Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Oxenstierna

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1. Mert Robben a BL-felsülés után egyedül akarja eldönteni a meccset, nehogy megint úgy ücsörögjön a felesége mellett, mint egy rakás szerencsétlenség, akinek izzad a honalja. És persze ez nem fog összejönni. De a szurkolók legalább játszhatnak a lelátóra kibombázott…..
Mandiner blog Mi volt a jobb? 2012.06.07 07:01:00
  A Mi a jobb? sorozatunk másfél hónap után lezárult. Köszönjük szerzőinknek, hogy felkérésünket elfogadták. Megtisztelő, hogy publikálhattuk írásaikat. Alább következnek a szerzők általunk kiemelt gondolatai, és linkek cikkeikhez.  „Orbán Viktor személyes…..
Szia Tibi,Az alábbiakat hoztam össze egy elég érdekes csoportról - ha megfelelőnek találod, örömmel látnám a közlését.Üdv:acabq A politikai kinevezettDisclaimer: Az emberi hülyeség és szervilitás politikafüggetlen; a leírt jelenségek előfordulása nem köthető konkrét…..
  A BKV már nem hitelképes. Ha nem talál hamarosan a bűnös város megoldást a helyzetére, ha nem sikerül hihető lefaragási tervet tenni a kormány asztalára, egy szép napon az egész utazóközönség kiesik a város félbetört csuklósbuszának oldalán, s az aztán tényleg fájni…..
  Jakab Andor írása felvillanyozott, s ehhez jött még az The Economist vezércikke arról, hogy az amerikai gazdaság lassan elveszik a sok szabályzat és törvénykiegészítés útvesztőjében. Jakab Andor jól látta meg, hogy a mai magyar politikai irányvonallal az a legnagyobb baj, hogy még mindig a…..
Oxenstierna 2012.02.20 06:23:46
@Complex: dániai magyarként ha már két állásod van tökmindegy mekkora fizuval felnyom a skat (nav) 55%-os adóra. Egyszer volt két állásom soha többé nem vagyok motiválva h hajtsak mint állat. Másrészt, le kell hazudnod minden jövedelmedet, folyamatosan üresen kell tartani a számládat h elhiggyék h neked nem elég a fizud és ezért alacsonyabb adósávban legyél. Ja, igen a bankod automatikusan küldi az adatokat a számládról a skatnak. Ha látnád h micsoda cigánykodás megy a skat irodákban ledöbbennél :) Munkánál számolgatják az emberek h az éves fizujuk nehogy átlépjen határokat h ne fizessenek magasabb adót s a kedvencem az erős szakszervezetek miatt ha kijönnek az éveid kirúgatod magadat munkahelyről aztén élősködhetsz a szakszervezeten. Sok dán csinálja...

A 25%-os áfa zavarja a lakosságot, itt is emelik az árakat rendesen, kb 3-4 éve vagyok kinnt, azóta 5-6 koronáról a literes kakó 8-12-re emelkedett, az nem túl kellemes. Az sem amikor az állam eldönti h a disznóhús egészségtelen ezért extra áfát rak rá. (A kurva anyját minden kormánynak aki "eldönti" h mi az egészséges és mi nem) Mellesleg a dán karácsonyi halászlé a sertéssült. Kb ennyire szereti a lakosság...

Az ország tele van luxusautókkal, s az emberek mocskosul el vannak hízva. HIába kerékpároznak valóban sokat masszív elhízás van. A helyi lányoknak olyan jó traktorista tenyeres talpas alkata van :D Ami nagyon követendő h boltokban kizárólag dán élelmiszer kapható.

