Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ananda

38 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mi köze a 10 lépéses koreai bőrápolási rutinnak Koreához? Elsodorja-e a mai minimalista trend a bonyolult szépségrituálékat? Léteznek-e bizonyítékokon alapuló módszerek a bőr állapotának javítására, vagy tudás helyett be kell érnünk a hittel és egyéni tapasztalatokkal? A mai embert folytonosan…..
Megújítja immunrendszerünket és fiatalít a böjt, de újabb kutatások szerint ugyanezt a hatást érhetjük el a böjtutánzó diéta révén, amelyet csupán évente háromszor-négyszer öt napon át kell követnünk. Leendő rockgitárosból a böjt evangelistája Valter Longo az olaszországi Genovában született…..
Fitt-Trend Komfort és kockázat 2023.02.22 04:11:39
A komfortzóna elhagyás eszméje szinte mindenkiből kivált egy zsigeri reakciót. Sokak számára az újdonság vonzását jelenti, a kalandokat és az adrenalint. Másoknak riasztó és kellemetlen dolgokat. Egyik oldal sem szokta higgadtan mérlegre tenni a komfortzónából való kilépés előnyeit és kockázatait,…..
Imre Hegedüs,1 Kitti Andreidesz,2 József L. Szentpéteri,3 Zoltán Kaleta,4,5 László Szabó,6 Krisztián Szigeti,1 Balázs Gulyás,7 Parasuraman Padmanabhan,7 Ferenc Budan,3,8,† and Domokos Máthé 2022. október 23. A táplálkozási beavatkozások nagymértékben hozzájárulhatnak az emberi egészség…..
Fitt-Trend Az agy, akár a bor 2021.09.25 01:20:41
Miért van az, hogy az öregeknek már 30.000 évvel ezelőtt döntő szavuk volt az akkori törzsek legfontosabb dolgaiban? Az a meggyőződés, hogy a korral romlanak értelmi képességeink, csak a XX. század második felében terjedt el. "Értelmi hanyatlás létezik ugyan, de csak az Alzheimer-kórosoknál, mivel…..
Elősegíti-e vagy akadályozza az edzés testünk képességét a fertőzések leküzdésére? Az edzés típusától, helyétől és hosszától is függ, hogy a testmozgás hogyan befolyásolja immunválaszunkat. De éppilyen lényeges az is, ami két edzés között történik.  Az edzést követő regenerálódás passzív és aktív…..
Számos eredmény utal arra, hogy a fogyókúrák végső mérlege a legtöbb esetben a hízás, és hogy a közhiedelemmel ellentétben a túlsúly nem feltétlenül az akaraterő hiányának jele. Csupán a fogyókúrázás nem a megfelelő módja az akarat kifejtésének. Önkontrollunkat inkább arra kell használnunk, hogy ne…..
Fitt-Trend Lustának születtünk? 2019.07.05 08:11:12
Szigorúbb időkben, amikor a restségről még tudni vélték, hogy az a hét főbűn egyike, az embernek illett restellnie magát miatta. Így volt ezzel a 19. században Deák Ferenc is, akiről történelmi ténykedései alapján biztosan nem az jut eszünkbe, hogy netalán lusta lett volna. De egy levelében…..
Fitt-Trend Zsírégetés zsírokkal 2018.10.16 23:16:42
Mi történik, ha megvonjuk testünktől a szénhidrátokat, cserébe jó sok zsírral etetjük? Annyi biztos, hogy igen divatos, és annál is szélsőségesebb diétába vágunk bele. 90 éves diéta A ketogén étrend eredete valójában a böjt: ennek gyógyhatását már az ókorban felismerték, különös tekintettel az…..
Indiában előfordul, hogy idős emberek arra vágynak: bárcsak eljönne már a vég, és ezért gyakorlatilag éheznek. Aztán nem történik semmi. Egy indiai származású maratoni futó, Fauja Singh viszont éppen azért kerüli a jóllakást, mert minél tovább szeretne élni. Hasonló elvet követett a 105 évet megért…..
Fitt-Trend Kreatív utakon 2017.12.12 23:20:18
Séta, kirándulás, trekking, zarándoklat – honnan e terjedő szenvedély a gyaloglás iránt a 21. század elején, a nagy sebességek korában? Ez a szenvedély valójában mindig is létezett. Számos nagy alkotó hitt abban, hogy a gyaloglás megsokszorozza tehetségét. A mai tudósok szerint önmagában a séta…..
A több tesztoszteront gyakran a férfiasság jelének tekintjük, de kevésbé vagyunk tisztában azzal, hogyan hat a gondolkodásra. Egy nemrég publikált kutatás most éppen ezt vizsgálta. Mit nézel? Gyakran a tesztoszteron viszi el a balhét, ha néhány haver összeverekszik egy kocsma előtt, vagy…..
