Regisztráció Blogot indítok
Adatok
baumann

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Üzenőfüzet Kis magyar abszurd 2013.10.08 05:30:00
Milyen ország az, ahol az alkotmányba foglalják politikai okokból a rezsicsökkentést? Ahol százmilliárdok jutnak a miniszterelnök kedvenc hobbijára? Ahol két kézzel szórják a közpénzeket haveroknak, miközben gyerek (és felnőttek) éheznek vagy legalábbis küzdenek a mindennapi…..
Akik nem túl hosszú élete alatt nyomon és figyelemmel követték blogunkat, talán észrevehették, hogy a címén kívül az egyetlen eleme, ami nem változott a hónapok alatt, az a mottója. Mondom, mondom, de minek? – hangzik a mondat, ami tökéletesen kifejezi azt az életérzést, amit…..
A kérdést ugyan többen fölvetették, de elfogadható magyarázatot nemigen lehetett olvasni sokáig. Végül mostanára eljutottunk egy olyan elképzeléshez is, hogy a Sorstalanságot a korabeli kritika elhallgatta. Ám ez a vélekedés még mindig mintha csak a városi legenda szintjén ülne,…..
Kettős Mérce Gondolj jobbra! 2012.10.17 19:54:37
"Meg kellene alapítani a józan ész pártját" (Török Gábor) Számomra ma már csak két árva jobboldali ember maradt széles-e hazában: Balavány György és Ángyán József. Nem kéne -ahogy Lakner Zoltán felvetette csak úgy szinte magának mormogva- nektek, normális jobboldali…..
w Antiklimax 2010.04.12 07:00:00
Megvan a győzelem, és valószínűleg megvan a kétharmad. Csak a gólöröm, az maradt el. Ebben jelentős szerepet vállalt az OVB, illetve a választást szervező bürokrácia korszakzáró slusszpoénja. A meghosszabbított kampánycsend szétverte a liturgiát. Elmaradt a szavazatok –…..
w Mágneslady 2010.01.27 06:50:00
A kampány nem a lovagiasság ideje. Konzervatív, liberális, sőt szocialista férfiak is örömmel tréfálkoznak Dávid Ibolya rovására, mintha sose nevelték volna őket illemre. Gúnykacajjal és durva beszólásokkal kísérik egy hölgy élethalálharcát, ahelyett, hogy azon…..
w Egyél hódot! 2009.12.11 06:30:00
Pár hétre távolabb lép az ember a szalagcímektől, és mindjárt nevetségesnek és kicsinyesnek látszanak a belpolitika vagy akár az unió vitái, kampánylózungjai, hazugságai. Hiszen bazmeg elpusztul a Föld! A bálnák! A méhek! A káposztalepkék! Mert az ember disznó módra él,…..
Eddig az SZDSZ esélyeiről csak „szóra sem érdemes” módon írtam, ami ha nem is udvarias, de a valósághoz közel álló megközelítés. S bár formailag szegény Retkes Attila elnök nevéhez kapcsolódik majd az egykor szebb napokat látott párt kivezetése a parlamentből, az…..
w Nem reformálni több mint hiba 2009.11.11 11:10:00
Az MDF befogadja a szeplőtelen múltú liberálisokat, de nem vállalja fel a melegjogokat és a könnyűdrogokat. Bajnait nem igazolnák le Bokros mellé, de a válságkezelést eredményesnek tartják, sőt reformokkal párosítanák. Beszélgetés Herényi Károllyal, az MDF…..
w Ideje a parasztáldozatnak 2009.10.12 07:15:00
A tömegpártnak az az átka, hogy rettentő darab szarok tapadnak rá, ahogy gurulgat az emberek között ide-oda. Előnye viszont, hogy ha a szart leverjük róla, akkor se lesz sokkal kisebb. Adott egy ostoba ember, aki ostobaságokat nyilatkozgat, a jelek szerint nem kivételesen, hanem…..
w A nácivadász mellélő 2009.04.28 05:00:00
Ahol egy forint az üvegbetét, ahol minden rég halogatott épeszűsítést azonnal és mindenkinek kompenzálni kell, ott a terrorizmus ellenszere a holokauszttagadás betiltása. Ebben értelmet keresni fölösleges és frusztráló. Nem azért öldösik valakik a falusi cigányokat, mert úgy…..
Eljött az idő a változásra. Szombaton Gyurcsány Ferenc ugye bejelentette, hogy megszünteti önmagát, mint akadályt. Itt van tehát a lehetőség a határok átlépésére. Dávid Ibolya megpróbált átugrani egy képzeletbeli lécet, amikor Bokros Lajost jelölte miniszterelnöknek.…..
A napokban berobbant a közéletbe Seres Mária, aki eddig néhány hét alatt a szükséges 200 ezerből 85 ezer aláírást gyűjtött a képviselők elszámoltatásának ügyében kezdeményezett, amúgy mindenki számára szerethető népszavazásához. Magáról ezt állítja: „nem…..
w Találkozás egy fiatalemberrel 2007.09.26 19:00:00
163 millió forinttal támogatja az állam az MTV új animációs sorozatát, a Modern Képmeséket. Mint a WBlog megtudta, a sorozat szövegét Tóta W. Árpád, az Index főmunkatársa írja. Exkluzív interjúnkban tetemre hívjuk a fenegyerekként tetszelgő publicistát: miért és hogyan…..
baumann 2007.10.02 01:28:14
az, hogy twá személyes karrierjét közjóként akarja el(ő)adni – hát istenem, aki mást várt, az naiv, aki meg naiv, az haljon meg.
volt a hatvanas évek végén (csak a későnszületettek kedvéért) egy animációs tv-sorozat (szegény sipos tamás rendezte) „magyarázom a mechanizmust” címmel. azt vót a kitűzött cél, hogy az akkori ún. „új gazdasági mechanizmust” (értsd: kapitalista elemek bevonása a létező-sorvadó szocializmus rendszerébe) belesulykolja a belterjes szocialista elveken tenyésztett állampolgári agyakba. röviden tehát: ez vót a fából vaskarika szépséges magyarázata. (amúgy lehet, hogy kitűzött célját elérte. csak sajnos kádár jános nem ült eleget a tv előtt, mert a hetvenes évek első felében adott válasza ennyi vót: nyet!)
az nem baj, ha most twá feladata lett a „szarból aranyat” folyamat illusztrálása fogyaszthatóvá tétel céljából. a gyurcsány-féle verbális onanizáció kis történelmi patakjában ez pont helyén lesz (szállj kis hajóm...). majd túléljük...
a baj az, hogy twá hülyének néz minket. ahelyett, hogy azt mondaná: „gyerekek, az a helyzet, hogy a család már a malacperselyt is feltörte. le kell mennem nyusziba, kell a zsé. remélem, a segg hamarabb eltakarodik, mint hogy a nyelvem elkopjon. talán még látjuk egymást...”
nem, ő (különben stílusából ítélve is jól láthatóan) valami idegen viselkedésben öltözve (jesszus, twá, csak nem ez az igazi?...) kábítja magát és a világot. hát erre most csak ennyit: sic transit gloria mundi. „ha nem írok, ne válaszolj!”