Regisztráció Blogot indítok
Adatok
protézisesh

0 bejegyzést írt és 2808 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az óceánok felszínén lebegő, óriási kiterjedésű szemétszigetek megléte és azok potenciális veszélye az élővilágra nézve nem kérdőjelezhető meg. A Csendes-óceán felszínén található több százmillió darabból álló, vegyes összetételű hulladék halom - amely valóban…..
protézisesh 2018.12.01 13:54:48
@werinter: ahogy a vezetékes telefont ki tudták hagyni és a tamtamrol egyből mobilra váltottak, ugyanúgy a technológiában is mehetnének egyből a tisztára. Az meg, hogy mindent műanyagba tesz a lakos, utána pedig gondolkodás nélkül eldobja, az nem az iparosodás fokától függ. Az nettó lustaság.
protézisesh 2018.12.01 19:07:50
@dkdoky: ehhez kepest az atlagnemet globalis lenyomata majdnem haromszorosa a magyarnak. (8 vs 2,9 gha).
protézisesh 2018.12.01 19:08:20
@kunzoo: és azt is láttad már, hogy utána a kukásauto a VÁLOGATÓSZALAGRA ürített? Egyrészt a szelektiv kuka sem tiszta, mindenkeppen valogatni kellene. Masreszt igy egy autoval, egy uzemanyaggal lehet begyujteni (kevesebb co2!), harmadreszt legalabb elelmiszer/szerves anyag nincsen benne. Ezert viszi el egy auto a femet/uveget/papirt/muanyagot. Kinaba pedig eddig is szelektalt, elofeldolgozott hulladek, azaz NYERSANYAG kerult, nem lerakni vitték oda.

@TanBá: a Földön kb 100 éve nagyjábol 1 millárd fehér ember él. Csak míg 1960ban volt mellettünk 2,5mrd színesbőrű, addig mára az ugyanúgy 1mrd fehér mellé majdnem 7millárd színes jut. Rasszistának hangzik, de pont ott van éhínség, háború, környezetszennyezés, ahol a népességrobbanás zajlik. És onnét jut a legtöbb szemét a tengerbe/levegőbe, onnét indulnak a járványok, a vallasi szélsőségek fanatikus küldöttei, stb.
Gazdag pincérek, szorongatott étteremvezetők és pofátlan lehúzások a kádár-kori Balaton partján.   ..
protézisesh 2018.11.25 16:00:05
@collateral damages: 2hónapos szezon? Mert a magyar “vendéglátósnak” csak a strand jut eszébe. A B.felvidéken márciustól novemberig lehet kirándulni, az északi part egy borvidék, aug-nov szüret/újbor/libanapok, téli jeges sportok...

Az összes osztrák tó igen kis hányada használható strandolásra, mégis EGÉSZ ÉVBEN megélnek körülötte a vendéglősök. Úgy, hogy nem is számottevően drágábbak a balatoni áraknál... A fejekben van itt a probléma, nem a szezon hosszában... :(
  A minap elgondolkodtam azon, hogy akárhányszor azt érzem, végre nyugi van, és kerek a világ, mindig történik valami, ami az egész rendszert felborítja. Vajon hányszor kell egy élet alatt komolyan újratervezni?..
protézisesh 2018.11.23 09:43:14
@Első mohikán: ezek a gondolatok tökre mutatják az avatarodban látható agy mennyiségét.

