Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nick:

0 bejegyzést írt és 769 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Furmint Február az évek során egy fajtára koncentráló budapesti kóstolóból országos programsorozattá nőtte ki magát, érdekes módon azonban éppen Tokaj-Hegyalján nem volt olyan nagyobb szabású esemény - kisebb kóstolók persze akadtak -, ami ebben a hónapban a borvidék legfontosabb fajtáját…..
nick: 2016.02.27 02:11:38
@koccintos:
Zoli elég messze elkanyarodott környezetelemzésében az eredeti hírtől, sok érdekes témát felvetve, de konkrét kérdések megfogalmazása - legalábbis elkerülte a figyelmem :-)
pontosan milyen kérdésekre várnál választ?

ill. milyen példákat szeretnél?
olyasmit mint pl. a 2000 fontos Watenshi Gin?
...esetleg a Tres Comas tequila? :-)
nick: 2016.02.27 02:12:36
nick: 2016.02.27 11:40:10
@BZoltan: ha szted ez a 2 sztori alapvetően különbözik, akkor mi tényleg máshogy látjuk a lényeget
Ritkán történik meg, hogy egy kommunikációs esemény elemzése kapcsán maga a provokációt elkövető szervezet bizonyítja elemzésünk helyességét. Most nem azért írunk minderről, hogy saját vállunkat veregessük, hanem azért, mert egyértelműen látszik, nincs megfelelő médiaoktatás Magyarországon, így a…..
Sok finomság került az asztalomra idén is, de a jók közt is voltak jobbak. A csúcshatást ezek a fogások váltották ki nálam.   Finom év volt. Végigettem. Új nyitások és régi éttermek, sokszor kellemes teherként, hivatalból. Elkövettünk egy Népszabadság Top 50 megfizethető…..
A minap Justin Bieber Nirvana pólóban talált megjelenni az American Music Awardson, az internet pedig kiborult. Pedig pár nappal korábban Ellen DeGeneresnél is egy Metallica felsőben villogott, az valahogy mégis elkerülte a világ figyelmét. De miért bánt minket az annyira, ha egy…..
Még mindig nincs hír a terroristák finanszírozásában szerepet játszó számlák zárolásáról, a pénzmosást lehetővé tett országok elleni szankciókról. Az iszlámállamista szervezet 500 benzinszállító kamionját semmisítették meg az orosz bombázók november 18-án. Az…..
Pataky Attila vagy egy zseni, aki úgy trollkodja szét a Mokkát évente egyszer, ahogy azt senki más nem tudja, vagy egy súlyos téveszméktől és tévképzetektől terhes rockénekes. A legutóbb még a marslakókkal és ufókapcsolataival haknizó Edda-énekes ma reggel bent járt a…..
Egyelőre csak egy kép, aminek hangsúlyozottan SEMMI KÖZE a Nagy Dologhoz, amiről csak az ugrás után számolunk be, mert csak, azért. Naszóval. A tegnap felvett, és a téli szünet előtti utolsó epizódban, ami majd december 17-én kerül adásba, ledől az utolsó fal is azután,…..
Tegnap délután a Nép Leve úgy gondolta, lesz egy nyugis programja: a XV. Győri Könyvfesztiválon meghallgatja Pál Ferenc katolikus pap Magánytól az összetartozásig című könyvének bemutatóját. Ez már csak azért is jó ötletnek tűnt, mert Pál Feri atya mindenütt és minden…..
nick: 2015.11.09 23:53:56
@Komoj László: hát ebben eléggé tévedsz... őszintén ajánlom, hogy hallgasd meg 1-2 rövidebb beszédét, aztán mondd újra! :-)

