét. Szerkesztő,…..
Miután Joseph Franklin Rutherford Jehova Tanúit 1931-ben „az üdvösség új népének" kiáltotta ki, egyre fontosabb lett számukra, hogy minél több ponton megkülönböztessék magukat az egyházaktól, így távolították el a keresztyénség fő szimbólumát, a keresztet az…..
kicsella 2013.05.26 17:55:19
@Johnny Joker: A fordítás így hangzik:
"Úgy hallom,eme ábrázolásnak a nyoma lelhető fel még az ősi képeken és szobrokon is, nem tagadnék tehát semmit vakmerően, bizonyosan nem a Krisztus keresztjéről, míg más dolgokról bátrabban.
Milyen nyoma van tehát ennek, az ókori íróknál?"

Egy megjegyzés: Amikor azt írtad, hogy nem kell nagy latinosnak lenni ahhoz, hogy lássuk hogy a "de Christi cruce"kifejezés Krisztus keresztjéről szól, kiegészíteném azzal, hogy a "crux" szó első eredeti jelentése: bitófa, kivégzőoszlop ,és csak a második jelentése kereszt.
kicsella 2013.05.26 18:13:41
@Johnny Joker: Persze, ezzel nem is azt akartam állítani, hogy Jézust csakis oszlopra feszíthették, hanem csak azt, hogy a crux szónak van más jelentése is.
Egyébként a keresztrefeszités mellett szól a bibliai beszámoló is, amikor leírja, hogy milyen pozícióban volt a teste a fán: mindkét kezében szög, és a tábla a feje fölött,( nem a kezei fölött )volt.
TheBalance1982 első exJT-kritikus videóját itt elemeztük: Az exJT mozgalom kritikája Most 2 új videót tett közzé: Mivel a Tanúktól jól megszokott módon a kommentelést nem engedi, itt lehet rá reagálni (úgyis olvas minket). Szeretném, ha pontról pontra elemeznénk az…..
kicsella 2013.05.31 21:06:04
@Rovarölő:" A világ különböző részein szervezetünk néhány tagja mégis csoportokat hozott létre, hogy független kutatást végezzen egy-egy bibliai témában. Néhány ilyen független csoport a bibliai hébert és görögöt tanulmányozza, hogy megvizsgálja, mennyire pontos az Új világ fordítás...."

Hűűha! No de ilyet! Felháborító , hogy egyesek mire képesek!
Használják a józan eszüket. Kijöttek az óvodából, és tovább akarnak fejlődni
Ebből még baj lesz:)
kicsella 2013.06.01 12:29:11
@Johnny Joker: @Rovarölő: A középkorban a katolikus egyház eretnekséggel vádolta azt, akit érdekelt a Biblia igazsága, és kutatott utána.
Szörnyű halállal kellett lakolnia.
Ha most a középkorban élnénk, nekünk is máglyán kellene végeznünk, mert a JT. ugyanazt csinálja mint az akkori katolikus egyház.
A Társulat fél attól, hogy odaveszik a tekintélyük, ha az egyszerű mezei, elkezdi értelmezni a bibliát a maga valóságában, és kinyílik a szeme.
Sok éve már, hogy nem tartozom közéjük. Megkeresztelkedésem előtt már udvarolt egy kisegítőszolga, de csak azután vett el feleségül, hogy bemerítkeztem. Beköltözött a lakásomba, s azt hittem minden rendben lesz. Szép lassan adagolva elkezdte elszedni a saját jövedelmemet,…..
kicsella 2013.05.28 20:12:01
@Egy_nick:
Azok a nők, akik nem lépnek ki egy erőszakos kapcsolatból, a különböző stádiumokban más-más érvekkel magyarázzák ezt.:

-Szereti a férfit
-Hisz abban, hogy megváltozik.
-azt hiszi, az ő kötelessége /nő/ összetartani a családot.
-Hisz a férfi bocsánatkérésében.
-Szégyenkezik,és inkább nem keres külső segítséget.
-Fél hogy egyedül marad, nem tudná eltartani magát és a gyerekeket.
-Teljesen össze van zavarodva.
-Retteg a férfitól,aki végtelen hatalommal bír a szemében.
-Ambivalens érzések közepette bűntudat gyötri(biztosan az én hibám, valamit rosszul csinálok)
-Kontroll vesztett állapotba kerül.
-Traumás kötődés alakul ki benne.

