Regisztráció Blogot indítok
Adatok
numerus

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A rendőrök a lejárt és hiányos mentődobozok miatt büntetik az autósokat - állítják sokan. Önt is megbüntették? Egyáltalán, tudja, hol van a mentőcsomag az autójában? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
numerus 2012.04.26 14:13:46
Kicsit offos, és ez is jegyzőkönyves téma lett majdnem, de kinek mit jelent az, hogy élni a hatalom adta jogoddal vagy (vissza)élni a hatalommal.
Aki közületek pécsi az be tudja határolni a történet helyszínét. Köztemető és előtte a városból kivezető négysávos út. A temetőtől kezdődően kifelé 60-as tábla. Én - ez még valamikor februárban történt - autózok a belső sávban az előírt sebességgel 50-el, és utolérem a Ford Kombi járőrkocsit. Azonosító számát inkább nem írom be, jobb a békesség. A járőr ment vagy talán 40-el. A belső sávban. Fény és hangjelzését nem használta, előtte nem volt jármű, mögötte is csak én és még egy másik autó akik utolértük mint lassabban haladó járművet. A külső sáv is szinte üres volt. A járőrkocsit vezető rend őre jól láthatóan mobiltelefonozott és az anyós ülésen ülő járőrtársnő, a collegina, meg időnként vele összenézve mindketten nevetgéltek. Biztonsági öv egyiknél sem volt bekötve. Mögöttük mentem közvetlenül így jól láttam mind ezt. Közben elértük a 60-as táblát, én néhányszor rájuk villogtam, hogy kéne talán menni ... majd sávot váltva kimentem a külső sávba és elhaladtam mellettük. A megengedett 60 Km/h sebességgel haladtam tovább és nem mentem vissza a belső sávba. Mert ugye ez már szabálytalan előzésnek számítana ilyenkor. Még talán 3 autónyira voltam előttük amikor villant a piros/kék futófény és a sziréna majd elém vágtak és a temető déli kapuja előtt leállítottak annak a rendje és módja szerint. Járőrtársnő kiszállt (a vezető a járőrkocsiban maradt), oda jött és kérte a szokásos iratokat. Én meg szép udvariasan megkérdeztem, hogy miben segíthetek Önöknek ha már ilyen szépen és "feltűnés mentesen" leállítottak. Ezen közben természetesen átadtam a kért iratokat, mert ha nem adom át akkor az az ellenőrzés megtagadása lett volna és ez már szabálytalan. Íratok rendben de azt mondja az collegina, hogy volt ám bizony a részemről egy szabálytalanul végrehajtott előzés. Ezt vitattam és kértem vegyük már jegyzőkönyvbe. Ekkora már odajött a másik szerv is. Közöltem velük, hogy vegyük jegyzőkönyvbe pontosan a történteket, hogy hogyan is lett végrehajtva az az Ő általuk előzésnek nevezett manőverem, mert szerintem az bizony keményen csak elhaladás volt. De azt is vegyük még be a jegyzőkönyvbe, hogy nem voltak bekötve, hogy az autót vezető járőr mobiltelefonozott és azt is, hogy indokolatlanul lassították a belső sávban forgalmat. Nem használtak megkülönböztető fény és hangjelzést sem így csak egy sima mezei jármű volt, mint a többi civil autó is a közlekedésben.
Na erre összenéztek és szó nélkül beültek a rendőr autóba és elmentek engem ott hagyva. Persze a buszmegállóban a várakozók meg a beálló buszokból az utasok szépen végig nézték mindahányan ezt a kis intermezzót.
numerus 2012.04.30 16:03:19
A DIN 13164-B a Német Szabványügyi Intézet által meghatározott szabvány, a B kategóriás személygépjárművek elsősegély dobozára vonatkozóan.
Az StVZO Németország közúti közlekedésre vonatkozó rendelete.

A 106. § és annak a 167-es pontjának (1) bekezdése kimondja, hogy a járműveken elsősegélynyújtó felszerelést kell készenlétben tartani, amelynek tartalma a következő:

Személygépkocsi; tehergépkocsi; oldalkocsis motorkerékpár mezőgazdasági vontató és lassú jármű; valamint a kizárólag menetrendszerű helyi járatban közlekedő autóbusz esetén:
* steril gyorskötöző pólya (10 cm x 5 m): 4 db
* steril gyorskötöző pólya (5 cm x 5 m): 2 db
* steril mull-lap (6 x 6 cm/100 lap): 2 db
* egyenként csomagolt vágott mullpólya (10 x 5 m): 4 db
* steril mull-lap (50 cm x 80 cm): 3 db
* kéztisztító/fertőtlenítő lap: 4 db
* fóliakesztyű: 1 pár
* háromszögletű kendő 2 db
* biztosítótű (40 mm-es): 4 db
* ragtapasz (1,25 cm x 5 m): 1 tekercs
* olló (rozsdamentes acélból, 110-150 mm-es): 1 db
* polividonum jodatum hatóanyag tartalmú sebfertőtlenítő oldat (30 ml): 1 db
* sebtapasz vágható (6 x 10 cm): 2 db
* higiénikus arcmaszk (lélegeztetéshez): 1 db
* gumis rögzítésű sebészeti szájmaszk: 1 db
* elsősegélynyújtás képekben: 1 db
* tartalomjegyzék: 1 db
A magyar KöHÉM rendelet kimondja, hogy - a tartalmának alkalmazhatóságára vonatkozó lejárati időn belül - helyettesíthető olyan elsősegélynyújtó felszereléssel is, amelyet az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes állam a jármű kategóriájához alkalmazni rendelt, amennyiben azt magyar nyelvű, vagy ábrás elsősegély nyújtási tájékoztatóval ellátták. A már forgalomba helyezett járműveken a járműhöz használt bontatlan, lezárt elsősegélynyújtó felszerelés alkalmazhatóságának lejárta a lezáró szalag érvényességi ideje, de legkésőbb 2013. január 1. napja.

Ez azt jelenti, hogy: 2013. januárjáig használhatunk olyan EÜ-dobozt, amelynek a szavatossági idejét a csomagot lezáró szalagon feltüntetett dátum jelzi, ha a lezáró szalag sértetlen.
Ha nyitott dobozunk van, az alkotóelemeken feltüntetett határidő a mérvadó.
Jól látható tehát, hogy ez a DIN 13164-B szabványú EÜ-s doboz itthon nem felel meg a hazai szabványnak.
Jelenleg nem lehet regisztráltatni az új és fiatal használt autókat. Az ügyintézés lehetetlenül bonyolult, és még egy jogszabályt is elfelejtettek módosítani. Mai cikkünk blogposztja...
A Shelltől kaptuk az alábbi közleményt, amelyben arról értesítenek, hogy mostantól nincsen Euro 95-ös és Diesel üzemanyag a kútjaikon. Pontosabban van, de mindkettő neve elé oda kell mondani mostantól, hogy FuelSaver. Került bele valamiféle adalék, a SEI, amitől állítólag akár…..