Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mh1973

0 bejegyzést írt és 626 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyetlen dolgot tudok szeretni a kormány "világhírű" családvédelmi intézkedéssorozatában, hogy nem nevezték el Orbán valamelyik nagy példaképéről, ahogy a kormány eddigi összes tervét Szélltől Wekerléig. Pedig milyen jól mutatna Gömbös Gyula akciótervként a program, aki háromszor nősült, gyermekei…..
mh1973 2019.04.02 18:50:03
@Ménár Atya: volt 9 évetek és amiket itt felrósz azokkal semmit nem tudtatok kezdeni. Az eü pl sokkal rosszabb, mint 10 éve volt, ma már az újszülött klinikán is mindent te viszel magadnak, 10 éve még volt szappan a mosdóban, adtak 3 nap pelust a gyereknek és nem mondták azt, hogy nincs gyógyszer az anyukáknak! A gazdaságot meg az elkúróék által idehozott merci gyár, az évi 1200-1500 mrd EU fejlesztési pénzek és a mesterséges béremelések húzzák, amúgy nem lenne itt semmi. Gondolom fogalmad nincs róla, hogy magyarországon a beruházások több, mint 50%-a uniós pénzekből valósul meg.
Az adómentes minimálbér nem hülyeség, mert rengeteg pályakezdő keres olyan keveset, lásd a szétkúrt szociális szféra, a pedagógusok úgy kb 5 évig, stb... Épp attól a rétegtől vették el az adójóváírás eltörlésével az évi 500 mrd-ot akik a legszélesebb társadalmi réteg és lehet szívesebben vállalnának több gyermeket. Amúgy 2019-ben ott tartunk egy fenti példában is, hogy 200e bruttóval kell dobálózni, ha már a tényleges vidéki átlag ennyi, akkor tegyük hozzá, hogy 2010-ben ez még 138e forint volt nettóban, most meg 133, de a fityiszék alatt volt ez 131e Ft is (a tényleges infláció az alapvető élelmiszereknél ezidő alatt meg kb 40-50% körül van)! Na ez itt a baj, lentről elvették és megkapták a milliót keresők, nem véletlenül ment ki a harmincas korosztály a hanyatló nyugatra, mert ott lehet élni.
mh1973 2019.04.02 19:47:33
@Ménár Atya: ennyi hazguságot egy szuszra, nem semmi vagy, keresd fel gyorsan kezelőorvosodat. Az téged és a fajtádat minősíti, hogy a más által levetett, gyűrött, használt ingyen tankönyvnek örülni tudsz/tudtok. Én meg inkább fizetek érte és az a saját marad, nem kell visszaadni, bár egy fillért sem ér, mert tele van fityiszes droidok hazugságával, migráncsozásaival, történelem hamisításaival. Azt sem bánnám, ha fizetni kellene a menzáért és normális ételt kapna a kisebbik gyerek és nem nekünk kellene heti 3x gyümit vinni az állami óvodába, meg zsepit, wc papírt, folyékony szappat, szalvétát, rajzpapírt, fizetni az ovis alapítványnak, hogy legyen pénz kézműves dolgokra, stb... A tanárok béréről is jobb ha hallgatsz, ma egy középiskolai tanár 2 diplomával, heti 26 órával kemény 260e bruttót kap, aki általános iskolai tanító és kevesebb, mint 10 munkaviszonya van az meg örülhet a garantált bérminimumnak, szánalmas! A deviza hitelezésről inkább hallgass, Bajnai alatt 250 volt egy euró, eltolcsiék alatt meg nem restelt 320-ig elszállni, csak hogy könnyű legyen a devizások élete és ezt nem a nemzetközi piac, meg egyéb keresztárfolyamok okozták magában, hanem a kormányzásuk! A mai 4-5x-en túlárazott beruházásokról miért hallgatsz és miért írsz fikciókat, hogy bezzeg a szocik mindent elloptak volna, hangulatkeltésre egy hozzád hasonló retardna ez elég, de az értelmesebbnek ettől röhögőgörcse támad! :P
mh1973 2019.04.02 21:20:37
@teéjesenmindegy: sügérke hány éve is van csok, úgy 4? Van hatása, ja igen, negatív, az idei lesz zsinórban a harmadik év, amikor csökken a születések száma, ennyit ezekről az intézkedésekről. Pont azért jó a januári szám, mert még csak azt sem mondhatod, hogy most azért nem születik elég gyerek, mert viktátor már belengette az azóta 15x módosított hazugságait és most mindenki kivár júliusig! :P
  Orbán Viktor és barátai pénzzé tették az országot. Mivel ez működik nekik, most azt hiszi, pénzzé tehetik a családok életét is. Pénzért szülnek majd "az asszonyok", mert szerinte minden megvehető, a születés is. Orbán közben maga a legnagyobb gátja a gyerekek megszületésének azzal a mérhetetlen…..
