Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jude

0 bejegyzést írt és 189 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyre gyakrabban van olyan érzésünk, mintha Magyarország (vagy legalábbis az ország egy nagy része) lassan teljesen más valóságba csúszna át, mint Európa többi része. Mintha lassan már azok is elfogadnák az egyébként normálisnak nehezen nevezhető jelenségeket, akik nem értenek egyet az…..
Jude 2022.11.21 14:34:39
@Congeria: Látom, működik a kormány brüsszelezése.
Olvastál arról valahol, hogy alakult a földgáz világpiaci ára a nyár eleje óta? Nálunk Brüsszel miatt nem csökken? És ha drágán vesszük, miért nem csatlakozunk a közös EU-s beszerzéshez?
Annyira jól demonstrálod egyébként, milyen emberek azok, akik miatt a posztoló már hazajárni sem szeret.
        A kedves Olvasó nagyon csúnyán néz rám, kicsit feszültnek is tetszik lenni, azt a kisbaltát tessék szépen letenni, nagy levegő, mindjárt más. Ez most egy ilyen poszt lesz, nem fog tetszeni, nem kell, hogy minden tessék.        Én írom a posztot kedves Olvasó, ne tessék beleszólni. Hogy nem…..
Jude 2020.08.11 15:59:56
@Bogomil: Az jó lenne. Mondjuk előbb el is kéne érnünk a bruttó 900-at. :-)
Jude 2020.08.11 16:01:59
@jotunder: Az havi 300 ezer bruttót, 200 ezer nettót jelent. Ezt a lakosság 10% éri csak el? Elég durva. Gondolom azért, mert a gyerekeseknél minden egyes gyereke kellene jutnia 200 ezernek.
Jude 2020.08.12 00:44:29
@Külsős:
"Sorry, ez Magyarország, ez a legfelső tized, ez van."
Ez durva. Mondjuk ne hidd, hogy mi kögazdagok vagyunk, nagyon rövid ideig volt ennyi jövedelmünk. Vannak olyan időszakok, amikor feleennyi van. Még autónk sincs.

"Én nagyjából az átlagbér kétszeresét keresve küszködtem végig az életemet és úgy alakult, hogy még most, 60-on túl is elég jelentős hiteltörlesztést fizetek. Ennek ellenére még a sávos adózás idején is tisztában voltam vele, hogy a magyar társadalom többségénél jobb helyzetben vagyok. Mindig az a kérdés, hogy mihez képest."

Viszonyíthatjuk magunkat persze azokhoz is, akik tanyán élnek, és nincs tisztálkodási lehetőségük, de ha bemegy az ember a munkahelyére - ahonnan a fizetését kapja ugye - és azt látja, hogy a többiek rendes ruhákban járnak, és nem hiányos a fogsoruk, akkor kínban érzi magát, ha neki nem jut ezekre, és még az előléptetést (tehát a magasabb jövedelem megszerzését) is gátolja. És ilyenkor nem arra gondol az ember, hogy egy nyírségi tanyán biztosan rosszabbul élnek, hanem a saját környezetéhez viszonyít.

"Orbánék adóreformjával az a hiba, hogy a felső-középtől felfelé mindenki jól járt, az alsó rétegek meg rosszul (ezért fordított Robin Hood, ahogy @bogumil írta). A minimálbér pl. (az igazi is, nem csak a fiktív!) elvesztette az adómentességet és a családi adókedvezményt is csak azok tudják teljes egészében igénybe venni, akiknek ehhez van elég jövedelmük."

Nem feltétlenül baj, hogy nem adómentes a minimálbér. Az már nagyobb baj, hogy 15% adót vonnak belőle. Megint csak nem tisztem a Fideszt védeni, de ismerek olyan minimálbérest, aki egy gyerek után a teljes adókedvezményt igénybe tudta venni, mert a járulékból is vonták, nem csak az adóból. Ha ketten keresnek inimálbért, már kettő után is igénybe tudják venni.

"Cserébe a 27%-ra emelt áfa is a jövedelmük arányában nézve sokkal jobban sújtotta a szegényeket."

Az mindenkit sújt. Aki többet vásárol, több ÁFÁ-t is fizet.
Sok kérdés felvetődik itt. Olyan javaslatot is hallottam valakitől, hogy "csak a szegényeknek járjon az ingyen egészségügy, a gazdagok úgysem veszik igénybe". A javaslat tevőjét megkérdeztem, hogy tudja-e, a "gazdagok" mennyit fizetnek azért az egészségügyért, amit nem vesznek igénybe. Megkérdeztem azt is, hogyan képzeli ezt el a gyakorlatban. A TB nagyvonalúan lemondana a legjobb befizetőiről, vagy továbbra is vonná tőlük a járulékot, és azért nem járna semmi. Hirtelen elhallgatott, és nem tudott választ adni a kérdésemre.

Amikor "gazdagokról és szegényekről" és egyenlőtlenségről beszélünk, sokan elfelejtik, hogy az erőfeszítés, amit beletettünk a tanulmányainkba, és amit a munkánkért teszünk, szintén nem egyenlő. Lehet, hogy aki ma minimálbéres, az gyerekkoromban éppen engem cikzett és stréberezett. Én sem várom el, hogy annyit keressek, mint a menedzser, aki még nagyban az irodában ül és tárgyal, amikor én lelépek, és megyek a gyerekemért.
Szerintem nem az a baj, hogy vannak "túl magas bérek", hanem az, hogy vannak olyan nyomorúságosak is, amikből nem lehet megélni.
Amerikában ha valakinek jól megy a sora, azon gondolkodnak az emberek, hogy lehetne ezt utánacsinálni, és nem azon, hogy hogy lehetne elvenni a pénzét.
Itt Magyarországon felháborodnak az emberek azon, hogy egy országgyűlési képviselő bruttó fizetése 1.1 millió forint. Ha viszont csak 300 ezer, és mellé ellop százmilliárdot, azon nem akadnak ki, hiszen minden politikus lop, és az egyébként is olyan összeg, amit nem értenek.
Ezen kellene változtatni, és sokkal előrébb lennénk.
„Én egy egyszerű háziasszony vagyok” – hangzott el az ezerszer idézett mondat Lévai Anikó szájából. Nos, ez a kép továbbra is ezt hivatott alátámasztani: csak semmi piperkőcség! A sokak számára megfelelő strandpapucs egy bokanadrággal tökéletes választás, hiszen mit tehet ő arról, hogy valami…..
Jude 2020.07.08 00:28:08
@MAXVAL bircaman közíró: Nekem tetszik a nadrágja, csak nem oda való.
A cicanadrág a nyolcvanas éveket idézi.
Jude 2020.07.08 00:32:15
@MAXVAL bircaman közíró: Ja, látom neked a szado-mazo bőrszerkó a zsánered. :-)
Viharzóna Egymás közt... 2017.06.05 21:41:00
A homokozóban három kisgyermek játszott önfeledten. Játszótéri barátság volt, alig 10 perce ismerték egymást. Nem messze tőlük, két külön padon egy hosszú szőke hajú nő, és egy szemüveges férfi ült. Miközben a telefonjukat babrálták, rá-rápillantottak a nevetgélő gyerekekre. A két kisfiú és a…..
Na helló, szia, szevasz, van nálatok terasz? Csángó brékesek, szevasztok! Otthon szülő anyukák, szevasztok! Józsi korábban kellően kivesézte a családcentrikus nők témakörét, akiket úgy említ a szakirodalom gyakran, hogy szivolák. Ők azért hagyják a klasszikus női szerepet…..
Jude 2020.01.03 20:00:42
@Viveca Summers: Én is mindig felvettem őket, amikor sírtak, a kisebbik gyerekem (a lány), mégis csinált néhány utcai hisztit az évek során. Szerencsére nem sokat.
Biztos azért, mert nem vagyok ősanya.
Viszonyíthatod magad hozzám, és örülhetsz. Sikeres vagy.
Jude 2020.01.03 20:02:41
@borzAlom: Én is így nevettem, a családom pedig nem tudta, mi bajom.
nekem gerincbetegként nem igazán volt szimpatikus a hordozás, most pedig már nem kezdem el a hat és tizenegy éves gyerekeimmel. :-)
Jude 2020.01.03 20:06:13
@évuska: És a gyerekek hátának, gerincének mennyire egészséges a hordozás?
A magyar állam már nem csak világnézetileg, hanem biológiailag sem semleges. ..
Jude 2019.08.14 22:51:36
@alöksz róz: Nő vagyok. Vicces az, amikor fideszesek beszélnek kettős mércéről. :-)
Jude 2019.08.14 23:03:02
@A lipsiknek lefő a kávé – október 13.: Milyen húsosfezékról beszélsz? A versenyszférában dolgoztam mindig. Eddig is megéltem, ezután is meg fogok, a kommentelésért pedig nem mi kapunk pénzt. Tudod, van aki a saját véleményét írja le.
A liberális világnézetű emberek a tanultabbak közül kerülnek ki, akármit is tanítanak nektek Orbánék.
Az egyébként miért jó nektek, ha Mészárosék szétlopják az országot? Erre miért van nálatok kereslet? Vagy kaptok belőle ti is?
Jude 2019.08.15 01:15:23
@ogli dzsí: Előkerültek a bizonyítékok, csak nem nyomoztá k ki az ügyeket. Lásd: Olaf jelentés. Mint mondtam, nem vagyok ploitikus, és nem is akarok az lenni, szavazó vagyok.
Veletek tényleg olyan vitatkozni mint galambokkal sakkozni.