Ja és ha dolgozol, adózol, nem követsz el bűncselekményt, akkor a dán állam rajongani fog érted, még ha a lakosság egy jelentős része ki nem állhat mert csak egy bevándorló vagy :) A helyi jobbikosok elég masszívan hülyék, de szerencsére az arabokat, románokat, lengyeleket, litvánokat jobban utálják, rólunk magyarokról alig hallottak:) A helyi kékfény rendszeresen számol be románbűnözésől (lopás rablás gyilkosság) és svédbűnözésről is (gyorshajtás).
Rembrandt: A meditáló filozófus  Nem kedveli túlságosan a kormány a bölcsészeket. Gondolom, ez nem Hoffmann Rózsának köszönhető, hanem inkább a kormány erősebbik felének, hiszen Hoffmann maga is bölcsészkarról érkezett a kabinetbe. Sikerült jócskán csökkenteni a…..
Bizonyára többen is észrevettük, milyen az, amikor rokoni-ismeretségi körünkben aktuálpolitikai, kulturális alaptételek kerülnek sokadszorra terítékre: ilyenkor a jólnevelt, béketűrő ember nem szeretné megzavarni a díszes társaságot, úgyhogy legfeljebb látszólagos…..
Oxenstierna 2012.01.31 16:57:24
@Frengi: Illetve ne hagyd ki ha nem adsz neki munkát, mert te külföldön úgyis tudsz szerezni, akkor egy rohadt, irigy, köcsög vagy :)
Mandiner blog Az ember és gyermeke 2012.01.13 11:01:00
  Ha már 2012, ha már válság és demográfiai mélypont, ha már Nyugat hanyatlása és kollektív félelmek, ha már népességvákuum és népességtúlnyomás, ha már tudatos aggodalmak és tudat alatti frusztrációk, ha már félrenézés avagy szembenézés, és ha már bízva…..
A Honvédelmi Minisztérium szeptember 19-én közölte, hogy 30 UH-1N-es helikoptert kap hamarosan a magyar honvédség az Egyesült Államok hadseregétől. Tájékoztatásuk szerint az amerikai haderő összesen 89 helikoptert von ki a hadrendjéből, ezeket ingyen vagy kedvezményes áron…..
Oxenstierna 2011.12.13 14:49:52
Biztos vagyok benne, hogy a KDNP-t Isten jókedvében teremtette, a nagy adag hülyeséggel leöntött vakhit, ájtatosság, képmutatás és küldetéstudat paródiájaként. Hoffmann és Semjén után most maga a 32 éves alelnök úr, a KIM-államtitkár Rétvári Bence szeretne a Zinternet…..
Oxenstierna 2011.12.13 13:06:10
@Kőmíves Kelemen:

Poszt legelső része II. fejezet, 7. paragrafus:

"(1)E törvény alkalmazásában a család a természetes személyek érzelmi és gazdasági közösségét megvalósító olyan kapcsolatrendszer, amelynek alapja... vagy egyenesági rokoni kapcsolat... .
(2)Egyenesági rokoni kapcsolat leszármazással.... jön létre.

Ha nem vagy házas, de van gyereked akit TE szültél,akkor ez vonatkozik rád. Magyarul családban élsz a gyerekedddel (eiddel). Olvass bazdmeg aztán hőbörögj.
Mandiner blog KZ Dachau 2011.12.12 07:31:00
    Múlt héten, Mikulás napján a horror földjén jártunk. A felfoghatatlan, a megmagyarázhatatlan és a feldolgozhatatlan világában. Egy olyan világban, amelyet hús-vér emberek konstruáltak hús-vér emberek ellen és irányítottak sátáni elszántsággal alig néhány évtizede…..
Fontos kérdéseket feszeget Kóczián Mária hétfői cikkében, amellyel a komment.hu-n megjelent írásomra reagált. Ehhez fűznék hozzá pár megjegyzést, tudván, hogy számos olvasó szemében hendikeppel indulok: számukra csak az lenne hiteles, ha a parlamenti női kvóta mellett…..
Ez itt egyfajta rovatindító is akar lenni, ahol összeszedegetnénk azokat a helyeket, ahol a blog szerkesztői, rendszeres és rendszertelen itt publikáló, vagy olvasó közönsége, fegyvertársaink és más környezetbarát elemek jártukban keltükben megtekintettek és arra jutottak, hogy a…..
Oxenstierna 2011.11.30 13:48:50
  Frantzia Ország, a' melly az elött az igaz érzékenységnek, a' kellemetes, és tetsző erköltsöknek széke vala, a' melly XVIdik Lajos Királynak üdejétől fogva egyéb Europabéli Nemzetek' bóldogságjoknak és szerentséjeknek helye vólt. Ime négy esztendöknek folyásjok alatt,…..
Oxenstierna 2011.11.27 16:28:28
@Unionista: Aztán felébredsz és rájössz h a kezed a bilibe lóg. Amikor tizenévesen ilyen marhaságokon álmodoztam ezzel szerelt le nagyanyám és küldött el egy zsák tápért.
Oxenstierna 2011.11.27 16:57:24
@Unionista: „Semmi sem lehet veszélyesebb az államra nézve, mint azok, akik úgy kívánják kormányozni a királyságot, hogy könyveikből levont elvekre támaszkodnak.” Meinecke

