Regisztráció Blogot indítok
Adatok
northwind

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Ez év januárjában és februárjában erősen megnőtt az influenzaszerű tüneteket mutató betegek száma. Jóval több érintett volt, mint jelenleg, DE AKKOR NEM TESZTELTÜNK!" Amire a szenzációhajhász média és a hisztériakeltésben érdekelt politikusok nem képesek, képes egy vidéki magyar háziorvos:…..
northwind 2020.10.15 12:33:57
@szoszo9inda: Igazat adok. Én 64 múltam, de még dolgozok, félműszakban. Házigondozóként. A klienseim idős emberek, krónikus betegséggel. Nekem csak sztrókom volt kétszer+magas vérnyom, ingadozó cukor+reumatikus problémáim. Jobban szeretnék nyugdíjba menni, mint az urnafalba. Eddig munka után úszni jártam, ez most nem járható út. Az én védekezésem a következő: korábban indulok a kis öregeknek vásárolni, remélve, hogy éjszaka a szálló vírus leülepedett. Mivel a szoc dolgozók nem kaptak csak 5 db eldobható maszkot, mert mi nem számítunk, ezért házi varrt maszkot használok 2db-ot egyszerre, így 4 réteg véd. Megszoktam, ez van, mind a 30 millió orbánnak kell...viszi ajándékba a lélegeztetőkkel.. Nem használom a közösségi közlekedést, ha mégis, állva, nem ülök le, nem támaszkodom ide-oda. Amint leszállok kézfertőtlenítés. Az időseknél max védelem, nekem is van anyukám. Hazajövet az ajtó mellett egy fertőtlenítős régi, erre használt szőnyeg. Minden rajtam lévő ruha -kabát kivételével, azt külön - megy a mosógépbe . Azonnali tusolás, maszkok fertőtlenítőben áznak, aztán száradás után vasalás.Az időseknek is azt szuggerálom, hogy egyetlen biztonságos hely az otthonunk, mikor valaki oda belép, akár mi odakintről, ezt megbontjuk, és hamar helye kell állítani. Nem nehéz ez.
gasztrotúra Kanalas fánk 2020.02.21 14:57:35
Nincs farsang fánk nélkül, ezt mindenki tudja. Én se maradhattam le, tehát sütöttem. Eddig csak egyszer sütöttem, megpróbáltam a klasszikus receptet, de sajnos nem sikerült. Most egy egyszerübb változattal próbálkoztam ami nem igényel dagasztást, kelesztést.  Hozzávalók: 250 g jaurt 2…..
Ha azt mered mondani egy bajai kocsmában, hogy a szegedi halászlé jobb, az is lehet, hogy kést fognak a torkodhoz – mondta egy szekszárdi ismerősöm, miután ajánlást kértem tőle a legjobb bajai csárdára vonatkozóan. Feleslegesen, teszem hozzá, mert végül nem fogadtam meg a tanácsát...
A gasztronómia nem tartozik a kedvenc témáim közé és ebből kifolyólag kevés ilyen irányú blogger munkásságát követem. Azonban Pali, a Serpenyő Virtuóz blog írója régóta az egyik legnagyobb kedvencem.   Ehhez biztosan az is hozzájárul, hogy személyesen is ismerem Palit, aki az életben is ugyan ilyen…..
  Gulyás Józsefet itt nálunk Birminghamben és környékén mindenki csak Józsi bácsiként ismeri. A mi Józsi bácsink, aki mindnyájunkat megelőzve 1956-ban hagyta el hazáját egy új, jobb élet reményében. Magyarországon töltött fiatalkoráról, 1956-ról, a beilleszkedésről beszélgettünk vele, s arról, hogy…..
Avagy hogyan lőjük lábon szívós munkával a fürdőnk reputációját. Kommunikációs szempontból minden létező hibát elkövetett a gyógyfürdő, holott minimális empátiával idejekorán kezelhető lett volna ez a helyzet. Az Index tegnap számolt be arról az esetről, ami az Agárdi Gyógy- és Termálfürdőben…..