Ahelyett, hogy a" miért marad?" kérdéssel a bántalmazott felelősségét helyeznénk előtérbe, gondoljuk inkább át azokat a stádiumokat, amelyeket valószínűleg átél, és amelyek döntése szempontjából meghatározók lehetnek.
Többször került szóba a blogokon, hogy Jehova Tanúi miért olyan szélsőségesek, hogy akár a családtagokat is figyelmen kívül tudják hagyni, ha ő valamilyen oknál fogva elhagyja az egyházat. Ezt a postot azért írom, hogy ezt egy kicsit jobban meg lehessen érteni. Mert bizony meg…..
kicsella 2013.05.24 19:18:37
@bjanek: "az én tapasztalatom az, h a fájdalom akkor szűnik, és gyógyulás akkor jön, ha megtudok bocsátani"

Szia!
Ez igaz, csakhogy ahhoz, hogy megbocsáss, előbb bocsánatot kellene kérni annak/azoknak, akik megbántottak,és nem folytatni azokat a dolgokat, amelyekkel fájdalmat, szomorúságot okoztak.
Ez nem egyoldalú dolog.
Gondolom Maja is zokszó nélkül megbocsájtana, ha már nem gyűlölné őt tovább a családja.
kicsella 2013.05.27 17:58:37
@bjanek: "azt nem vitatom, h könnyebb megbocsátani, ha őszinte bocsánatkérés történik, de biztos, h jó nekem, ha enélkül nem bocsátok meg?"

Végül is igazad van.
Jézustól sem kértek bocsánatot azok akik kivégezték, de Ő mégis a bocsánatát fejezte ki azzal, hogy imádkozott értük mondván:"nem tudják mit cselekednek"
Csak az a baj, hogy erre én nem lennék képes.
Attól függetlenül nem táplálok haragot, és gyűlöletet senki iránt, de számomra a megbocsátás akkor teljes, ha helyreáll a kapcsolat.De lehet hogy ez az én szegénységi bizonyítványom?
kicsella 2013.05.27 18:35:41
@sefatias: Még jó hogy nem vagyok egyedül:)
Egy levél, melyet a szüleimnek szeretnék elküldeni: Kedves anya és apa, Csak azt akartam, hogy tudjátok, "mindenben igazatok volt"! Gondoljatok vissza arra, amikor 8 éves koromban egyszer mindannyian a konyhában álltunk, és apa azt mondta nekem, hogy nem szabadna panaszkodnom a…..
kicsella 2013.05.26 14:21:41
@reboot: "akinek van szíve, az nem tudja eldobni magától a szeretteit parancsszóra ..."

Ezzel nagyon egyetértek! Ez egy nagy igazság.
kicsella 2013.05.26 15:37:28
@Johnny Joker:" Igen, éppen a szeretetet használja ki az ..."

Az biztos, hogy a legnagyobb bűnös ebben a Társulat tanítása, de az én véleményem az, hogy, azért ahhoz maga az ember is kell, hogy olyan szabályoknak vesse alá az életét teljes mértékben, amely ellenkezik az Isten adta lelkiismeretével.
Tulajdonképpen, ebben a dologban a Küzdős, reebot stb ..kommenteikkel értek egyet, illetve,ezek közelebb állnak az én egyéniségemhez, viszont azokat sem ítélem el, (nincs is jogom)akik másképp gondolkoznak, vagy döntöttek/döntenek olyan szabályok betartását illetően, mint a kiközösített családtagokkal való érintkezés, mert elhitték, hogy Isten kér ilyet.Szerintem ez emberfüggő. Sok mindentől függ hogy hogyan gondolkodunk, döntünk. De azt hiszem ez a téma már eléggé ki lett tárgyalva.
kicsella 2013.05.26 15:48:02
@svtor: "vajon hány ember csatlakozna egy olyan vallási csoporthoz, amelyről rögtön kiderülne, hogy legalabb 4Xhamisan......"

Az a baj, hogy ez nem derül ki rögtön, mert ha így lenne, valóban nem lenne taglétszáma a szervezetnek.Ehelyett szépen lassan csöpögtetnek, és mossák az agyadat.

Arról meg annyit, hogy aki védi a Társulatot, de ő maga a lábát sem tenné be oda, az olyannak nincsen ebben a témában szólásszabadsága.A védőbeszédje üres, és semmitmondó, tekintély nélküli.
ELEGEM VAN! - Elegem van, hogy úgy tartok nyilvános előadásokat, hogy tudom, amit elmondok több 100 embernek nem igaz- Elegem van, a hogy hülyének néznek- Elegem van, hogy 6-8 oldalon keresztül elemzik, hogy miért nem i.e. 586-ban foglalták el Jeruzsálemet, miközben régészeti…..
kicsella 2012.06.10 11:46:58
@sefatias: Írod: "Főleg azé a testvérnőé, aki ugyanazt a bűnt követte el mint én, csak 15 éven keresztül titkolta, és a férje kétszer is letagadta, mikor a kinevezéseikor rákérdeztünk. .......

