Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Levi/BudapestScenes

21 bejegyzést írt és 62 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Schlosser söröző: 1034. Bécsi út 102/b http://www.schlossersorozo.com/fooldal.html   Az óbudai kocsmák nonpluszultrája, az egyetlen klasszikus söröző, ami a mai napig szinte változatlan formában áll fenn, és amit még mindig a család üzemeltet. (ezt majd némi történelemmel is kiegészítem)..
Levi/BudapestScenes 2016.10.04 17:28:19
@nagy sándor 62: Az Andris, hatalmas figura:D Mi 2002-2008 között jártunk rengeteget a Schlosser-ba, Andrist józanul egyszer se láttuk. A legjobban arra emlékszem, ahogy magyarázta, hogy a fiát a Doors felkérte gitárosnak, de neki nem volt kedve beszállni, meg egyszer nem lehetett fizetni nála (Magdi néninek segített sokszor), mert atomrészegen a falat támasztotta a két kezével, "Jaj meghalok, várjál most meghalok" szöveggel:D
Mudra László és Tuszinger Károly képei. A képek és a videóanyag a készítők kizárólagos tulajdonát képezik. A linkek szabadon terjeszthetők, de az anyag bárminemű további felhasználása kizárólag a készítők írásbeli engedélyével engedélyezett! A Csepel Művek…..
Képek: Mudra László és Tuszinger Károly. Videó: Bankó Roland (zene: Tibbah, Bobakrome). A képek és a videóanyag a készítők kizárólagos tulajdonát képezik. A blogposzt linkje szabadon terjeszthető, de az anyag bárminemű további felhasználása kizárólag a készítők…..
Az idei évben a BudapestScenes-brigáddal egyelőre nem sok helyen jártunk még fotózni, aminek a legfőbb oka a csepeli bunkertúra (képek itt, bővebb bemutatóanyag itt, időpontok itt) továbbfejlesztése miatti időhiány volt. Remélhetőleg ez hamarosan változni fog és tudunk menni…..
A december 25-i dáumhoz illően egy igazán patinás helyet mutatunk be: néhány hete megnézhettük, hogyan is fest éjszaka, zárás után Budapest egyik legpatinásabb épületkomplexuma, a Széchenyi fürdő. A BudapestScenes brigád részéről ezúton kívánunk minden volt, jelenlegi és…..
Cikk: Somogyi Levente Fotók: Mudra László, Tuszinger Károly Videó: Bankó Roland A riport a benne szereplő kép- és videóanyaggal együtt a készítők kizárólagos tulajdonát képezi, az anyag szerzői jogi védelem alatt áll. A forrás megjelölésével a blogbejegyzés és a…..
Levi/BudapestScenes 2012.10.19 13:15:11
@SB_U2: Gosztonyi azért nevezi Pfeffer-Wildenbruch-ot "a XX. század Hentzi tábornokának", mert mindkettőjüknek nagy szerepe volt Budapest értékeinek a pusztításában. Hentzi igazi barbár tette az volt, hogy a Redout-ot, az akkori Vigadót szétlövette a budai oldalról, Budapest pedig 1944/45-ben P-W parancsnoksága alatt lett rommá. Természetesen a 2 ember tevékenységét nem lehet teljesen azonos módon nézni (pláne így, ennyi év távlatából), hiszen P-W keze meg kötve, utánpótlásból minimális érkezett csak, a Vörös Hadsereg totál körbezárta Budapestet és parancsot is teljesített, amikor Budapestet nem adta fel. Én sem értek egyet 100%-ig Gosztonyival, amikor azt veti P-W szemére, hogy Budapest romhalmazzá vált, hiszen a háború sajnos ezzel járt. Ami P-W viselkedését vállalhatatlanná teszi számomra, az az, hogy Budapest ostromának végső eredménye január 18-tól kezdődően végleg eldöntötté vált - és ekkor még egy jóval sikeresebb kitörést is meg lehetett volna szervezni. Ő viszont egészen addig várt, amíg a kitörésre készülőknek már lőszerük sem volt, a végletekig kimerültek/betegek voltak stb. Még arra sem hivatkozhat, hogy katonaként legalább Hitler parancsát betartotta. Emellett az ügyfélfogadási rend, az óvóhelyről való ki nem mozdulás csak hab a tortán - bár nyilván ezekre már nem biztos, hogy mérget lehet venni, de P-W összteljesítménye mégsem pozitív.