Ha a rémes közlekedés kerül szóba, aligha Málta az első, ami a legtöbb embernek beugrik, pedig a szigeten tényleg horror lehet eljutni egyik helyről a másikra – legalábbis Karesz tapasztalata alapján, aki múlt heti írása után most a közlekedést veszi górcső alá...
northwind 2019.05.22 19:36:30
@DrSWAG_InstaProfessorOfYolo: nagyon igazad van. Én amióta visszaköltöztem is minden évben visszajárok és nem egy-két hétre, de csak nézek döbbenten és sírni lenne kedvem. Málta totálisan elvesztette identitását, nem csak a mentális pusztulását látom, hanem, hogy valamiféle hülye ötlet miatt mini dubainak szeretne látszani :) beépítik a partot, műmárvány üveg fém, mindaz ami máltai elkezdett felolvadni a nyelvvel együtt...nyilván ez összefügg az eus pénzekkel, a lobbizással, de döbbenten olvasom a Times-t is. Régen szeretettel, tisztelettel, megbecsüléssel fogadták a külföldit, Inspirációt, ötleteket, motivációt láttak benne...nem csoda, hiszen az angolok idejében úgy szocializálódtak, hogy hozd ide, vidd oda, tedd ide, tedd oda. Nem kellett gondolkodniuk. Ma meg azt nyilatkozza Muscat: "I don't want Maltese workers picking up rubbish" másnap bocsánatot kér a külföldiektől, megint máskor, meg, hogy tűrjék meg a máltaiak a bevándorlókat, mert lófütty lesz a jövőben nem nyugdíjuk, ha azok nem termelik meg.
Újabb tévés lép le a TV2-től, ráadásul most egy olyan arcuk távozik, aki nélkül nagyszabású showműsort elég nehéz lesz csinálniuk, hacsak azt nem akarják, hogy a nézőnek végképp herótja legyen Ördög Nórától. Liptai Claudia jelenleg otthon van a kisfiával, és információink szerint esze ágában nincs…..
Határátkelő Rabszolga-e vagy? 2017.04.22 06:30:00
Bevallom, a blogon próbálok nem foglalkozni a különböző kormányzati kijelentésekkel, amiért most kivételt teszek, az egyrészt a megszólaló személye, másrészt az, hogy úgy látom, ismét sikerült szintet lépni, és nemes egyszerűséggel lerabszolgázni pár százezer határátkelő magyart...
Az 50 milliós játszma az a vetélkedőműsor, aminek elméletileg nem kellene működnie. Megvan ugyanis az ilyen műsoroknak a pszichológiája, ami nagyjából azon alapul, hogy a játékost és a nézőt is az hajtja, hogy látja, ahogy gyarapodik a lóvé, amit a végén el lehet vinni, és ott van a nagy elbukja-nem…..
A bámulatosan szentlelkesen meglepő stílusáról ismert jezsuita szerzetes a cigányok "élve eltemetéséről", a menekültekkel szembeni hisztériakeltésről vall...
Lepcsánkparty Ludaskása 2016.11.14 00:05:00
 Ha a ludaskásáról esik szó, mindenki azt mondja: - ó, milyen finom, de rég is ettem...  Ideje, hogy felelevenítsük a régi magyar konyha egyik jellegzetes ételének a készítését most, hogy itt a ludak idénye. A hozzávalók, a piacról beszerezve:  egy hízott libamell fele,…..
Az Összezárva Friderikusszal első blikkre egy olyan műsor, amiben két ember egymás lelkében vájkál, miközben egy napot töltenek együtt, együtt esznek, alszanak, és mivel nincs hova menni, jobb híján akkor is beszélgetnek egymással, amikor kurvára semmi kedvük nincsen hozzá. A…..