„A földrajzos olyan, mint a kalapácsos ember: mindenben szöget (területi különbséget) lát.” – hangzik el gyakran a nem is annyira megalapozatlan kritika. Ma sem teszünk mást: egy bizonyos dimenzió területi különbségeit vizsgáljuk meg, de egy olyan dimenzióét, amin a fejlesztéspolitikai dokumentumok…..
Jude 2019.04.25 13:03:18
@Albu: Amerikai multinál dolgozom, a férjem indiainál. Én tudok még olaszul is, ő pedig németül. MIndkettő opcionális (lehetne helyette másik idegen nyelv is), de az angol kötelező. Minden multinál. Ma már nem az a nyelv a leghasznosabb, amelyiket a szomszédos ország beszél, hanem az, amelyen a legtöbb információ elérhető az interneten, a legtöbb film, irodalmi mű, tanulmány születik. Ez egyértelműen az angol. Német nyelvterületen is jó eséllyel boldogulsz angolul, fordítva ez egyáltalán nem igaz, más európai országokban nem sokat tudsz kezdeni német nyelvtudással, Európán kívül pedig végképp nem.
Jude 2019.04.25 13:11:56
@Jude: Még egy dolog: Amikor meetinget tartunk (fordítsuk mondjuk gyűlésnek) általában magyarok vagyunk jelen, de van köztünk egy perui, egy ukrán és egy thaiföldi is. Vajon értenék, miről van szó, ha német lenne a közös nyelv? És mi értenénk? A magyarok közül szinte mindenki több idegen nyelvet beszél, de csak egy van, amelyiket mindenki. És nem csak az amcsikkal tarjuk a kapcsolatot ezen a nyelven, hanem a saját csapatunk tagjaival is, valamint az összes applikációt eredeti nyelven használjuk, le sem fordítják őket nekünk egy másik nyelvre sem... Ma már elég elmaradott szemlélet amcsi-majmolásnak tekinteni az angoltanulást.
Jude 2019.04.25 20:32:58
@Albu: Nálunk magyarul nem is kell tudni. Budapeesten minden multinál követelmény az angol.
Nem tudom megszámolni, hány amerikai filmet láttam, és a briteket sem.
A Hermina Bauról az első posztok több mint 10 éve születtek a Homáron. Akkor még csak a kínos szóviccekre építő reklámjaik és spamjeik miatt kerültek az oldalra. Később az Urbanista már a látványtervek tódításairól írt, mi pedig Michael Fassbender hőszivattyújáról. Utóbbi tulajdonképpen az alábbi…..
Jude 2019.03.07 15:59:16
@Terézágyú: És ha maga a kormány tesz ilyet az egész országgal, akkor hol nyújtsuk be a kártérítési igényt?
   Tisztelt Államtitkár Úr! Én nem ismerem Soros Györgyöt. Sosem találkoztam vele. Nem dolgozom egyik „soros szervezetnek” sem. Semmilyen formában nem kaptam vagy kapok tőle semmilyen juttatást vagy támogatást sem. A tanulmányaimat sem finanszírozta semmilyen módon. Sem belföldön, sem külföldön.…..
       A CEU nyilván többet ér egymilliárd dollárnál. A kamatozó magánvagyona , az ún. endowmentje, kilencszázmillió dollár körül van. Ezt az egyetemet ajándékozza most Magyarország Ausztriának.      Ausztriának van egy kisebb tudományos akadémiai hálózata, amelyik összesen 39 európai nagy grantet…..
Felháborodtam. Nem kicsit, nagyon. A világ tele van fiatalokkal, akik nem tudnak mit kezdeni magukkal, és az életükkel. A világ tele van fiatalokkal, akik hozzászoktak, hogy következmények nélkül megtehetnek mindent, és bármit.  Igen! Tudom! Liberális nevelés! De ez a szóösszetétel is magában…..
Jude 2018.05.16 11:45:47
@fklara: És láttál már liberálisan nevelt gyereket, aki megrugdosta a szüleit? Vagy hallottál ilyenről? Tudod egyáltalán, mit jelent a liberalizmus?
Jude 2018.05.16 11:45:56
@Szabolcs Czenter: Míg ebben az írásban nagyon sok igazság van, a "liberális nevelés megbukott" szerzője olyan dolgokkal kapcsolatban tesz határozott kijelentéseket, amelyekről fogalma sincs. Amiről ő ír, mint bukott dologról, az nem a liberális nevelés, hanem valami teljesen más.
Én liberális vagyok, a gyerekeimet is ebben a szellemben nevelem, de nem erőszakra, és nem arra, hogy ne tiszteljenek értelmes szabályokat, és másokat, éppen ellenkezőleg.
Csalatkoznia kellett annak, aki Simicskától várta az Orbán-buktató atombomba ledobását. Az Európai Parlament azonban soha nem volt a Fidesz pártigazgatója, sem Orbán kollégiumi szobatársa. A testület hamarosan megkezdi a vitát a magyar uniós tagság felfüggesztéséről...
Jude 2018.04.05 11:30:55
@stim: "Az erkölcs, a tisztesség összetart, a romlás (korrupció) bomlaszt. Az embernek igénye van a rendezett viszonyokra, szavak, intáézmények, elvek és a mindennapi élet szintjén. Ma az EU a bevándorlás erőltetésével mindezeknek az ellenkezője. "

