Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Édy, aki Endre

0 bejegyzést írt és 963 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Modorosblog Arcok a gymből 2012.02.07 06:00:00
Ez az Arcok a konditeremből c. olvasói poszt újragondolása, kiegészítése, folytatása. Mert ugye a garázsban, pincében, iskolában berendezett, rozsdálló konditermek kora mára lejárt. Járjanak oda a telepi Zsoltik és Norbik a buggyos gyúrósgatyáikban, ujjatlan pólóikban,…..
Kedves Modor Tibi! Számtalan posztot olvashattunk tőled arról, hogy mi modoros. Az ember lassan nem mer megszólalni sem, hiszen ad-hoc jellegű, újonnan keletkező társadalmi és társalgási divatirányzatok szabják meg viselkedésünket, netán blogok, amikben leírják, hogy mi menő és…..
Édy, aki Endre 2012.01.29 18:51:17
@altoid:

"Na mi van pupák, magadra vetted?"

Figyelj, öcsisajt! Ezért a pupákozásért kapsz egy menő hanxórót tőlem a bögre mellé. :)
Édy, aki Endre 2012.02.07 13:38:56
@Professor Pizka:

"Mindannyian, fejenként legalább tíz évig hadifogságban voltak és Kamcsatkától gyalogoltak hazáig."

Egy túlélőt ismertem, de csak négy évig volt hadifogságban és nem Kamcsatkában, csak errefelé közelebb, ahol boldogan építhette a Ribinszki-víztározót. Biztos jó bérezése lehetett, de önként lemondott róla és otthagyta a muszkának a pénzt. A két nagybátyám örülhet, hogy hazajött, mert ha nem sikerült volna hazajönnie (mint oly sokaknak), akkor ők sem lennének. :)
 Az örökké fess, hercig, jó kiállású, szimpatikus tekintetű - nem mellesleg kiváló humorral rendelkező - Hácsé munkája Hetényi Péter barátunk ötlete alapján. Az évszakgyűlölőEz a hó, bazmeg, ez a halálom. Mér kellett ez most, kinek hiányzott? Mérnem tud már…..
 Egy fontos vita fontos és érdemi hozzászólása volt a Mandiner két, pénteki blogbejegyzése (1. és 2.). Több hónappal ezelőtt publikált, részben az új választási rendszer egészére, részben a választási rendszer működésére, részben pedig magára a reformfolyamatra…..
Hegymászóknak, magasságimádóknak - mindazoknak, akik szívesen megismernék a "világ tetejét". Íme a világ öt legmagasabban fekvő városa. Namche Bazaar, Nepál - 3 500 méter: Namche Bazaar valaha kereskedőváros volt, a helyiek árulták-cserélték itt saját…..
Fülke Miért vannak katolikusok? 2012.01.11 07:00:00
Olvasd a Sárdobálót is!A poszt előzményét itt olvashatod.− Te miért lettél katolikus? − Bonyolult. Majd egyszer elmesélem. Még mindig nem arról fogok írni, hogy én miért vagyok katolikus, de már közeledünk a válaszokhoz. Én azért is vagyok katolikus,…..
Édy, aki Endre 2012.01.11 11:56:22
@Zabalint:

"...de az én feltételeimnek egyelőre egyetlen általam ismert vallás sem felel meg."

Valószínűleg azért, mert a dolog nem úgy működik, hogy összelegózod magadnak a neked leginkább megfelelőbbet vagy kiválasztod azt, amit te el tudsz fogadni.

Nem te állsz a központban.

"A szerelem az más téma..."

Ott is sokan vélekednek úgy, hogy akkor műxik csak a dolog, ha a másik megfelel a delikvens finnyás igényeinek.

Aztán persze meg van nagy orcáraesés, amikor végre talál egy olyan illetőt a válogatós üzemmódban nyomuló arc, aki éppen olyan, amilyet az álmai partnerének elképzel, ámde a másik meg közli vele, hogy: Bocs, nem vagy az esetem, legyünk inkább barátok.