Baromi olcsó tud lenni a fapados, de kegyetlenül megszívhatja velük az, aki nem készül fel eléggé az utazásra. Összegyűjtöttük azokat az alapszabályokat, melyeket célszerű betartani azért, hogy nagyon olcsón és valóban gond nélkül repülhessünk. Szinte minden a felkészülés…..
northwind 2014.07.12 21:01:40
@Holly Goly: ezen az ekezeten kar rinyalni, vagy nem birjatok a szoveget ertelmezni? En spec eleg idos vagyok, mar akkor interneteztem mikor Bill Gates oviba jart es nem volt windows, es akkortajt meg az volt, hogy attol hogy van a te gepeden ekezet, meg a masik oldalon nem biztos, es furcsa karakterek jelentek meg ekezetes betuk helyett, aztan lett a windows es ekezet, es bar szovegszerkesztobe ekezettel irok, kommentbe sohasem... automatikus jon...hiaba volt egy internetetikett, amibe a masok nem cseszegetese is benne volt, de sokan ezt nem ismerik mert azota telt nekik gepre :)
Hiába vendégszerepelt az egykori Hip Hop Boyz-os Real Action árnyszínháza a május 31-i Britain's Got Talentben, Simon Cowell tehetségkutató showműsora rekordalacsony nézettséget generált, írja a Hollywood Reporter. A szombati adást ugyanis csak 7,75 millióan nézték, ami messze…..
Izak2 társszerzőm szíve csücske ez a cikk. Az ötletdobozból az elsők között választotta ki a témát, hogy mindenképpen ő írhassa meg. Jó régen összeállította már nektek, és bevallom az én hibám, hogy eddig nem került a napi címlapra. Ennek az oka egyszerű. Ő jóval fiatalabb nálam, ezért nem…..
northwind 2014.05.21 23:41:41
@Drago Brutic: fenn van minden rész a youtubeon, nemrég néztem újra :)
northwind 2014.05.21 23:42:13
Vajon mennyire erős gyomor kell egy viszonylag hosszú humoristakarrierrel rendelkező párosnak, hogy a biztos munkahelyért cserébe arcon köpjék saját magukat, és felvegyék a köztévé Obersovszky-tempóját? Bevallom, fogalmam sincs, de amit tegnap véletlenül elkaptam az M1 Szálka,…..
Múlt héten ismét elstartolt a köztévé saját zenés vetélkedője, ami tocsogott a pátoszban és gyönyörűen alkalmazkodott a keresd a jót!-féle Kerényi-etikához. Mondjuk most legalább akadt egy-két egész vállalható produkció, de a műsor maga még mindig zavartalanul halad…..
Blogosz Szóval akkor... 2013.02.12 17:01:15
Megkaptam persze én is Orbán Viktor miniszterelnök levelét. Akárcsak többszázezer anyaországon kívül élő magyar. Azt írja: „Tisztelt Honfitársam! (...) Tudnunk kell egymásról, és rendelkeznünk kell minden fontos, aktuális információval Magyarországról. Ezért a magyar…..
northwind 2013.02.16 13:02:31
@HBI: igen, szeretnenk ha osztoznank a caron veletek. miert legyen nektek jobb? Minden ertelmes ember elmenekul innet, ugyhogy nyugodtan gyertek, mert ugyis ures lesz az orszag, csak a kecskeket ne hagyjatok otthon, mert azt nem nagyon tud nektek orban, ugyanis nincs aki eloteremtse, az overe meg ne szamits, inkabb arra, hogy hat kecskedbol negy majd az ove lesz
northwind 2013.02.16 13:15:58
kepviselofunky.blog.hu/2013/02/15/look_at_this_fucking_moron

olyan szép ez a haza, örömmel osztozunk rajta
Félve gondolok bele abba, milyen lehetett az a kétszáznál is több pályamű, amely végül nem jutott el a legjobb harminc közé A Dal című versenyben. Amit ugyanis az első adásban láttam és hallottam, az a középszintet is csak időnként ütötte meg. A formátumon tavaly óta nem…..
Most, hogy temetkezési vállalkozóként munkánk révén gyakorlatilag mindennapjaink részévé vált a halál,  folyamatosan figyelem, ki hogy próbálja elkerülni napi szinten a halál emlegetésével járó kényelmetlen érzést.  Az egyik koporsó forgalmazó például nem koporsókat, hanem következetesen "dobozokat"…..