Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kr.e.

2 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Oroszország tapasztalataira szükségünk lesz a muzulmánokkal való együttéléshez. Felújított mecsetben köszönthették a moszkvai muzulmánok a Kurban bayramit, az iszlám vallás híveinek egyik legfontosabb ünnepét annak emlékére, hogy Ábrahám kész volt feláldozni fiát…..
Kr.e. 2015.09.26 13:16:04
Érdekes írás! Adott évszázados együttélés és idomulás. "Puhulás" ahogy a fentebb írták. Meg van itt egy integrációt katalizáló közösség is. Történelmileg van itt, hosszú ideje nem Putyin kreálta a semmiből pár év vagy hónap leforgása alatt. Az ott élők és a mindenkori hatalom végül összehoztak egy olyan közösséget fokozatosan, lassan évszázadok birodalmi tapasztalataival és együttélésével a hátuk mögött, ami úgy néz ki működik. Az orosz helyzetet történelmileg adott helyzet. Az EU-s is, de itt ez a történelem még csak most kezdődik! Tömegesen, gyorsban, mások által és máshogy... Nem teljesen világos az orosz recept hogy alkalmazható Európában?

Írod még hogy együtt élnek ezek meg azok velük, korántsem konfliktusok nélkül (hogy kiragadjak egy fél vagy teljes mondatot is). "Kénytelenek" olvasható. A kérdés az, hogy mi is kénytelenek leszünk vagy sem. Egyébként tekintve az ország gazdasági vonzerejét én ettől annyira nem tartok. Persze ha erőszakkal itt tartják az embereket akkor lesznek konfliktusok itt is és akkor "kénytelenek" leszünk itt is együtt élni velük - de amíg ez nem történt meg, addig nem lehet önbeteljesítő módon vagy nem célszerű azt mondani, hogy mi is "kénytelenek" leszünk. Mi egy pre fázisban vagyunk de nem szükségszerűen kerülünk át a poszt fázisba. Tehát a kérdésre nem értem az eldöntött választ. Kénytelenek leszünk vagy dönthetünk másképp? Úgy olvasom, hogy nem. Rendben, de miért? Erről is olvasnék még!
Nem az iszlámmal van baj. Inkább az iszlám politikával. Az iszlám jogrendszerrel. Azzal ha az iszlám határozza meg az állam működésformáját, a társadalom együttélését... Európát nem a kereszténység elvesztése fenyegeti. Az is, de az amúgy is. Nem feltétlen veszélyes…..
A kvótarendszer egy igazságos rendszer lehet, amennyiben bevezetik a tagállamok számára. Nem a földrajzi helyzet határozza meg a menekültek befogadását, hanem egyéb mutató (GDP, lakosság, akármi). Ebben a formában korrekt rendszer lehetne. Mi az ami miatt mégsem működhet…..
Kr.e. 2015.09.19 10:28:59
@Brix: Az EU-ból való kilépésre szerintem nem lesz szükség. Ha megfelelő számú és/vagy súlyú állam ellenáll egy tervezetnek, akkor kompromisszum fog létrejönni. Esetleg az EU-t vezető hivatalnokok zsarolhatnak különböző pénzekkel illetve megvonhatják azt. Mindenesetre ha emiatt szétesne az EU meglepne. Habár szavakban úgy tűnhet megoszlanak a vélemények - két "szélsőség" Merkel és Orbán például - tettekben minden állam ugyanazt teszi, határlezárás, korlátozás, stb...

A lakossági szempont egy nagyon meglátás, erről is írhattam volna (a társadalmi képesség alatt ezt is értettem egyébként). Valószínűleg emiatt is az EU kénytelen lesz elfogadni, hogy Európa nem minden lakosa ért egyet ad öntéseikkel. Az EU egy szervezet, Európát pedig a lakosok teszik Európává, épp ezért szerintem politikai fordulópont fog bekövetkezni, ami jó, mert őszintébbé teheti a politikát.