@Tovisa: ezt hívják aldozathibáztatásnak. Kivéve azt a részt, hogy a 15 éves kori naaagy szerelmek elmúlását nem szokás az élet nagy traumái közé sorolni...
Is this the real life? Is this just fantasy? - csendül fel a Queen ikonikus balladájának rögtön a legelején a programadó kérdés, amire a szám címét viselő friss film igen határozott válasszal felel. A dal kiemelése már önmagában is jelzésértékű, a filmesek nyilván nem véletlenül választották címnek…..
Alsó-Szászország útjain - kitekintve a mikrobusz ablakán - mindenfelé szélturbinák lapátjai keverik a sűrű ködöt.Az Energiaklub szervezésében utazunk tucatnyian, Gorleben, Lüchow és Salzgitter a célállomás, a német zöldek emblematikus központjai. Preventív csapás a magyar zöldekre? Jegyzeteimben…..
protézisesh 2018.11.20 17:14:34
Az a szomorú helyzet hogy ez a blogbejegyzés pedig szélsőséges zöld propaganda, az energetikai ipar teljes ismerete nélkül. Minden országnak szüksége van olyan erőművekre (úgynevezett alap erőművekre) amelyekkel az áramfogyasztás nagy részét időjárástól és mi egymástól függetlenül, szabályozhatóan ki tudják elégíteni. A megújuló források közül erre egyedül a Vízierőmű alkalmas. A szél, és naperőművek nagyon jó propaganda célokat szolgálnak, de se nem szabályozhatóak se nem függetlenek az időjárástól. Emiatt szélcsendes időben illetve napnyugta után sajnos nem alkalmasak egy ország energia szükségleteinek Kiszolgálására. Ma Németországban sajnos azt történik, hogy napközben ezek a propaganda erőművek túl áramot termelnek, amelynek kis részét irányítottam próbálják eltárolni (pl. hegyi tavakban), Nagyobb része viszont egyszerű túlàwramként át csordul a határokon, és trafóház robbanásokat, kiégéseket okoz a környező országokban, többnyire Lengyelországban és Csehországban. Az éjszakai órákban, amikor a propaganda erőművek képtelenek áramot termelni, akkor pedig ezek a derék németek áramot importálnak, főleg Franciaországból, ahol pedig atomerőművek termelik az áram 80 százalékát. Így tehát a német megújuló energia áttérés semmi más, mint egy ostoba szín játék. Ráadásul a légkört leginkább befolyásoló, a globális felmelegedést leginkább elősegítő erőmű típus a barna Szenes, mert az bocsájtja ki a leges legtöbb szén-dioxidot. Ellentétben az atomerőművel, aminek nulla a CO2 kibocsátása. Szóval a németek ezzel az esztelen megközelítéssel sajnos éppen a saját kitűzött céljai ellen tesznek.
protézisesh 2018.11.21 14:53:21
@Bognár L: abban hiszek, hogy az atomenergia az egyetlen, ami Európa jelenlegi energia-igényét ki tudja szolgálni.
1. Europanak NINCSEN egyseges energiapolitikaja, igy nekunk arra tervezni, hogy Ostendében jol fuj a szel es majd ott terem aram, az egyenlo az ongyilkossaggal (nevezzuk teljes energiafuggosegnek, ami egybilyen klimaxos stasi-ugynok altal vezetett orszagnal eleg kockazatos fuggoseget jelent.)
2. Az aram szallitasanak is van koltsege, nem is kicsi. Raadasul az aram nem ugy szallithato, mint a koolaj, vagy a szen. A fogyasztast es a termelest kell percre es wattra pontosan osszehangolni. Egy eszaki-tengeri szeles villanyarammal hajtott Magyarorszag utopia nem csak politikai, de muszaki szempontbol is.
3.) Nemetorszag most is halalra szivatja a kormyezo orszagokat. MW nagysagrendben mennek az iranyitatlan kobor aramok a halozatban, sorra sulnek meg a trafohazak Cseh es Lengyelorszagban. Ha ezen orszagok sajat eromuveit kivesszuk, meg durvabb lesz a helyzet.
4.) Nemetorszag delutan4 ora utan MINDEN NAP ENERGIAIMPORTRA SZORUL, mert a csodas megujuloival (nap-szel-viz-biomassza) NEM tudja magat ellatni. Ekkor importal Franciaorszagbol. Atom-aramot. Mert addigra elmulik a finnyassaga.
5.) a hordoban tarolt eromuvi hulladek 95%a alacsony radioaktivitasu cucc: munkaruha, szerszamok, ilyesmi. A kiegett futoelemeket ujrahasznositjak, egy kimerult uranbanyaba visszarakott hordos cucc meg nem feltetlenul jelent nagyobb sugarzast, mint az ott amugy is szokasos ertek.
6.) a megujulokrol:
Napelem: a gyartasa BORZALMASAN energiaigenyes es kornyezetszennyezo. Egy napelem egesz elete soran nem termel annyi aramot, mint amennyi a legyartasahoz kell. A jelenlegi hatasfok melletti 200W/m2 is csak NEVLEGES teljesitmeny, amit csak igen szuk idoszakban, napi 2-4 oran keresztul tud termelni akkor is, ha “idealisan” van elhelyezve. Az osszes tobbi idoszakban a kisebb beesesi szog miatt kevesebbet termel.
Szeleromu: egy szeleromu termel (ha van szel, ami Mo-on gyakorlatilag az Alpokaljara korlatozodik). Ha viszont szeleromu park van, a sorban harmadik szelkerek mar olyan felkavart, turbulens aramlasban all, hogy csak FELEakkora teljesitmenyt tud leadni, mint a sorban legelol allo. Ugyanolyan gyorsan forog (szemre), csak feleakkora gerjesztest kaphat, feleannyi aramot termel.
Vizieromu? Mosonmagyarovartol Mohacsig 30m a Duna esese. Egy 12-15 meteres vizlepcso/eromu Mohacsnal kb azt jelentene, hogy a “Duna-to” felso vege A Lagymanyosi hidnal lenne. 1-2m szintkulonbsegre meg nem erdemes eromuvet epiteni.

