Regisztráció Blogot indítok
Adatok
totaliber

27 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Győri Könyvszalonon jelent meg november 9-én a Kortárs Kiadóval közös novellagyűjteményünk, Ross Károly Ártériek című könyve. A könyvbemutatón a szerzővel beszélgettünk. Szépirodalommal foglalkozó szerkesztőkként rengeteg kéretlen kéziratot kapunk nap mint nap,…..
TotáLiber Rábaközi történetek 2014.10.26 15:17:00
Egy Rába-parti falu, az ártériek hazája. Elesettség, kiszolgáltatottság, elmagányosodás, mindennapi küzdelmek a megélhetésért, egy kis odafigyelésért, szeretetért. Ross Károly szívszorító élet-írásaiban és párbeszédeiben megelevenedő és vissza-visszatérő karakterek…..
TotáLiber 100 év vagány 2013.12.05 07:00:00
Albert Camus idén száz éve született. Itthon kiment a divatból. Pedig nemcsak korszakalkotó író volt, de nyugodtan lehetne Che Guevarahoz hasonlatos pólóra nyomtatott ikon. Hogy rögtön a poénnal kezdjem: a világ valaha volt legdögösebb sportkocsi­jában, egy nyolchengeres, hatezer…..
TotáLiber Távol a szemtől 2013.07.05 07:00:00
Jó könyvet sem könnyű találni, a szép könyv meg még ritkább. A szép könyv – mint az élet – fájdalomban és vérben születik, és könnyek közt ér véget. A szép könyv nem kitalált történet, nem valamiféle szellemes sztori, hanem maga a valóság. Nem andalít és…..
Az „Előhívás – utóirat” novellapályázat nyertes pályaműveiből elkészült az azonos című antológia, amelyet 2013. május 31-én mutattunk be a budapesti Centrál Kávéházban. Az eseményen az is kiderült, a szakmai zsűri mely öt novellát ítélte a legjobbak közül is a…..
Az elmúlt több mint két hónap nagyon mozgalmas időszak volt számunkra, hiszen képes novellapályázatunk fogadtatása minden képzeletünket felülmúlta. Rengeteg érdeklődést, biztatást kaptunk, számos portál és különböző internetes oldal beszámolt rólunk, és vitte a pályázat…..
A XX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál április 18-tól 21-ig tartott, és természetesen mi sem hagyhattuk ki. Szerencsére az időjárás kegyes volt a kiállítókkal – különösen a szabadtéri standoknak fontos ez –, és a szép időben a könyvkedvelők is szívesebben…..
A szerzői kiadásban közreműködő kiadók azt ígérik, foglalkoznak a marketinggel, a könyved eladásával, sikerével. De nem fognak. Neked kell – az értékesítés megszervezése mellett – a szerzői kiadás más előnyeit keresned. Segítünk eligazodni az előnyök és hátrányok…..
totaliber 2013.02.28 11:33:19
@Az igazi Svarc Enegger:
"Mégis ki élt eddig vele, akinek neve is van íróilag?" - Sehol nem írjuk, hogy a szerzői kiadással lesz valaki "neves" író. Vagy igen?
Talán éppen ellenkezőleg: aki nem talál kiadót, kiadhatja maga az írását. Hogy felfedezik-e vagy sem, az egy másik kérdés.
Sajnáljuk, hogy semmi újat nem tudtál meg a cikkből, talán majd legközelebb :) Neked is szép napot!
totaliber 2013.02.28 13:56:22
@Az igazi Svarc Enegger: Persze, hogy szempontok, ez nem is kérdés.
Viszont a magánkiadás mint jelenség létezik, és az ilyen írásokkal éppen az a célunk, hogy ha valaki úgy dönt, maga adja ki a művét, akkor azt tegye a lehető legjobban, legigényesebben, legszakmaibban. Talán ehhez a mi könyvkiadói ki kicsoda sorozatunk is hozzájárulhat valamennyire - mit csinál egy könyvszerkesztő vagy milyen font illik bizonyos kiadványokhoz.
Az pedig, hogy egy írás végül miként állja meg a helyét az olvasók (és a piac) előtt, rengeteg tényezőn múlik - akár a szerző adja ki, akár egy könyvkiadó.
Vajon mi rejtőzhet egy megállított pillanat, egy mozdulat, egy mosoly mögött? Milyen történetet lehet szőni egy kép köré? Az általunk kiválasztott hat fotó valamelyikéről írott novellát várunk pályázatunkban. Nem könnyű kitűnni a sok tollforgató közül, ám…..
totaliber 2013.02.22 09:02:36
@Zsófi Bálint: A képek honlapunkon tekinthetők meg: www.totaliber.hu
Mostanra már senki előtt nem titok: májusban menthetet­lenül megjelenik Dan Brown újabb, szám szerint hatodik regénye, tehát – tapasztalva a fordítási ütemterveket – könyv­hétre itt lesz nálunk is, magyarul.  Na jó, strand­szezonra. Noha a cselekmény részletei féltve…..
totaliber 2013.01.23 20:09:02
@Don Quixote de la Ferko: Az eredeti szöveg ez: "Dazed, Langdon looked at the bedside clock. It was 12:32 A.M." Tehát ez egy hiba a magyar szövegben, valóban. Well done! :)
A szépirodalmi könyvekben az a jó, hogy nem elég őket egyszer elolvasni. A művek rétegei fokozatosan bomlanak ki az olvasók előtt, így többedik találkozásra is felfedezhetünk bennük újat. Sőt még jobb, ha két olvasás közt évek telnek el. Éppen ezért ha jól…..