Magyarán: Hentzi Budapestet pusztította cél nélkül, P-W pedig Budapest mellett a katonákat és a lakosságot is.
Levi/BudapestScenes 2012.11.13 22:47:27
@sebcsaba: Köszi az elismerést!

Kérdésedre: a vészkijáratok megtalálásához nem is kell különösebben elszántnak lenni: elég, ha valaki Ungváry-ék könyvébe belenéz. Azzal pedig, hogy az érdeklődők esetleg nálunk láthatnának pár vészkijáratot, nem nyerünk annyit, mint amennyit veszítünk azzal, hogy jó néhány szervezetnek megnehezítjük ezzel a munkáját és megorrolnak ránk - főleg, hogy nagyon sokan vannak, akik már most sem rajonganak értünk:)
Levi/BudapestScenes 2012.11.24 19:16:18
@borsod:

Értem, amit írsz és stimmel is, de nem is került szóba a kapituláció:) P-W esetében számomra az a fő kérdés, hogy miért nem rendelte el a kitörést jóval korábban. Nyilván ennyi év távlatából könnyű okosnak lennem, de nem hinném, hogy az ostrom utolsó pár hetében bárkinek (főleg a vezetők között) illúzói lehettek volna arra vonazkozóan, hogy mi lesz az ő sorsuk. Tehát egy korábbi kitörést "kérek számon" rajta, nem a kapitulációt.

Egyébként én a posztban azt írtam, hogy "Gosztonyi Péter véleménye szerint a 20. század Hentzi generálisa" kommentben pedig azt, hogy "Én sem értek egyet 100%-ig Gosztonyival..." :)
Videóanyagunk a templomról: Mudra László, Tuszinger Károly és Bankó Roland fotói, további felhasználásuk engedélyköteles. A Mária Magdolna-templom a Mátyás-templomból: Budapest különleges, nem látogatható helyszíneiről fotógalériáinkat ide…..
Levi/BudapestScenes 2012.11.19 16:28:10
@Tzl: Szia,

köszi az ötletet! Nem fordult meg még a fejemben, és annyiban nem is örülök az ötletnek, hogy így is túl sok terv vár megvalításra és csak tologatni tudom őket, nem hiányoznak újabb feladatok...:) Nem is értek hozzá, de ha tényleg nem egy bonyolult történet, akkor lehet, hogy felvetem majd a fotósoknak.
..
Levi/BudapestScenes 2012.02.17 21:39:15
@Tehetetlen Dodó: Köszönjük!
Levi/BudapestScenes 2012.06.23 14:49:37
@tri 2:

Jaj. Haladjunk az általad felvetett mondatok során.

Frei Tamásról: az arcát fel tudom idézni. Ennyi. Se műsorára nem emlékszem, könyvét nem olvastam - gondoltam, ha odaírom, hogy 'nagy álmom a kávézójába elmászni', akkor már csak átjön az irónia - ezek szerint kevéssé. Kéne erre valami egységes jelzés már tényleg.

'A témádat szeretnéd mutatni, vagy pedig saját magadat?' Ha tudsz nekem mutatni dokumentumokat/képeket/további túlélőket a kőbányai föld alatti repülőgépgyártásról, örömmel venném. Szívesen beraktuk volna a riportba és kevesebbet kellett volna engem nézni, de ilyenek sajnos nincsenek (nem nagy számban, kép pl. abszolút nincs tudomásom szerint). A könyvben, amiből idéztünk, szintén pár oldal van erről az időszakról és olyan alapvető infók hiányoznak belőle, mint hogy pl. a pincerendszert felfűtötték 20-22 fokra a gyártás idejére. A 44-es bombázások eredményéről (Horthy-ligeti Dunai Repülőgépgyár Rt.) egyébként felvettünk fotókat, csak aztán valahogy kimaradtak, az operatőr/vágó srác nem tette bele és nekem is totál kiment a fejemből. Ez 3-4 fotó lett volna - teljesen oda nem illő képeket meg minek tettünk volna bele? Ez sajnos egy ilyen témakör/időszak, nem sok kézzelfogható emléke maradt fenn.

Megnyugvással és hálával olvastam, hogy felsőoktatási végzettség nélkül is létre lehet hozni értékes dolgokat - épp kezdtem már agyalni, hogy pont az a kommunikáció-magyar szakos diploma hiányzik az életemből, amit otthagytam az egyetemen. Azt gondolom, némileg többet ér az az infómennyiség, amit idegenvezetőként és Bp. szerelmeseként az elmúlt 6 évben begyűjtöttem önszántamból, mint amit ott megpróbáltak volna még a fejembe préselni, hogy aztán jó részét az életben ne használjam. A tanulás, önképzés, szorgalom ehhez természetesen elengedhetetlen.

