Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TDICDITRDITDDIPDTD

0 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A svájci Genf egyike a világ leggazdagabb városainak. Bankközpont, nemzetközi szervezetek és a legnevesebb aukciósházak egyik székhelye – és nemrégiben itt szavazták meg a világ legmagasabb minimálbérét. A hétköznapok azonban nem mindenkinek csillogók...
A belvárosi és azon belül is a nagykörúti forgalomcsillapítások kapcsán egyre nagyobb hangsúlyt kap az a megközelítés, hogy nem elsősorban autós vagy kerékpáros szempontokról kell beszélni, hanem az adott környék vagy útvonal élhetőségét kell javítani a helyi érdekek lehető legnagyobb fokú…..
TDICDITRDITDDIPDTD 2020.09.01 17:17:07
@Prendergast: "te fordítva ülsz a lovon." Nem az a baj, hogy én fordítva ülök, hanem az, hogy te nem is látod a lovat ;)
TDICDITRDITDDIPDTD 2020.09.02 09:19:50
@Prendergast: Nem is szeretnék komolyabb érveket felsorakoztatni. Gondolom ismered milyen egy galambbal sakkozni? Na olyan veled is vitatkozni ;)
Pangea Légzuhatag Gödön 2020.09.01 23:43:13
2020. augusztus 29-én emberemlékezet óta nem látott vihar csapott le Göd és Dunakeszi környékére. A légzuhatagnak nevezett meteorológiai jelenség hatalmas pusztítást okozott, nyomában kidőlt fák, leszakadt vezetékek és megrongálódott épületek maradtak.  Az augusztus 29-i légzuhatag Felsőgöd és…..
TDICDITRDITDDIPDTD 2020.09.03 07:19:27
@David Bowman: " 350ezerért vágták le az instabillá vált fa ágait." Azon nyombn mondtam volna nekik, hogy senki nem tartja vissza. A múltkor nekem is 50e Ft-ért akartak 3 cserepet! visszarakni a tetőre. Mondom annyiért ne vicceljen már. 5! perces munka volt!+5 perc volt kölcsönkérni egy beülös hevedert, meg egy kikötöt.
Norvégia a középosztály, felső-középosztály és a gazdagok országa. És ez olyannyira tökéletes állapotleírást hozott ebben az országban, hogy a vagyonosokat, vagy a stabil anyagikkal rendelkező embereket pontosan így képzeljük el, ahogy ők élnek és kinéznek. Norvégiában az állampolgárok biztonságban…..
TDICDITRDITDDIPDTD 2019.06.14 00:15:50
@nikita: ": az nem ügyeskedés, hogy viszel magaddal valakit a kocsidban." Az nem, de ha azért viszed, hogy ezzel előnyhöz juss az már az. Meg ugye nevezhetjük ezt "kiskapunak" is.
"Ha itthon ennyiben merülne ki az "ügyeskedés", akkor egy boldog ország lennénk. Igen, a norvégok nagyon mások." Ez meg netto relativizálás, semmi más. Esetleg még nevezhetném úgy is kognitív disszonancia csak ahhoz is buta vagy hogy belásd, hogy néhány soron belül megcáfoltad magad.
Némileg szembemenvén az ellenzéki fősodorral nem érzek igazán nagy kataklizmát abban, hogy miközben tudvalevően az internet egyharmada pornó, és ennek ellenére a szülők többsége simán odaadja a gyerekei kezébe, ráadásul úgy, hogy a most meglévő fura információs szakadék miatt vélhetően a gyerek már…..
TDICDITRDITDDIPDTD 2019.06.08 09:26:48
Forr a düh a Homár körül. Még a gyakorlott szemet is megtévesztheti (bár jobban megnézve jó sok az árulkodó jel) az a webshop, ahonnan szegény csalódott olvasónk megrendelte alaposan körüljárt álmai cipőjét, majd várt. És várt és várt és egyszer csak mi jött? Egy pakk…..
TDICDITRDITDDIPDTD 2019.06.05 08:28:49
@Xezs7: Az a helyzet hogy megnéztem az oldalon az árakat és nem feltűnően olcsó. Én vettem outletben (Biatorbágy) 44.000 Ft-os Nike cipőt 11.000 FT-ért 2X árazták le fél árra. Az a vicc hogy sima üzletben 52.000 Ft-ért is visszaköszönt pont ugyanaz a cipő. Annak viszont utána kellett volna nézni, hogy van-e magyar elérhetőség és én i csak utánvéttel fizetek ismeretlen boltban. Nemrég cseh áruházból vettem cipőt kb 15%-al a magyar árak alatt. Megjött az volt, hibátlan volt, de volt magyar elérhetősége és a telefont is felvették.
via GIPHY Mivel egy vadiúj hűtő nem szokott úgy zakatolni, mint egy gőzmozdony, az ifjú tulajdonos joggal kért cserét a készülékre, ám elsőre úgy tűnt, hiába. Sokadszorra is nehézkes az eljárás, pedig tájékozott, jól informált fogyasztóról van szó, aki ismeri a jogait.…..