Csernobilban jelenleg Europa leggazdagabb vadvilaga el, a haboritatlan erdosegek tele vannak EGESZSEGES rokakkal, ozekkel, szarvasokkal, vaddisznokkal, madarvilaggal. A termeszet koszoni, jol van.

A vilagon uzemel vagy 400 atomeromu, eddig hany baleset tortent? 3 (Csernobil, Fukushima, meg az az amerikai...). Statisztikailag ez allati jo, illetve az 1kWh termelt aramra juto halalesetek szamaban tobb nagysagrenddel alatta vannak MINDEN MAS eromutipusnak.

Amugy Cs es F ugyanabbol az okbol kovetkezett be: a merhetetlen tekintelyelv forszirozasa miatt. Az egyik esetben a komenista parttol, a masikban pedig a tarsadalmi szokasok miatt az idosebbnek/felettesnek ellentmondastol retteges miatt lett baleset.
Csban a szakmailag erto mernok NEM MERT SZOLNI a fonokeinek, hogy ne toljak tul, mert azt nem birja ki az eromu. Fban a hozzaerto mernok NEM MERT SZOLNI a fonokeinek, hogy az egy szar hely, ott a tenger el tudja arasztani a hutovizszivattyukat.

Mindketto szakmai hozzaerto fosott, hogy vege az eletenek/karrierjenek, ha idoben figyelmezteti a feletteseit a bajra/kockazatra. Igy a baleset sokkal durvabb lett annal, mintha idoben szoltak es beavatkoztak volna. “Europai” kulturaban meg lehet mondani a fonoknek, hogy “azt nem kellene...” igy ilyen balesetek nem kovetkeztek be es nem is fognak bekovetkezni. Az atomtol NEM KELL FELNI.
Tegnap focimeccsen ültömben – nekem mindig ott támadnak a világmegmentő gondolataim és nem a budin mint a többségnek – azon elmélkedtem, hogy mennyire meghatározza az életünket a környezet, ami körbevesz, annak minden részletével egyetemben. (Aztán innen elkanyarodtam mindenfelé, legalábbis ebben a…..
protézisesh 2018.11.16 11:00:33
@zuzzer: rá se ránts, a hozzászólók 90%ából egyszerűen az irigység és a kárörvendés beszél. “Hujekocsokminekmentsvajcbaahujegyerekevel...”

Melyen egyutterzek veled, mert latom, hogy az en gyerekeim (igaz, itthon) de ugyanugy egy csomo tok felesleges ostobasagot tanulnak es nagyon keves olyant, aminek a mai elethez is koze lenne.

