Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Velence19

0 bejegyzést írt és 207 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szocik lassan másfél évtizede nem képesek egyetlen valamire való populáris akciót indítani (tüntetés, népszavazási kezdeményezés, választási győzelem), ez időszak alatt a vezetői között egymást váltották az inkompetens és/vagy korrupt (saját források híján újabban a Fidesz érdekeit is szolgáló)…..
Velence19 2019.06.01 19:36:04
@HaFr: Nincs konzervatív, polgári, kommunista, stb. erkölcs, csak simán erkölcs, ahol pl. az adott szót be kell tartani. A DK és a Momentum nem is csinált segget a szájából.
Az egész ország nem érti, hogy miért csak tegnap, 17 nappal az ál-öncsőd után tartóztatták le Tarsoly Csabát. Azt még érteni véltük, hogy mi okból próbálta meg közben átadni a milliárdos cége vezetését egy senki által nem ismert, börtönviselt embernek, bizonyos Orgován…..
Velence19 2015.03.28 10:51:14
@Rwindx: Nem olyan baromság. Ha az lenne, akkor a nyomozás akadályozása, iratok, bizonyítékok eltüntetése nem lenne indoka az előzetes letartóztatásnak. A bíróság visszaállíthatja az eredeti állapotot, de az eltűnt bizonyítékokat nem, vagyis azok hiánya akár a bűntény minősítését is (pl. bűnszövetkezetben, vagy nem, stb.) befolyásolhatja.
Meggyőződéssel állítom, hogy ma Magyarországon Budaörs a legélhetőbb, legrugalmasabb és legkellemesebb város. Nem akarom körbenyalogatni az érintetteket, döntéshozókat ez ügyben, de kétségtelen, hogy az elmúlt 25 évben volt valami a levegőben, aminek köszönhetően az…..
Velence19 2015.01.09 09:03:01
@Arcade Macho: "...evasarlokozpontokat nem a budos francba felhuzni, szerencsere epul mar Kelenfoldon ...",ja, épülhet,mert már van M4. Amikor ezek épültek, ott volt alkalmas terület zöldmezős beruházásra. Amúgy egy pláza nem váltja ki az összes ott lévő nagyárúházat.
A zajvédő falakat is a multik építették?
Amúgy tömeg-közlekedj Budaörsről, sok szerencsét!
Kíváncsi vagyok, hogy mennyi idő alatt jönnek rá a megyei matrica rendszer kiagya(tlan)lói, hogy Budapest nem része Pest megyének. (Jó, mondjuk arról sincs fingjuk, hogy Szászhalombatta nevű település sincs hazánkban, de hát ahol Schmitt doktor álamfő lehet, ott ez még simán…..
Velence19 2015.01.03 09:08:28
@Csaba Szikora:
1. "...EU-s autósok átutazók ingyen autókáznak...". Magyarázd meg nekem, buta embernek,hogy lehet ingyen átutazni Mo-n. Hacsak nem olyan hülye a török (szerb,román,stb.), hogy az 1.-en és az 5.-n kínlódik és pihenésképen rámegy az M0-ra. A külföldi megveszi a 10 napos matricát az egynapos útra, majd két hét múlva visszafelé még-egyszer.
2.Az EU a költségek 80%-t adta "alamizsnaként". A tendereknél a nemzeti hovatartozás nem feltétel, mindig a legkedvezőbb nyer. Magyar kivitelezőnek sem tilos jó ajánlatot adnia.
Régóta mondogatom: bámulatos és utolérhetetlen a nagyobbik kormánypárt kommunikációja. Szerintem tanítani kellene azt, ahogyan a politikai ellenfél bármilyen megmozdulására-nyilatkozatára, sötét kocsmák vagy luxuséttermek hátsó asztalai fölötti összehajolására azonnal (de…..
Ma nyitnak a Nemzeti Trafikok. Ünnepeljük ezt a jeles napot egy levéllel és egy képpel. De előtte egy kis hírösszefoglaló az elmúlt néhány napból: 1, Kocsmát nem lehet nyitni iskola 200 méteres körzetében, de dohányboltot igenErről a tiltásról véletlenül elfeledkezett a…..