És mondja ezt egy EU-t támadó, Fideszt védelmező valaki. :-)
Ki is adta a pénzt és ki is lopta el bűnszövetkezetben, hogy aztán harcolhasson az ellen, aki adta? Miről is beszélünk?
Minden kétséget kizárólag angyal volt. A szó nemes értelmében: küldött, tolmács, örömhírt közvetítő. Számára a mosoly nem egy felvett póz volt, hanem maga a hozzáállás az élethez. Ritka mosoly volt az övé. Összehasonlíthatatlan, titokzatos, őszinte. Nem volt benne semmi mű, mint ahogyan a hangjában…..
  Míg Hollywood legyártja a hivatalos nőideált, az e mögött meghúzódó hatalmi viszonyok kritikája olyan új elvárásokat hoz létre, amelyek ismét csak a globális hatalmi és szimbolikus renden keresztül hatnak. Az így megszülető új női szerep már nem csak a Gwyneth Paltrow-ság „színe”, (csinos,…..
Jude 2017.11.07 19:24:58
@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:

Aha. A szexuális zaklatást szóvá tenni családellenes. Rendes családokban erről nem beszélünk, ugye?
Van neked családod egyébként?
Jude 2017.11.08 11:21:18
@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:

Ballibád a nénikéd.
"A homoklobbi és a feminináci lobbi koordinált akciója a családok ellen az egész hisztikampány. "
Miért hisztikampány és mit árt a családoknak? Köszönöm a válsazt.
A Kéken való túra nekem a nagybetűs Menedék. Menedék a hétköznapok hajtása, a stressz, a világ történései elől. Olyan pár nap ez mindig, amíg csak a kedvesemmel, a barátaimmal együtt töltött órák, a jó beszélgetések számítanak, vagy a hosszú csöndek, amikor némán baktatunk egymás mellett/mögött az…..
A magyar kormányfő megnyilatkozásai alapján kérdéses, hogy az ország meddig lesz még az EU tagja; Macron elvtelen alkut ajánlott a cseheknek és szlovákoknak nacionalista célja érdekében; A valóság teljes megtagadása: interjú László Petrával...
Reflektor Mi lett veled Momentum? 2017.07.20 14:48:49
Ez egyre gázabb. Mármint amit a Momentum Mozgalom csinál az utóbbi időben. A sündisznólkodást már csinálta egy párt 2009-től, a Lehet Más a Politika. Abba most ne menjünk bele, hogy mire jutott vele, viszont volt  (van) kézzel fogható programja, mondanivalója és koherens világképe. Ezzel szemben a…..
Most minden erről szól: hogy munkaerőhiány van. És közben látom a sok munkanélkülit, akik ezt nagyon nem így látják – megértem őket. Mert a munkaerőhiány is relatív, sőt, néha a munkáltatók által tudattalanul, mégis mesterségesen gerjesztett dolog (ezzel persze nem cáfolom, hogy a probléma valós is…..
Jude 2017.07.20 16:13:20
@Ferdeszemüveg: Én 72-ben születtem, és sokszor nem tudom azt mondani, hogy ha sok a munka, bent maradok még egy kicsit, ugyanis, amikor én hozom el a gyerekemet, 6-ig oda kell érni, különben elviszik a gyermekvédelmisek, és onnan kell visszaszereznem... de mondjuk nekem most nem nagyon kel túlóráznom. Ha pedig kéne, megcsinálnám otthonról, miután már elhoztam a kicsit. És heti két nap home office-om van, és úgy érzem, elég jól megbecsülnek, szóval nem panaszkodom.
Erre mondják, hogy nem a kor teszi az embert. Idősebb korukban is megvillantják az egykori Playboy nyuszik csodás alakjukat és dögösen kacérkodnak a kamerával! Hugh Hefner is megmondta: Aki egyszer Playboy nyuszi volt, örökre az is marad ;) Ben Miller és Ryan Lowry alkotásait láthatjuk: Candace…..
Jude 2017.06.10 16:43:39
Érdekes kérdés, hogy mitől diktatúra egy diktatúra? Montesquieu, azaz de Secondat báró megírta a felvilágosodás korában, egészen pontosan 1748 -ban a "Törvények szelleméről" című figyelemreméltó művében, hogy ahol a törvényhozói-, bírói-, és végrehajtó hatalom képes egymást ellenőrizni és nincs…..
Sok baj van jelen korunkban az önkényuralmi jelképekkel: leginkább a szvasztikával (horogkereszttel) és az ötágú vörös csillaggal. Ezek a szimbólumok élénk vitákat generálnak média szerte, ami arra utal, hogy a múlt feldolgozatlansága sajnos élő probléma Magyarországon ma is. Korábban és időről…..
Hónapok óta izmozik a magyar kormány egyik kiemelt stratégiai partnerével, a holland Heinekennel. A téma a román Csíki sör és annak megsegítése, de a kérdés az, hogy meddig lehet elmenni ebben a kérdésben. A Magyar Kormány miért szállt el ennyire? Mint tudjuk, az Igazi Csíki Sör a Lixid Project…..
Jude 2017.03.22 18:39:56
@Elemer Simon: Ezt ugye iróniának szántad? Nyugtass meg, hogy ennyire nem vagy szűk látókörű (hogy finoman fogalmazzak).
Jude 2017.03.22 18:39:57
@EU zászlót mindenhova!: Ha a stratégiai szerződésnek nincs értelme, akkor szeretett kormányunk miért kötöget ilyeneket? Ennyi a szabadidejük?
(Amikor megkötötték, más színe volt a csillagnak? Ja, nem? Akkor nem volt baj?)
Jude 2017.03.22 18:39:58
@EU zászlót mindenhova!: Be kell zárni a gyárat és elbocsájtani az összes dolgozót egy hülye vörös csillag miatt (ami a középkorból számrazik, és ami egyébként más márkákon is megtalálható)? Miért is? Mert te azt mondod?
És a Heineken majd elgondolkodik? Vagy átviszi a gyárat másik országba, másoknak adva munkát, és a mieink közül esetleg követheti, akinek felajánl ottani munkahelyet, és termelhet ott, fizetheti ott az adót?
Sokan szeretik saját magukat tökön rúgni, de legalább követni ne kelljen őket. Köszi.
Bizony, ahogy öregszenek a fiatal demokraták lassan már számolgatják a „ledolgozott éveiket” a nyugdíjkorhatár közeledtével – úgy a ma „visszafogottan”- bocs, a képzavarért -  szélsőséges Jobbikosok felett is eljárt az idő. Sarkukban az új-pártosdit játszó nyilas párt, akik azt vallják, hogy a nyíl…..