Verseket magolnak, hatodikban, azaz 12 evesen walesi bárdok, 31 versszak, a 30 fős osztalybol MINDENKINEK le kell felelnie belole, ami siman 5-6 teljes irodalomorat elvisz. Tegye fel a kezét, aki 13 eves kora ota hasznalta a ealesi bardokat! Senki? Jé... Sőt nyevtanból mikor határoztuk meg utoljára a magas hangrendű helyhatározók tárgyas ragozásának teljes hasonulásait? Ugye? Ki számolt utoljára szinkópát? Kovalens kötést? Az aranybulla dátumát? A vízigótok mondavilágát? Ezek lennének a manapság hasznos alaptantárgyak? Lóf@szt. Informatika? Amikor a tanárok az interaktiv táblát sem tudják bekapcsolni? Idegen nyelv? A másik gyerekem német spec osztályba jár az ország egyik legjobb gimnáziumába. De angolul jobban beszel, pedig csak annyit tett érte, hogy angol nyelven, angol felirattal nézi a kedvenc filmjeit/sorozatait.
Egyik sem tanult és sajnos iskolában nem is fog a közigazgatás működéséről, a jogrendszer alapjairól (adásvételi szerződés, munkaszerződés, szabadalmi jog, cégalapítás), az adórendszerről, a bankrendszer, a szociális ellátórendszer működéséről. A családról, a társas kapcsolatokról, a nyilvános (más emberek előtti) beszédről, a kulturált vitatkozás (!) mikéntjéről...
Viszont 12-15 évesen jut minden napra 7 tanórájuk ( ami “felnőttül” ugye 7db 45 perces meeting, ahol mindegyiken prezentálnod is kell a főnökeid előtt), utána még van minimum 2-3 órányi házifeladat, félévente 2x témazáró (“negyedéves zárójelentés az ügyvezetés számára”). Az ugye 10 óra, ami mellett legyen időd sportolni, zenélni, barátokat szerezni, kikapcsolódni, PIHENNI. Ennyit egyikünk sem dolgozik minden nap.
Emellett évente 10-12cm-t nőnek a gyerekeim testmagasságban. Ez önmagában is fárasztó. A fiúk mutálnak, a lányok technikailag nővé válnak. Ennek is van ezer testi/lelki vonzata, amit az iskolarendszer elegánsan telibe szarik.
A rendszer által termelt végeredmény pedig pontosan az az intoleráns, pszichopata köcsög lesz, aki utál mindent és mindenkit, illetve “nehogymá másnak jobb legyen” alapon téged ekéz, mert le mertél írni egy nagyon is valós problémát.
(Mondjuk svájc a világ legházmesterebb országa, hiába szép, meg tiszta, meg gazdag*, tuti nem akarnék ott élni.

*a fene nagy gazdagságunról meg annyit, hogy a 40es években a hegyi falvakban még embert ettek a hosszú teleken. A svjájci gárda az éhenhalás elől menekült a pápához, koszt-kvártélyért ajánlotta fel a védelmet. A hires bankrendszerük pénzügyi alapja pedig az a vagyon, ami a II.vh. alatt bent ragadt az anonim bankszámlákon, amiért a tulajdonosok és örököseik soha nem tudtak jelentkezni, mert a nácik eltüntették őket. :( )
protézisesh 2018.11.16 12:22:58
@Cpt. Flint: ha figyelmesen olvastad a hozzaszolasom, lathatod hogy a magyar oktatasi helyzetrol beszeltem 6 bekezdesben. Ami pont olyan szar, mint a posztolo altal leirt svajci.
Ennek ellenere a hozzaszolok tobbsege siman ekézi a posztert. Nem azt mondja, hogy itthon is ilyen hulyesegeket tanitanak. Hanem azt, hogy hulye a gyereke, hogy o a hulye. Igen keves hozzaszolo allt melle, hogy igenis a tananyag mennyisege es az atadas modja a vilag legtobb orszagaban szarra se valo. Azt meg senki nem irta le, hogy ez egyenes kovetkezmenye amnak az egyszeru tenynek, hogy a tanito-/tanarkepzo szakok evtizedek ota a fantaziatlan kozepszeru erettsegizok gyujtohelyei. Ilyen kisstilu, sokszor minden erkolcsi es emberi nagysagot nelkulozo, eletunt, motivalatlan pedagogusokkal, egy 30-50(-több) eve osszerakott tananyaggal pedig nem csoda, hogy ujratermelodik a hujek szeles retege.... :(
protézisesh 2018.11.16 14:58:45
@tamask: a kovalens kotest tanuljak meg ott, ahol az mar az orientalodas resze. Altalanos iskolaban felesleges, gimiben is esélyes... Ellentetben a fizikaval, aminek naponta van gyakorlati haszna.

Alapveto jogi ismereteket kozepiskolaban mar kellene tanitani, mert sokan onnet az elso munkahelyukre mennek. Ahol azt sem tudjak, mik a foglalkoztatas alapszabalyai. Tarsadalmi reteguknek megfeleloen tanuljak meg elobb a munkaszerzodest, a feketemunkat, vagy a tappenzcsalast... Szoval kellene alap. Nem sok es nem paragrafusok, de olyanok, hogy NINCS “ingyen probanap” beallitas elott, hogy a fizetest havonta adjak (nem hetente es nem kerhetnek penzt azert hogy a penzedhez juss), hogy a szabadsag mennyiseget torveny szabalyozza es egy reszet a munkaado hatarozza meg, hogy mikor vedd ki, es hogy elore kell kerni, stb. A sulibol kikerulo gyerekeknek errol fogalma sincsen igy jo esellyel palizzak be oket, ha nincs szulo, aki figyelne rajuk...

