Regisztráció Blogot indítok
Adatok
00000000-0000-0000-0000-000000000001

0 bejegyzést írt és 278 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Néni és bácsi a történet szenvedő alanyai, akik megváltóként tekintettek a bekrepált autóhoz kihívott autóklubos helyszíni hibaelhárítóra, aki némi panaszkodás meg nemakaródzás után egyáltalán nem hibaelhárított, hanem szépen lelépett. Angyal szerintem rég okozott…..
Nem tudom, mennyire jogos kívánság, hogy ingyen mentsenek le telefonszámokat a régi SIM-kártyáról az újra, de az biztos, hogy nem kóser, ha kérdés nélkül aktiválnak fieztős szolgáltatásokat. Mondjuk Robi észnél volt mindkét esetben, mégha az első megoldásával egy csomó…..
Egy nepáli férfi halálra harapott egy kobrát, miután az megmarta. Úgy tűnik, komolyan vette a szemet szemért mondást. Egy nepáli újság, az Annapurna Post számolt be róla, hogy egy Mohamed Salmo Miya nevű férfit megmart egy kobra miközben a rizsföldön dolgozott, mire emberünk…..
"Üdvözlöm, boldog születésnapot, tartozása miatt hamarosan jövedelem letiltást fogunk kezdeményezni." - kapta az arcába Gyöngyi az információt, miután 2 hónappal korábban megpróbálta devizahitelét egy másik devizahitellel kiváltani a Raifeisennél: „Tisztelt Rafinált Bank!…..
Bala ismerősének anyukáját egy 20 ezer forintos nyeremény igéretével rántották be termékbemutatóra, ahol fél óra alatt megkapta az OTP-hitelt a halom túlárazott kacatra: Hadd meséljem el mi történt egy győri barátom anyukájával, szegény elég félénk, ha velem csinálják,…..
00000000-0000-0000-0000-000000000001 2014.02.20 15:06:46
@Szőkenő Szarvas: "személyes szabaccság korlátozása paragrafust szerintem simán kimeríti?" pontosan, és innen kezdve büntetőjogi kategória és a bíróság mondja ki, hogy az az aláírt papírcafat, amit hitelszerződésnek csúfolnak, semmis. Ugyanis egy kényszer hatására megkötött szerződés vagy tett nyilatkozat létre ne jöttnek számít. Az egyetlen bökkenő, hogy valószínűleg nem tudja bizonyítani, hogy kényszer hatása alatt állt. Márpedig akár a pszichés ráhatás is lehet kényszer még akkor is, ha nem történt fizikai korlátozás.
Velem is eljátszotta egyik munkáltatom, hogy bejött az ügyvéd (!) és aláíratott velünk egy olyan nyilatkozatot, hogy nem hagyhatjuk el a telephelyet aznap, különben az azonnali felmondásnak minősül a saját részünkről. Közöltem az ügyvéddel, hogy ezt nem írom alá és nincs joga ilyet aláírattatni velem. Nekiállít alkudozni meg vitatkozni, hogy én vagyok a hülye.
Persze a következő munkaköri utasítás a telephely elhagyásáról szólt...
00000000-0000-0000-0000-000000000001 2014.02.20 15:15:08
@atpijkamo: "- Kényszer nélkül csak egy debil íra alá ilyet, tisztelt bíró úr!"

Hát emlékeim szerint kizáró ok az is, ha mentálisan nem beszámítható az alany. Szóval ha be tudják bizonyítani, hogy a néni debil, akkor talán van következménye. Viszont, hogy ezt végig csinálni mekkora macera lehet, arról fogalmam sincs. Másrészt ha még be is bizonyítják, vajon azt fogja mondani a bíróság a banknak, hogy "Hát hajtsd be attól a pénzt, akinek odaadtad!"? Nem biztos...
00000000-0000-0000-0000-000000000001 2014.02.20 16:10:38
@atpijkamo: "Ezt most találtad ki."