Velence19 2013.07.01 10:18:03
@Enrico72: Ténye és számok, amik ellentmondanak posztodnak:
1."... MAGYAR emberek kezébe kerüljön a több, mint 500 milliárd forintos bevétel..." - az 500 Md 75-80%- az államé (jövedéki adó, ÁFA), az nem magyar? A gyártók 15-19%-t kaptak, ebből kellett a gyártás, értékesítés költségeit fedezni.
2. "... rengeteg új munkahely fog létrejönni....". Eddig 40 ezer elárusítóhely volt (ebből a bevásárlóközpontokban cca.25%). Sok kisbolt, kiskocsma csak úgy tudott megélni, ha a cigarettáért betérő náluk mást is vásárolt. A multiknál üzletenként 2-3 ember volt a dohánypultoknál, gondolod, hogy azokat nem rúgják ki azonnal?
Amiről nem írtál: milyen jogállam és piacgazdaság az, ahol a pályázatok elbírálása után változtatják meg (ráadásul törvényben!) az alapfeltételt, vagyis a haszonkulcsot? Ha valakinek megérte a 4%-on pályázni, mi indokolta az emelést? Pénzt adni a haveroknak?
Mit ad isten, nem lesz rajta az „egyéni nyugdíjszámlán" az államosított magánnyugdíj-pénztári egyenleg. Orbán Viktor és tettestársai végighazudozták az elmúlt két és fél évet erről az ügyről. Amíg rá nem tették a kezüket a háromezer milliárd forintnyi magánvagyonra,…..
Bankot alapít az állam. Nem akármilyet, nem holmi hagyományos, székházas, fiókos bankot, hanem modernet, az internet világába illőt, úgynevezett webbankot. A bank alaptőkéjét, amelyet hat milliárd forintra taksálnak, felerészben az állam biztosítja, másik felét pedig…..
Velence19 2012.12.03 16:58:35
@Tűnődő: "... ugyanazok a szabályok kell vonatkozzanak erre a bankra is...". Ember, hol élsz? A webbankot beírják az alaptörvénybe, esetleg külön törvényt alkotnak, hogy ez a bank negatív bankadót fizet (vagyis kap az államtól), aminek összege a 3 legnagyobb kereskedelmi bank befizetésének átlaga. Ötletekben a pénzügyi "kormányzat" kimeríthetetlen. Amúgy számtalan webbankot ismerek (Paypal, Skrill, stb.), de hitelezéssel egyik sem foglalkozik. Egyszerű okból: a hitelhez tőke kell, márpedig ennek a banknak cca. 10-15 md-nál nem lesz nagyobb tőkéje, még ha magánszemélyek is beszállnak.
Pézsma Lehetett volna más 2012.11.18 18:23:55
Az, hogy mostani döntésével LMP nagyjából kivégezte magát, még nem feltétlenül jelent nagy veszteséget az ellenzéki összefogás számára. Az Együtt 2014 megúszta például, hogy az ökopárt saját belső feszültségeit hozzájuk importálja. És mivel még pozitív válasz esetén…..
Velence19 2012.11.19 08:52:04
@waldorfbalcon: végre valaki leírta az alapkérdést!!!
Velence19 2012.11.19 08:56:57
@tede: 2018.-ban erre már nem lesz esély, OV bevezeti az elnöki rendszert, megszünteti az állami pártfinanszírozást. Pénz nélkül, bázis nélkül álmodozni persze lehet.
A második világháború végső napjaiban amerikai katonák több száz német hadifoglyot végeztek ki a dachaui koncentrációs tábor felszabadításakor. Nem a megszokott könnyedebb blogbejegyzés, szigorúan csak a történteket leírva.     De ha veszedelem történik:…..
Velence19 2012.11.16 17:09:52
@dögölj meg: sorozni a Waffen-SS-be (a harcoló alakulatok) soroztak, a bizalmi helyekre (pl.konc.táborokba) az önként, meggyőződésből jelentkezetteket küldték.
