Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Waldeck

0 bejegyzést írt és 225 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Görögország helyzete kapcsán jól látszik, milyen is egy államcsőd közeli helyzet, és hogy mennyire irreális volt itthon államcsőddel riogatni 2010-ben. Ideje túllépni ezen a sokat hangoztatott kormányzati hantán.  A görög dráma ugyanakkor például szolgál a feltörekvő…..
Waldeck 2015.07.04 10:22:15
@Pipas:

Ne erőlködj, ezt bebuktad.

Több okból is:
1. Magyarország NEM volt csődhelyzetben 2010-ben. Olcsó, primitív fideszzombik etetésére szánt hazugság. (Mint szinte minden amit a fidesz mond 20 éve.) Ha te is bevetted, téged minősít.

2. Amilyen OSTOBA Orbán még a saját hazugságait is képes volt lebuktatni külföldön, illetve külföldre szánt anyagokban:

www.gazdasagi.info/2011/03/08/maskepp-szolnak-angolul-a-reformok/
"A külföldieknek szánt kiadás – szemben a hazai fogyasztásra kiadott csomaggal – méltatja a Bajnai-kormány által végrehajtott kiigazítást"

www.hir24.hu/gazdasag/2010/07/28/orban-stabil-az-orszag-penzugyi-helyzete/
"Az ország pénzügyi helyzete ma stabil és kiszámítható, jó reményekre ad alapot ahhoz, hogy a kormány folytassa a szerkezeti átalakításokat - közölte Orbán Viktor miniszterelnök."

index.hu/gazdasag/magyar/2010/07/21/merkel_kemeny_uzenetet_kuldott_orbannak/
"Orbán a közös sajtótájékoztatón kiemelte, hogy Magyarország világbajnok teljesítményt tud felmutatni a fiskális konszolidáció terén."

Na mára ennyi elég is lesz, aki nem fideszzombi az amúgy magától is tudta ezt, már csak a gazdagéknak tett hatalmas szja-csökkentésből is. Csőd szélén álló országban ugyanis nem elengedni szoktak 500 milliárd adóbevételt, hanem pont fordítva. Józan ész, meg alap matek könyörgöm. Csak a kretének szopták és szopják be ma is ezt a csőd-hisztit, de ők gondolom a többi etetésre szánt hazugságot is beszopják.

És akkor a lényeg ismét (függetlenül Orbán össze-vissza hazudozásitól is): 2010-ben NEM volt semmilyen csődhelyzet.
Aki ezt beveszi, az egy ostoba agyalágyult barom, aki megérdemli hogy a többi elképesztően átlátszó és primitív hazugságot is bevegye, és ezekkel szétmanipulált, pórázon vezetett birkává változtassák.
Waldeck 2015.07.04 14:33:08
@Pipas:
:DDD
szánalmas....

de legalább már ahhoz nincs pofátok hogy kamuzzátok a csődöt, ez is valami :D

nem baj, majd kamuztok mást....

az meg külön vicces hogy ami cáfolt téged, arra egyszerűen nem reagáltál :DDD
Waldeck 2015.07.04 16:54:11
@Pipas:
:DD

Látom nehéz a felfogásod... vagy a gerinced puha és hülyének tetted magad.... na akkor ismét:

"Az ország pénzügyi helyzete ma stabil és kiszámítható, jó reményekre ad alapot ahhoz, hogy a kormány folytassa a szerkezeti átalakításokat - közölte Orbán Viktor miniszterelnök."

Továbbá:
"Orbán a közös sajtótájékoztatón kiemelte, hogy Magyarország világbajnok teljesítményt tud felmutatni a fiskális konszolidáció terén."

Erőlködsz még? Megpróbálod kimagyarázni hogy a fehér valójában fekete?
A helyzet mutyi-téren változatlan, illetve igenis változik: sajnos rossz irányba. Továbbra is elmondható, hogy a korrupciót állami szinten űző kormányzat intézkedéseinek köszönhetően az Unió egyik legkorruptabb országának mondhatjuk magunkat.  A korrupció mára nem a rendszer…..
Waldeck 2015.07.02 20:00:34
@Kivlov:

Te támogatod a fidesz lenyúlásait?
Waldeck 2015.07.03 17:29:51
@Kivlov:

Azzal hogy támadod azokat akik próbálják védeni a magyarokat a rablókormánytól, azzal a tolvajok pártján vagy.
Az, hogy a konzervatív oldal, és a Fidesz seggéből a nyelvét csak elvétve és akkor is nagyon rövid időre kihúzó haveri sajtó számára a homoszexualitás egy olyan métely, amit titkolni kell, mint a búcsúban megesett unokahúgot, vagy a református nagybácsit, aki ki tudja mit…..
No nem mint ha egy olimpiai bajnok pont az én védelmemre lenne rászorulva, de a hétvége „soha nem voltam fideszes” belpolitikai történése egy fontos problémára is rámutatott – és ez nem az „árokásás” meg a „megosztottság”, hanem valami egészen más. (kép…..
Waldeck 2015.05.11 20:46:44
@Larry Silverstein:

és annak hogy a folyamatos EU-támogatási euró-milliárdoknak, a kedvező nemzetközi környezetnek (főleg német fellendülés), és a betelepült (szintén főleg német) multiknak, autógyáraknak köszönhetően 5 év stagnálás-recesszió után lesz végre egy év amikor nem leszünk nagyon lemaradva a szlovákoktól, lengyelektől, csak kicsit, mi köze ahhoz, hogy Orbán maffiakormányába nem szakértőket, hanem a magukat seggnyalással felküzdő visszataszító korrupt nyikhaj fideszbűnözőket nevezett ki a kormányába?
Waldeck 2015.05.11 20:54:55
@Larry Silverstein:
tehát érdemben válaszolni nem tudsz. kapitulációdat elfogadom.
Waldeck 2015.05.11 21:05:51
@Tomi from Space:

Én inkább úgy fogalmaznék, hogy sportoló, művész, tehát olyan ember aki azért erősen a showbizniszből él, az 10x gondolja még, és nagyon alaposan, hogy politikailag exponálja-e magát, mert ezzel egyrészt éket verhet saját maga és a rajongói egy része közé, másrészt a politika az ilyen külsősöket csak fel- és kihasználja, biodíszletnek kellenek, ami egyébként egy komoly embernek megalázó. És amint már nem kellenek, eldobják őket mint egy rongyot.

Aki ismeri a politika természetét, az tudja ezt, ebből nem lehet jól kijönni hosszútávon, ebben csak megégethetik magukat. Persze erre idővel ők is rájönnek, csak akkor már rendszerint késő....
Bárki számára nyilvánvaló, aki valaha is dolgozott valamit, hogy két műszak között az embernek pihennie, kikapcsolódnia kell, különben a munkateljesítménye romlik. Az is nyilvánvaló, hogy minél kevésbé fizetnek meg valakit, annál kevésbé lesz motivált, hogy a rá bízott…..
Waldeck 2015.05.11 20:33:58
@röf: idióta barom.
Soha nem értettem, hogy a képpel, hanggal, számokkal, évszámokkal, vissza nem térítendő támogatásokkal bizonyítható tények letagadásának mi értelme van. Ez onnan jutott eszembe, hogy Kovács István (Kokó) a nemzet köztiszteletben álló ökölvívója kipréselt magából egy…..
Waldeck 2015.05.10 14:36:30
@Larry Silverstein:
nyugszik a beteg.
Waldeck 2015.05.10 16:46:25
Waldeck 2015.05.11 20:28:27
@zombika: köszönöm :)
Ha már a miniszterelnök a halálbüntetés témáját erőlteti, akkor ne álljunk meg félúton, forgassuk vissza az európai civilizáció kerekét több évszázaddal, és bocsássunk vitára olyan témákat, melyekről a sötét középkorban elmaradt a társadalmi egyeztetés. A Szegedi…..
Waldeck 2015.05.10 15:18:01
@Larry Silverstein:

a te eszed már réges régen megállt.
Orbán a lehető legkevesebbet tételezi fel a magyar népről, és azt el is hiteti vele. A demagógia (népvezetés) a tömegmédia korában minden korábbinál egyszerűbb vállalkozás, ha valaki kellően cinikus és gátlástalan ahhoz, hogy kihasználja a benne rejlő lehetőséget, és hát…..
Egy hete írtam: "ha a pécsieken múlik, akkor nem lesz atomtemető a környéken és azt is sejthetik, hogy ez a hozzáállás nem sok jót hoz a baranyai Fidesznek. Orbán Viktor pedig gondolja át Paks2 és a bodai atomtemető ügyét, és ha nem érti meg, hogy Baranyában ezzel az…..
Nick Stahl (35) A kölyökképű Stahl már közelebb van a 40-hez, mint a 30-hoz, úgyhogy ideje lenne már, hogy a felfedezettség állapotából valódi A-listás sztárrá váljon végre. Alig tizenhárom évesen már főszerepet játszott a Mel Gibson fémjelezte Az arc nélküli emberben,…..
A fekete ruhába öltözött ápolók a szólásszabadságukat gyakorolják, így az ilyen öltözet megtiltása elfogadhatatlan. Szombaton benyújtotta a felmondását Sándor Mária, az egyik budapesti kórház ápolója. Sándor szombaton feketében ment dolgozni, így tiltakozott az egészségügyben dolgozók, és különösen…..
Waldeck 2015.04.21 22:36:49
@Tiszteltetem Brüsszelet: Szóval neked szarkeverő az aki végre kiáll a jogaiért? Érdekes torzítón át látod a világot. Petőfi meg nyilván egy gigantikus szarkeverő volt számodra.

Az hogy mim olcsóbb és mi nem,, meg mit tesznek a túlterhelt ám alulfizett, teljesen kizsigerelt ápolónőkért, azt szerintem ne kezdjük el vitatni egy oly országban ahol stadionokra van pénz, meg évi 80 milliárdra is van pénz közmédia címszó alatt.

De legalább végre kiderült hogy nem a fekete ruhával van bajod (mondjuk eddig se hittem, nagyon erőltetett, átlátszó ürügy volt) hanem hogy ez a "szarkeverő" ki mer állni, ahelyett hogy kussolva tűné a megalázó helyzetét.

@Gukker: ne erőlködj, nem érdekli őket a szín, csak ürügyet kerestek hogy hogy tudnák megfogni és ennél jobbat nem találtak. a lényeg hogy a nő egy szarkeverő, ha van rajta fekete sapka, azért, ha meg nincs akkor meg azért.
Waldeck 2015.04.21 23:07:11
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
:DDD
"Nem pazarlod az időd", meg "teszel rám", de azért visszajössz ide, elolvasol, és már harmadjára válaszolsz is, ahelyett hogy csak egyszer válaszoltál volna, de érdemben :)))))))

Írd le még kérlek vagy 5x hogy nem pazarlod rám az időd :))

Józsefné, Józsefné, ez a kudarc nyelve, azt hiszed nem látja bárki aki elolvassa amiket írsz? :)
Waldeck 2015.04.22 16:59:51
@Muad\\\'Dib: látom már bazdmeggel indítasz, árulkodó, ezek szerint te is érzed hogy nincs igazad.

annyi ordas csúsztatást is összehoztál, ami szintén elég csúnyán minősít téged: orvosokról nem volt és nincs is szó, nagyanyámról sem volt szó, és a gyász színe nem pszichológiai kérdés hanem kulturális (van olyan nép ahol a fehér a gyász színe).
ellenben azt írtam hogy aki már annyira beteg hogy már befekvős kórházi ellátásra szorul, annak sajnos sokkal nagyobb bajai vannak semhogy egy nővérke ruháját értékelje, sőt, mint írtam, magával a nővérkével is legfeljebb akkor foglalkoznak a betegek ha valamiért szükségük van rá. nevetséges így felfújni a semmit.

nem kívánok neked semmilyen súlyos betegséget, de ha mégis úgy hozná a sors akkor majd te is rájössz hogy a kórház nem divatbemutató, és nem is szépségszalon vagy fodrászat. az egészség komoly dolog, főleg ha nincs. a hisztiddel csak magadat járatod le, egy teljesen jelentéktelen apróságot fújsz fel.

és a legszebb: Sándor Mária, akiről a poszt szól, nem csak az én nagyanyámat nem kezeli, de senkiét sem. felnőtt embereket sem kezel. ugyanis az újszülött-intenzív osztályon dolgozik. egy újszülöttnek meg gőze sincs arról melyik szín mit jelent. persze lehet hogy a csecsemőkben életre szóló kár keletkezik ha meglátnak egy fekete ruhát :D
A tegnapi kis kitérő miatt aggodalmat, tessék elfelejteni, haladunk tovább a megtervezett útvonalon. Kommunikációs triptichon újabb táblája a nőket idegesítő mondatok egy halmaza, nyugodtan lehet bővíteni, semmi gond. Előre figyelmeztetek lesz férfi bomlasztó mondat gyűjtemény…..
Slovensko, do toho! Magyar Pussy 2012.08.22 11:02:00
Hideg szelek fújnak Kelet-Európában: két évtizeddel a demokratikus fordulat után visszarendeződni látszik minden: erős állam, etnikai nacionalizmus, nyomuló egyházak, erős kezű cár atyuskák fiatal lányokkal packáznak. Nem vitás: Malina Hedvig és a Pussy Riot zenekar tagjai korunk…..
Waldeck 2012.08.25 14:01:34
@Gondolkodni Próbáló Birca:
Majd ha az Egyház is a templomon KÍVÜL tartja a politikát. Tudod aki beszáll a politikába, az egyúttal vállalja hogy ő is kap a szeme alá.

Nem a Pussy lányok kezdték, hanem az orosz egyház. A Putyintól kapott milliárdok jól jönnek, a tiltakozáskor meg hirtelen eszébe jut hogy ők ájtatos szentek.

Tudod nem lehet egyszerre szűznek is maradni, meg baszni is orrba-szájba. Az ortodox egyház választott.
"az elmúlt két évben mi magyarok sikeresen szálltunk szembe az európai válsággal. Európában egyedülálló módon kimentettük a devizahiteleseket, befagyasztottuk a rezsiköltségeket, megőriztük a nyugdíjak vásárlóértékét, jelentősen emeltük a minimálbért és eközben…..
Waldeck 2012.08.24 22:36:34
@Ben Franklin:
Te hallottál már a világgazdasági válságról? Vagy csak Hí tv-t nézel?
Mi kellett volna neked, csőd? Annak örültél volna ugye, csak ne növekedjen az adósság ugye? AZ nem baj ha bedől az ország, a cégek, tömeges elbocsátások, 5000 ft-os euró, de nem, hitelt ne vegyünk fel...

Tudod mit, felejtsd el, nem szóltam. Én vagyok az átkozott barom hogy egy fiedsztrollhoz beszélek.
Waldeck 2012.08.24 23:04:05
@Ben Franklin:
Arról beszélek, hogy mivel a németek, belgák, stb., nagyobb, vagy jóval nagyobb államadóssággal bírnak mint mi, de közben szépen növekednek, ezért nem lehet az államadósságra fogni a recessziót. Tényleg nem érted?
Egyébként nem 70, hanem kb 65% volt az államadósság a világválság előtt, és közben fel is gyűlt az a 3 billó, amit most egy év alatt elvertek. Az neked miért nem hiányzik?

Arról tudsz, hogy az ország elveri a tartalékát, akkor növeli a nettó államadósságát? Orbán 11%-ot vert el, az hol van? És ha már nem adósság-csökkentésre verte el, akkor ennyi tömérdek pénzből úgy be kellett volna fűteni a gazdaságot, hogy vagy 5%-kal kéne repülni. De se adósság-csökkentés, se növekedés, csak a tündérmese. És ami hihetetlen, te ezt be is veszed, pedig talán már elmúltál 5 éves.
Waldeck 2012.08.24 23:05:50
Balavány György feltalálta a spanyolviaszt az ízlésesen augusztus 20. elé időzített posztjában, amiben arra igyekszik kíméletlenül rámutatni, hogy szadista testvérgyilkost ünnepelünk államalapítóként, nem pedig szentet; valamint hogy Magyarország sosem volt keresztény.…..
Nívó Hazudós a Ténytár blog! 2012.08.22 00:01:38
Miért nem olyanért bírálják Orbán Viktort, amiért tényleg megérdemelné? Aki internetes blogokat, fórumokat olvas, az előtt nem újdonság, mekkora zsigeri Orbán-gyűlölet alakult ki itt a neten az utóbbi hónapokban, vagy inkább a kormányváltás óta. Kétségtelen, hogy a két…..
Az ellenzék még mindig nem érti Magyarországot. Ezzel az egy mondattal és az alá linkelt vasárnapi hírek összeállításról szóló cikkel le is lehetne tudni ezt az egész ellenzékeskedést. Legalábbis a jelenlegi formáját. Mert az van, kedves idióták, hogy ha ti ezt tényleg…..
Waldeck 2012.08.19 21:52:13
@Alamio:

Nem hittem volna hogy kifogysz a hazugságaidból, eddig lelkesen nyomtad, de hát úgy látszik ennyi cáfolatra nem készültél fel. Meg se próbálsz érdemben reagálni: és ezt jól teszed. Az igazságot, a tényeket nem lehet cáfolni, kudarcra ítélt próbálkozás. El is fáradsz benne hamar, nekem meg könnyű dolgom van, hisz csak az igazat kell írnom.

Ordítás pesze nem volt sehol, csak pár kulcsszó kiemelése, de nem csodálom hogy ilyen gyenge és sunyi csúsztatással próbálkozol, téged minősít ez is.

Én azért fideszezek, mert te láthatóan fideszes vagy, tehát tőlem jogos. Ellenben én nem vagyok szoci, tehát tőled nem jogos. Érted vagy sem? Mindegy is. Hogy a ketős mércére nem válaszolsz, pl. a korrupció kapcsán? Ez is téged minősít, nem leptél meg.

Hogy kerülöd mint a füzet a kulcskérdéseimet (pl mit szólnál ha valaki Schmitt után mondta volna ugyanazt mint Orbán mondott Tarlósnál), az is minden válasznál beszédesebb. Az összes kettős mércére rávilágító kérdésemet messziről kerüld, nincs válaszod. Na nem mintha sokat veszítenénk a válaszaiddal.

Mivel nagyon sokat hazudtál, hogy egy teljesen egyértelmű, ismétlődő, több éven át tartó orbáni üzenetet elferdíts, ezért most szépen megismétlem eredeti állításomat, amit egyébként pszichológiai tanulmányba illően próbáltál hajmeresztő hazugságokkal átértelmezni, természetesen sikertelenül.

Orbán Viktor a következő mondatokkal és tettekkel tört a nemzeti egység ellen, támadta a nemzetet:
Tény, hogy Orbánék ki akarták sajátítatni a nemzeti kokárdát.
Tény, hogy Orbán ezt mondta: "A kormány idegenszerű."
Tény, hogy Orbán ezt mondta: "A haza nem lehet ellenzékben"
Tény, hogy Orbán ezt mondta: "Idegenszívűek"
Tény, hogy Orbán ezt mondta: "A nemzet visszanyerte fővárosát"

Ez van. Orbán örök szégyne és bűne. Aki szereti a magyar nemzetet, ahogy én is, az felháborodik és visszautasítja a nemzet megosztóit.
Waldeck 2012.08.19 21:57:27
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

A liberális korszaka előtt meg KISZ-titkár volt :-) Aztán meg nagy antikommunista hős, most meg Pozsgayval irat "nemzeti" alkotmányt :-))

És ezt sokan teljesen be is veszik... mindig ép az a nemzeti érdek, amit az Orbán mond :-) A tandíj pl. hol nemzetellenes, hol nemzetépítő. Istenem, hogy tudják ezt a szélkakast bálványozni a hívei?
Waldeck 2012.08.19 22:03:18
@GeoCracker:

Igen. Korábban már én is írtam, hogy osztja meg a szlovákiai és romániai magyarokat Orbán, természetesen erre is csak a nagy hallgatás volt a válasz, nyilván szelektív a látása az orbánistáknak.

A határon túli magyarok megosztása a belföldi magyarok megosztásán túlmutató tragédiát is hordoz magában: a határon túliak sikeres megosztása a határon túli magyarok teljes politikai érdekképviseletének megsemmisülésének veszélyével jár. Ami végzetes lenne az ottani magyar közösségekre nézve.

Ezt kockáztatni: nemzetárulás.
Már úgy is rég volt egy kis bezzeg Prága: több tízezer résztvevő, minimális rendőri jelenlét és hét letartóztatás verbális erőszak miatt - ez a szombaton megtartott Prague Pride gyorsmérlege. Csehországban szó szerint megéri toleránsnak lenni: éves szinten 120 milliárd…..
A Pussy Riot punkbanda pere fontos kérdések sorát nyitotta meg: vajon hol húzódik a vallásszabadság és a művészi önkifejezés szabadsága közötti határ? Vajon egy politikai szereplőként viselkedő egyház kritikája vallásgyalázásnak minősül-e? Vajon egy ilyen egyháznak nem…..
Waldeck 2012.08.19 01:45:08
@Androsz: :DD
köszi, szép befejezése ez a mai napnak... ez a sztori eleve csak bulvároldalakon van fenn, bulvárra alapozva veri itt a hisztit... ja: és csak a sztori 90%-át hallgatta el a blogol-ó srác :) a teljes sztori szerint az amcsi fiú 11-szer betört a suliba, és 11x törte fel a szekrényeket... és még így se írtak 7 éves büntetésről, hanem csak arról, hogy kapHAT akár 7 évet is...

hányszoros csúsztatás-elhallgatás-ferdítés után lehet egy kamu sztorit nettó hazugságnak nevezni? vagy ha az 1%-a igaz, akkor már csak csúsztatás?
Waldeck 2012.08.19 12:45:46
@Gondolkodni Próbáló Birca: attól, hogy te még képtelen vagy felfogni a nyilvánvaló logikát, attól még az létezik, és csak te nem látod, pedig majd kiböki a szemed. édes istenem, hogy lehetsz ennyire sötét?
Waldeck 2012.08.19 12:48:41
@blogol-ó: annak, hogy te itt hazudgálsz, semmi köze az orosz eseményekhez, ez csupán téged minőst. és nem csak az minősít, hogy hazudsz, hanem hogy miután lebuktál, még azután is vigyorogsz mint a tök, hát ez tényleg súlyos, részvétem.
Kettős Mérce A magyar Pussy Riot 2012.08.18 08:36:00
Tegnap 2 év börtönre ítélte az orosz igazságszolgáltatás a Pussy Riot nevű punk zenekart, mivel azok rendszerellenes szövegeket énekeltek egy templomban. Nekünk se kell messzire mennünk, hogy hasonló ügyet találjunk, csupán 30 évet vissza az időben, amikor is a kádár kor egyik…..
Garai-Édler Eszter sok társával együtt a szélsőjobb célkeresztjébe került, mert résztvevője volt 2012. július 16-án megrendezetett flashmobnak, amelyet Csatáry László lakása előtt tartottak. A flashmob résztvevői ellen hadjáratot indítottak, Efraim Zuroffal, a Simon Wiesenthal…..
Waldeck 2012.08.18 21:46:11
@bigthereal: a náci gettóparancsnokként egy utolsó aljas szar volt. te ott voltál ha már így kérded?
A magyar egészségügyi rendszer gyakorlatilag emberemlékezet óta válságban van, amit a mindenkori kormányzat reformok sorozatával próbálnak kezelni. Miért van ez így? Először is le kell szögezni, hogy igazán jó egészségügyet nem lehet csinálni, a világon sehol nem elégedettek…..
Waldeck 2012.08.17 16:10:44
Közgazdaságtani alaptétel, hogy azokat a szolgáltatásokat, amikhez ingyenes a hozzáférés, azokat túlhasználják. Ez tény, ez a világon mindenhol így van. A vizitdíjat tehát már 22 éve be kellett volna vezetni, azóta százmilliárdokat (és menekülő orvosokat) veszített az ország, és a hosszú sorok miatt a valódi betegek is később, kaptak rosszabb minőségű ellátást.

Amikor volt vizitdíj, egy orvos ismerősöm azt mondta, hogy 15-20%-kal kevesebb a beteg, nincs átkozódás, hogy egy hőemelkedés miatt kihívják a mentőt, csökkentek a beszélgetni vágyó nénik, a hipochonderek száma, a semmiségek miatt bejáró emberek száma. Ez 15-20%-kal kevesebb rezsit, túlórát és orvosi túlhajszolást jelent, és ennyivel több idő, pénz és energia jutott a valódi betegekre.

A napnál világosabb tehát, hogy amíg ingyenes lesz az egészségügyhöz való hozzáférés, addig túl lesz használva. Nemzeti érdek tehát a vizitdíj, az egészségügyi potyautasok kizárása. Orbán a saját politikai érdekéért cserébe áldozta be az ország érdekét, amikor évekig hergelte a népet a vizitdíj ellen. Ő nyert, az ország vesztett.
Most persze menekülnek az orvosok, szakemberhiány van, szenvednek az itt maradó dokik mert így rájuk több meló jut, szenvednek a betegek, rossz mindenkinek. De lefogadom bármibe hogy Orbánt nem érdekli, hogy ebben ő is felelős a vizitdíj-ellenes ellenes kampány miatt, amivel legalább egy évtizedre visszavetette az országot ebben a kérdésben, de úgy általában is a kádári mentalitást erősítette meg a magyarokban.

Egyébként a vizitdíj ellen épp annyira jogos népszavazást tartani, mint mondjuk most az ÁFA-emelés ellen lenne jogos (amivel sokkal többet vesznek ki mindenki zsebéből, minden hónapban, mint amennyi az alkalmi vizitdíj lett volna). Ez egy szegény, és kádári állami mentalitásban szocializálódott ország, a többség bármilyen kérdést leszavaz, ami úgy kezdődik, hogy "fizetne-e...?" Ilyen alapon minden adót, illetéket, stb. szavazásra lehetne bocsátani - már ha van hozzá asszisztáló AB. Mi nem vagyunk Írország, ahol a nép - felismerve a nemzeti érdekét -, megszavazta a megszorításokat.

A vizitdíj természetesen nem a Szent Grál, de kapásból 15%-ot lehetne megspórolni vele. Igen érdekes lenne átvilágítani a kórházi beszerzéseket, mert úgy tudom rakásig van korrupcióval. Ez a másik, amin sokat lehetne spórolni. Persze ez is ellentmond a politikai érdeknek és logikának.