Sajnos nem kitaláció, de ha te ezt hiszed, akkor úgyse tudlak meggyőzni. A lényeg, hogy egy kicsi állami tulajdonú cég volt és akkorra ért oda a ViktorViktor diktatúra szele. Vezetőváltás, stb. és át kellett játszani egy viktorviktor közeli érdekeltségű új cégbe az egészet úgy hogy ne kelljen végkielégítéseket fizetni.
Persze nem hagytam el a telephelyet, hanem megmondtam, hogy a munkaidő végével elmegyek, csak arra már nem volt szükség, mert sorba behívattak minket és közölték, hogy gazdasági okok miatt létszámleépítésre kényszerülnek és írjuk alá a közös megegyezéses papírt. Én ekkor közöltem a főnökkel, hogy nem írom alá, mondjon fel rendes felmondással. Erre csönd lett egy pillanatra és az ügyvéd folytatta, hogy "akkor egy normál felmondásos papír gazdasági indokkal és ez esetben jár x összeg végkielégítés." Oda volt készítve mindenkinek mind a három változat (a harmadik változat a rendkívüli felmondás volt annak, akinél volt valami olyan amibe bele tudtak kötni. Pl. volt céges autó használata vagy hasonló).
Ja, még én mondtam az ügyvédnek, hogy írja csak rá arra a papírra, hogy a munkaidő végéig, mert eredetileg úgy volt a szöveg, hogy azon a napon nem hagyhatjuk el a telephelyet.
Amúgy ennél még sokkal durvább kirúgási folyamatokról is hallottam már, ahol az ex alkalmazott sírva jött ki.
Miután aláírtuk a felmondásos papírt, közölték, hogy most menjünk haza, minden hozzáférésünk letiltva és másnap menjünk be, addigra meglesz a bérszámfejtés és a többi papír is. Előre aláíratták velünk az étkezési utalvány átvételét is, amit azóta se sikerült odaadniuk, a pénzünket is jó hosszú átfutási idővel utalták, de kénytelenek voltak utalni, különben bírósági végrehajtás alapján lettek volna kénytelenek fizetni. (úgy tűnt, hogy nem fizetnek és már kezdtünk is szervezkedni, hogy bírósághoz fordulunk, amikor végre megjött a pénz maradéktalanul mindenkinek.)