Nagyjából ennyit is ér ez a saját igényeinkhez történő valóságigazítás.
Édy, aki Endre 2012.01.27 20:38:03
@Zabalint:

„Tévedsz, mert nekem központi feltételem az, hogy ne legyen a vallás dogmatikus, azaz bizonyos kereteken belül szabadabb gondolkodást biztosítson a híveknek, mint a jelenlegi vallások. Így nem én állnék a középpontban, hanem mindenki, aki ennek az egyháznak a tagja.”

Már megint: ÉN, SZERINTEM, FELTÉTELEM, stb. Nem te szabod meg, csaxólok. Ha te szabod meg, akkor már a te legózásodról van szó.

„Én nem akarok birkák egyházának a tagja lenni, akiknek meg kell mondani, hogy miről mit gondoljanak, ez nem a leginkább megfelelők összelegózása.”

De, ez pontosan az. Te eldöntöd, hogy mi micsoda – mármint szerinted – és aztán közlöd, hogy – ismét szerinted – az miért frankó vagy sem. Ismét legózol.

„Ha ez így lenne, nyilvánvalóan pl. a lopás, ha nem tudnak róla, előnyhöz juttathat, az én erkölcsi értékrendembe azonban ez nem fér bele, ezért akkor sem lopnék, ha nem tudna róla senki.”

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy ezt a te ún. „erkölcsi értékrendedet” miképpen sajátítottad el. Le merem fogadni, hogy úgy, mint mindenki más: otthon megmondták és te ezt szépen „birkaként” elhitted. Mivel nincs ellenpéldád arra, hogy más körülmények között is ugyanígy cselekedtél volna és ugyanilyen értékrended lett volna.

„A házasság a szerelem és a tudatos választás keveréke, ezért nem hoznám ide, a vallásnak szerintem 100%-ban tudatos választásra kellene épülnie.”

Már megint: SZERINTEM. Ki a búbánat vagy te, hogy csak így megszabd, hogy mi micsoda kell legyen?
Mai visszaemlékezésünk a preinternetikus korokba repít vissza, hiszen alig 15-20 esztendővel ezelőtt bizony még merőben más idők jártak. Emberfeletti munkával kellett dolgoznunk nemhogy a partner, de saját kéjérzetünket illetően is. A szellemnek sokkalta hangsúlyosabb szerep jutott, mint az…..
Édy, aki Endre 2012.01.27 20:10:14
-Nem, nem nem hiszem el, ez a féreg Totya is miket küldözget itt nekem. "Lányok, újra a bundás a divat!", sájj, ezt nézd meg, az ánuszát, a combját is teljesen benőtte az esőerdő. A hátáig felburjánzik. Undorító, hallod, izzó piszkavassal se nyúlnék az ilyenhez. Hairydivas, pont, kom. Pföj, ezt nézd…..
Hácsé barátunk remek írással örvendeztetett meg minket, aminek ráadásul számtalan törzsolvasó is rettenetesen örülni fog. A túlságos elpofátlanodás megelőzésére nem győzzük leszögezni, hogy továbbra is IMÁDJUK Miniszterelnök Urat, a ti pártotokat ellenben – nevezzék…..
Cukiságok A Milka csoki gyártója ajándékcsomaggal köszöntötte a a közép-szerbiai Čačak közelében lévő Jezdina faluban született halványlila-fehér tarka kisborjút. (Annyira halványlila, hogy inkább szürke, de ne legyünk ünneprontók.) "Kellemesen meglepődtünk, hogy…..
Modorosblog Az asszonyos asszony 2012.01.04 06:00:00
Az igazi nőn van mit fogni; real women have curves; az igazi férfiak a telt idomokat szeretik, csak a kutyák játszanak a csontokkal; ami szép, azt meg kell mutatni (de ez nem szép, csak sok); nagy táskába jó pakolni (de égő vele utazni) - és biztos folytathatnánk a bölcsességek soha…..
Édy, aki Endre 2012.01.04 10:49:22
Édy, aki Endre 2012.01.04 14:03:52
@Brother Love:

Pozitív példa...

www.youtube.com/watch?v=TMvx9-t8R30

They say it's never too late.