Ha már egyszer könyvet ajándékozunk, a regény műfaja az elsők között ötlik eszünkbe. Mert hát ezzel nem egyszerűen egy kötetet adunk, hanem egy szórakoztató történetet, izgalmas-érzelmes perceket, olyan élményt, amit akár többször is szívesen átél az ember. Borisz…..
Népszerű/emészthető tudományos meg ismeretterjesztő könyveket javaslunk ajándékozni karácsonyra. Ha időben kezdtek a célszemélyre koncentrálni, még kiderülhet, minek örülne tudomány, nyelvtanulás témában. Krogerus, Mikael, Tschäppeler; Roman: 52 döntési modell. A…..
TotáLiber A Hobbitra várva… 2012.11.16 07:00:00
…időzzünk el kicsit Tolkien kevésbé emlegetett lényein. Igaz, nem Középföldén élnek, de legalább olyan szeretnivalók. Már nem kell sokat aludni, és decemberben sorba állhatunk A Hobbit premierjén. A könyv szeptember 21-én ünnepelte angol kiadásának 75. születésnapját.…..
TotáLiber Novemberi olvasnivaló 2012.11.05 07:00:00
Janosch: Irány Panama! Történet arról, hogyan utazott Kistigris és Kismackó álmai országába. Fordította: Dornbach Mária. Budapest, Móra, 2012. 48. Janosch: Kincsvadászat. Történet arról, hogyan indul Kistigris és Kismackó a nagy kincsvadászatra. Fordította: Dornbach Mária.…..
Ha egy színvonalas irodalmi kör és egy minőségi öltönyöket forgalmazó üzlet összefog, abból bármi kisülhet. Akár egy rangos irodalmi díj is. A JAKkendő díjra „a kötettel még nem rendelkező prózaírók” többek között novelláskötettel pályázhatnak. Ha novelláskötet…..
TotáLiber Augusztusi olvasnivaló 2012.08.08 07:00:00
Frederic Beigbeder: Francia regény. Fordította: Tótfalusi Ágnes. Budapest, Európa, 2012. 260. A borítója fogott meg, pedig nem is szeretem a sárgát. Azt meg pláne nem, ha sokféle betűtípus egyszerre gyönyörködtet. Nos, ennek a könyvnek sárga a védő­borí­tója, s cirka…..
TotáLiber Júliusi olvasnivaló 2012.07.06 07:00:00
Dimitri Verhulst: Elcseszett napok egy elcseszett bolygón. Fordította: Szita Szilvia. Budapest, Európa, 2012. 161. Első látásra megragadott a könyv, a szarkaz­musra utaló cím, a sokat ígérő, mégsem tolakodó borító a gömbhal-lámpával és a jól megírt fülszöveggel.…..
TotáLiber Könyvheti szerzemények 2012.06.13 07:00:00
Véget ért a 83. Ünnepi Könyvhét, aminek hála kis társaságunk értékes kiadványokkal gazdagodott. Mind tudásunk gyarapítására, mind szellemünk művelésére, mind lelkünk megérintésére alkalmat kínálnak. Hogyan parancsoljunk szenvedélyünknek? Abban a szerencsés helyzetben…..
TotáLiber Júniusi olvasnivaló 2012.06.08 07:00:00
NemKönyv. Ne olvasd, csináld! Budapest, Manó Könyvek, 2012. 176. Sokan úgy vásárolnak könyvet, hogy tüzetesen szemrevételezik: semmi karcolás, szamárfül vagy egyéb, használatra utaló jel ne legyen rajta. Persze, ha ajándéknak szánjuk, érthető. Engem azonban sose zavart, ha…..
TotáLiber Májusi olvasnivaló 2012.05.07 07:00:00
Gault & Millau étteremkalauz 2012. Magyarország. Szerkesztette: Molnár B. Tamás. Budapest, ENFYS Kft., 2012. 532. A gasztronómia nemzetközi porondján már jól ismert Gault & Millau [gó-é-mijo] étteremkalauz idén magyar kiadással jelentkezett, így a csillagok mellett már a…..
Aktuálisan lázban tart a könyv egyik nagy ünnepe Magyarországon, lazításként visszatekintő rövid hírben beszámolunk arról, hogy a magyar költészet napja alkalmából a Magyar Kulturális Intézet április 10. és 16. között Magyar Költészet Hete rendezvénysorozatot szervezett…..
TotáLiber Áprilisi olvasnivaló 2012.04.06 07:00:00
Colin Clark: Egy hét Marilynnel. Fordította: Fazekas István. Budapest, Gabo, 2012. 222. Jó pár éve olvastam Norman Mailer Marilynjét, az albumkiadást. Elbűvölt a titokzatos szőkeség, a hullámzó lelkű szépség, s mindaz, ami körülvette őt, még halála után is. Hogy vajon mi…..
Biblioterápiás foglalkozásnak adott otthont az EX LIBRIS Könyvtári Alapítvány március 1-jén. A Magyar Írószövetség Könyvtárában tíz résztvevő és négy megfigyelő Sarkadi Imre A gyáva című regényével foglalkozott Sóron Ildikó biblioterapeuta, könyvtáros vezetésével.…..