www.palferi.hu/hanganyagok
nick: 2015.11.09 23:57:07
Az elmúlt hónapban keresztény körökben nagy felháborodást keltett a hír, hogy Stockholm leszbikus püspöke, Eva Brunne le szeretné szedetni a kereszteket a város Tengerésztemplomának belsejéből. Jelen írás gondolatkísérlet arra, hogy a kereszt éppúgy, mint a heteroszexualitás, valójában nem szerves…..
A hivatalos bejelentés előtt szellőztette meg a The Hollywood Reporter, hogy Alex Kurtzman producer (Star Trek-filmek, Hawaii Five-O, százezer más) újra befogja durrantani a világ legjobb tévés sci-fi-univerzumát. Egyelőre írókat keres hozzá. A THR szerint pont menő lenne, ha jövőre…..
Borokat is rendszeresen kóstoló séf barátom egy nagy csokor kékfrankos megkóstolására trombitált össze kisebb társaságot szeptember végén. A sorban főleg frissebb évjáratú, jelenleg is kapható borok kaptak helyet, néhány idősebb komoly tétellel kiegészülve. Vakon…..
Karma-geddon Mi van velem? 2014.04.22 18:35:37
Picit eltűntem mostanában, egy hosszabb írással szeretnék mesélni nektek az okokról. Nem kell megijedni, jól vagyok. Mentális higiéniámat megőriztem, fogazatom ép, szőrzetem rendezett. Indiát nem véletlenül tették jó messzire Európától a Nagy Monopoly-ban. Harmadik éve…..
- Nem kopogtattál.- De csengettem. Kétszer.- Azt csak a postás szokott, és nem költözik be.- Költöző madárról nem hallottál?- Azok Afrikába mennek.- Hát, távol vagyunk Afrikától. Ha egy tévécsatorna az egyik vadonatúj sorozatát szerda este tízre, ráadásul egyik kisebbik,…..
Irán tényleg a Gonosz hatalma? - avagy ami a nyugati mainstream médiából kimarad Aki nem ismeri Irán/Perzsia történelmét és kultúráját az nem érti meg, hogy a nyugati propaganda, a 8 éves háború (nem ő kezdte, hanem őt támadták meg), és a 3 évtizednyi nemzetközi szankciók ellenére Irán miért nem…..
nick: 2015.10.14 20:08:26
@tobias2: szted Iránban mindenki muszlim?
...tudod, vannak ún. más vallások is :-)
Iránban is...
Hogy a legjobb szakma kinek mit jelent, egyéni döntés, érdeklődés kérdése. Az US News viszont objektív szempontok alapján készített listát az év legjobb szakmáiról. Átlagfizetés, munkanélküliségi ráta az adott szakmán belül, várható új állások száma. Nem meglepő, tarol…..
Akárki akármit is mond, én kedvelem az októbert. Nemcsak a színes levelek és mesés égi jelenségek, hanem amiatt is, hogy ilyenkor valami egészen különleges módon pezsdül fel a főváros élete: kiállítások nyílnak, divatbemutatókat, színházi premiereket tartanak és a…..
Ma rendhagyó módon a Szecsuánblog átevez a gasztroblogok csodálatos világába és ínyenc fogásokkal örvendezteti meg a nagyérdeműt. Vagy valami ilyesmi.   A napokban a helyi szupermarketben járva két szép, megtermettebb varangyot néztem ki a tegnapi vacsihoz.   Bár első…..
Az utóbbi tíz évben elég sokat jártam a Szent György-hegyen ahhoz, hogy a hellyel kapcsolatban kialakuljon bennem egy mélabús szomorúság. Amennyire vonzó és gyönyörű a hegy, és amennyire kiemelkedő terroirnak tűnnek a tanúhegy oldalán függeszkedő dűlők, annyira nem volt itt…..
nick: 2015.09.04 03:14:40
@dr poljakov: figyi, azért mert te esetlegesen valóban nem érzel semmi mást 4 alapízen kívül (amúgy alapízből is több van, csak szólok...), attól azok még létező dolgok
ahelyett, hogy itt leírod, milyen túlegyszerűsítve érzékeled a valóságot, miért nem képzed magad inkább egy kicsit?
hidd el, sokkal érdekesebb a világ...
Egy Victoria’s Secret reklámban a modellek a tökéletes élet képét sugallják: gyönyörű test, szerető pasi és barátok, komfort és magabiztosság. De ez mind csak ámítás, állítja Nicole Weider, a Victoria’s Secret fehérnemű-óriás és a Maxim magazin egykori modellje.  Egy…..
nick: 2015.08.24 20:19:30
@Rémbódess: egyrészt honnan veszed ezeket az infókat? van vmi megbízható felmérésed talán?
másrészt azt meg mikor álmodtad, hogy "csak a punciban számít szexnek"?
...hasznosabb lenne előbb utánanézned, és nem elképzelned, hogyan is lehetne még, ha már nem úgy van, ahogy álmodtad :-P
Érzem a felelősségem! Ezzel a kijelentéssel kezdte a beszélgetést, majd röviden összefoglalta, hogy érzi magát az Úrágya, a Szent Tamás, néhány a csúcsdűlők közül a…..
Viszonylag ritkán fordul elő, hogy meglátok egy épületet, és nem hiszem el, hogy tényleg azt látom, amit, de 2005 májusában pont ezt éreztem - annyira lenyűgözött a látvány, hogy az eredetileg fotózni szándékozott vonat helyett inkább az épületet tettem a kép középpontjába: Ez itt a…..
nick: 2015.07.24 17:10:18
Szándékosan nem olcsót írtam, mert a felsorolt ebédek nem olcsók. Nem is drágák, hanem nagyon jól árazottak, az ár-érték nagyon stimmel ezeken a helyeken, még ha van is esetleg közte olyan, ami drágának tűnik, és nyilván nem fér be minden napra, de azért kezeskedem, hogy nem túlárazott. A szubjektív…..
A minap komoly vita alakult ki annak a cikknek a megosztása és véleményezése kapcsán, amely a Pázmányon tanuló, érzékeny lelkű hallgatók egy csoportjának tiltakozó leveléről szólt. Miszerint nem tartják jó ötletnek, hogy kötelező tantárgy legyen egyetemükön a holokauszt…..