Indeed.
Édy, aki Endre 2012.01.04 15:59:36
@la paloma de la rosa:

Ez a Lékó gyerök is maradt vón a focinál ahelyett, hogy sakkozik.
Modorosblog Nem vágysz vissza? 2012.01.02 06:00:00
-Mióta is vagy újra itthon? De kemény, mintha csak most lett volna... és nem vágysz vissza néha, legalább egy kicsit is? Azért nagyon bátor vagy hallod, hogy a biztos állás meg egzisztencia után ide haza mertél jönni a bizonytalanságba, pedig már akkor is figyelmeztettünk... látod,…..
A két évvel ezelőtti összeállítás (jesszusom, hogy rohan az idő!) spektrumára építve elsőként hadd emeljem ki az évente visszatérő "a két ünnep között" szófordulatot, amely időszakra jó előzetesen illik bármilyen meghívást elhalasztani, majd onnan véglegesen…..
Édy, aki Endre 2011.12.31 04:53:54
A szilvesztert - éppen most - munkával kezdem, de remélem, délutánra már befejezem és aztán csak nyugalom és kellemes kis társaság.

Remélem, nektek is hasonló lesz és ennek előzetesként pár fészbúkos mély bölcsességte szeretnék veletek megosztani, hogy ezzel megerősítve vághassatok neki az Új Esztendőnek...

"Az élet szép. Minden nap újra ébredünk, s a nagyvilágba révedünk, újabb utunkra indulunk, dúdolva szép, bevált dalunk. Minden nap újra kezdjük el, ilyen az élet, menni kell! Előre nézni, s tudni azt, a múlt sosem jelent vigaszt. Ne nézz hát vissza, nem szabad, nehezen vonszolod magad, a tegnap súlya válladon, minden lépésnél hátranyom. A mában élj és láss csodát, élvezd virágok illatát, a nap az égről rád nevet, melengeti a lelkedet. Végy észre apró örömöt, hétköznapodba költözött vidító szép varázslatot, egy kedves embert, állatot, virágokat, patakot, fát, a szerelmet, ha rád talált, s mindent mi jól esik neked, élvezd az egész életet!"

És versikés szösszenetben mindez...

Köszönöm Nektek kik ismertek, hogy rám is figyeltek.
Hogy a lelketekből egy darabot ide tettetek.
Szebb tőle a napom, és jobb a lelkemnek.
Hogy ti mind körülvesztek engemet.
Mondhatnak bármit, milyen az élet,
S hogy az emberek mily érzéketlenek.
Míg ennyi ember szívében van fény.
Addig sosem hal meg a remény.

Pozitívan mindig!!!

♥☮✌☼☺☝✽ ✾ ✿ ❀ ❁ ❃ ❋✌♡ღ✔♥♥☮✌☼☺☝✽ ✾ ✿ ❀ ❁ ❃ ❋✌♡ღ✔♥♥☮✌☼☺☝✽ ✾ ✿ ❀ ❁ ❃ ❋✌♡ღ✔♥♥☮✌☼☺☝✽ ✾ ✿ ❀ ❁ ❃ ❋✌♡ღ✔♥
  Napi egy posztnál többet ne tegyél ki, de inkább annyit se. Csak értékes tartalmat ossz meg! Téged érdekelne ugyanez mástól? Nem kellenek a kóbor kutyáid. Nem kell a kóbor csövesed. Nem érdekel a gyerekeid szuperaranyos szövege. Tudtad, hogy az…..
Édy, aki Endre 2011.12.27 22:24:09
• Ha ennyi minden nem tetszik neki, akkor miért használ közösségi oldalt? Sokkal egyszerűbb lenne a deviáns fajtájának, ha bemenne a pajtába és csendesen felkötné magát, nem zavarnák annyira a világ dolgai.

• És miért is kell ennyi baromságot olvasnom index címlapon?
1. Aki marhaságokat rak ki, törölni kell az ismerősök közül.
2. Ha meg nem tetszik ami a faszbúkon megy, lehet törölni a profilt.
3. Embert barátairól. Nem gondolkodtál még el, miért is vannak szánalmas ismerőseid szánalmas megosztásokkal?