Ha megnézed, bőven vannak fenn kritikák a kommentek között - sok közülük kevésbé kulturáltan megfogalmazva, mint a tiéd. Be is engedtem őket és nem fogom végigolvasni újra a kommenteket, de biztos vagyok benne, hogy sokszor odaírtam akár itt, akár Youtube-on, hogy 'kösz az építő jellegű kritikát', 'fontosabb, mint a dicséret' stb - szánj rá 2 percet és nézd meg. Bár élvezzük a dolgot, alapvetően nyilván nem a saját szórakoztatásunkra csináljuk, fontos, hogy milyenek a visszajelzések. Én nem értek egyet azokkal, akik bármilyen kritikára a 'Csinálj jobbat, ******!' szófordulattal reagálnak - ha önszántunkból kiteszünk valamit, akkor fel vagyunk rá készülve, hogy nem mindenkinek tetszik majd. Ideális esetben már óvodában megtanulja az ember, hogy az embernek vannak kritikusai, később pedig rájön arra, hogy ez egy hasznos dolog. Megint csak: nem gondolom, hogy ingerülten reagáltam volna a normális hangnemben megfogalmazott bírálatokra - hogyha annyit benyög, hogy "Unalmas, érdektelen, hosszú, modoros, bántóan buta Frei Tamás klónnal.", az persze más helyzet. (most látom csak amúgy, ahogy rákerestem erre, hogy te írtad azt a kommentet is). Egy ilyen kommentre másképp reagálok én is, mint az utóbbi hsz-edre. Egyébként egy kicsit gondolj már bele, hogy ha te és egy másik tag hozzánk hasonlóan rászán mindennel együtt fejenként minimum 12-14 órát egy ilyen videó elkészítésére, akkor hogyan reagálnál egy ilyen kommentre? Szerintem még egész higgadt volt a válaszom.

Végezetül pedig ismét csak tőled idéznék: "Miért ne adhatnának hangot ők is a véleményüknek, hiszen szólás-, és véleményszabadság van." Ha körülnézel a hazai blog-okon, akkor láthatod, hogy bőven akad olyan, ahol le van tiltva a kommentelés. Nálam előmoderáció van, és ahogy a kép is mutatja, beengedem a kritikát is. Könyörgöm: nem is értem, miért írod, hogy 'hadd adjon mindenki hangot a véleményének', hiszen pont ez történik, ott vannak a te kritikus hozzászólásaid is - a normális és a nem normális hangnemben megfogalmazott is.

Üdv'
Levi/BudapestScenes 2012.10.10 21:45:16
@Drago Brutic: Igen, elég hosszú lett az anyag, de nem akartuk kettévágni. Még így is kimaradt az öregnek néhány sztorija, amiket a városnézéseinken fogunk bemutatni.
Mudra László fotói, további felhasználásuk engedélyköteles. Előtte: Közben: Használd nyugodtan az ilyen-olyan közösségi médiaoldalak gombjait. Kövess minket a Facebook-on is, hogy értesülhess az újabb beszámolókról, ill.…..
Mudra László fotói, további felhasználásuk engedélyköteles. 2 helyszínről vannak fotók, a tulajok kérésére nincsen pontos cím és infó róluk. Légoltalmi pincékről van szó, az első helyszínről (az első 9 fotón) úgy tudják, valaha borospince volt. Egykor viszonylag…..
Levi/BudapestScenes 2012.08.16 21:35:21
@KAMA3: Nagyon jó kérdés, meg is fogtál vele:D Igazából én még semmilyen korábbi szakkönyvben nem futottam bele ilyen előírásba - ami nem azt jelenti, hogy nincsen. Az anyagvastagság (és így a védőképesség), a zárszerkezet, a légmentesen záró gumitömítések, a méretek stb. mind meg voltak határozva, talán ez is - de az is lehet, hogy valami utólagos toldásról van szó, aminek a védekezéshez gyakorlatilag semmi köze - ez az ajtó nem a 60-as években volt utoljára lefestve, ezáltal most úgy tűnhet, hogy eredeti cuccról van szó. Mindenesetre tény, hogy most engem is kíváncsivá tettél:D
A Csepel Művek az épületek tetejéről ( "Na, jöhet a tető?" ) Mudra László fotói, további felhasználásuk engedélyköteles. A Csepel Művek É-D irányú főútja, a Központi út a munkásszállóval (volt csőgyári igazgatósági épület) és a 10-es légoltalmi…..
Szia Tibi, Talán emlékszel még rám, korábban már írtam pár bejegyzést (Horgász, 3nevű ember ...) Sajnos eddig nem nagyon volt időm, a haverok se nagyon értek rá, de most itt van két újabb, remélem ez is tetszeni fog. /Kibaszottul tetszik, szavannai hiénaként ugattam…..
Mudra László és Somogyi Levente fotói, szerzői jog védi őket - Laciéit különösen:D További felhasználásuk engedélyköteles. Elérhetőségek: Mudra László Somogyi Levente: info@budapestscenes.com   (Ezért lehet majd anyázni ránk: a Lánchíd pesti pilonjának a…..
Levi/BudapestScenes 2012.05.31 23:19:28
@NAR: Köszi, javítva!
Levi/BudapestScenes 2012.06.01 14:13:50
@komment_komment:

Ha nem tetszik, én az egér görgőjével szoktam rányomni a megnyitott lapra, szeretettel ajánlom;)

@Stefánia vagdalt: Nem is rossz ötlet, hogy írjuk ki, hogy 'Szabad a pálya, a Lánchíd pilonja szeretettel vár mindenkit, ennél meg ennél a hivatalnál ezt meg ezt az ügyintézőt kell keresni'. A következő bejárásnál így is fogunk eljárni.
Levi/BudapestScenes 2012.06.06 13:09:06
@Piszén Pisze Kölyökmackó:

'A sok karakteres apróbetűs pöcsrángatásnak' az az oka, hogy városnéző túrák vezetésével foglalkozunk és heti (de sokszor napi) szinten kell olyan válaszleveleket írnom, hogy "Igen, egy alkalommal fel/le/beengedtek minket ide/oda, de sajnos csoportot nem tudunk vinnni" - ez pedig kevésbé szórakoztató, szívesen elkerüli az ember.

Amikor élesítettem a posztot, még kevesebbet rángattam benne a pöcsömet - meg is jött 1 óra után az első levél, hogy "honnan lehet igényeli az engedélyt és mik a kritériumai?", indoklás nélkül (de legalább teljes köszönéssel, névvel - néha ezek is hiányoznak). Ezért esett a választás az egyszerűbb, gyorsabb megoldásra, azaz a hosszú verziójú pöcsrángatás.

Üdv'
Mudra László képei a csepeli víztoronyból. Szerzői jog által védett képek, további felhasználásuk engedélyköteles. A fotós honlapját és elérhetőségeit ide kattintva találjátok.   ('lutria' linkelt egy képet, amit 1996-ból lőttek ugyaninnen, katt ide…..
Levi/BudapestScenes 2012.06.01 20:26:23
@lutria: köszi, utólagos engedelmeddel be is linkeltem a kép alá!

(Biztos, hogy csak 16 évvel korábbi, azaz 1996-os a kép? Nekem jóval korábbinak fest)
Levi/BudapestScenes 2012.06.01 20:46:34
@lutria: Köszi! Most is elég komolyan vették az engedélyeztetést.

Nekünk már csak az időjárással is nagyobb szerencsénk volt akkor, mint nektek - ellettünk volna még pár órát ott fönn...
Mudra László és Tuszinger Károly fotói, szerzői jog védi őket. A fotósok honlapja, elérhetőségei az alábbi linkekre kattintva érhetők el: Mudra László Tuszinger Károly (a fenti kép születése)   ******* ***** kolléga az Altomán blog…..
Mudra László és Tuszinger Károly fotói, szerzői jog védi őket. A fotósok honlapja, elérhetőségei az alábbi linkekre kattintva érhetők el: Mudra László Tuszinger Károly Igen, az alábbi képen jól látod a helyzetet. A harangokat bevetés…..
      Használd nyugodtan az ilyen-olyan közösségi médiaoldalak gombjait. Kövess minket a Facebook-on is, hogy értesülhess az újabb beszámolókról, ill. ajánljuk a fotóalbumokat. Világháborús óvóhelyre rendszeresen járunk a Csepel Művek…..
Levi/BudapestScenes 2011.12.21 23:54:23
@agyramegy:

Helló,

először is kösz a kritikát, hiszen talán még fontosabb, mint a dícséret.