Az a rés a fenti képen ugyan remek macskabejáró vagy drogrejtekhely lenne, de ilyenekre az átlagember nem szokta használni a vadiúj mosógépét, hanem azt egyszerű, hétköznapi módon csak szeretné bekötni és a ruháit tisztítani vele. Szegény Ádám ezzel már nem fogja. Története pedig szolgáljon…..
TDICDITRDITDDIPDTD 2019.01.09 10:06:49
@onlajnok: "Mosógépért mondjuk elmennék én autóval aztán ha bármi külsérelmi nyom van rajta nem hozom el." Elég kevés az az autó típus amibe be fér állítva egy mosógép. Pl nem fér be egy Volvo XC90-be sem vagy VW Tiguan, és a legtöbb SUV-be. Amibe belefér Honda CR-V, VW Touran, tudom mert körbejártam. Sok olyan van amibe nagyon neccesen fér be pl Ford S-MAX, Ford Galaxy. (1-5 centivel magasabb csak mint maga a mosógép)
TDICDITRDITDDIPDTD 2019.01.10 16:55:53
@onlajnok: Ja lehet, fektetve is szállítani, legfeljebb össze-vissza horpad, mert nem nagyon van olyan személyautó, amelyikben felfekszik teljes felületén. Nem hiába, mindig állítva szállítják.
A klímaváltozás mára többé-kevésbé elismert ténnyé vált, a legújabb jelentések szerint nagyjából 12 évünk maradt arra, hogy mérsékeljük káros hatásait a hozzáállásunk radikális megváltoztatásával. Szicíliában már bele is kezdtek a munkába – lassan átállnak a trópusi gyümölcsök termesztésére.   A…..
A neves autógyár marketing igazgatója barátja esküvőjére tartott. A meleg nyári napon is elegánsan akart megjelenni, világos öltönyt viselt. Már majdnem megérkezett a lagzi helyszínére, a vidéki kúriához, amikor egy úton fekvő fémdarab befúródott a gumijába, és defektet kapott. Bár a pótkerék…..
TDICDITRDITDDIPDTD 2018.03.30 10:56:19
@maxval bircaman szereclőci szürke proletár: "A cilinderes bűvészek, vagy fehér magassipkás konyhafőnökök viszont jól járhatnak vele, mert utazás közben is hordhatják kedvenc fejfedőjüket."
Nem, arra sem jó. Én egy 82 cm-magas tárgyhoz keresek személyautót. Mivel ez egyetlen kombiba sem fér be -ehhez legalább 88 cm-s magasság kell a berakodónyílásnál- ezért elkezdtem SUV-okat nézelődni. Kínomban már X5, VW Tiguan, RAV4, XC90, sőt még a Land Cruiser is megvolt. Gondolád hogy a Land Cruiserbe sem fér be? Amibe beférne: Ford Galaxy, VW Touran, Sharan, de ezek később eladhatatlanok, pedig sokkal praktikusabbak.
TDICDITRDITDDIPDTD 2018.03.30 10:59:55
@koala kóla: kb 3 éve kicsit benéztem egy kiálló járdaszigetet és érintőre vettem a bal oldali kerekekkel. Mindkét gumi oldala azonnal kiszakadt. Na ilyenkor a pótkerék sem ér sokat.
És akkor felpakoltam 10 kiló szennyest a csomagtartóra, és eltekertem az önkiszolgáló mosodába... Vagy lehet, hogy a szennyest végül otthon hagytam, de tényleg elmentem egy mosodába! Az egész úgy kezdődött, hogy nemrég Lipócia szélén egy lakótelepi társasház aljában…..
Egy-egy beszólást be lehetne árazni, ha nem is elrettentő, de népnevelő célzattal. Akár napszakhoz, naphoz és időjáráshoz igazított szorzóval, hiszen nem ugyanaz egy hóvégi, esős hétfő reggeli faszomat, mint egy fizetés utáni, szombat esti, vállon…..
TDICDITRDITDDIPDTD 2013.05.31 11:24:08
@uarempty: muszáj videozni, nagyon gerinctelenek a közlekedők, nem egyszer hazudták egész másképp a történetet, ha két esélyes volt az előzménye, de sima nekitolatásnál is volt hogy bepróbálkozott, hogy én gurultam neki.
Én már nem bízom a véletlenre, meg hogy ki mit látott. A kamera nem hazudik. Egy ilyen kamera 15-20 ezer Ft, ennyit megér, hogy akkor van igazam amikor én akarom.
TDICDITRDITDDIPDTD 2013.05.31 15:17:01
@P-T5: "A kultúránk a morálunk, sajnos vagy nem sajnos sokkal több hasonlóságot mutat a keleti szomszédainkéval."
aztán pedig ez:
"A rendőr, pedig a valós problémákkal foglalkozna, nem pénzbehajtósdit játszana... "
Most akkor mit szeretnél? Nyugatot, vagy keletet? :)
Mert ezek szöges ellentétben vannak egymással.
Németországban pl. mindenért feljelentenek, azért is ha rendszám nélkül áll a kocsid a garázsban.
Komment, innen:was? 2012.12.28. 12:01:15Hű de rosszak voltatok fiúk , szégyelljétek magatokat .Ha egy ugyanilyen hir jött volna az USAból akkor meg mindenki istenitené őket , hogy milyen faszagyerekek ezek az amcsik . Magyart viszont csak gyűlölni lehet bármit is csinál.Nem volt ebben…..
TDICDITRDITDDIPDTD 2013.01.03 12:43:58
@Gun4b: "auto.indavideo.hu/video/Mar_megint_a_lengyelek"
Nem nagyon szegtek ott meg több szabályt mint ommm 5 km alatt a városban. Nézzünk már kicsit magunkba. Aki nagyon hülye volt az az volt aki odaállt a körforgalom mellé, és aki úgy próbált driftelni, hogy egy Y fordulót sem tud megcsinálni.
Aki pedig odaáll, az az autóversenyeken is a szalagon belül áll, és ilyen esetben Darwin díjas, Ö ezt bevállalta.
TDICDITRDITDDIPDTD 2013.01.03 12:46:59
@TDICDITRDITDDIPDTD: @Gun4b: a link csak becsúszott, nem ehhez a hozzászóláshoz tartozik, a fentihez ez tartozik:
"De közúton szabályok vannak, amit be kell tartani."
TDICDITRDITDDIPDTD 2013.01.03 13:09:11
@megint: " a lényeg,hogy csak a saját életedet kockáztasd."
A lényeg hogy pont az kockáztatta leginkább az életét aki odaállt bámészkodni, és az kockáztatta volna a parkolóban is, és kockáztatta volna egy versenypálya mellett is, ha nem látja a biztonsági ember. Hány olyat láttam rallycrosszon amikor a paraszt először csak a lábát nyújtja be a szalag alatt, aztán pedig egy perc múlva benn van család is. Ezeken nem lehet segíteni, de gondoljuk abba is bele hogy mennyi halálos baleset történik versenypályán is, ha valaki hülye ez mindegy hogy hol hülye, hogy van-e biztonsági szalag, sáv őr, de még F1-es pályán is előfordul halálos baleset és ott is szinte mindig valaki hülye.
Itt speciel nem történt baj, nyilván történhetett volna, de hogy pont a TCből ugorjanak a témára, amikor személyesen láttam az Óceánárok utcában néhány éve a Winklert emberkedni egy Lexus IS-F-el, ami nyilván olyan erős, hogy kikapcsolt menetstabilizátorral egy pokolgép.
A következetességgel van a baj és a hangnemmel, nem a figyelmeztetéssel.
Ennyi elég lett volna: fiúk ilyet legközelebb NE csináljatok!
Akinek van pénze benzinre, az már simán adhat egy kis aprót, nem? Hát nem. Az autók között semmi keresnivalójuk. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Mindenekelőtt mindenkinek boldog új évet, a világ bármely pontján olvassa is e sorokat! Ráadásul furcsa módon úgy jött ki a lépés, hogy a mai a blog történetének 500. posztja, úgyhogy tulajdonképpen dupla az ünnep – remélem, a következő 500 is olyan érdekes írás lesz, mint…..
TDICDITRDITDDIPDTD 2013.01.02 08:41:08
@tildy:): vagy
"http://www.origo.hu/nagyvilag/20121227-bortonbe-juttatott-a-coccolinomaci-egy-magyar-ferfit-new-yorkban.html"
:DD