Az idealistáktól ments meg uram minket! Nem érzed magadat egynek a 3 millió bölcsészből? Mert nagyon papírszagúan ismered a világod az írásaid alapján.
Oxenstierna 2011.11.27 19:24:46
@Unionista: Persze h nem vagy bölcsész a szó szoros értelmében. Ha az lennél vagy legalább egy vmilyen humán diplomával/érettségivel rendelkeznél ismernéd az irónia fogalmát. (Vö:"a tökéletes humán önellentmondás":)) Vagy legalább el tudnál vonatkoztatni egy idézettől. Ilyen életidegen elméleteket olyanok szoktak fabrikálni akiknek nulla politikai, kormányzati és legfőképp élettapasztalatuk van. Vagy csak nagyon kevés könyvből. Ne csodálkozz ha leidealistázlak s Meinecke mondatát tökéletesnek érzem rád. Az ilyenektől mentsen meg egy országot az Isten. Tanulj még mielőtt marhaságokkal traktálsz másokat.

És igen bölcsész vagy a szó átvitt értelmében. (Remélem tudsz követni.) Nem érzed a hsz-eidre igaznak az alábbi megállapításokat?:
"Eredetük
Térjünk vissza a múltba, amit Bölcsész barátaink annyira szeretnek. Platón, és az állammal kapcsolatos elmélkedései. Neki köszönhetjük azt a fajta gondolkodásmódot, hogy a világ szar. Ez a köcsög mondta először hogy mit törölne el, vezetne be stb... Remek ötletek, valóban, csak a valósághoz kevés a közük."
Idézet innen: lohere.net/ikm/index.php/B%C3%B6lcs%C3%A9sz
  Egy hét sem telt el azóta, hogy a Kerényi-féle történelmi festményekkel foglalkoztunk, s már meg is érkezett az öröm és boldogság újabb hulláma. Az alkotások többsége elkészült, és az FN24-nek köszönhetően a Széchényi Könyvtár fegyveresekkel őrzött, csak Kerényi…..
  Nagyon megrázó volt a szcientológia-filmünk készítése. Két exszcientológussal beszélgettünk hosszasan. Az egyik Bonyai Péter, aki vezető szcientológus volt és most írt egy könyvet a megpróbáltatásairól, a másik pedig egy kislány, akit 13 évesen rabszolgaként…..
Oxenstierna 2011.11.05 16:15:40
@neccharisnyás útonálló: Csak a szervezési tapasztalataikat adják át. Épp mint az amerikai kiképzők Vietnam első éveiben:)
A kommunista pártállami vezetők nyugdíjainak csökkentése a Galamus szerzője szerint a rendszerváltás presztízsének lerombolása: „Orbán Viktor – a rendszerváltás lényegének meggyalázásához érkezett el, kizárólag a maga hatalommániájának érvényesítése…..
  Számtalan hobbim egyike, hogy időnként besétálok egyik kedvenc budapesti műemlékem, a Móricz Zsigmond körtéri ún. Gomba belsejébe. Így tettem tavaly, vagyis 2010. október 3-án is, éppen az önkormányzati választások idején. Ezt a sétámat ugyanitt, a Mandineren…..
Hangos is, látványos is az előadás, és rövid idő alatt pörgött fel nagyon. Nulláról.Meglehetősen átlátszó módon, bár sokak megtévesztésére alkalmas még így is.Lássuk a mostani Nagy Fideszes Komcsiüldözés stációit.1, KözönyIlletve inkább néma cinkosság. 2010…..
Canvassing for Votes - William Hogarth szatirikus rézkarcának részlete a 18. századi angliai választásokról  Egyhetes eltávból hazaérve találkoztam a választójogi reform egy újabb fejezetével, az előzetes regisztrációhoz kötött szavazójog lehetőségével. A formálódó…..
Oxenstierna 2011.10.18 14:28:58
@Édy, aki Endre:
Kérlek nézz rá erre a bejegyzésre s arról h miért érdemes végigfuttatni negatív feltételezéseket egy javaslatról: mandiner.blog.hu/2011/10/18/nem_szulettunk_szabadnak_scruton_a_pesszimizmus_hasznarol#more3309070

"A világ tökéletessé tételébe, a legjobb világrend megalkotásába vetett hamis remény olyan szintű derűvel ajándékozza meg tulajdonosát, amelyet, ha kétségbe vonunk, akkor nem pusztán tévedünk, hanem „álnokul az emberiség reményeinek elpusztítására” törünk." Valahogy így lettem rettegő sztem.