A tobbivel (tortenelem, stb) egyetertek.
Ilyen módszerrel még nem tettem el konfitált kacsacombot. Csontjáról leszedve és széttépkedve mint a cafatos disznót zsírral leöntve. Hívhatom kacsalekvárnak is ... Elég gyakran konfitálok (zsírban lassú tűzön sütve) kacsacombot, mert szeretjük az ízét és az állagát is. Mindig…..
  Ahhoz, hogy a globális hőmérsékletemelkedés ne menjen másfél Celsius fok fölé, számos egyéb intézkedés mellett a lehető leggyorsabban át kell állítani a közlekedést a robbanómotorról a villanymotoros járművekre. Az még kérdés, hogy nulla kibocsátású járművek zömmel milyen formában jutnak hozzá…..
protézisesh 2018.11.08 09:43:34
@Levegő Munkacsoport: nem, nem es nem.

A “kozlekedesi” szamaidban benne van vilagszinten a legikozlekedes es a tengerhajozas is, illetve Mo-on a kozuti es vasuti aruszallitas is. A SZEMELYGEPKOCSIK kurva keves kibocsatasert felelnek ellentetben a faradt olajos fureszporral toltott PET-palackkal tuzelo falusiakkal, illetve a tetrapack dobozokkal futo varosi nyanyakkal. Tok egyertelmu meresek vannak arra vonatkozoan, hogy anszmog MINDIG A FUTESI SZEZONNAL JON es a jarmuforgalom korlatozasa kurvara semmilyen hatassal nincsen a levego minosegere.

Nemetorszag CO2 kibocsatasa folyamatosan novekszik, megpedig az ujonnan nyitott (a leallitott atomeromuveket kivaltando) barnaszenes aramtermeles miatt. Amivel a szipiszupi villamyautoikat hajtjak. Egy nemet arammixszel uzemeltetett Tesla majdnem masfelszer annyi CO2-kibocsatassal kozlekedik, mint a TDI audim. (127 vs 93g/km).

Paks2-nek egy baja van, a finanszirozas atlathatatlansaga. Viszont a vilag osszes atomeromuvere ervenyes, hogy fillerekert termel aramot, illetve ipari meretekben is mukodokepes technologia all rendelkezesre a kiegett futoelemek tovabbjasznositasara (-> toriumos eromuvek).

Amirol ti beszeltek, az netto zsigeri elvakult auto(s)gyulolet, a hozza kapcsolodo “ervek” pedig feligazsagok es statisztikai csusztatasok szeduletes tarhaza. Az altalatok elkepzelt vilag ELHETETLEN, rovid tavon megvalosithatatlan. Mintha a tenger ala koltozest azzal kezdenek, hogy lelancolunk a viz ala, aztan majd az evolucio megoldja, hogy novesszel kopoltyut.

Ugy nem lehet elszakadni az autozastol (es a fosszilis energiatol) hogy ma betiltjuk, es majd AZUTAN kialakulnak a helyettesito megoldasok...

Elobb legyen olcso aram (a mostaniak kozul egyik sem az), legyen tisztan es gazdasagosan eloallithato (egy napelem legyartasahoz tobb energia kell, mint amennyit az elettartama alatt osszesen megtermel...), azt az aramot tudjuk tárolni (mert maskor-mashol kell, mint ahol terem). Ha ez megvan, akkor johet a jol mukodo kozossegi kozeledesi halozat es a globalizacio helyetti lokalizacio (egy toyota prius (alkatreszei) Ausztralian kivul minden foldreszen megfordul, mielott te Budapesten atveheted a toyota szalonban, ez mekkora oko-labnyom mar?!).

Ha ez mind megvan, akkor johet szoba az egyeni autozas CSOKKENTESE de nem teljes elhagyasa.

A “tilcsukbe” egyszeruen NEM MUKODIK.
protézisesh 2018.11.09 08:01:04
@chrisred: egyreszt vannak biztonsagos tarolasi modszerek. Masreszt van mukodokepes technologia a kiegett futoelemek tovabbhasznositasara, tovabbi energiakinyeresre.
Harmadreszt amikor barmilyen fosszilis eromuvel CO2-t termelunk, azzal ugyanugy a jovo nemzedekeit terheljuk. Es azt mar tudjuk (ti zoldek mondjatok) hogy a CO2 a mumus. Megis azt toljatok, hogy zarjuk be a tiszta uzemben SOK aramot termelo atomeromuveket es helyette epitsunk “megujulo” energiara epuloket. Ami kozul a biomassza szinten CO2 termelo, a szeleromu kiszamithatatlan es agyonveri a madarakat, a vizieromu siksagon (nalunk) nem mukodik, a napelemnek meg mar a legyartasa szennyez annyit, amit egesz elete soran sem kompenzal. (De mivel kinaban gyartjak, azt leszarjatok).

Az ilyen “gyalog/biciklivel jaras” duma meg nem alternativa, hanem egy elmehaborodott lazalom. Baszki akkor koltozz vissza a barlangba es egyel bogyokat meg gyokereket, te idiota. Eszedbe ne jusson valos alternativakbam gondolkodni, illetve az altalam korabban felsorolt lepeseket megkozelito javaslatot sem tenni. EZERT nem vesz senki komolyan benneteket, mert elvakult fanatikusok vagytok nulla realitaserzekkel, nulla kompromisszumkeszseggel.
protézisesh 2018.11.10 08:25:04
@chrisred: durva tévedés, hogy nagyszuleink egeszseges boldog eletet eltek. Rohadtulnegyoldaluan taplalkoztak, oktobertol majusig nem ettekngyumolcsot/vitamint, az etrendjuk nagy resze zsir es szenhidrat (kenyer, krumpli) volt, jo ha havonta 1-2szer jutott hus az asztalra (akkor is egy tyuk egy 6-8 tagu csaladnak). Volt 2 oltozet ruhajuk, amit havonta mostak. A házakban a 70es években KEZDTEK furdoszobakat kialakitani, addig lavor volt. Szoval technikailag SZINTE bogyokat ettek es bokorban eltek. Ja es egesz eletukben nem jutottak 30km-nel messzebb a szulofalujuktol. Ez nagyjabol a lakossag 80%at lefedi.

Ennel sokkal kenyelmesebb az eleted akkor is, ha nem vagy “konzumidiota”: van autod, biciklid, hutoszekrenyed, nem kell fat vagnod hogy meleg legyen a lakasodban, naponta furdesz, 20-30 oltozet ruhad van, nagy valoszinuseggel ultel mar repulon is, de egy 1-200km-es kirandulas siman belefer. Ezt hivjak fejlodesnek es ez bizonyos esetekben nagyobb kibocsatassal, nagyobb energiaigennyel jar.

De azt javasolni, hogy terjunk vissza a 100 evvel ezelotti normakhoz, az idiotizmus. AZONNAL versenyhatranyt okoz: neked bicajjal 3 ora a napi kozlekedes, nekem kocsival 30 perc. Marad 2,5 oram, ami alatt dolgozhatok, tanulhatok, szorakozhatok, pihenhetek. Vagyis ennyi elonyom van naponta az miatt, hogy kocsival jarok.
A 3D nyomtató egy olyan új eszköz, ami lehetővé teszi, hogy digitális modellekből háromdimenziós tárgyakat nyomtassunk. Jelenleg gyors prototípus készítésére és hobbi szintű használatra alkalmazzák, de a technológia rohamos fejlődésével széles körű felhasználásra ad lehetőséget. A hagyományos…..
Szeptember 1-től élt Apa szerződése, így a lakáskeresést augusztustól tudtuk érdemlegesen elkezdeni (kutatás, feltérképezés már tavasszal elkezdődött), hiszen - az A38-as igazolvány óta tudjuk -  bérléshez szerződés kell. Amíg nincs francia lakcímed, nem lehet francia bankszámlád. Ha nincs…..
Ezt a témát is párom javasolta, bár bennem is körvonalazódott már a szükségessége. Nyilván poénnak szánta – na nem azt, hogy így zajlanak az események, hanem, hogy le is írom, ám én komolyan vettem, mint oly sokszor. Főként az utóbbi – már nem túl rövid – időben, amikor harapni tudok egy fél szóért…..
protézisesh 2018.11.07 17:37:33
Itt van ni:
elegjoanyak.blog.hu/2018/10/04/az_asszony_meghulyult_vagy_megvaltozott

Engem nem zavar, ha kimoderálsz (legtöbbször ez szokott történni az ilyen “modernanyabloggervagyokjohumorerzekkel”-oldalakon), de esetleg neked erdemes vegigfutni, hogyan latjak a ferfiak (tobbnyire apák) ugyanezt a szitut...
protézisesh 2018.11.08 14:37:19
@Ugróbéka anyukája: a 2 hozzaszolast rogton egymas utan kuldtem el (annyi ido telt el kozottuk, mig eloturtam a linket). Az ilyen moderalos blogoknal van egy ejszakas turelmi idom, nem is feltetelezem, hogy a bloggazda 0-24 ott ul es moderal.