• Modoros, te ne nagyon Facebookolj, sőt egyáltalán ne.

• te vagy a nyomorult kullancs fereg, engem meg nemerdekel, hogy mennyire nem vagy kepes hasznalni egy web2es alkalmazast, es mikozben masokat anyazol a sajat butasagod miatt es mindezt az index meg az arcomba is tolja. Ellenben ez nehany pont kivetelevel nem a magyaroknak, hanem az egesz vilagnak szol. idiota

• Ennyi érzéketlen embert egy rakáson! Tiltsd le az ismerősöd, ha neked nem tetsző dolgokat oszt meg! Nem kell itt rinyálni! Mi közöd hozzá, hogy mit oszt meg?? Ha már Facebook, és közösségi oldal, hadd használják már ki, hogy sok emberhez eljut az infó. Jó pár kóbor kutya talált gazdára ennek köszönhetően! Engem meg az ilyen fos blogok idegesítenek. Csak sajnos az Index címlapról nem tudom letiltani...

• Igazából egyetértenék veled, ha nem integráltad volna be a soraid közé az Orbán-zsidó-cigány-IMF nyaló buziságaidat, te introvertált, antiszociális zsidóbérenc kis fasztolvaj!!!

A sok beíró felháborodottnak küldenék egy igazi fészbúkos Vigasztalót, hogy Jobb Hangulatban köszöntsön rájuk az Új Esztendő… ❤ ❥❤ ❥☹ ☺☹ ☺✽ ✾ ✿ ❀ ❁ ❃ ❋✽ ✾ ✿ ❀ ❁ ❃ ❋☼ ☀ ☁ ☂ ☃ ☄ ☾ ☽ ❄ ☇ ☈ ⊙ ☉

KÉRLEK, NE HARAGUDJ SENKIRE SE,
A HARAGNÁL TÖBBET ÉR A LELKI BÉKE,
A DÜHÖD MÉRGET TERMEL LELKEDBE,
ÉS MEGMÉRGEZVE NEM JUTSZ ÁM ELŐRE.
Édy, aki Endre 2011.12.29 02:02:52
@tff:

Ez olyan megható volt, hogy majdnem elpityeredtem kérges szívem ellenére. Engedd meg, hogy megosszam veled a legmélyebb igazságokat: “Sohasem veszíthetjük el, amiben egyszer örömünket leltük. Mindazok, akiket mélyen szeretünk, részünkké válnak, és ha van valaki kinek szíve érted dobban szeresd őt mindennél jobban. Viszont ha nem teszed, lehet ő fog hiányozni majd neked. Utána már csak a fényképét nézheted, és nem mondhatod neki, hogy: szeretlek. Csak az emlékeidben élhet tovább. Csak álmodhatsz róla sötét éjszakán. Sírhatsz szomorú verseket olvasva. "Bárcsak itt lenne" erre gondolva. Kisírhatod magad a párnádon, rádöbbenve közbe arra, hogy hiányzik nagyon."

És persze...

"Ha olyan a múltad, hogy elégedetlen vagy vele, most rögtön felejtsd el. Képzelj más történetet az életednek és higgy benne. Csak azokra a pillanatokra gondolj, amikor sikerült a terved, és az erő majd segíteni fog, hogy elérd, amit akarsz. Te döntöd el, hogy a szívedben boldogság vagy szenvedés legyen, mert míg a külső forma adott, a belső tartalmat te adod. Hogy a sorsod felfelé vagy lefelé kanyarog, az csak rajtad múlik – ne feledd az emelkedő is csak lejtő. Minden jelenlegi esemény, minden pillanatnyi probléma azért része az életednek, mert annak idején valahogy választottál, vagy nem választottál. Döntéseid eredménye a jelened, következménye a holnapod."

