Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cscsb

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kormany.hu nem sokat gondolkozott azon, hogy rezsicsökkentő fórumok esetleg fideszes pártfórumok és az erről készült videóknak talán nem a kormányzati portálon van a helyük, ugyanis kitettek egy 64 perces videót a tegnapi óbudai rezsicsökkentő fórumról, ahol a két népszerű…..
Rogán Antal Fidesz frakcióvezető a devizahitelezés ügyében hozott jogegységi határozat után úgy vélekedett: a Kúria a bankok oldalára állt. Álságos nyilatkozat. Minta Rogán Antal nem tudná: a Kúriát ők állították oda. Már úgy értem ők, a rendszerváltó politikai…..
Elegem van belőle, hogy nincs az országban egy nyomorult formáció, ami némi marketingtudással megalapozva össze tudna gründolni egy normális, klasszikus értelemben vett jobboldali programot, ami a kis államról szól, teljesítményközpontú, és mentes a túlburjánzó balos…..
cscsb 2013.08.18 20:31:40
alapjovedelem.org/

Ez hajaz az eu feltétel nélküli alapjovedelemre......
Inflációt szerintem növelné, de el lehetne torolni a nyugdíjat, családi pótlékot stb.... Elég 1x ru lenne...... Nagy kerdes az, hogy ha elég a megélhetéshez, mi motiválja az embereket a munka irányába?.... Hacsak nem plusz anyagi javakat akarnak a megélhetését felül....
Nyugdíj 2800 milliárd, ég.bizt 1700 milliárd , szociális kiadások, közmunka stb..... Lehet 1xrubb az embereknek adni a pénzt, igy az állami,korrupció mersekelheto.....viszont ez fizetőssé tenne az egészségügyet esetleg, de ez az egyen nagyobb felelősség tudásával járna...
Orbán Viktor most már nemcsak az alkotmánybíróság ellen harcol, hanem a bíróságok ellen is - ha bármelyik fórum akárcsak első fokon olyan döntést hoz, ami nem tetszik neki és kormányának, akkor hipp-hopp egy újabb törvényjavaslat elfogadásával már meg is oldják a helyzetet.…..
cscsb 2013.03.11 18:59:21
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Na figyu: Pécsen anno Páva (Fidesz)adta el a vízművet a franciáknak...2009ben elfoglalta, azóta nem lett olcsóbb a víz, kevesebb lett a munkahely, a városnak fizetett osztalék mértéke csökkent (csak a haveri tanácsadó cégek jártak jól)...és kinéz még egy derekas kártérítés is a Sueznak....ezt akarod??? (biztos tanácsadó vagy a holdudvarban:)
cscsb 2013.03.11 19:04:42
A Tettye nyeresége – mint írtuk – átlagosan a fele annak, amennyit a Pécsi Vízmű elért 2009-ig. Így a város nem jut több osztalékhoz a vízszolgáltatás révén, mint akkor, amikor még feleznie kellett a hasznot a Suezzel. Sőt annyihoz se jut, hisz az elmúlt három évben 300 milliónyi osztalékot az önkormányzat visszaforgatott a Tettyébe. Erre azért volt szükség, hogy az új cég maradéktalanul elláthassa feladatát. Azt, amit a PV – efféle tőkeinjekció nélkül is – maradéktalanul ellátott. A város sport- és kulturális életére a franciák irányította PV évente 30-50 milliót adott, a Tettye nagyjából feleannyit, húszmilliót költ szponzorációra. Vagyis azóta, hogy a Tettye szolgáltat, Pécs bukott több százmilliót.

Azt se feledjük, hogy amikor a város tönkretette a PV-t, a saját cégét tette tönkre. A cég még él, de elvesztette piaca javát, s ennek hatására hiteleit a bankok felmondták. A PV százmilliós nagyságrendű veszteségeit a Suez még finanszírozza, ám amint lezárul a per, a franciák kilépnek a cégből, s akkor a PV összeomlik. Nyirati István, a PV vezérigazgatója szerint egyébként nem igaz, hogy a vízmű leányvállalatai miatt a város veszélyes adósságokra vállalt volna kezességet. A leányvállalatok – állítja Nyirati – pontosan fizették hiteleiket, és évente több tízmillió forint nyereséget hoztak a Pécsi Vízműnek. A PV tönkretételével Pécs azért is sokat veszít, mondja Nyirati, mert ez a cég úton volt afelé, hogy regionális szolgáltatóvá nője ki magát.

