Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tamas

34 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
vegasztrománia a kenyerek kenyere 2013.03.26 08:15:19
nagy-nagy kedvencem sarah, a my new roots írója. szeretem a stílusát, szeretem azt, amit közvetít, szeretem, hogy vega és szeretem, hogy koppenhágában él (imádom azt a várost). és amikor azt hiszem, hogy már nem lehet fokozni a dolgot, akkor kiderül, hogy lehet (szóval többé nem…..
Reggel nem sietek, mert tudom, hogy csak tízkor nyit a panoptikum a túristaszállás épületében. Egy órát keresgélek a menetrendek.hu-n, hogy lássam, hogy lehet hazajutni. Nem túl széles a kínálat, minden faluból csak egy pár busz megy naponta, jópár átszállással Pestre. Még…..
Egyrészt ugye van az a mondás, hogy életében mindenkinek kell írnia egy könyvet, másrészt az e-könyvek terjedésével ez sokkal egyszerűbb és olcsóbb lett. A fentiekből egyenesen következik, hogy elektronikus könyvet kellett készítenem a blog tartalmából, így akkor is…..
  Anno elég nagy port vert fel (indexcímlap) az Amazon ügyfélszolgákat fényező posztom. Nem gondoltam volna, hogy akár ügyfél, akár ügyfélszolga oldalon nagyon fokozni lehet az ott leírtakat. Pedig de. Következzék egy igazán kemény felhasználó, Tamás jól…..
Paraszt MBA George Leonard: Mastery 2011.03.05 23:03:00
A "Mastery, the keys to success and long-term fulfillment" volt az első könyv a Paraszt MBA képzésben amit a kezünkbe vettünk. George Leonard mostanában kicsit szokatlan, nem túl divatos szemszögből közelíti a dolgokat. A rohanó, "3 perc alatt teljesen hülye…..
  A huszadik század hajnalán, Amerikában úgy gondolták, hogy a biznisz - bár van akinek a vérében van - tanítható.A huszonegyedik század hajnalán Josh Kaufman úgy gondolja, hogy profi üzletembernek lenni - annélkül, hogy a családi ékszereket a zaciba kéne vinni -…..
Vannak napok, amik éjfélkor kezdődnek. A túra utolsó napjának kezdetén 0 óra 0 perc volt, és még mindig a Két Struccban ültünk. A pincér a hetvenes évek Balatonjáról érkezett ide egy időkapunk keresztül, a bőr brifkó - bőr mellény kombinációt sem volt még ideje…..
Pár hetes kitartó várakozás után elérkezett az ideje, hogy elmenjünk befejezni a túrát. Készülni persze nem készültünk semmit, mert ugye csak a túra 3.6% van hátra, tehát teljesen felesleges készülni. Reggel 6:05-kor felszálltunk a Keletiben Ildivel és Attilával a Nyugatra…..
Reggel felpattan a szemem az időközben kikapcsolt ébresztő időpontjában. Összedobom a cuccokat negyed óra alatt, és kimegyek a buszmegállóba az emlegetett fél nyolc előtt tíz perccel. A megállót semmilyen tábla nem jelzi, csak szájhagyomány útján lehet megtalálni, de a busz…..
Egy hónapos kihagyás után újra rám került a sor, hogy átvegyem a stafétát, és belevessem magam a magyar dzsungelbe. A Népligeti buszpályaudvaron kezdtem az utazást, felszálltam a többi osztálykirándulásos gyerekkel a Várpalotára menő buszra. Várpalotán leszálltunk, ők…..
Pénteken másodszorra próbáltunk volna meg elmenni egy három napos Ipoly túrára, de megint nem sikerült. Tavasszal árvíz, most sima rossz idő miatt halasztottunk, de most legalább elmentünk a Kékre, addig sem áll a túra. Piliscséven a kocsmában enyhítettük koffeinfüggőségem…..
A túra első napján találkoztunk a Nagy-Milicen Mészáros Balázzsal és tanítójával. Balázs most írt nekünk:  Csodabogár Remélem,nem haragszik meg egykori osztályfőnököm a címért. Ha csak annyit írok, hogy háromszor járta végig az országos kéktúrát és közben több…..
Ezeken a tájakon gyalogol most András és Gábor.   ..
Reggel a már megszokott fél nyolc helyett fél tízkor sikerült elindulni. Az első pár szép kilométer utána a bükkösben integettem az arra járó Kamaznak. Az első autó volt amit ezen a szakaszon láttunk, sőt az első ember akivel találkoztunk.     A kiszálló embertől…..
Utolsó reggelünkön hét előtt keltünk, fáradtan és ázottan. Igazi utolsó reggeles pakolás volt, amikor az ember már csak bedobja a vizes dolgokat a zsákba. Elsántikáltunk Boldogkőváraljáig, ami csak pár kilométer volt. Andrásék vonata Encsre érkezett 9:10-re, addig még volt…..
Miután szépen elbeszélgettük az időt az István-kúti idillépítőkkel, bele kellett húznunk, mert másnap át kellett adnunk a Hernád környékén a stafétát Andráséknak, akik onnan folytatják a túrát. Innen már sejthettük, hogy éjszaka is gyalogolni fogunk.A helyzet kezdett…..
Azon a szakaszon gyalogoltunk, ahol a legnagyobb távolság, nagyjából egy nap volt Makkoshotyka és Regéc között. Jó előre kinéztük magunknak a forrásokat, mert kezdett fogyni a nálunk lévő víz. Így István-kútra is vízet keresve érkeztünk, de legnagyobb meglepetésünkre egy…..
Miután útitársamat Ádámra cseréltem, kicsit sikerült szétcsúsznunk időben. Makkoshotykán találkoztunk, ahová Ádám korán kelve, dél környékén odaért. Gyorsan beültünk a kocsmába, ahol gyorsan, majd egyre gyorsabban és káromkodva próbáltunk internet kapcsolatot…..
Ebben a faluban találkoztam egy újabb eltévedés után Ádámmal, következő útitársammal. Itt ebben a hangulatos kocsmában próbáltuk megint elérni az úgynevezett internetet, amit egy ideje csak telefonon láttam, de normális esetben azon sem. Egyelőre nem sikerült. A vodafone modem…..
Miközben Rudabányácskáról Makkoshotykára mentem (de szép nevek), biztos voltam benne, hogy a kék jelzést felfestő önkéntesek mind teljesítmény túrázók (találkoztunk ilyenekkel, terminátorok és nem az első sorozatból), és viccből egy elforgatott szerpentint jelölnek ki, ami…..
Nem nehéz eltévedni Kéktúrázás közben, én pl. elég tehetséges vagyok ebben. A második szakaszon is sikerült, ahol egyedül kellett mennem, kétszer is. Ha az ember nem figyel felváltva a lába elé és felfelé akkor vagy a bokáját rántja ki, vagy azonnal elveszti a kék fonalat.…..
Kérdezgették már páran, mikor lesz új bejegyzés.Igyekszünk amennyire lehet, de az utóbbi időkben a térerőnek is örültünk, fehér hollót meg többet láttunk mint adatkapcsolati jelet a telefonon. A laptop meg valami érthetetlen okból áramot kér időközönként.Nézzetek rá néha…..
A Nagy-Milicről lejőve el sem tudtuk volna kerülni a vár parkolóját. A nélkülözhetetlen túlélő felszerelés beszerzése után (képeslap és tetoválós rágó, sajnos szupermennek csak a fele ragadt fel, ezért kell mindig pókember venni), szóval ezek után felkaptattunk a várba.…..