A belinkelt blogposzt maga kevesse erdekes (nagyjabol pont ugyanazt mondja, mint te), a lenyeg eppen a hozzaszolasokban van. Kivetelesen (a 200-bol 1-2 kivetelevel) nem gyulolkodos, nem mocskolodo hozzaszolasok, hanem tapasztalatok, velemenyek gyujtemenye. Ugynevezett “vita”, a szo klasszikus ertelmeben (ami sajnos kihaloban van). Szoval ha idod engedi, javaslom birkozz meg a hozzaszolasokkal is, hasznodra valhat. :)
Figyelem! Közérdekű Közlemény! A blogunkat új felületre helyeztük és új nevet adtunk neki. 2021. októberétől az alábbi linken olvashatóak a bejegyzéseink: www.aborondomesen.com A travelbug.blog.hu oldalon nem jelennek meg az új írásaink, viszont a régi posztok természetesen továbbra is…..
Az XS meglepően nem hozott meglepetést, de sokan örültek az XS Max-nek. A kérdés az, hogy ha a méretet nem növelik tovább, akkor miben fog ezúttal változtatni az Apple? Fog egyáltalán változni a design? Súgok: igen...
protézisesh 2018.11.08 10:12:51
Nézzünk meg néhány sablonmentes, ámulatba ejtő irodaházat, ahol nem sajnálták a pénzt arra, hogy a munkavállalók  jól érezzék magukat...
protézisesh 2018.11.07 15:48:03
@dunántúli gyerek: pontosan. “Irodai” munka az esetek 95%aban siman vegezheto tavolrol.

Az ilyen naggyontrendi helyek csak egyre nem alkalmasak: koncentraciora, odafigyelesre. Tokre el lehet cseszni bennuk napi 10-14 orat is, de amint van hobbid, barataid, csaladod, ez mind masodlagos, mert IDŐT egyetlen munkahely sem ad. Raadasul huszoneves csak 10 even keresztul vagy, ami a jelenleg elvart 45 evnyi munkaviszonynak csak a negyede. 30 felett viszont kurvara mas igenyek jonnek elo, ez ezek az irodak azok kozul egyet sem elegitenek ki. 30 felett mindenki rohadjon meg?

Es akkor a gyarakat, fizikai munkakornyezetben levo irodakat meg nem is hoztam elo. Mert ugyan tok trendyke egy ilyen multimediamarketing-irodaban kreativasszisztenskedni, csakhogy iroda kell egy logisztikusnak, keszletkonyvelonek, termelestervezonek, szerszammernoknek is... gondolom ezek sem trendyke szakmák, igy ok is nyugodtan megrohadhatnak valami lelelko lyukban, ugye? A ciki csak az, hogy az ehenhalas, a meztelenseg, a barlanglakas, az otthonules elkerulesehez kell az a sok ember, aki nem trendyke munkahelyen dolgozza le az egesz eletet. Az ilyen naggyonszipiszupi irodak “dolgozoi” nelkul viszont kurvara jol meglenne a vilag... :(
Kifejezetten népszerű lett az elmúlt években az elektromos kerékpárok használata, hiszen jelentősen nagyobb utazási sebességet érhetünk el a motorikus alkatrészeknek köszönhetően, továbbá kevésbé fárasztó, ha például emelkedőnek felfele megyünk, hiszen az elektromos motor ilyenkor rásegít. Az…..
protézisesh 2018.11.07 15:16:01
@Arcade Macho: es lesz belole nyuggertaltos, amivel a nyanyák berongyolnak a tomegbe, amikor megbokrosodik alattuk a drotszamar... A RASEGITOS bicaj megadja a kerekparozas elmenyet a gyengebb fizikumuaknak is (plane alpesi tajon), de kozben valamennyire megdolgoztat. Ez meg csak visz. Akinek ilyenje van, az csak akkor teker, ha lemerult az aksi. Illetve megneznem azt az arcot, amit egy ilyen turbonagyi vág, mikor kanyarban odapakolja mind a 115 wattot az elso kerekre, aztan jol eluszik az eleje...
A felmelegedés hatásaival foglalkozó GIEC-jelentés után Seth Wynes és Kimberly nicholas, a lundi egyetem kutatói az Environmental Research Letters-ben megjelent tanulmányukban arra a kérdésre keresnek választ, hogy mit tehet az egyén a felmelegedés csökkentéséért. Szerintük a ház hőszigetelése, az…..
protézisesh 2018.10.31 12:32:34
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: nekem is ez ugrott be. Nem eggyel kevesebb svéd kell (egy helyett nulla?!) hanem kilenccel kevesebb mobutu, csing, radzsiv és ahmed. Akik nem égetik le a műanyag szigetelést a rézdrótról, nem teveszarral fűtenek, stb.