Ha úgy gondolod, hogy csak kitaláltam, akkor vagy nagyon fiatal vagy, vagy nagyon szerencsés voltál eddig. Sokan mesélhetnének neked arról, hogy hogyan megy egy létszámleépítés.
Matu nem érti, mi szükség volt arra, hogy a K&H Bank megbízzon egy ügyvédi irodát, akik megbíztak egy behajtócéget, hogy irassanak vele alá egy papírt: Törtent a minap, hogy érkezett egy kedves levél az autóhitelemmel kapcsolatban. Arról van benne szó, hogy a magassagos Bank…..
Szomorú lehúzással találkozott László, akivel új jegyet vetettek az Állatkertben, mivel a National Geographic DVD-k mellé csomagolt ajándékjegyeket elfejeltette kifizteni a forgalmazó ZVK Kft. Biztos tudjátok, hogy Magyarországon is lehet hivatalos National Geographic magazint és…..
Naiv utas nagyon szeretne jegyet nyomtatni, hogy ne miatta alakuljon ki mindig sor becsekkolásnál, de a Wizzair rendszere ezt csak annak teszi lehetővé, aki kifizette a jegyét: Minden évben 4-6 jegyet vesz nekem a barátom Milánóból. Aztán jönnek a bajok. Nem tudok jegyet nyomtatni,…..
Egy túlfűtött éjszaka után naiv nyaralók hazamenekültek Zánkáról a Teréz Vendégházból, miután kiderült, hogy azért annyira rosszak az életkörülmények, mert a lefoglalt szobájukból mégsem akarnak kiköltözni a német vendégek: Annak rendje s módja szerint, hónapokkal a…..
Az eddigi kézbesítési rekordot a GLS tartotta, amikor benézték a Dunakeszi József utcát a fővárosi József körúton keresték, de ez még annál is durvább. Nem elég, hogy a rossz irányba küldték Zsuzsi csomagját többezer kilométerre, utána még el is hagyták. Két hónappal…..
Barbara nem érti, miért kellene 6 millió forintot letennie az Erste Banknál hitelezett házukra fedezetnek, ha fel akarja újítani a tetőt. Mi sem: 5 éve van ingatlanfedezetű devizahitelünk (8.000.000,-Ft) a házunkra, az ERSTE Bank-hoz érkezik 2005 óta a fizetésünk, és azóta a 2.…..
...ha nem törékenyként adják fel a csomagot, derítette ki Z, akinek 20 ezer forintos biztosítással érkező Pioneer cédélejátszóját darabokra zúzták szállítás közben, aztán pedig kilopták belőle az optikát: Egy különösen arcpirító Magyar Postás történet foglalnék…..
A világ legdrágábbra kihozott, de legkevésbé elkészült olimpiáját sikerült Putyinnak összetendereztetnie. Akinek van ideje, végigpörgetheti a külföldi beszámolókat. Ekkora szarhalmot még nem látott a világ! A fenti képen a felirat azt mondja, hogy a használt vécépapírt nem…..
00000000-0000-0000-0000-000000000001 2014.02.05 11:28:35
Gábor megpróbálta kideríteni, miért nem használható emberi logika szerint a Volánbusz internetes jegyrendelése, de nem sok sikerrel járt: Szóval most én voltam a Naiv ügyfél, aki a Volánbusz online jegyvásárlási rendszerébőla) szerettem volna megtudni, honnan is megy busz…..
Imre pozitív történetéből a gonosz Homárnak sikerült negatívat faragnia. Persze örülünk, hogy a Procter and Gamble ügyfélszolgálata készségesen küld pótakksit, de kicsit szomorúak vagyunk, hogy a boltban (?) az összes gyorstöltőből kilopták: Szeretném megosztani veled egy…..
A homáros sztorikra általában a paranoiás, kétségbeesett optimalizátor kisvállalkozók szoktak a legviccesebben reagálni. Veronika megtalálta azt a példányt, amelyik a Google szoftverboltjában minden egyes negatív értékelésre válaszol: Annyiszor van olyan érzésem, hogy a…..
00000000-0000-0000-0000-000000000001 2014.02.04 16:38:49
Árpád kétszer is belefutott "véletlenül elírt" 86%-os leértéeklésbe a Booking.com keresőjén. A stockholmi Metro szálloda azonban nem szerette volna bebukni az üdülésük árát, ezért egyoldalúan törölték a foglallást. Kijevben ezzel szemben az ötcsillagos Hilton hotelben már…..
00000000-0000-0000-0000-000000000001 2014.02.03 15:58:42
@PannonBoy: "Angol nyelvű levélre angolul kell(ene) válaszolni!"

Az Európai Közösségen belül a magyar nyelv hivatalos nyelvnek számít...
Naiv ügyfélnek még régebben sikerült regisztrálnia magát az Elműnél, most azonban rémülten vette észre, hogy az átlagosan 10%-kal drágább "zöld áram" miatt valójában majdnem másfélszer annyit fizet, mint a szomszédai: A szégyenteljes Díjnet-mizéria kapcsán kicsit…..
00000000-0000-0000-0000-000000000001 2014.01.31 11:30:10
Lionking keményen harcolt, hogy kiderítse, mit jelent a típusszám utáni /LE, de a Samsung márkaboltjában csak kiröhögték: A mosógépünk a 10 évéhez közelít, így azt találtuk ki, hogy épp ideje egy másik után nézni, nem várva meg a végső lélekkilehelést. Mosógépes…..
Pippa nem érti, hogy nagyjából azonos mobilnethaszálnat mellett hogyan merülhetett le másfél nap alatt  Svájcban élek, prepaid mobilom van, a legegyszerűbb kb. Jó áron lehet vele magyar vezétékest hívni, az otthoni rokonok miatt ez volt a nyerő. Kértem hozzá mobilnetet,…..