mh1973 2019.02.10 22:34:50
@miketbeszéltek: tévedsz, a 10 misi ajándék pénzt nagyszámban fogják kihasználni, 15 évesen házasság, a 3 purdé is kész lesz 20 éves korukra és látszólag szapora lesz a magyar.
mh1973 2019.02.10 22:48:30
@Barkalot: mivel borsodban olyan 1.8 körüli a születési arányszám, így 3-4-re tippelek, csak mivel mire nálad az első gyerek jön, ott már a 6. unoka és így a számuk exponenciálisan nő...
mh1973 2019.02.10 22:55:09
@mh1973: természetesen a termékenységi ráta akart lenni!
The but(t) girl Akcióba lendülök 2019.02.10 19:49:12
Drágám!   Tudom, hogy ma estére mozit terveztünk, és ugyan továbbra is kíváncsi vagyok rá, hogy Anne Hathaway-nek hogy áll a vásznon a kiszőkített haj, de ha te is olvastad a friss híreket a családvédelmi akciótervről, tudhatod: fordulóponthoz érkezett az életünk. Minden, ami eddig meggátolt…..
mh1973 2019.02.10 22:45:56
@flydomi: ha megnézed a születési arányszámok területi eloszlását, akkor azonnal megvilágosodsz, hogy fordul a kocka és a gyerekeink már kisebbségben nőnek fel, nem kizárt, hogy az évi 90e született gyerek több, mint a felét a kisebbségiek adják! :(
A középfokú végzettséggel rendelkező szakmunkások bérminimuma utolérte a kezdő tanári fizetést, pár éven belül országszerte komoly gond lesz a pedagógushiány. Milyen – akár szokatlannak tűnő – megoldási javaslatok léteznek? Egyszerre forráshiányos, pazarló és alulteljesítő a köznevelés, a…..
Sokan kérdezik, hogy miért baj, ha a kormány a saját ízlése szerint akarja átalakítani (na jó, ez ma már tényleg eufemizmus, így inkább mondjuk ki nyíltan: szétverni) az Akadémia kutatóintézeti hálózatát? Többek között azért, mert ha van egy nagy presztízsű, szabadon gondolkodó és alkotó tudós…..
mh1973 2019.02.09 09:12:48
@pofán verjük a lipsiket oszt jonapot: nektek elég a tíz parancsolat is, említésre se méltó a fajtád!
mh1973 2019.02.09 09:14:19
@szepipiktor: csak itt nem erről van szó, hanem hogy az udvari bolondok (nari "kutatók") lenyúlják az évi sok 10 milliárdot, amit valódi kutatásokra kellene fordítani és nem hülyeségeket állítani, ahogy tette azt a piros pöttyös seggű eltolcsi!
Facebook oldalunkon kaptuk ezt a jól megfogalmazott írást egy olvasónktól, aki történetesen a kormánypártra szavaz. Üzenete szerintem mindenkihez szól, s különösen az ellenzéki érzelműek számára lehet tanulságos. Személy szerint több okból is fontosnak tartom, hogy párbeszéd legyen a…..
• Az "Illiberális Internacionálé", Orbánnal, Kurz-cal és Salvinivel az élen, az EU ellen, annak megbuktatására szervezkedik és ehhez Putyin minden támogatást megad neki • Bannon azt szeretné, ha Európában ismét szalonképessé válna a nacionalizmus, csak éppen nem törődik azzal, hogy milyen…..