Miért nem jó a regisztráció?
1- Idegen a magyar választási rendszertől. A kopogtatócédulákat ezután kitől szeded be? Csak annak postázod aki regisztrált? Egyáltalán marad értelme kopogtatócédulázni?
2-Mikor érvényes egy szavazás? Ha a teljes népesség X százaléka részt vett rajta, vagy ha az aktív regisztrált választók x százaléka vett részt rajta?
3- Változtatja a teljes népességen belüli népszerűségi mutatókat, lényegében lenullázza. Mivel ettől kezdve az aktív választók közötti népszerűség lesz az irányadó. Következmény, az eddig is nagyszámmal politika iránt közömbös/ellenséges rétegek mégjobban rendszerellenessé vállnak. (Lásd hányan szavaznának egy új pártra mutató.) Mivel még ennyire sem veszik figyelembe az érdekeiket. Most nézz rá a jelenlegi magyar parlamentre, két új rendszerellenes párt jutott be, s a kormányzó párt azzal nyert h radikális változásokat igért. Mikor tesz jót egy politikai rendszernek ha a lakosság egy része nem érzi a magáénak, sőt ha kifejezetten ellenséges vele szemben?

Nos, a MO-i országgyűlési választások kb 50- 60%-os részvétel mellett mozognak. Önkormányzati, EU-s időköziek még alacsonyabbal. (Ha akarod keresd végig: hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1gi_orsz%C3%A1ggy%C5%B1l%C3%A9si_v%C3%A1laszt%C3%A1sok ) Regisztrációnál ez csökkenne, kimondva kimondatlanul ez a cél. A magyar történelemben volt már rá példa h szűk választórétegnek kampányoltak. A választási kampánymódszerekről, arról h hogyan lehet sikeresen manipulálni ilyen környezetben választásokat pl itt olvashatsz a 19 századról: Gerő András: Az elsöprő kisebbség. Népképviselet a Monarchia Magyarországán, Kifejezetten a választásokról szóló fejezeteket olvasd, úgy elkerülheted a 88-as kiadásból eredő hiányosságokat a könyvben. www.antikva.hu/onan/reszletek.jsp;jsessionid=0D2C1E53277B62386ACA160BDC855E5A?katalogus_id=184877&katalogusid=184877

20. századból Romsics Ignác könyvét ajánlom, s Püski Levente Horthy korszakról szóló munkája is hasznos. Különösen érdekes ahogyan megoldották h megfelelő emberek kerüljenek fel a listákra. S hogyan érték el h a nem megfelelőek ne jussanak be szavazni. (Félreértés ne essék nem arról beszélek h Horthy korszak jön, hanem arról h szűk választói rétegnél milyen kampányfogásokat használtak.)

Egy szűkülő választói réteg ami 3 hónappal választások előtt lezárul túl nagy kísértés a magyar demokráciának. Egész egyszerűen túl nagy lehetőség van benne. A modern technika, a pártok kezében lévő adatbázisok, túl egyszerűvé teszik a választók/ választások manipulálását. Egy valamely párthoz hű hivatalnok látva h nem a hozzájuk kötődők vannak többségben a listán, vajon nem jelezné h több embert kell felraknunk a listára mielőtt az lezárul?

