Regisztráció Blogot indítok
Adatok
VT Man

0 bejegyzést írt és 3976 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Néhány éve még megmosolyogtak, amikor erről írtam, mostanra ki merik mondani a nagyobb gyártók is azt, ami a nyilvánvalóvá kezd válni az autóipar transzformációja kapcsán: messze az inflációt meghaladó szinten drágulnak az új autók, és ez a folyamat gyorsuló tendenciát mutat. A modellpaletták…..
VT Man 2022.04.10 21:43:29
@Nancsibacsi:
Pontosan, a EU bürokraták nyomják felfele a kötelező elemeket, pl. automata mobiltelefonos segélyhívó... Már 15-20 éve is elég biztonságosak voltak az autók, pláne ha elkezdik nyomni az ökoterrort a 30 km/h városi korlátozással...
Tele rakatják felesleges, komplex dolgokkal az autókat.
A gazdasági összefonódások átláthatóvá tétele érdekében újságírók és átláthatóságért küzdő szervezetek közösen követelik a cégjegyzékek és a tényleges tulajdonosi adatbázisok valódi nyilvánosságát. A nyilvánosság különösen fontos lenne az Oroszországgal szembeni gazdasági szankciók végrehajtásához…..
A kormánypártoknak az a stratégiája, hogy az országgyűlési választásokon mindent egy lapra, a homofób gyűlöletkampányra tesznek fel, nem kockázatmentes a saját szempontjukból nézve. A homofób népszavazás kierőltetése, és az országgyűlési választásokkal egy időben történő megtartása miatt…..
A Magyar Orvosi Kamara a mai napon közzétett egy nem reprezentatív adatközlést arról, hogy bizonyos szempontok szerint kiválogatott  intenzív osztályokon lévő betegeken körében milyen az átoltottság megoszlása. Íme: Természetesen tudjuk, hogy Magyarországon az intenzíven lévő covid19 betegek…..
Bevallom, hogy nemrég a házimunka terén a kényelem útjára léptem. Nem tudtam ellenállni egy robotporszívónak, ezért beújítottam egyet. Előtte alaposan körülnéztem a piacon és ár-érték arányban a legmegfelelőbbet választottam. Mire eljutottam a végső jelölt kiválasztásáig, nagyon sokat tanultam a…..
London egy mindenre kiterjedő sebességkorlátozás bevezetését tervezi „városszerte” – ismerteti egy tervezési dokumentum, amelyet a Közlekedési Bizottság vitatott meg október folyamán. A javasolt intézkedés célja az emberi élet megóvása és a légszennyezés csökkentése...
A Fidesz kommunikációja nem először igyekszik ráerőszakolni a párt érdekeit a valóságra, de ezúttal jóval több múlik ennek sikerén vagy kudarcán, minthogy ki nyeri a 2022-es parlamenti választást. A kormánypárt ugyanis előre elhatározta, hogy ha lesz is negyedik hulláma a koronavírus-járványnak, úgy…..
Az utóbbi hetekben ismét felerősödött a vita arról, hogy mennyit érhetnek az oltások, ha azt látjuk, hogy a negyedik hullám nagyságrendileg ugyanolyan számokat produkál, mint a második tavaly ősszel? Minthogy a megtalált fertőzöttek napi száma nagyon sok mindentől függ, és nem sokat árul el az új…..
Sajnos a koronavírus megjelenése óta szinte mindenkinek volt a környezetében olyan ismerőse, aki valamilyen oknál fogva hatósági vagy önkéntes karanténba került. Egyelőre úgy fest, hogy ez a közeljövőben sem fog változni. Ugyan még csak szeptember közepén járunk, de szinte már most borítékolható,…..
Petra Epperlein és Michael Tucker filmje, a The Meaning of Hitler, amelyet a közelmúltban mutattak be New York-ban, azt mutatja be kendőzetlenül, hogy a náci  vezér figurája miként hat a mai napig károsan az emberek képzeletére. A két dokumentumfilmes mindazonáltal különösnek tartja ezt, mert…..
Megfigyelhető, hogy az öregedés önmagában nem csökkenti lényegesen az intelligenciát, nagyon sokan megőrzik szellemi frissességüket idős korukban is. Leginkább azok, akik magányos, bezárkózó életet élnek, ők válhatnak a szemünkben rögeszméssé, hóbortossá és a mindennapos döntéseik sem annyira…..
Ugyan a határidő két hete (június végén lejárt), az uniós állampolgárok még mindig jelentkezhetnek brit letelepedési engedélyért, már ha megfelelnek persze a feltételeknek. Nem is ez azonban a legérdekesebb, hanem az, hogy kiderült, nagyjából mennyi magyar él a szigetországban és az is, hogy hol...
VT Man 2021.07.16 08:59:34
@Shanarey:
Arra gondoltak a britek, hogy majd hoznak embert indiából, bangladesből, olcsóbban.