Ezzel Kívánok Neked Erőt És Egészséget (Meg Persze Sok-Sok Boldogságot) Az Elkövetkezendő Esztendőre!!! ♥♥♥♥♥♥♂ ♀☺☺☺✽ ✾ ✿ ❀ ❁ ❃ ❋☼ ☀ ☁ ☂ ☃ ☄ ☾ ☽ ❄ ☇ ☈ ⊙ ☉♥ ❤ ❥ ❣ ❦ ❧ ♡
Édy, aki Endre 2011.12.30 00:08:05
@blur7:

És az ezermérföldes út is egy lépéssel kezdődik. :)
Mindig is rajongtam az egyszerű, de annál ötletesebb reklámokért.  Hiába van hatalmas büdzsé, ha az egészet elpazarolják egy gyenge ötletre.  Esetünkben az ellenkezőjéről van szó. Nagyon egyszerű, nagyon fogod a fejedet tőle! Az Audi ezen reklámja nem mai, de számomra példaértékű. Simán iskolázta…..
Édy, aki Endre 2011.12.29 22:47:28
  Olyan aranyosak együtt! Tízes skálán egy erős hetes... Ugye mindenkiben van egy kimondatlan rossz érzés, esetleg némi hátsó gondolat, ha ilyeneket hall? Mi lefordítjuk, kimondjuk helyettetek is. A Modoros a ti lelkiismeretetek.   Ezt mondja - Ezt jelenti   A barátom nagyon…..
Édy, aki Endre 2011.12.29 07:01:45
Édy, aki Endre 2011.12.29 16:30:57
@aha, persze:

"...de rohadt gagyi lett, mert semmi humorod."

Prájszlessz.
Édy, aki Endre 2011.12.29 21:26:33
@aha, persze:

"mert semmi humorod" = én miért nem tudok ilyet?
Olvasóink közül bizonyára rengetegen hallottak a „Civilek a prostitúció ellen!” mozgalom figyelemfelhívó kampányáról. A radikális mozgalom hívei provokatív transzparenst feszítettek az Erzsébet híd pillérei közé, melyen a káros társadalmi jelenség terjedésére akarták…..
Subba Hülye nevek üverload 2006.12.06 16:45:00
Elméletünk, mely szerint a hülye névvel megáldott magyar állampolgárok fokozottan hajlamosak az orvosi pályát választani, egyre erősebb lábakon áll. Dr. Hentes Tibor, a BM Központi Kórház sebészeti osztályának adjunktusa.Dr. Kuki Csaba, a miskolci Semmelweis Kórház…..
Édy, aki Endre 2011.12.28 04:44:43
17 éve a kijevi divatélet nagyasszonya, valamit nagyon tudhat Nem is olyan nagyon rég, még újságíró voltam, mikor együtt kávéztam (fenéket, ő fröccsözött) egy volt szovjet diplomatával egy óbudai kiskocsmában, aki ukrán gazdasági témákról világosított fel (vagy…..
Édy, aki Endre 2011.12.28 03:16:41
@deb.:

"És ha én élő örvös tatut szeretnék?"

Akkor próbálkozz Londonban a Harrod's üzleteiben. A néhai Reagan elnöknek onnan vásároltak ajándékba elefántbébit.

A tatu kisebb, így lehetséges, hogy több üzletben is rátalálhatsz ott.
Nem, nem kérem tőled, hogy szerezz bármilyen képesítést, hogy meg akard érteni a Boole-algebra vagy a különféle számrendszerek, szerverek, hálózatok, a Cisco, Sun meg hasonló finomságok rejtelmeit - egyszerűen azt szeretném, ha végre megtanulnál ezzel a rohadt masinával…..
Édy, aki Endre 2011.12.27 21:40:07
 Bezárták hát: betiltották. A demokrácia és a szólásszabadság nevében, a XXI. század Európájában?Persze, ők is talán majd beismerik, hogy jogszerűtlen volt, de arra hivatkoznak, hogy rendnek és nyugalomnak kell lennie. Hogy a nép, az emberek - a Többség, a csendes többség…..
Édy, aki Endre 2011.12.27 21:19:21
@vészmadár (pica pica):

Látom, neked is beette magát a szürkeállományba az européer demokrácia itteni Endlösungos megoldási gyakorlata. :-)