A medián októberi felmérése egyértelművé tette, hogy Orbán Viktor legerősebb baloldali kihívója Bajnai Gordon lehet a 2014-es választásokon. Amennyiben az Együtt 2014 mozgalomnak sikerül egy táborba felsorakoztatnia az Mszp és az LMP híveit, valamint a bizonytalanok táborából is…..
Örülünk, Vincent? Orbán avat 2012.11.10 12:29:59
Orbán Viktor megint gyárat avatott, ilyenkor általában a fejébe száll a szénsav és vicces elszólások kíséretében távozik belőle. „Ma ezen a földgolyón egyetlen ember sincs, se Brüsszelben, se Budapesten, aki meg tudná mondani most, milyen lesz a 2014-es…..
Velence19 2012.11.10 18:15:57
@productmanager: Patai egy interjúban néhány hónapja azt mondta, neki Matolcsy évtizedek óta jó barátja.Barátaimtól védj meg Isten, az ellenfeleimmel magam is elbírok...
Ilyen hatalmas lesz a növekedés? Varga Mihály furcsa figurája a jelenlegi politikai közéletnek. Politikus is, meg nem is. Gazdasági-pénzügyi szakember is, meg nem is. Fel is mondja az Orbán által előírt leckét, meg nem is. Mintha mindig a határokig kitolná a vezér által még…..
Velence19 2012.11.06 17:39:37
@Nem ér a neved: kis pontosítás: OV már nem alelnök, nem választották újra. Folyosói pletykák szerint felkérték, hogy ne jelöltesse magát, már nekik is kényelmetlen a viselkedése.
Az Alaptörvényről kiderült, hogy mégse gránitszilárdságú, a Fidesz hatalma viszont – legalábbis a párt saját elképzelései szerint – annál inkább az lesz, miután az alkotmány átmeneti rendelkezéseibe beleírták: „Sarkalatos törvény a választójog gyakorlását…..
Velence19 2012.11.02 15:42:45
@Vidéki: 27-szer módosították 230 év alatt, nálunk háromszor egy éven belül. Mecsoda különbség:)
Velence19 2012.11.02 15:46:20
@Vidéki: az USA-ban nincs központi választó nyilvántartás (még személyi igazolvány sincs, csak a TB-szám, vagy a jogsi szolgál azonosításra), továbbá a szavazóhelyiségben is lehet regisztrálni.
Másfél évvel a parlamenti választás előtt megszületett a válasz. A Bajnai Gordon által bejelentett formáció, az Együtt 2014 ugyanis nem más, mint egy kísérlet annak a feladványnak a megoldására, amelyet a jelenlegi politikai helyzet fogalmaz meg a baloldali ellenzék számára.…..
Velence19 2012.11.02 15:34:40
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: "...Orbán több embert vitt idén az utcára, mint az ellenzék...". Anno Csurka 200.000 embert vitt ki a Hősök terére Horn idején és mire ment vele?
Kedves Lagarde asszony, szeretve tisztelt tárgyalópartnerem! Hát kisztihand. Hogy vagyunk drága asszonyom? Mert én rosszul, ezért írom e sorokat. De remélem Önnek kedves egészsége jól szolgál, a vírusok, bacilusok messze elkerülik. Rossz rágondolni, hogy ebben a szottyos időben…..
Velence19 2012.11.02 14:52:02
@Anti Anyag: nagyon tévedsz, a bank nem veszi át az irányítást, csak ellenőrzi, hogy betartod-e a szerződésben ígérteket, vagyis képes vagy-e visszafizetni a pénzét.
Ha már így alakult, mai tudásom szerint el kell menni regisztrálni - mindenki vigyen magával még egy mindenkit - és soha nem tapasztalt választói aktivitással el kell kergetni Orbán Viktort. De úgy, hogy soha többet ne jöhessen vissza. Mindezt, persze, fájó szívvel írom le - nem…..
Velence19 2012.11.01 17:36:55
@Fell Bandi: mikor voltál okmányirodában? Elveszett okmányaim miatt nekem párszor tiszteletemet kellett tennem. A tömeget még napi 10 fővel növelve, -ami csak akkor lenne igaz, ha mindenki ütemesen menne - is kezelhetetlen lenne, nem beszélve arról, hogy vidéken még utazni is kell. Amúgy, ha nincs ügyfélkapud, akkor időpontért is személyesen kell bemenned.
