Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Eltévelyedés

44 bejegyzést írt és 1276 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Biztos tudjátok - ki ne tudná - hogy komoly változások vannak az Index szerkesztőségében. Ezek egyik hozadéka most, hogy lehetőség nyílt arra, hogy a blog.hu-s tartalmak az Index címlapon blogketrecen kívül is megjelenjenek. A szerkesztőségtől kapott információink szerint az Indexen semmilyen…..
Enyilcsek városa a mai Kirgizisztán keleti részén fekszik, majd 4.000 méter magasságban a szintén Enyilcseknek nevezett gleccser közelében. A város az 1980-as évek elején épült, ugyanis a környék gazdag érclelőhely volt. Leginkább a molibdént, ónt és volfrámot bányásztak a vidéken. A bánya északra…..
A koronavírus-járvány elleni védekezés jegyében én már csak kutyasétáltatáskor valamint a heti egyszeri nagybevásárlás alkalmával mozdulok ki otthonról – tegyetek így ti is! A négy fal között is vidáman el lehet tölteni az időt, különösen most, hogy az Arcanum Adatbázis Kiadó március 16-tól egy…..
    Csaknem minden vallás azt hirdeti, hogy ismeri és felkínálja az egyetlen lehetséges ösvényt Istenhez. Kevés dolog létezik, mely annyira gyanús, mint ez a fajta kizárólagosság. Persze, nincsenek könnyű helyzetben. A Colgate-nek elég, ha csak annyit mond: jobban védi és hatékonyabban fehéríti a…..
Afrikában éleződik a verseny a legmagasabb épület címéért. Alighogy a johannesburgi Leonardo-torony megszerezte a legmagasabb afrikai épület címet a maga 227 méterével idén áprilisban, máris letaszította a trónról az Algírban átadott új nagymecset, amelynek 265 méter magas minaretje jelenleg az…..
Eltévelyedés 2019.10.27 20:53:56
Hiába cáfolja rendszeresen az óriás techcégek és szakértők armadája, hogy a telefonjaink nem hallgatnak le bennünket, ezt a saját tapasztalataink cáfolják nap mint nap...
Apu lekopott billentyűzete vagyok. A Harcosok klubjáról már elmondtak és leírtak mindent az elmúlt 20 évben, amit érdemes volt tudni. Korszakalkotó film, amely akkora csavart dob az arcunkba, hogy a vásznon/tévén keresztül is érezzük a pofont. A szinkron pedig elsősorban a fantasztikus Selmeczi…..
Eltévelyedés 2019.10.15 23:02:00
1942 egy hideg napjának reggelén légvédelmi szirénák és fegyverropogás hangjára ébredtek a kanadai Winnipeg város lakói. A polgárok döbbenetére órákon belül megjelentek a német megszálló csapatok! "Nácik" bevonulása Winnipegbe. A több száz egyenruhát egy hollywoodi jelmezes cégtől bérelték..
Mia Khalifa a maga területén igazi sztár volt, igaz, meglehetősen rövid ideig tevékenykedett az iparban. Most kitálalt arról, hogy a cégek miként „vadásznak a tapasztalatlan fiatal nőkre”...
Egy korábbi bejegyzésemben mutattam azokat az összeállításokat, melyeket bátran ajánlok viselésre a hozzám hasonló alkattal rendelkező plus size sorstársaimnak. Mikor azokat a ruhákat válogattam belefutottam néhány olyan darabba, amitől megmondom őszintén kirázott a hideg. Korábban már írtam róla,…..
Pár éve reccs - séta közben elszakadt a vádlim. Iszonyú szar dolog ám hallani, ahogy elszakadnak a saját izomrostjaid! A leírhatatlanul éles fájdalmat 2 hónap kényszerpihenő követte. Családtagjaim egyöntetűen állították:  a jóisten szeretetből szakította el az izmaimat, hogy megelőzzön egy jóval…..
