Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csereborgár

2 bejegyzést írt és 118 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szeretünk arra gondolni, hogy az ima hosszú távon növeli bennünk a szeretetet és önzetlenné tesz. Egyáltalán lehetséges ez, vagy csupán egy utópia, amivel magunkat áltatjuk, hogy továbbra is hajlonghassunk az egónk előtt úgy, hogy ráadásul azt hisszük, az ellenkező irányba…..
csereborgár 2011.11.04 11:40:58
@csaba carmarthen: beszél a fölöslegesen kimondott szavakról... ironikus
csereborgár 2011.11.05 11:49:29
@thotferi: Hozzá nem értők tipikus válaszai? Akkor mi van a gondolkodáshoz nem értők tipikus kijelentéseivel?

Önkényesen kiválasztott tulajdonságokról van szó. A hal is ficánkol és az oroszlán is tud fickós lenni.

Ugyan milyen "tudás" fejlődhet az asztrológia terén, ha egyszer semmilyen kimutatható hatással nem bírnak ezek a csillagképek az emberi életre?

Na jó, azt mondod, hogy ezek leírják a történéseket. Áttoljuk preszkriptívről deszkriptívre. Megoldja ez a problémát? Nem. Ötmillió fényévre lévő csillag hogyan jeleníthet meg olyan dolgot, ami itt és most van?

Ha pedig, amint mondod, mindezek csak szimbolizálják (javíts ki, ha nem így értetted) az itteni történéseket, akkor miért nem magukkal a történésekkel foglalkozunk? Miért interpretáljuk azokat a szimbólumok szerint, majd vetítjük vissza az egészet az eseményekre, az életre? Nem dupla szemüveg ez? Dupla torzítás...
csereborgár 2011.11.05 13:34:01
@thotferi: nem találom érdemesnek érdemben válaszolni, mivel meglátásom szerint itt nem vita folyik. Összelapátolt halom marhaság.
Jezsuita bloggerek Filmnegatív 2011.09.19 20:53:00
Elhatároztam, hogy bizonyos, napi aktualitást élvező témákhoz hozzá sem szólok. Ezért nem fogok az állammal foglalkozni és nem fogom állítani, hogy már rég túl van a betegesség szintjén az, ahogyan Magyarországból „keresztény” államot akarnak csinálni. Mivel ebbe…..
csereborgár 2011.10.26 21:58:23
csereborgár 2011.10.27 23:16:30
@tengerszint: félretéve mindenféle etikai megfontolást és aggályt, csupán abból a tapasztalatomból kiindulva, mikor még amolyan belevaló, fanatikus barom voltam, a következő pusztán gyakorlati tanácsom tud lenni: semmi értelme ilyeneket mondani. Hogy miért? Nos: ha az a valaki tényleg egy fanatikus barom, akkor szavaidat meg sem hallja, egyik fülén be, másikon ki. Ugyanis csak azt veszi észre, amit akar. Ha viszont valami okból kifolyólag mégsem az, akkor azon túl, hogy egy nagyot tévedtél még meg is sértetted őt.

Csak úgy mondom, gondoltam alszom egyet rá mielőtt reagálok de aztán okosabbnak láttam újra elindítani a gépet mert kezdett álmatlan éjszakám lenni. Most már nyugodtan alszom.

Na.
csereborgár 2011.10.28 08:09:36
@Pandit: a füves cigi meg méginkább :))
Pár napja telefonmarketing hívást kaptam egy cégtől, melyben örömmel tájékoztattak arról, hogy az én lakóhelyemen is egészségnapot rendeznek, és ha szeretnék többet tudni az egészségi állapotomról, akkor melegen ajánlják a részvételt a szűrővizsgálatokon. Némi kérdezősködés után kiderült, hogy…..
Jézusnak sem kellett volna egy domboldalról kiabálnia, ha az apukája teremtett volna neki plazmatévét. Persze akár le is írhatta volna a gondolatait, ha tudott volna írni. Jézus inkább analfabéta volt, és nem alfa és omega. 1. Semmilyen ismert írásmű nem maradt fenn Jézustól 2. Semmilyen…..
Okkultizmus, ezotéria, jóga, természetgyógyászat, homeopátia, kineziológia, pránanadi stb. – megannyi gyanúsan csengő szó egy igazi hívő keresztény fülének. De vajon valóban így van? Mert bizony a mai világ szellemi szupermarketje egyre növekvő kínálattal rendelkezik…..
csereborgár 2011.09.23 08:08:41
@csaba carmarthen: itt kell megtaláljam olyan kommentedet, ami a másik posztot érinti, egyáltalán van benned annyi gerinc, hogy egyenes légy?

Nem lehetne megtenni pl azt, hogy ha velem vagy az általam leírtakkal van bajod, akkor azt az általam írt poszthoz írod? Már csak azért, mert mások posztjainál nem kapok értesítést és ez hátbatámadás. Ilyen alapdolgokat kellene előbb a fejben letisztázni, mielőtt mindenféle irreleváns hallucinációkkal megtöltjük a helyet.

Személyemmel kapcsolatban meg elszállt dolgokat feltételezel. Úgy tűnik az ilyenféle gondolatokra fogékony vagy. Úgy érzem, nem szorulok senki előtt magyarázkodásra.

És még egyszer megkérnélek, ha lehet, kicsivel több egyenességet. Kezdjük az alapoknál. Netikett meg hasonlók. Amikor ez megvan, akkor folytathatjuk magasztosabb erkölcsi problémák megbeszélésével, de addig mindez alaptalan.
Tudtátok? Szeptember 20-án, este 19 órakor találkozhatunk egymással – jezsuita és nem jezsuita bloggerek – egy kis ismerkedésre, (élő-) beszélgetésre, kávézásra. Most fény derülhet a „titkokra” is, hogy ki kicsoda… :-) Ha akarod, hozd el a…..