A korábban színészként és művészként tevékenykedő Wang Deshun most modellként is kipróbálta magát, és hatalmas sikert aratott. A kínai divathéten mindenkit elvarázsolt fittségével és különleges sármjával.  Deshun szerint nemcsak a korunkon múlik a kinézetünk, hanem az elménk állapotán is. A kínai…..
Testépítés A növekedési hormon 2017.01.24 02:02:31
2 kg izom ára Izomnövelő, zsírcsökkentő hatása révén a növekedési hormon ideálisnak látszik azok számára, akik testösszetételükön szeretnének változtatni, illetve akik maximális izomnövekedést szeretnének elérni minimális zsír felszedése mellett. További csábítást a növekedési hormon állítólagos…..
Fiatalít, okosít, a munkával és az edzéssel is összeegyeztethető a váltakozó böjt. Így az ételmegvonás áldásos hatásait azok is élvezhetik, akiknek nincs módjuk hosszú elvonulásokra, vagy akik nem bírják a huzamos koplalást. Böjt szempontjából két fő típust ismerünk. Az egyik típus, amelybe a nagy…..
A januárban tett ígéreteknek csak 12 százalékát tartják be az emberek. Ha egyszer az akarat ennyire törékeny, mondjunk le teljesen a fogadalmakról? Nem – csupán igazítsuk azokat a magunk szerény képességeihez. Akik elszánják magukat az új életmódra, általában egyszerre…..
Miközben mi attól félünk, hogy elhízunk, szervezetünk attól, hogy éhen halunk. Nem értünk szót. Miközben mi a kalóriákat kezdjük számlálni, szervezetünk arra utasít, hogy mindaz a kalória, amely testünkön kívül található, mielőbb kerüljön belülre. Vagyis együnk.…..
Fitt-Trend Rapid edzés Fitballal 2015.09.08 23:25:34
Cosmopolitan.hu - Diéta - Mozgás A hátfájás, az izmok feszülése és az ízületi problémák ma már egyre fiatalabb korban jelentkeznek, hisz a legtöbben egész nap a gép előtt ülnek, keveset (nem rendszeresen) mozognak, illetve a multitask életmód miatt sokan nem jutnak el az edzőterembe. Ezért…..
A Nordic Walking minden évszakban űzhető, s minden korosztálynak ajánlott. Jóval kevesebb terhet ró a bokára, térdre és derékra, mint a futás. Sőt a sima gyaloglásnál is jobban kíméli az ízületeket, így jelentős túlsúllyal, vagy mozgásszervi panaszokkal is elkezdhető. A Nordic Walking (Északi…..
Testépítés Memofitnesz 2015.03.05 00:34:37
Agyépítés  Mi lehet az agy számára az, ami az izmoknak a súlyzós edzés? Lehet-e egyáltalán az idegrendszert gyarapítani, avagy erősíteni? Mindmáig nemigen tudjuk, de hisszük: lehet. Ezért az éberség lankadására kávét, memóriánk megsegítésére ifjan csokoládét és…..
A Nordic Walking minden évszakban űzhető, s minden korosztálynak ajánlott. Jóval kevesebb terhet ró a bokára, térdre és derékra, mint a futás. Sőt a sima gyaloglásnál is jobban kíméli az ízületeket, így jelentős túlsúllyal, vagy mozgásszervi panaszokkal is elkezdhető. A…..
Bárki a húzódzkodás mesterévé válhat? Igen! Gyakori kérdés, hogy a kábeles lehúzás hátgépen ugyanaz a gyakorlat-e, mint a húzódzkodás. Elméletileg igen, a gyakorlatban azonban a húzódzkodás jóval keményebb munkára kényszerít, mivel a húzódzkodásnál a saját…..
Jakabffy Zsófia személyi edző A 80/20-as szabály vagy Pareto-elv olyan rendszerekre jellemző, ahol kialakul valamiféle hierarchia, lényeges és lényegtelen elválik egymástól. Sok szempontból az edzés is ilyen. Hierarchiában gondolkozni, ez elvontnak tűnhet, de nem az, sőt: közelebb…..
Cosmopolitan.hu - Diéta - Mozgás, 2011. október A hátfájás, az izmok feszülése és az ízületi problémák ma már egyre fiatalabb korban jelentkeznek, hisz a legtöbben egész nap a gép előtt ülnek, keveset (nem rendszeresen) mozognak, illetve a multitask életmód miatt sokan nem jutnak el az…..
15. Ha felpumpáltnak érzed az izmodat, az azt jelenti, hogy biztosítottad a növekedéshez szükséges ingert; ha izomlázat érzel, az izomnövekedést jelent. http://shop.builder.hu/ A pumpáltság nem több, mint vérbőség jelentkezése az izomban. Könnyedén elérheted akár egy vizes…..