Aztán sokat segíthetne Németország, ha nem nyitna újabb barnaszenes erőműveket, hanem hagyná az atomot alapellátónak. Meg olyant is játszhatnánk, hogy 60kamiont felb@szunk a vonatra Münchenben, aztán nem lábon gurulnak le Isztambulba, hanem egy villanymozdony lehúzza őket.

A tömegközlekedés is jó buli a metropoliszokban, de egy magyar megyeszékhelyen és vonzáskörzetében már meghaltál autó nélkül...

Meg olyant is lehetne, hogy a parlagon heverő földekre nem napelemet teszünk (meg alá benzines fűnyírót), hanem ERDŐT telepítünk....

Annyi jobb ötlet van ennél a mocskos, fehérgyűlölő vegán propagandánál....
Nagy kirándulásról jön haza ma este a feleségem. Tudom, hogy leves nem nagyon lesz, mi meg nagyon levesesek vagyunk, ezért úgy döntöttem, egy kacsaapróléklevessel fogom várni. Ehhez két alapalkatrész: a nyak és a zúza mindig van a csodahüttőben, de mivel hosszú ideig volt el, kiürült a zöldséges…..
protézisesh 2018.10.29 08:07:05
protézisesh 2018.10.29 13:52:21
@Andrass9: eszembe nem jutna megenni... (kivéve, ha a levesben főtt húson, vagy a rántott csirkén ott van a panir alatt).
Töpörtyűnek csak kacsa/liba bőrös háj (lehet kapni még intersparban is), illetve csirkezsírral bármit is főzni a teljes ismeretségi körömben nem szokás (mondjuk úgy, hogy a Ràbaközben és a Balaton-felvidéken még sehol nem jött szembe a csirketöpörtyű/csibezsír) ezért csodálkozom...
Nehéz a formatervezők élete - hogy a praktikusságot, a funkcionalitást és az egyediséget is egy kompakt eszközbe tudják beletölteni. Sokszor ez nem is igazán sikerül, és a tökéletes teremtmény helyett inkább torzszülött jön létre. Ilyenekből válogattunk 10-et...
A burgenland.orf.at október 24-én tett közzé egy listát, amin a továbbra is használható határátkelők szerepelnek. Azon lista alapján az osztrák-magyar átkelők a következőképpen változnak (pirossal az autók előtt lezárt átkelők):..
Hozzávalók a sous vide-hoz: 1 db közepes sertésmáj 1 fej hagyma 3 gerezd fokhagyma őrölt majoranna őrölt kömény bors A sertésmájat szépen letisztítjuk, az inas részeket kivágjuk, a vágódeszkán a fűszerekkel alaposan bedörzsöljük a májat minkét oldalán, de nem sózzuk. A hagymát…..
protézisesh 2018.10.20 14:53:27
@Gyalogrépa: ha előbb piritasz es utana szuvidolsz, akkor visszafozod puhara a porzsanyagokat es a kerget. Annak mi ertelme? A szuviddal megpuhitod (mert maghoben is elered vele a puhasaghoz, feherjebomlashoz szukseges homersekletet), a vakuumtasak nem engedi elfolyni az izeket es nedveket, a VEGEN piritassal/grillezessel meg letrehozod a Maillard reakciot, amikor elkeszulnek azok a vegyuletek es porzs-anyagok, amik a SÜLT eteleket megkulonboztetik a FŐTT etelektol. Forditva nagyjabol semmi ertelme. Mintha a rantottahoz eloszor megfozned a tojast, aztan utana probalnad felverni...
protézisesh 2018.10.23 07:42:58
@Húsimádó: nem szuvidalok, ezert a kerdesem tisztan elmeleti volt. Nalam megy a cucc siman a racsra, oszt jóvan... :)
A kínai, koreai, japán márkák ma már tömegével vannak jelen a magyar piacon is. Mi pedig rendre meggyilkolásszuk őket kiejtésileg, bár nem csak mi, de a nyugat úgy összességében. Összegyűjtöttem itt az ismertebb, leginkább "elferdült" márkákat megközelítő kiejtési…..