Az a helyzet, hogy várható volt a 444 mai híre, azaz hogy a kisgömböc behabzsolja majd a Hír Tv-t, így direktben olvasni mégis sokkoló.  Az is sokkoló lett volna, ha Simicska Lajos a Magyar Nemzethez és a Lánchíd rádióhoz hasonlóan ezt is bezárja, de akkor legalább van egy kedves halottunk, amely…..
sörfigyelő DAB Dark 2016.03.17 11:20:47
Illat: csehes érzés, Staro Dark Hab: kemény, drap Szín: pont elég sötét  Kicsit tartottam tőle, mert a világos DAB is mást adott, mint amire számítottam.Ehhez képest kellemes meglepetés ért. Alapvetően száraz és rövid az utóíz, összességében mégis telt érzetet nyújt, sőt enyhén csokoládés. Nem…..
mh1973 2018.07.27 21:48:41
Egy éve startolt a Vizes VB. Sokat költöttünk a rendezésre, hálás lehetett Budapestnek a Nemzetközi Úszószövetség, hogy beugróként egy mexikói város helyett helyszínt biztosított a rendezvénynek. A záróeseményen politikusaink meghatottan mosolyoghattak a dicsérő szavakra: nem kérdés, Budapest szuper…..
mh1973 2018.07.22 21:21:44
@boróka.: ilyen amikor a vak hit erősebb, mint a józan paraszti ész, csak sajnálni tudlak öreg!
Divatos téma, ráadásul most tervezzük a másodikat, így az első posztom, amibe be tudtam vonni a feleségemet is. Persze a saját és ismerőseink helyzete mellett a Google segítségével szétnéztem a világban is. Mikor megtaláltam Domicát, a példaértékű korfájával és az alacsony női foglalkoztatási…..
A Nemzeti Együttműködés Rendszere csak akkor működhet tökéletesen, ha minden hatalmi ág, minden önkormányzat, hivatal, civil szervezet és bíróság úgy meghajol Orbán Viktor akarata előtt, akár Semjén Zsolt, ha a főnökét hallgatja. A Fidesz vezetőit még mindig annyira nyugtalanítja az ellenállás…..
mh1973 2018.06.12 17:14:48
@Andy73: lázárhelyen mindössze a román import szavazók miatt nyert jankó, egyébként meg a hozzácsapott makói járás hozta meg neki a győzelmet és amit ő és csapata a város ellen tesz bő negyedéve annak uaz lesz az eredménye mint amikor Botka kisebbségben kormányzott Szegeden és aztán a következő választáson tarolt és a közgyűlésben is 2/3 fölött nyertek.
A Mészáros Lőrinc tulajdonában álló félhivatalos kormánylapban a Putyin segítségével megvalósuló revízióról álmodoznak. ..
Miniszterelnökünk mestere a képes beszédnek. Családi környezetéből örökölte a közmondások (népi szállóigék) iránti érzékét, metaforákkal (sűrített hasonlatokkal) szívesen horgonyoz a közérthetőség háborgó tengerében. Tanult mesterségében, a politikában rájött ugyanis, hogy a képes beszéd…..
A mosogatógépek használata köztudottan energiatakarékosabb, mint a kézzel mosogatás, emiatt egyre több háztartásba vásárolnak mosogatógépet. A készülék "tudásán' felül a mosogató tabletta határozza meg leginkább a mosogatás minőségét. Most 11 ALL in ONE mosogatótablettát teszteltünk, hogy kiderüljön…..
Döglött csincsillának nevezi Lőrinc barátot...
mh1973 2018.05.12 08:35:51
@nick papagiorgo: iq-mentes töppedt aggyal biztos nem vicces, persze a téma is komoly.
Úgy tűnik, a tuti recepten semmit sem változtat az Orbán-kormány, sőt, amit főzött, szeretné a határainkon kívül is megkóstoltatni másokkal. Nagyon úgy tűnik, hogy az illiberális eszmeiség terjesztésén túl az itthon szabadalmaztatott Soros-tervet is eladná külföldön Orbán Viktor csapata. Szijjártó…..
Demográfiai adataink évtizedek óta aggasztóak és javulás a fasorban sincs… Persze okai bőven akadnak. Most kedves régi és új miniszterelnökünk megkérdezné a nőket, hogy ugyan mire is lenne szükségük a nagyobb gyermekáldási kedvhez. Persze a kisördög megszólal bennem, hogy e látszat gesztus mögött…..
mh1973 2018.05.08 19:51:23
@különvélemény: ezt úgy írod mintha a családi adókedvezmény rendszere nem bukott volna meg az elmúlt 7 évben! Ráadásul a világválság közepén laza 5000-rel több gyerek született, mint 2017-ben és az idei statisztikák is csökkennést jelez előre.
mh1973 2018.05.08 21:02:27
@Kovacs Nocraft Jozsefne: nem mondtam, de tény hogy túl sokat nem értek el vele... A létbiztonság, vmint az oktatás és eü nagy mértékű támogatása inkább ösztönözné a magyarokat, mint a kilátástalanság, amikor egyik napról a másikra élnek és minden reggel a kivándorlás gondolatával ébrednek fel, mert 120e nettóból csak éhenhalni lehet, nem családot alapítani!
