Regisztráció Blogot indítok
Adatok
troutman

0 bejegyzést írt és 117 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Rippl-Rónai József igazi kereső-kutató alkatként, előszeretettel és bátran kalandozott a képzőművészet peremvidékein is. E konkvisztádorművészi szerepkörében, többek között tervezett gobelineket, kárpitokat és hímzéseket. Tervei szerint és közreműködésével születtek kerámiaképek és üvegablakok,…..
Arról gondolkodom, hogy hol is állok, mit is csinálok, mi is tölti ki napjaim nagyobbik részét? Gondolkodom a műtárgyakról, azok tulajdonosairól, a műtárgyak vándorlásáról és a magam, valamint az aukciósházak ebben betöltött szerepéről. Lássuk, mire jutok: Nézzük először a műtárgyat eladó személy…..
Jó eséllyel már sokan várjátok Corey Taylor megjelenését a legendásan szörnyű Sharknado széria következő részében, mely a nem olyan áldásos keresztségben a Sharknado: The Fourth Awakens címet kapta az alkotóitól. De biztosan sokan tudjátok, hogy nem ez az első alkalom, hogy egy metalénekes komolyabb…..
troutman 2016.05.17 17:13:28
  Érdekes kísérletet végeztem a Vaterán, amely jelenleg a legnagyobb látogatottságnak örvendő magyar internetes aukciós oldal. Ennek megfelelően itt található a leggazdagabb választéka a neves és kevésbé neves magyar művészeink hamisítványainak is. Persze nem minden kép…..
Gustav Klimt festette a világon a leglégiesebb, legkáprázatosabb nőalakokat – efelől nem nagyon van vita. Az a Klimt, aki soha nem házasodott meg, és haláláig a mamájával élt. Ez azonban jelek szerint nem akadályozta semmiben: 14 törvénytelen gyermeket nemzett. Elfoglalt ember…..
Emlékeztek még arra, amikor Fred Durst piros sapkája legalább annyira megkerülhetetlen volt, mint Britney Spears melle, és a csapból is a Korn, a Deftones vagy éppen a System of a Down szólt, hiába nem volt közük sem a popzenéhez? Ó igen, ez volt a nu metal tündöklésének időszaka…..
troutman 2015.01.16 07:43:42
@M. Bouvier: Na, kb. amiatt a lemez miatt van értelme, hogy feltalálták a hiphopot.
Vannak szinte mindenki számára jól ismert festmények, melyeket lehetetlen kikerülni életünk során. Nem kell különösen nagy műértőnek lenni ahhoz, hogy felismerjük ezeket az alkotásokat, hiszen beépültek a mindennapjainkba. Ez vajon elegendő ahhoz, hogy meg tudjuk nevezni őket és…..
Miért? Mert nincsen tévém, nincsen autóm és még mosógépem sincs. Legalábbis eszerint a cikk szerint én a súlyosan depriváltak közé tartozom. A cikk jobb oldalán lévő keretes írás szerint ugyanis súlyosan deprivált "az, ha valakire az alábbi kilenc tételből legalább három…..
FRISSÜLT   Korábban már írtam a világ 10 legdrágább festményéről itt és itt. Ebben a bejegyzésben pedig az öt legdrágább árverésen elkelt magyar műtárgyról számolok be részletesebben. Mindenki ismeri a Mona Lisát vagy Michelangelo Dávid-szobrát, mindenki hallott már A…..
troutman 2014.10.30 10:04:03
@red_quill99: az a Hantai valszeg még a top 6-ból is leszorulna, mivel anno a Pataknál c. Munkácsy képért 593,000 fontot fizettek ki Londonban.
troutman 2014.10.30 10:05:21
@Lordmotor: Jóaz, nem mindig volt ennyire sz@r a forint.:)
Jellemzően kétféle vélemény létezik erről a filmről: valaki vagy hatalmas és megismételhetetlen produkciónak tartja, vagy borzasztó hulladéknak. Mindkét tábort meg tudom érteni, ugyanakkor ez a mű pontosan attól is lesz különleges, hogy mindkét álláspontra ad indokot…..
Igazából nem jó a cím, mert most itt többen soundtrack-re gondolhattok, de nem egészen erről van szó, inkább olyanokat szedtem össze, amikor a zene egy kicsit több jelentőséget, illetve szerepet kap csak "sima" aláfestésnél, bár az nyilvánvaló, hogy mindig több a szerepe sima…..
troutman 2014.08.01 17:28:11
Tíz tipikus hiba, amit Te elkerülhetsz, mikor lakásod berendezésére adod fejed. Ezeket a hibákat már mások elkövették helyetted. Ne másold őket!   Azért osztom meg veled ezeket, mert szeretném, hogy Te elkerüld ezeket a hibákat. A legjobb, ha más kárából tanulsz.   Nem…..