Velence19 2012.11.01 17:56:22
@Fell Bandi: már csak egy kérdésem van: te csak írsz, vagy olvasol is? Mert én végig arról a 7 millióról írok, akinek NINCS ügyfélkapuja, tehát a regisztráció esetén időpont-kéréshez is be kell menni, vagy végigállni a többórás sort.
Velence19 2012.11.01 18:21:00
@Fell Bandi: Ha neked 7 millió állampolgár csak "néhány lúzer",azt hiszem, ezt a vitát befejezhetjük. Stílusod, hozzáállásod teljesen megfelel egyik főnököd - Lázár János - elveinek, vagyis szerinte mindenki annyit ér, amennyit megszerzett.
2011-ben összesen 57 600 km-t tett meg, és 4,185 millió forintot költött benzinre hivatali autójával Kövér László, az Országgyűlés elnöke – derült ki abból a közérdekű adatigénylésből, amelyet még szeptember közepén adtunk be a parlamenthez, ám választ csak most…..
Velence19 2012.10.30 15:50:57
@excopp: költőpénz
Velence19 2012.10.30 15:53:47
@Alikam: már miért lenne irreális? Valamivel az asszonynak is kell fodrászhoz menni, a gyerekek sem mehetnek gyalog az iskolába.Nálatok nem így van? :)))))
Kocsmaszónok A kormány indokol 2012.10.29 11:46:16
A minap olvastam a kormány 2013-as adóváltozásokkal kapcsolatos közleményét (LETÖLTÉS), ahol olyan frappáns és kedves indoklás található a 2013-ra tervezett általános visszterhes vagyonszerzési illeték megváltoztatásához, hogy az valami csuda! Íme: 8.3. Visszterhes…..
Velence19 2012.10.30 09:00:45
@Patreides: valahogy az ilyen bejegyzéseket kódolni kellene, mert ha Matolcsy is elovassa, azonnal ráharap.
GFG Blog Minden kiderült 2012.10.29 05:28:13
„váratlanul kiderült mi a feladata” (L. Simon László: Váratlanul kiderült)   Van az úgy, hogy egy hét alatt minden kiderül. A múlt héten kiderült, hogy milyen is az erős ember karikatúrája, vagyis milyen, mikor egy gyenge erős embert próbál meg játszani. Kiderült,…..
Velence19 2012.10.29 17:47:45
@eloi: nem kell Juhászra várni, Bajnai is minden interjúban azt mondja, hogy ha ők hárman megegyeznek a részvételi feltételeben, akkor az alapján megnéznek minden jelentkezőt. Vagyis, hiába jelentkezett azonnal Kuncze, nem ölelték keblükre,sőt...
2010 óta tartó sunyi vagy teljesen nyílt államosítás egyik legszebb nyilatkozata látott napvilágot tegnap. Minden benne van, amitől legszívesebb falnak rohannak az ember, és ami miatt a Fidesz valóban az MSZMP, csak a XXI. században. "Az időjárás-előrejelzés monopólium, nagyon…..
Velence19 2012.10.26 12:41:48
@Transylvanianmixedgrill: úgy hülyeség az egész, ahogy van. De nem kell fizetős külföldit keresni, elég felmenni pl. a Yahoo-ra és bármelyik magyar város kéthetes előrejelzését láthatod INGYEN.
Kedves Juhász Péter, Bajnai Gordon, Kónya Péter, megadnánk Önöknek az első olyan politikai feladatot, amilyenből még sok vár Önökre. Kuncze Gábor azt mondta tegnap, hogy csatlakozik az Önök szerveződéséhez. A kérdés az lenne, hogy vajon csatlakozni is fog? Mármint Önök…..
Velence19 2012.10.25 18:03:23
@VI. Tudor: kösz, hogy ilyen hosszan írtál, megkíméltél, hogy ugyanezt leírjam én is.