Ez nagyon igaz, hogy azok a legálszentebbek, akiknek a legtöbb vaj van a füle mögött, és ők azok, akik a legjobban szeretnek ítélkezni mások fölött, illetve a legbölcsebb tanácsot osztogatják másoknak ahelyett, hogy egy kicsit is magukba néznének, és előbb a saját életüket tennék rendbe.
Most erről eszembe is jutott, hogy az a "Tnő" aki megszólt az öltözködésem miatt, később 2*olyan átlátszó ruhát vett fel mint én, az, aki megszólt hogy hogyan nevelem a gyermekeimet, sosem nevelt , mert az anyja tette ezt meg helyette, az, aki megszólt hogy kivel ismerkedem, később bepasizott, illetve titkolt kapcsolata van egy "világival" , az, aki a legbölcsebb tanácsokat osztogatta , és aki a legtökéletesebben él, (mert mindig magát dicséri olyan szinten, hogy a jelenlétében mindig kis törpének éreztem magam) arról kiderült hogy titokban együtt élési viszonyt folytat.
etc. etc. etc.
Fúúú de gusztustalan!!!!
kicsella 2013.05.24 19:45:30
@SeriousGamer: -" Látjátok kik vagytok ebben a történetben?"
Persze , nekünk világos mint a nap, neked meg sötét mint a vakablak:)
bocs,nem tudtam kihagyni.
Annyi mindent szeretnék neked elmondani, de mivel nem akarsz velem beszélni, vagy ha mégis beszélünk, abból heves vita alakul ki, úgy döntöttem, inkább leírom mindazt, amit nem tudok neked szóban elmondani. Először is szeretném, ha tudnád, hogy én továbbra is szeretlek, és bár…..
A két rövid párbeszéd köztem, és betshabé nick nevű hölgy között zajlott le, ez év áprilisában, a Jehova tanúi tévtanításai című, index.hu(http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9003631) nyilvános fórumon. A hölgy már évek óta az egyik legnagyobb, és legbuzgóbb JT…..
kicsella 2013.05.11 13:01:35
@sefatias: Nekem is hasonló a véleményem.
Olyan ételről bizonygatja, hogy milyen ízletes, és finom, amelyet Ő maga meg sem kóstolt.
Sziasztok! Az elmúlt hetekben nagyon sokat gondolkoztam JT közösségén melynek immáron 20 éve vagyok a tagja. Sokat gondolkoztam azon, hogy végül is mi az ami ebben a közösségben tart engem. Barátok? Érdekes ez idő alatt olyan őszinte és igaz barátra nem leltem itt aki tényleg…..
kicsella 2013.04.29 21:27:23
@világítótest:" válni akar,"......
Elszomorító ,hogy ilyen helyzetbe kerültél. Kívánom neked, hogy visszájára forduljanak ezek a rossz dolgok.
Talán szem előtt lehetne tartani azt a tényt, vagy igazságot, hogy: a szeretet szeretetet szül, és jóval lehet legyőzni a rosszat.
Kívánok ehhez sok erőt, és kitartást.
kicsella 2013.04.29 21:36:13
@Τιμόθεος: ...melyeket:)
kicsella 2013.05.08 21:42:32
@világítótest: Ebben az esetben, én tudod mit tennék a helyedben?Szedném a sátorfámat, és elköltöznék melegebb éghajlatokra.Ők meg: csak forrjanak a saját levükben, majd meglátjuk ,hogyan boldogulnak nélküled!Pf..www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=NO4sxK6c_RE
Kedves Hittársaim!  Gondolom, hogy a nevem már ismerősen hangzik. A.L. vagyok, M.D.-gyülekezet tagja. Az előző levelemre hivatkozva, amit 2012. december 07-i dátummal küldtem, érdemben nem válaszoltatok. Ellenben a véneket és L. Zsolt körzetfelvigyázót tájékoztattátok a…..
kicsella 2013.04.01 14:33:50
kicsella 2013.04.01 16:25:35
@Gudrodsson: "Isten nem várja el, hogy vakon kövesék őt, akkor egy emberi szervezetet főleg nem lehet vakon követni. Azt agymosásnak hívják, és ott probléma van, nem csak a szervezettel, hanem a szervezet tagjával is."

Ebben egyetértünk.
kicsella 2013.04.01 21:27:16
@ORION: köszi Orion:)