A megszokás nagy úr, ezt tudjuk. De mint „úr”, nem a mi érdekeinket képviseli. Olyan kényelmes, megszokott, rutinos, rendezett kis életünk van általa, hogy nem akarjuk lecserélni, változtatni rajta, mert nem tudjuk, hogy milyen lesz másképp. Tipikusan adminisztrációs, koordinációs, ügyintézői…..
Sokszor kérdezik tőlünk ismerőseink, hogy hogyan jutunk ki a budapesti reptérre az utazásaink alkalmával. Felmerül a lassú és körülményes BKK járat, vagy a horror árú megoldásnak gondolt közvetlen reptéri parkolás. Kipróbáltuk már szinte az összeset. Most bemutatunk nektek 6 lehetőséget, ahogyan ki…..
Eltévelyedés 2018.11.01 19:28:18
Fura hely ez az USA... tud valamit, amit más ország nem. Ezt pedig Hollywood-nak köszönheti. Miért? Mert hiába néztük már rongyosra New York tűzlépcsős házait, San Francisco dimbes-dombos utcáit, Arizona kősivatagjait, Kalifornia óceánpartjait vagy az útszéli moteleket, ahol általában megölnek…..
Mindenki arra kíváncsi, hogy, hogy a csudába lehet 6 embernek hosszú távon elférni egy lakókocsiban?  Meg arra, hogy, hogy nem fogunk egymás agyára menni ilyen pici helyen 4 gyerekkel összezárva egy éven keresztül? Egyáltalán, mi az a truck camper? Megpróbálom megválaszolni a felmerülő…..
Előzményként két dolgot azonban mindenképp meg kell említeni. Az egyik az, hogy az Európai Unió közlekedési rendészetei évek óta azért küzdenek, hogy csökkenjen a halálos közúti balesetek száma, amire jó uniós szokás szerint tervet is készítettek. A cél az, hogy 2020-ban éppen fele annyi ember…..
Eltévelyedés 2018.09.12 08:52:35
Amúgy valóban sok a hatvanas tábla az M0-on, amikor ott sincsenek a munkások, harmincas tábla 2*kétsávos jól belátható útszakaszon, motorosként rengeteg a nyomvályú, gödör, ami életveszély. Negyvennel is, ha eltalálom.
Ellenben rendszeresen látok csillagrombolókat 150-el 20 méterenként mást levillogni, életveszélyes manővereket végrehajtani, mobilozni, stb. De nem csak ők a baj, ők legalább általában relative jól vezetnek, még ha türhő parasztok is.
El kéne venni a jogsit a 80 éves nénitől, aki már rettegve száll be az autóba és kiszámíthatatlanul imbolyog. Komolyabban kellene venni a műszaki vizsgát, kb minden második dízel sűrű koromfelhőt húz, nemcsak kigyorsításnál, hanem símán 80-nál is, részterhelésen. Vagy tedd bele azt a részecskeszűrőt, vagy kozkázd be azt a kocsit. Szakadt melósjáratok is gyakran halnak, a műszaki már 10 éve okosban van. Kicsi család kicsi suzukiban, de azért kanyarban előz. Egyszer az orrom előtt szaladt bele a szembe jövő teherautóba. Nagyon szomorú volt látni...
BudapestPark-nál koncert után szorgosan ellenőrzik, ki ivott egy sört, kiállni a Soroksárira és a 140-el versenyzőket persze nehezebb megfogni. Nem is próbálják.

És tényleg, amit a cikk is írt - kirakni a háromlábút és adóbehajtani, minden balesetet gyorshajtásnak lekönyvelni, az egyszerű, ahhoz kellenek az Octavia RS-ek.

Nekem csak a kis közrendőr felé van egy kérdésem, aki ezeket végrehajtja: Lelkiismeretileg ez így rendben van? Tudom, hogy valamiből meg kell élni, de annyira már-még nincs szar világ, hogy a lelkiismeretedet a sarokba kelljen tenni a túlélésért. Kiszolgálni egy ilyen rendszert mennyire felemelő?
Az USA Munkaügyi Minisztériumának (DL) statisztikai intézete évente kiad egy jelentést, amelyben (egyebek mellett) a különféle nemzetgazdasági ágazatokban dolgozók béréről, ezek jövedelmi viszonyairól is részletes kimutatásokat közöl. Mi most a rendvédelmi területet mutatjuk be néhány számmal, hadd…..