Lehet ellene kapálózni h ez képtelenség a 21. században, h nem állhatsz mindenki mellett amikor behúzza az x-et, de valahogy a választási manipuláció mégis egyidős a demokráciával. Lásd pl Németh György athéni dmeokráciáról szóló írásait, és Quintus Cicero Hogyan nyerjük meg a választásokat? című munkája. Németh György szintén írt hozzá egy tanulmányt hogyan lehetett a római választásokat manipulálni. Mindkét esetben szűk rétegeknek kampányoltak a teljes népességen belül. A módszerek előbb- utóbb kiforrják magukat. A szavazók nyilvántartása pedig csak könnyebbé teszi. Képzelj el egy kistelepülésen egy polgármester választást, vagy egy kisvárosban, regisztráció után 100%-ra tudod h kit kell meggyőzni, ismer mindenki mindenkit, nem kell "feleslegesen" energiákat lekötni arra h olyanoknak kampányoljon az ember akik nem is fognak elmenni szavazni. Kellően motivált jelölt jó csapattal meg tudja oldani. Nagyon ambíciózus már eddig is megtette. Lásd uzsorásból lett polgármesterek és kistársaik.
    Az aggálytalan optimizmus és a hamis remény veszélyéről, valamint a pesszimizmus hasznáról értekezik legújabb kötetében Roger Scruton angol konzervatív filozófus, aki hazájában Richard Dawkins és az „új ateizmus” legjelentősebb filozófiai bírálója.…..
Kocsis Máté 30 évesen Józsefváros polgármestere, országgyűlési képviselő, a rendészeti bizottság elnöke, és frissen kinevezett hajléktanügyi referens. Egy ifjú lázárjani-klón: természetesen egy percet sem dolgozott. 2004: doktori oklevelet szerzett a Pázmány Péter…..
Entebbe, Mogadishu, a londoni nagykövetség. Túszmentő akciók, ahol a speciális egységek sikerrel jártak, amelyekről újságcikkek százai, könyvek és filmek tucatjai születtek. De ott vannak azok az akciók is, ahol a különleges alakulatok bevetése kudarccal végződött, ártatlanok életének tucatjait…..
  Az ügyészség kihallgatta Gyurcsány Ferencet. Forog tehát az elszámoltatás vaskereke, sőt elérte a XXI. század Nagy Imréjét is, most már csak azt kellene tudni, hogy ennek a politikai lépéssorozatnak mi az értelme, a logikája, lesz-e politikai vagy akár gazdasági haszna a…..
Oxenstierna 2011.10.08 09:05:37
A végén mindezt annyival zárta: „a mi dolgunk nem a revánsszerzés, és nem a gyűlölet szítása”.

„De be kell valljam, nem ugyanezt gondolom azokról, akik Orbán rendszerének hű, alázatos, tevékeny kiszolgálói. Nem ezt gondolom. Mert tudnia kell mindenkinek, aki tudatosan és rosszhiszeműen a Köztársaság alapértékeinek megsértésére tör, azokkal mi keményen küzdeni fogunk. Tudnia kell azoknak az ügyészeknek, akik nem a dolgukat teszik, hanem pártmegbízatást teljesítenek, hogy ebben nem lesz bocsánat. Tudniuk kell azoknak az újságíróknak, akiknek a köztelevízióban, a közmédiában kellene szolgálniuk, hitelesen tájékoztatni az országot, és nem ezt teszik, hanem pártmegbízatást teljesítenek, hogy nekik nem fogunk megbocsátani. Tudnia kell azoknak a nagyköveteknek, akik nem a Magyar Köztársaságot képviselik a világban, hanem a Fidesz pártutasításai alapján próbálják meg Magyarország egyik felét, azt a felét, amit mi képviselünk, lehetetlen helyzetbe hozni és rosszhírünket kelteni a világban, nem lesz bocsánat. Nem lesz bocsánat, mert megszegték azt az esküt, ami alapján munkájukat végezni kellene. Nekünk a jobboldali választóval nincsen gondunk, mi a jobboldali választókat magunkkal egyenrangú szabad polgárnak tekintjük, és természetesnek tekintjük a választóikat, de akik Orbán önkényuralmi rezsimjét kiszolgálják, rosszhiszeműen, nekik nem lesz bocsánat.” Gyurcsány Ferenc

Idézet innen:
mandiner.blog.hu/2011/04/28/nem_lesz_bocsanat#more2852554 Ezt a cikket különösen ajánlom

"Üzenjük a Fidesznek, hogy a Teremtő irgalmazzon neki, mert mi nem fogunk (...) és a legközelebbi választáson győzni fogunk" Szanyi Tibor

Idézet innen: www.hirado.hu/Hirek/2011/05/01/16/Mesterhazy_levaltana_Orbant.aspx
  A Demokratikus Koalíció Platform 45 év alatti szimpatizánsai gyűltek össze tegnap a Káplár sörözőben. Lolával éreztük, ott a helyünk. Magunkra öltöttük hát a hazájáért fiatalosan aggódó demokratikus hazafi jelmezt, és kínosan ügyeltünk arra, nehogy beigazoljuk a…..