De beütött a koronavírus, megálltak a repülőjáratok, és idénymunkára amúgy se éri meg 8-12 órát repülni és a jegyet fizetni.
Az április hónap valóban bolondos volt. Az évszázad eddigi leghidegebb áprilisa hagyott el minket, és szerintem nagyon kevesen sajnáljuk. Ezzel ellentétben viszont a hónap végén hirtelen szabad lett  vásár, és lehetett vakcinát választani. Érdekes események alakultak ki...
Tavaly nyáron volt olyan alacsony a fertőzöttek száma, mint ezekben a napokban. Hamarosan teljes nyitás jöhet...
VT Man 2021.05.02 07:53:10
@odamondó:
"Amúgy a globalizált turizmus segített a legnagyobb mértékben azon, hogy a világban ne legyenek annyira hatalmas különbségek."

Pont ezt felejtik el a szélsõbalos sötétzöldek. Ha a turizmust és az utazásokat korlátozzák, akkor a nacionalista, bezárkózó, szûklátókörûséget támogatják.

(Persze lehet az is a koncepció, hogy ott a tévé és az online média, és így majd azt etetik egy-egy ország népével, amit akarnak)
Nem kérdés, hogy Magyarország a világ legjobban átoltott országai közé tartozik jelenleg. Jogosan merül fel viszont a kérdés, hogy mikor élvezhetjük már végre az átoltottság áldásos hatását? Hiszen az sem titok, hogy hazánk a harmadik hullám legtöbb halottját produkáló ország. A napi halottak…..
VT Man 2021.04.18 18:28:56
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Nem mindenkit tesztelnek, aki átesik a víruson. Ezért nem jók a számaid.

Azért tetszik az önbizalmad, amellyel a Stanford egyetem kutatói felé helyezed magad.

"Háttér: A COVID-19 közösségi elterjedési és fertőzési halálozási arányának (IFR) becslései tanulmányok között változtak. A bizonyítékok szintetizálására tett erőfeszítések látszólag ellentmondó következtetésekre jutnak. Módszerek: A szeroprevalencia-vizsgálatok szisztematikus értékelése, amelyek országonként nem korlátozódtak, és amelyek vagy a fertőzöttek teljes számát, és / vagy összesített IFR-t azonosítottak. Az információkat kivonták és összehasonlították az alkalmassági kritériumokkal, a keresésekkel, a bevont bizonyítékok mennyiségével, a szero-prevalencia és a halálszám javításával / kiigazításával, a heterogenitás kvantitatív szintéziseivel és kezelésével, a főbb becslésekkel és a globális reprezentativitással. Eredmények: Hat szisztematikus értékelés volt alkalmas. Mindegyik 10-338 tanulmány (9-50 ország) összesített adatait adta meg, a különböző alkalmassági kritériumok miatt. Két értékelésnél voltak nyilvánvaló hibák az adatokban, a megállapított alkalmassági kritériumok és az elfogult támogathatósági kritériumok megsértése (pl. A kevés halálozással járó tanulmányok kizárása), amelyek következetesen felfújták az IFR időzítését. A kvantitatív szintézis módszerek áttekintése számos kihívást és elfogultságot is felmutatott. A globális reprezentativitás alacsony volt, a bizonyítékok 78–100% -a Európából vagy Amerikából származott; a két legproblémásabb értékelés csak egy tanulmányt vett figyelembe más kontinensekről. Ezeknek a figyelmeztetéseknek a lehetővé tételével négy értékelés a pandémia globális terjedésének fő végső becslésében nagyrészt egyetértett, a másik két értékelés pedig egyetért a nyilvánvaló hibák és elfogultságok kijavítását követően. a fertőzés világszerte széles körben elterjedt. Elismerve a maradék bizonytalanságokat, a rendelkezésre álló bizonyítékok szerint az átlagos globális IFR értéke ~ 0,15% és ~ 1,5 - 2,0 milliárd fertőzés 2021 februárjáig, jelentős eltérésekkel az IFR és a kontinensek, országok és helyek között elterjedt fertőzések között."
(Google translate)
onlinelibrary.wiley.com/doi/epdf/10.1111/eci.13554
VT Man 2021.04.18 18:31:47
@white999:
"Mondjuk érdekes, hogy mi még"szigorítással sem vagyunk képesek ettől jobbat produkálni."

Ugye?

Pedig esküszöm, én azt hittem, hogy majd az este 8 órás kijárási tilalom, amit valóban komolyan betartattak, megfogja a vírust.
Nos, még egy téveszme megdőlni látszik a Covid-19 elleni védőoltások „ártalmasságával” kapcsolatban, s hiába is kitartóak az oltásellenesek. A védőoltás felvevésével kapcsolatban vizionált apokaliptikus vízióik nem következtek be. Azt viszont el kell ismerni, hogy kitartóak és fantáziadúsak, s így…..
Teljesen értelmetlen a lejárat automatikus számítása, miközben lenne sokkal jobb módszer is. Igaz, azon dolgozni kell...
VT Man 2021.04.05 12:18:04
@munkanélküli informatikus:
Ha az érvényességi idõpontot interneten kell ellenõrizni, akkor az állam tudni fog minden alkalomról, amikor kocsmába, étterembe vagy színházba mész. A biztonság érdekében aki ellenõriz, az majd kell, hogy jelezze a helyszínt is (pl. Kék Osztriga bár).

Az lesz csak a jó világ!
VT Man 2021.04.05 12:19:28
@birka menet:
"Hát öcsém, akkor oltasd be magad a kinai gyökér szerrel, amelyiknek még lehet hogy a 3. nekirugaszkodás után sincs semmi hatása"

Kevesebbért is ment már ki a rendõrség házkutatásra... Amit leírtál, az nagyon durva rémhírterjesztés.
VT Man 2021.04.05 18:00:36
@Sir Gombóc:
"Koronavírus: itt a magyarázat, ezért gondolja Merkely Béla, hogy 4 millió magyar áteshetett már a koronavíruson"

www.portfolio.hu/uzlet/20210217/koronavirus-itt-a-magyarazat-ezert-gondolja-merkely-bela-hogy-4-millio-magyar-ateshetett-mar-a-koronaviruson-470268
Csütörtökön kezdődik egy EU csúcstalálkozó, ahol a mindenkit egyre inkább zavaró vakcinahiány mellett a vakcinaútlevél, az egyéni (kvázi turisztikai) beutazási korlátozások, illetve az azokkal kapcsolatos, de attól független karanténkötelezettségek is témák lesznek. A vakcinahiány főleg azért gond,…..
A hatalom által alkotott és felelőtlenül változatlanul hagyott szabályok mindannyiunk életét elveszik és még csak nem is tiltakozunk ellene. Arról volt szó, hogy azért kell a vészhelyzeti felhatalmazás, hogy gyorsan reagálhasson a kormány. Hol van a "húzd meg - ereszd meg"?..
VT Man 2021.02.10 10:51:15
@dare:
"A szigorú korlátozást a határokon pedig addig tartani, amíg a lakosság többsége be nem lenne oltva."

Sok sikert az éhenhaláshoz, mert amíg ez lefut, az minimum 2-3 év.
VT Man 2021.02.10 10:58:52
@dare:
Ha nincsenek turisták, akkor a hotelek és éttermek se nagyon fognak üzemelni.
Azzal pedig nincs idő megvárni az oltásokat. De nem is kell, hiszen csak egy-egy csoport kockázatos a vírus miatt, nem pedig a teljes lakosság.
A cím nyilvánvalóan fikció. Nincs épeszű politikus, aki nyertes helyzetből –márpedig minden ellenzéki híreszteléssel szemben a Fidesz abban van – kiengedné a kezéből a győzelmet. Nyilván a jelenlegi kormánypárt is mindent meg fog tenni, hogy a soron következő parlamenti választást is megnyerje. Az…..
VT Man 2021.01.26 15:22:03
@Orbánék Moszkva fele menekülnek!:
"2022-ben Orbán két dolgot nem fog elengedni, tíz ujjal fog kapaszkodni bele:
1. az útlevelébe, benne a ruszki vízummal"

Azért az valahol szánalmas, hogy még mindig ez a ruszkizás megy, miközben a legnagyobb ellenzéki párt (DK) fő embere jópár éve arra volt büszke, hogy Putyinnal privát vacsorán volt, még fotó is van róla, bezzeg Orbánt meg nem engedi oda Putyin. (Azóta már persze Orbánt is fogadta Putyin.)
2020 december 26-án, szombaton, megérkezett Magyarországra az első, koronavírus elleni vakcinaszállítmány.A Pfizer ellenszere rendőri felvezetéssel, inkább propaganda célokat szolgáló felhajtással, katonai védelem biztosításával, miniszteri jelenléttel fűszerezve jelent meg a képernyőkön és az…..
VT Man 2020.12.28 20:58:33
@Bogyó 2:
"ha Orbán államférfi volna nem populista mindig az aktuális legnépszerűbb állásponton lovagló - legyen az az ország érdekében álló vagy sem - politikus, akkor bizony beoltatná magát ahogy pl. az izraeli, az amerikai meg ki tudja melyik elnök."

Orbán talán lopós, de nem hülyült meg, hogy magán kísérletezzen az oltással.
Ügyesen lavírozott eddig Orbán Viktor a koronavírus-járvány diagramjainak hatalmas hullámai között. Úgy is fogalmazhatnánk, hogy mindig azokat az adatokat rántotta elő, melyekkel legjobban tudta alátámasztani a kormány döntését. Most azonban ott tartunk, hogy már nincs olyan mutató, melyekre építve…..
Szokásom időnként becsléseket tenni a blogon a jövővel kapcsolatban. Nem mintha nagyon bejönnének, de jó játék. Így tettem Trump megválasztásakor, s mivel az amerikai elnökválasztás mostanra gyakorlatilag lefutottnak tekinthető, így teszek most is. Induljunk ki abból, hogy Trump vesztett. És ez…..
VT Man 2020.11.08 16:55:31
@LebensraumamOsten:
Csak épp az a baj, hogy a "fasszopó cigány gazda" a baloldalon van, a DK élén.

Így nem lesz győzelem 2022-ben... Én fogadni mernék, hogy Orbán biztatja Feri-t, hogy induljon és bomlassza az ellenzéket, talán még komolyabb összegeket is áldoz erre.
Csak jót akart bejegyzésével Michelisz Norbert, de vannak, akik nem bírták ki, hogy ne rajta töltsék ki a vírushelyzet okozta frusztrációjukat. A Boxutca is csatlakozott a kampányhoz, ők is „darázsfészekbe nyúltak”...
VT Man 2020.11.08 16:53:00
@Alick:
"Már évekkel ezelőtt, az influenza járványok idején is célszerű lett volna a zsúfolt, zárt terekben maszkot viselni."

Na, ezért van ennyi vírustagadó, mert elborult a maszk propagandisták agya, és nem gondolkoznak.

Az influenzánál nem jellemző a tünetmentes fertőzés, ezért semmi értelme nem lett volna, hogy mindenki maszkot hordjon. Csak az, aki influenzás.

De oda jutottunk, hogy az emberek nem gondolkoznak, azt hiszik, hogy a maszk mindenre megoldás, és mindig.

A tudomány meg le van szarva, az embereknek a maszk pro/kontra csak egy nagyon jó alkalom, hogy ölhessék egymást (sokan akik maszk-hívők egyenesen börtönbe zárnák vagy lelövetnék azokat, akik nem hordják.)