Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Reeena

68 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kalandos nap, amit sohasem gondoltam volna. Reggelre megint belázasodtam. Szuper, így nem lesz ebből munka. (A torokfájásból és a többi nyavalyából ezek szerint nem sikerült kimásznom, amin persze nem csodálkozom.. már december vége óta hol jobb, hol rosszabb volt). Éva mondta, hogy…..
A gyerekekkel mindig jön 5-8 tanár is, aki felügyeli a srácok hetét. Igazából elég lazán vigyáznak rájuk, de ez talán nem is olyan meglepő. A német tinik szinte elvárják a szabadságot, plusz a nevelők is „kikapcsolódni” jönnek. Persze mindig közbejöhet egy két gikszer a…..
Megjött az első gyerekcsapat a hüttébe, ugyanis elkezdődött a sí szünet az iskolákban. (Egész hónapban kiskorúakkal leszünk körbevéve). Részben hurrá, másrészről pedig ajajjj! Bizonyos szempontból könnyebb velük, mint a privát vendégekkel, máskor viszont a hátunk…..
6-án Roli nem tudott lábra állni, szóltam a főnöknek, hogy legyen már végre valami. Leküldték orvoshoz a faluba. A rendelő, labor és a gyógyszertár egy helyen van, praktikusan kivitelezve. Mondani sem kell, hogy az intézmény jól felszerelt, így nem amolyan hazai háziorvosi…..
Roli már dolgozik, hozzáteszem lázasan. Itt kint az ember vagy egészséges, vagy „így járt”. Nem törődnek annyira az ilyesmivel. (Egésznap a hűtőházba/fagyasztóházba kellett mászkálnia ki-be, csak mert rábízták a felhozott szállítmány és alapanyagok…..
Szinte még el sem kezdődött az újév, máris befutott az első viharnap. Jó munkásember lévén mi szeretettel várjuk mindig az ilyen alkalmakat. :-) Ugyanis ilyenkor bevontatják a lifteket és megáll az élet a hegyen. Pontosabban, aki lent van, az ott is marad. A szél tombol, 100 km/h…..
         Szakad a hó!!!! 30 centi, na még 20 centi.. és még mindig esik. 28-án felkelni is alig bírtam, benyaltam valami helyi vírust. Mindenki köhög, krákog (persze továbbra sem tanulták meg a szájuk elé rakni a kezüket). Lázas vagyok, fáj a torkom. Még a cérnametélt…..
Ismét elnyertem az esti műszakot és vele együtt a jackpot-ot is, ahogy Éva fogalmazott. Díszes társaság jött össze. Egyik többet iszik, mint a másik. S hogy mindez ne legyen elég, a házvendégek mellé társultak a szomszéd hütték dolgozói is. Mindenki a mai napot szemelte ki, hogy…..
Bőven akadt dolgunk 24-én. Sokan voltak napközben. Estére Éva (a főnökasszony) tócsis csirkemellet készített zöldségekkel, gombás-szósszal. Nyami. Nekünk ez a nap a vacsorától eltekintve hagyományos munkanap volt amúgy, hiszen a családdal töltött karácsonyozás,…..
Juhuu, közös szabadnapot kaptunk Rolival. Lementünk a faluba, kocsikontrollra, hogy minden oké-e vele. Szerencsére indult, viszont a bal első lámpánk kiégett. Roli cserélhette. Ez nem is olyan nagy kunszt, viszont az égő még kivétel előtt beletört a lámpaburába. Szuper..…..
Túl vagyok az első éjszakai melón! Hajnali kettőig voltak vendégek, de sörcsapolásból lassan profi leszek. :-) Herbert (a főnök) egy darabig fent volt, segített, amiben kellett. Nem is ártott, hiszen eddig olyan voltam, mint valami analfabéta.. Ugye aki nem iszik, az nem ismeri a…..
Roli lett Hermine (a konyhafőnök-asszony) jobbkeze. A konyhában számos feladatot rábíznak. Reggelenként rántottát készít és zsemlét süt a vendégeknek. Utána felteszi a levest főni és előkészül az ebédeltetéshez. (Toastot csinál, hagymát szel, húst paníroz, burger szószt…..