Az se mondható ki egyértelműen, hogy a pécsi fogyasztók jól jártak a szolgáltatóváltással. A PV elfoglalásáig 690 forintos köbméterenkénti víz- és csatornadíjat szedett Pécsen, a Tettye most 832 forintot számol. Ez a drágulás nagyjából követi az inflációt. Ha a Suez képletével számolnánk a vízdíjat, akkor az már elérte volna a 973 forintot, állítják a Tettyénél (ám valójában nem érhette volna el, mert a díjemelés nem haladhatta meg az inflációt). Az előbbiek alapján korántsem lehetünk meggyőződve arról, hogy a pécsiek számára jó üzlet volt a vízmű elfoglalása. Ráadásul nem zárható ki, hogy ez az erőszakos lépés is hozzájárult ahhoz, hogy Pécset évek óta elkerüli a külföldi tőke. A pécsieknek mindezt mérlegre téve kell majd egyszer ítéletet mondaniuk erről a történetről. Tapasztalataink szerint a többségi vélemény a városban az, hogy jó, ha az önkormányzat százszázalékos tulajdonában lévő cég látja el a vízszolgáltatást, és nem magáncégek, hanem a város gazdagodik e tevékenység hasznából.

Ám akik így gondolkodnak, gyakran hozzáteszik: ha a várost súlyos veszteség éri a Suez türelmetlen kiebrudalása és a vízmű tönkretétele miatt, akkor a károkozás elkövetőit felelősségre kell vonni. Sokan erre csak legyintenek: nem lesz emiatt soha felelősségre vonás, és nem rokkan bele a város a kártalanításba, mivel annak kifizetését úgyis átvállalja az állam. Amikor Pécs testőrökkel tessékelte ki a Suezt a vízmű székházából, akkor azt a Fidesz országos vezetőinek ösztönzésére tette. Kampánycéllal. Az üzenet az volt, hogy ha a Fidesz hatalomra kerül, elzavarja az országból a multikat. Ez az üzenet a rendszerváltás óta többször is csalódott és a multikat utáló választókat sikerrel szólította meg. Tehát megérte...
"...ne tanuljatok többet, mint mi jól esik - mondá az Úr - és megteremté a másolás fogalmát az ő igen nagy kegyelmében..." Kedves gyülekezet, világ keresztényei, kereszténydemokratái, fele és egész barátaim, Fidesz-KDNP kettős tagok és Pálffy Pista! Szomorú nap ez az én…..
cscsb 2012.12.08 19:21:20
@veracity: veracity 2012.12.08. 18:06:36
Fabius: Foglalkozhatnál Semjén dolgozatán kívül olyan dolgokkal is, ami ma az embereket foglalkoztatja. Ahogy Vona is mondta: Sárga csillag helyett sárga csekk! Támadjad már a gáz és az áram árának csökkentését!
Oké, én megteszem:)
Csökken a gáz és villanyár. Elszakadunk a világpiaci ártól, veszteségesen működnek a szolgáltatók. Létszámleépítések, infrastruktúra leromlása. Ha nincs profit, nem lesz beruházás: ekkor átveheti az állam ezeket a szolgáltatásokat, próbálhat működtetni , de: ahol az állam a tulaj, ott burjánzik általában a korrupció , cimbik kifizetőhelye lesz. A világpiaci ártól való elszakadást pedig más forrásból kell betömni...... Más: a legszegényebbek ált. Fával fűtenek, bár áramuk van.... Aki budai villát és úszómedencét fűt az nominálisan több támogatást kap, mint egy csóró panellakó.
Energiahatékonyság, hőszigetelő programnak több értelme lenne: csökkenő energiafelhasználás mellett gazdaság felpörgetése, munkahelyek stb
cscsb 2012.12.08 19:52:56
@a szív fészkei: Nem láttam, bocs.