Az első téma és helyszín valóban nagyon ütős volt, nem véletlenül került ki elsőként, hadd robbanjon – bár baromi spontán volt az egész blog indulása, sokan rugdostak, hogy kezdjem el írni, én meg nem is agyaltam rajta, hanem mikor akadt egy kis időm, elkezdtem írni. Az azt hiszem, nyilvánvaló, hogy ilyen helyszínek, mint az első nem teremnek minden bokorban, tehát eleve nem meglepő, hogy nem tudunk minden második héten ilyen tartalommal előállni. A többi bemutatott/bemutatásra kerülő helyszín is új volt/lesz az olvasók/nézők legnagyobb részének, nem sokan jártak pl. a Mátyás-templom tornyában – oda pl olyan arcokat vittem magammal, akik láttak már néhány olyan helyet is, amitől te is letennéd a hajad, és mégis hanyatt vágta őket az élmény és a látvány, alig tudtuk végül lerángani őket a toronyból:D Akit eleve érdekel ez a témakör (mint ahogy írod, nálad), az nyilván jobban beleássa magát és nehezebb újat mutatni neki. Nem lehetetlen, de mindenképpen nehezebb. Alapvetően nem is neked és a hasonló érdeklődésűeknek (várostörténet/érdekes helyszínek stb) készítjük az anyagokat, hanem azoknak, akiket érdekelnek ilyen dolgok/helyszínek, de alapjáraton, önerőből nem járnak utána. De van pl. egy olyan anyag leforgatva, megfotózva és megírva, amitől garantálom, hogy leesik az állad:D (csak a publikálhatósága körül vannak még hatalmas kérdőjelek).

A videós/írásos beszámoló egy érdekes kérdés, amin nekem is sokat jár az agyam, a jövőben valószínű mindkettő futni fog. Mivel nem látok bele a fejekbe, nem tudom, hogy az embereknek mi jön be jobban, ezért hasznos a visszajelzésed. Igazából azért mindenképp nyerőbb az írásos beszámoló, mert – ahogy írod – kevesebb az adatforgalom, de főképp mert munkahelyen is lehet olvasni, vagy ha épp szar a hangkártya/lassú a kapcsolat/alszik a család/utazol stb, akkor is foglalkozhatsz vele.

Nyilván nem ugyanaz kamera nélkül vagy épp kamera előtt beszélni, de 6 éve idegenvezetőként dolgozva nagy szívdobogást nem szoktam kapni, ha beszéd közben hallgatnak/fotóznak/videóznak. Amit írsz, nekem is feltűnt 1-2 helyen, igyekszem is majd figyelni rá. Mindenesetre nem könnyű néha akár több perces szövegeket lenyomni úgy, hogy ne legyen benne nagy hiba, miközben tudod, hogy ebből lesz majd kivágva a végleges anyag – ezt nyugodtan letesztelheted. Mivel nem írom meg előre a végső mondatokat, a helyszínen rakom össze fejben őket, miközben már vesszük, ennek meg ez a velejárója. Egyébként meg nem is vagyunk professzionálisak, nem görcsölünk a videók készítése közben, hogy tökéletes legyen és minimális hibák miatt újra vegyük az anyagot.

Nem az az alapvető cél egyébként, hogy egy minden héten ide feltétlenül visszalátogató törzsközönséget hozzunk össze és pár naponta/hetente legyen új poszt. Nekem pl. a városnéző túráim terén is az a tapasztalatom, hogy a magas minőség a legfontosabb, itt is ezt fogom szem előtt tartani. Én úgy érzem, minőségi, amit csinálunk a videók terén is – egyébként nem is tennénk ki – és te is ezt írod – annak meg nyilván örülünk, hogyha valakinek, aki képes kritikát is megfogalmazni, alapvetően tetszik a tartalom. A cél az, hogy létrejöjjön egy olyan ’adatbázis’, gyűjtemény a városról, ami végig jó minőségű, kereshető, és ha van rá mód, akkor minél exkluzívabb – és eleve értéket teremt. Ha évek alatt csak, akkor évek alatt, de komoly kompromisszumokat nem fogunk kötni csak azért, hogy gyorsan kerülhessen ki minden fasza helyszín.

Mindenesetre megnyugtathatlak, hogy sok helyszín van még tervbe véve, amik gyűlnek a listámon, fogunk még meglepetést okozni!

Kösz még egyszer a javaslatokat, üdv’

Somogyi Levi
/BudapestScenes/
Levi/BudapestScenes 2012.05.09 22:38:10
@bonnie:

@Hamster:

@Macibb:

@KAMA3:

Friss infó: tervbe van véve a torony megnyitása. