Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HHHszerk

77 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Önkénteseink és Érdeklődők! Az alábbi dokumentumban olvashattok a soron következő projektév (2013/2014) programtervéről. Projekt_jelentkezés.pdf Várjuk jelentkezéseteket, szeptember 5-ig, a következő szerepkörökbe: - projektvezető - projekttag - önkéntes Bővebb…..
Mindenkit várunk szeretettel! Mi csütörtök délután mutatkozunk majd be :) ..
Önkéntesek jelentkezését várjuk gyerekprogramok megvalósítására, az alábbi időpontokra (lehet akár csak egy napra is!):         Április 27 – 28. (szombat-vasárnap) 9 – 13 óráig     Május 2-3.…..
Örömmel ajánljuk figyelmetekbe a Művészlelkek a város peremén antológia egyik grafikusának, Mátray Barta Pálnak induló művészblogját. A blogon szemezgethettek verseiből és festményeiből egyaránt: http://bartapal.blog.hu/ ..
Mindenki egyetért abban, hogy az otthontalanság problémáját meg kell oldani, azonban a HOGYAN kérdésben nincs egyetértés. A szakértők a hosszabb távú lépéseket részesítik előnyben - tanácsadások, rehabilitációs programok, kísérletek a fedél nélküliek…..
TILTAKOZUNK A SZEGÉNYEK KRIMINALIZÁLÁSA ELLEN! AZ EMBERI MÉLTÓSÁGHOZ VALÓ JOG MINDEN EMBERT MEGILLET! A KÉNYSZERBŐL VALÓ UTCÁN ÉLÉS BÜNTETÉSE NEM JELENTETTE A HAJLÉKTALANOK HELYZETÉNEK  MEGOLDÁSÁT, DE ALKOTMÁNYOS JOGAIK MEGSÉRTÉSÉT IGEN. TILTAKOZUNK A POLITIKAI HANGVÉTEL…..
A Hajléktalanokkal a hajléktalanokért projekt november 7-én tartotta a Művészlelkek a város peremén című antológiájának bemutatóját a Duna Palotában. Az irodalmi válogatás hét otthontalan szerző műveiből áll, amelyeket grafikák és a szerzők ars poeticája színesít. A…..
Már csak néhány nap és itt a könyvbemutató délutánja. A kötet már a nyomdában, a művész hölgyek és urak serényen próbálnak. A projektcsapat tagjai pedig az önkéntesekkel karöltve igyekeznek mindent előkészíteni a várva várt eseményre. Miben lesz többek között…..
Többen is jeleztétek már, hogy szívesen olvasnátok arról, mit is csináltunk mindeddig, és hogyan tovább. A letölthető doksiból most minderről olvashattok zanzásítva:HH Projekt Bemutatkozó.doc..
Szeretettel meghívunk minden kedves érdeklődőt és irodalom-imádót antológiánk bemutatójára, amelyre november 7-én (szerdán) a Duna Palota Kamaratermében kerül sor (Zrínyi utca 5., a Lánchíd és a Bazilika között) 18.00-tól. 7 otthontalan szerző műveit mutatjuk be a…..
Hajléktalanokkal a hajléktalanokért névvel projektünk elérhető már a facebook oldalán is. Ide kattintva, majd a"tetszik" kiválasztásával, folyamatosan értesülhetsz friss híreinkről...
A projektcsapat újraformálódásával ismét munkához láttunk. Ez alkalommal tehetséges hajléktalan írók és költők számára egy antológia megjelenésével készülünk lehetőséget biztosítani a publikálásra, melyet egy tehetségeket felvonultató megnyitó alkalmával igyekszünk a…..
A Tehetségkutató majd a Mentor-képzés után, a Mathias Corvinus Collegiumban verbuválódott önkéntes-csapat újabb projektbe fog, hogy még hatékonyabban segítse a boldogulni vágyó fedél nélküliek életútját. Részletek hamarosan.....
Örömmel jelentjük be, hogy egyik mentorunknak, Veszprémi Gábornak verseskötete  jelent meg az E-book Kiadó gondozásában Tasmán versek - Átgondolatok címmel. Gábor már a Hajléktalan Tehetségkutatón is megmutatta tehetségét, most pedig írásos formában is elénk tárul színes…..
Az elmúlt héten megtartottuk az előadás-sorozat második felét, melynek nagy sikere volt. A mentorok csapata kiegészült Lajossal, aki szerdán és csütörtökön tartott egy-egy rövid előadást. A hét folyamán a témák nem változtak, önéletrajzírással, és az állásinterjúk…..
Múlt hét péntek este megtartottuk második csapatépítésünket a Kálvin Bisztróban. Önkéntesek és mentorok. Beszélgetés, nevetés, jövőtervezés. Frissítő italok és finom ételek. Természetesen körünkből nem hiányozhatott a Hajléktalanokkal a Hajléktalanokért projekt…..
Péntek délutánra Józsi és István meghívott a Pesti Magyar Színházba egyik előadására. Az interneten nem találtam semmilyen előadást, amely 17:15-kor kezdődött volna, de nagy várakozással tartottam a wesselényi úti villamos-megálló felé egy hosszú és nehéz hét után.…..
Projektünk második feléhez érve, hajléktalan mentoraink a BMSZKI Dózsa György úti Álláskereső Irodájában tartottak hajléktalantársaiknak egy 6 részből álló előadássorozatot. A 6 előadás során a tréningek alatt tanultakat adták át a hallgatóságnak, melynek legfőbb célja…..
Motiváció, avagy egy valódi lehetőség a kiteljesedésre.. 54 éves gépésztechnikus vagyok. Négy lányom és egy unokám van. 17 év után váltunk el 2008-ban. A hitelek, kölcsönök, egyéb tényezők miatt elúszott a közös otthon. 2011 nyaráig albérletben laktam, aztán a teljes…..
Ezen a héten befejeződtek a Nescafé támogatásával megvalósuló tréningek, melyeket az elmúlt hónapokban kiképzett Mentorok tartottak hajléktalan társaik számára. A cél az volt, hogy az általuk elsajátított tudást minél alaposabban és saját képükre formálva adják át…..
Jövő héttől kezdődnek a Mentorok által tartott karriermenedzsment-tréningek. A felhívás részleteiről az alábbi pdf-ben olvashatnak a kedves érdeklődők: plakát.pdf..
Az elmúlt hétvégén Mentoraink egy intenzív kommunikációs kurzuson vettek részt, amelynek célja az volt, hogy érdekeik érvényesítéséhez egy bőséges gyakorlati eszköztárat sajátítsanak el. Az oktató a Budapesti Corvinus Egyetemen doktori képzésben vesz részt, és korábban…..
Ezen a hétvégén tartotta a HH projekt 2. kurzusát, melynek célja nem más volt, mint az informatikai alapismeretek elsajátítatása. A mentorok talán az informatika területén mutatták a legnagyobb különbségeket, hiszen valaki még számítógépet sem igazán használt, addig más már…..