Flash Art Hungary Gyártósoron 2014.02.26 13:33:54
Hogy senki se mondja, hogy nincs jó új festészet Magyarországon! A legutolsó Flash Artban meginterjúvoltuk a világ jó pár szemtelenül fiatal kurrens festőtehetségét. A lap pár magyar szereplőjének részvételével pedig összeállítottunk egy lendületes képválogatást, pop-up…..
troutman 2014.02.28 08:13:29
Ha egy festmény aukciós házban kerül eladásra, attól még nem pont az, aminek látszik. Sokszor találkoztunk már ilyen történettel, de mind közül talán ez a legaranyosabb. Persze, ha gazdára talál a mű az aukción, akkor bekerül a szerző életművébe és az aukciós ház egy újabb sikeres műtárgyeladást…..
fülkeforradalmár Ébredj magyar! 2013.04.02 21:11:49
Szegény magyar ember, annyi rossz érte már, a bal sors régen tépi, ahogy a Himnusz mondja. De mindig bízik, hogy jobb lesz, hogy valami jó éri őt. Ebből adódóan ki is használhatók és hát olyan világban élünk, ahol ki is használják ezt a naivitást.    Ma egy olyan…..
Az utolsó gasztróval foglalkozó bejegyzésem óta megjelent pár olyan hír, ami nagyon is jellemzi a jelenlegi állapotokat, és amelyek mellett emiatt sem lehet szó nélkül elmenni. Amennyire fény az éjszakában-jellegű volt Széll Tamás győzelme, legalább annyira jól jellemzi az…..
troutman 2013.03.28 23:25:46
Mi kerül 6,4 millió forintba egy játékmedvén, még ha több mint egy méter magas is? Nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy nem a felhasznált anyagok... Közeledik Valentin-nap, ami olyan lehet a plüssmedve-gyártóknak, mint a fenyőfaárusoknak a karácsony, nem lennénk meglepve, ha…..
Üvegfalú családi ház a XII. kerületben - fotó Eladó egy 1932-es Molnár Farkas-villa korhűen felújítva és berendezve. Álom! (tipp: Smiló Dávid) - fotó 23 lakáshirdetés trófeákkal: Mikulás és Krisztus a kitömött állatok közt, de van frissen elejtett vad is...…..
Subba Meanwhile in Budapest utcáin 2012.12.06 16:11:30
via ..
troutman 2012.12.06 18:52:18
@spammmmelekggg: neked a bátyád az apád is, ugye?
Vannak legendás filmszerepek, amelyek olyannyira kötődnek az adott színészhez, hogy elképzelni sem tudjuk őket mással. Pedig... milyen lett volna Cary Grant James Bondként? Vagy Tom Selleck mint Indiana Jones? Kiválogattunk tíz olyan filmszerepet, amiket utólag visszanézve nagy hiba…..
troutman 2012.11.25 13:52:09
@Mr. Kobayashi: így-így. Marketing egy ilyen filmnél simán elérheti a készítési költségek harmadát is, szal
ha nem is volt egy Pluto Nash-méretű perec, de a stúdió valószínűleg nem lehetett túl boldog.
Loftlakás a szuterénben (tipp: Anette Laboux) - fotó Karos csillár és kondigép a bevakolatlan szobában - fotó Különleges kútház a pincében, tévével a tetején  - fotó Giccsezhetitek, pusztaromantikázhatjátok, nekem akkor is tetszik - fotó Eladó Vadász…..
Subba Barlangrajz: Káresemény 2012.11.07 09:50:00
..
Ha a vacsora nyomokban sem tartalmazott hüvelyeseket, a szelek mégis emelgetik a takarót, akkor eljött az ideje a hálószobaablak szigetelésének. Mondom a szigetelésnek! Felejtsük most kicsit el a nyílászárócserét.  Első szigetelős posztunkban nézzük a legegyszerűbb…..
troutman 2012.10.26 16:53:09
@C200UF: így-így.
Szakértők nem vitatják, hogy a náci szerzeménynek vélt vas-szobor anyaga földön kívülről érkezett meteorit, de szerintük nem ezer, legfeljebb 100-40 éve készíthették.   Miként arról a blog is beszámolt a Nácik vitték el a meteorit-istent című posztban, Elmar…..
troutman 2012.10.26 09:54:27
@_zulu_: ja, és a vas megmunkálásának legelterjedtebb módja a faragás...
„Villa havi 13 ezer dollárért, kisebb hiányosságokkal kiadó" – akár így is szólhatna Matt LeBlanc szlogenje, mellyel a Jóbarátok című kultsorozat egyik főszereplője megpróbálhatná bérbe adni a Pacific Palisadesben található házát. A Jóbarátok Joeyja, Matt LeBlanc…..
troutman 2012.09.01 20:40:05
@lutria:

"És az is látszik hogy mindhárom a külső falra van rakva tehát a kertet is fűtené?"

Te ugye nem nagyon láttál még kandallót közelről?