19-én egész nap takarítottunk, rendbe szedtük a házat a vendégek jövetele előtt. Plusz rám bízták Anikó, Rolira pedig Gábor betanítását. Mindent el kellett mondanunk, mutogatnunk nekik a hüttében. Mi hogy működik, mit hol találnak, mit hogyan kell csinálni. Elvárások,…..
Lassan elmondhatjuk, hogy rutinszerűen „telelünk távol a családtól”, ugyanis harmadjára is belevágtunk a négy hónapos téli osztrák kiképzésbe. Izgalommal telve, újra itt vagyunk. A helyszín maradt, a munkatársak nagy része szintén idetartozó öreg bútordarab, a szobánk is a…..
Visszatértem. Tudom jár egy fenékbebillentés nekem, mivel az utóbbi időben elhanyagoltam a blogot. Nem keresek kifogásokat, egyszerűen még írni sem volt kedvem. Annyira unalmasan teltek a napok, egyhangúan, hogy szinte semmi említésre méltó nem történt. Mindent rutinból csinálunk.…..
Sok minden történt az utóbbi két hétben. Először is tiszta zöld volt már minden errefelé, de szerencsétlenségünkre a napokban kaptunk ismét 50-60 cm friss havat az égiektől. A tavasz eltűnt, visszatért a rideg és kifakult fehérség. Nagyon unalmas. Úgy tűnik sosem lesz itt…..
Szevasztok! A snippetekről 2009.09.29 00:04:00
Néhányan már észrevehettétek, hogy bizonyos listaoldalakon a posztjaitok másképp jelennek meg, mint eddig. Az áttekinthetőség érdekében ezentúl itt csak a bejegyzések egy részét jelenítjük meg, a teljes cikket a "tovább" linkre kattintva olvashatjátok el. Így…..
Hol is kezdjem.. Kicsit töményre sikeredett a mai nap. Kb. 4 ember munkáját csináltam meg. Nem túlzok! Reggel kipakoltam a konyhán a szokásos cuccokat, utána rohantam 3 szobát kitakarítani. Szerencsétlenségemre az asztalleszedő srác 6 nap pihenőt kapott (hazautazott…..
Napsütés, meleg, nyíló virágok, avagy röviden tavaszi boldogság. Szinte már el is felejtettem, hogy a hüttén kívül is van élet. Jó kimozdulni. ..
Letelt a 24. munkával töltött napom. (Mindez pihenő nélkül). Gondolhatjátok, olyan vagyok, mint a kifacsart citrom. Most már jöhet a nagyon megérdemelt 24 órás szabadság. Azaz egy teljes nap. Sok mi? ..
Beteljesedett a vidámság a mai napon. Síelő csirkék, medvék, banánok és egyéb fura megnevezhetetlen szerzetek lepték el a pályákat és természetesen a hüttét is. Vicces, hogy mindenki mennyire beleéli magát ittkint a farsangolásba. Az egyre sűrűsödő köd sem vette el az…..
Hosszú idő óta ez az első nap, hogy ismét virtuális tollat ragadok. A blog mellőzésének több oka is van. Egyrészt már 17 napja dolgozok folyamatosan (napi 12 óra) szabadnap nélkül. Ezzel rekordot döntöttem azt hiszem. Ja és ez a szám tovább fog növekedni, mivel a héten…..
Az időjárást nem kellett kérni, küldi a hó-utánpótlást rendesen. Na meg a kikapcsolódni és főként kajálni vágyó emberkéket. A napokban olyan hajtás volt, hogy az szinte már kibírhatatlan. Fürtökben lógtak a síelők kb. még az utolsó gerendáról is és természetesen…..
Az szereti igazán a párját, aki kitalálja annak vágyát, még ha a másik nem is mondja. 14-én én voltam szabadnapos, 15-én Roli. Lent a faluban szemeztem az eperrel, de sajnáltam magamra ennyit költeni, ugyanis mivel még jócskán nem idénygyümölcs, szinte aranyárban mérik…..
Vihar-nap van! El se hiszitek, mennyire örülünk neki! :) Végre nincs nyüzsgés. Déltől már a szobában vagyunk. Roli alszik én netezek. Csak 17 óra tájban kell felmennünk a vacsi miatt. Szóval hurrá, végre valami jó! Amúgy a hétre 15 C fokot ígérnek. Tiszta tavasz :-)..