mh1973 2018.05.08 21:08:26
@különvélemény: a külső környezet a lényeg, amit eddig csináltak és most találtak ki annak nincs értelme. Gondolj bele pl egyetemista lányokat akarnak rávenni a szülésre, tehát állami pénzen 10 millióért kiképezünk egy gyógyszerész lányt, hogy aztán 23 évesen friss diplomával elküldjék szülni, lehetőleg mindjárt hármat és akkor a diákhitelt is elengedik, meg a hitel egy részét és még csokot is kapnak. A férj ezalatt egy szem keresőként kidolgozza a belét, anyuka meg ott áll 32 évesen 3 gyerekkel a munkaerőpiacon mint munkanélküli, ráadásul 3 kiskorúval minden héten ott lebeg a feje fölött a táppénz veszélye. Ki fogja ezt az anyát alkalmazni és mennyi fizetésért és hány órában??? Az 55 éves anyuka hogy fog besegíteni, az apukáról nem is beszélve, akik 65 éves korig dolgozhatnak. Ennek van bármi értelme??? Ezalatt a társadalom egy bizonyos rétege már nyolcat szült, akiket egyre nagyobb számban mi fogunk eltartani adófizetők, akkor is ha nekik csak 12-13e Ft családi pótlék jár gyerekenként. Jó lenne ha a minőségre figyelnénk minden szinten és nem a mennyiségre. Focis példával élve hiába van papíron 200e focista gyerek a 10 évvel ezelőtti 120e-rel szemben, ha a foci semmit nem javul! Jó edzők és képzések kellenek és nem ilyen izzadtságszagú, fentről kierőszakolt lépések sorozata.
JobAngel Mennyi a jó fizetés? 2018.05.07 09:30:00
Az ideális bérszínvonalról egy nagyon egyszerű szempontot állítottam fel, azt gondolom, hogy akkor lesz jó világ, amikor egy köztudottan alulfizetett munkából élő is el tud menni 2 hétre nyaralni, családostul. Pl. egy közalkalmazott, vagy egy takarító is. --- Én a „mindenkori” létminimumhoz…..
mh1973 2018.05.08 17:46:36
@protézisesh: ne viccelj, nálunk 2 srac 1.5 hétig rakta, fürdőkádat is körbeburkoltak, teljes fürdő, wc, előszoba és konyha, vmint apróbb kőműves munkát is elvégeztek és kaptak 190-et...
mh1973 2018.05.08 17:46:48
@protézisesh: ne viccelj, nálunk 2 srac 1.5 hétig rakta, fürdőkádat is körbeburkoltak, teljes fürdő, wc, előszoba és konyha, vmint apróbb kőműves munkát is elvégeztek és kaptak 190-et...
mh1973 2018.05.08 20:57:53
@Meridian74: tapasztalatból mondom svédben jóval kevesebb, mint itthon, ráadásul 3 sáv is van! ;)
És nevezd el vendégháznak. ..
mh1973 2018.05.07 06:03:50
@Ratyi Manó: sajnos nincs értelme, csak a média nyilvánossága ér egy keveset. Az egyik vidéki narancs polgi a faluja szennyvízberuházása során lopott 100 milla feletti összeget és fenti utasítás alapján el sem jutott a nyomozás szakaszába!
Bolgár György Megbeszéljük… című műsorának van egy rovata. A veterán rádiós arról faggatja az ellenzéki politikusokat, vajon hol rontották el. A vezetők nem igazán hajlanak az önkritikára. Inkább másban keresik a hibát, mint a pártjukban. Tegnap Tóth Bertalan fejtette ki a szocialisták választás…..
sörfigyelő Staropramen Lezak 2018.04.21 14:09:59
Illat: enyhe Hab: lágy Szín: arany  A bejegyzés a szlovákiai Tesco sorozat első darabja. Ez a sör gyakorlatilag a nálunk Premium néven árult sör eredetije.  Lágy víz, kevés szénsav, nagyon elegáns komlós fűszerezés. Kellemesen kesernyés ravasz utóíz. Egy tökéletes ivósör igényeseknek. Külalak:…..
mh1973 2018.04.23 20:36:24
@Permon Hopper Mosaic: ez az arrogáns p.cs gyerek szóra sem érdemes, ahogy a boltja sem!