@Nzoltan: Gyalran hallom ezt az USA érdeket, de nem értek vele egyet teljesen. Egy politikailag gyenge Európa - ami egyébként az USA hű szövetségese - könnyen kiszolgáltatottá válhat másik érdekszférának, így az orosznak vagy a kínainak. Az igaz, hogy egy túlzottan erős Európa gyengítené az USA szerepét, de nem fűződhet értelmes érdekük pl. Európa Közel-Keletté varázsolásához. De tény hogy erős puffer szerepet szán neki, és eddig ezt az EU remekül hozza is.

@élveteg: Ez is egy jogos szempont, a helyiek reakciója. Ez egyébként elég ellentmondásos. Ma reggel egy hajléktalan jött oda hozzám, pénzt kért, és elmesélte hogy mennyire nyomorultul érezte magát, amikor a menekülteknek (állítólag) gyrost és hasonló ételeket osztottak, míg valaki meg nem látta és sajnálta őt is és vett neki egy lángost. A saját állampolgárainkról szinte le is mondunk, másokról pedig gazdagon gondoskodunk. Ez a kettősség benne van a lakosságban, úgyhogy ez valóban egy érdekes kérdés. A többségi vélemény mondjuk borítékolható és ebben vagy hasonló esetben valóban lakossági ellenállás lenne a végeredmény - még ha azt esetleg nem is az állam finanszírozza, hanem az EU nettó befizetői.
Korábban azt hittem, senkit nem érdekel ez a csodálatos zenekar, de néhány perccel ezelőtt minden megváltozott. Kiderült, hogy a Facebook csoportunkban is vannak olyanok, akik úgy éreznek irántuk, mint én. Mindezek ellenére sajnos azt kell mondjam, hogy a The Sound még így is egyike a…..
A Pannonia Entertainment bebizonyította, hogy itthon is van igény régi filmek felújított változatában történő (újra)bemutatására (küldetésnek is felérő programsorozatukról ide kattintva találhatsz bőségesen információt). Az Alien és Aliens után márciusban a 2001: Űrodüsszeiát, áprilisban pedig a…..
LANGFINGER : SKYGROUNDS (2010)  A Langfinger egy szemtelenül fiatal arcok által alkotott svéd hármas,az ötlettár viszont amit ezen a 2010-es bemutatkozó lemezen felvonultatnak olyan érzést kelt néha,mintha játszanának már vagy húsz éve.Rohadtnagy élvezet hallgatni,ahogy a…..
  Nagyon szeretem a Monster Magnet zenéjét. Na meg azt a hangulatot, amit a '98-as Powertrippel elinditottak. Bevallom férfiasan az előtte lévőket nem tudom annyira a szivembe zárni. Ennek ellenére, mégis csak rajtam virit már régóta a "Bika", és most már ezzel raknak a föld…..
léggitár Top 10 ősrock 2013.07.21 12:10:31
Mint az ősrock nagy tudással felvértezett polihisztora, elérkezettnek láttam az időt, hogy elkészítsem végre minden idők legjobb retró/ősrock/vintage lemezeinek top 10-es listáját. Korunk zenekarai, akik beszálltak az időgépbe, és ott is maradtak. A lista nem hirtelen…..
Kr.e. 2013.08.06 23:22:15
. Elég rendesen tele van a postaládánk különböző együttesek felkéréseivel, ezért most egy poszt alatt három, különböző stílusú albumot is találhattok, ráadásul mindhárom ingyenesen letölthető : . 1. Palmer Generator : (e)motionless . . Az olasz együttest egy család…..
A Békasziget Királyai negyedik nagylemezükkel sem vallanak szégyent: bő negyven percben mondják el véleményüket a világ dolgairól. Korábbanok / Fész / Szpész / Előzetes  The Kings of Frog Island IV by The Kings of Frog Island..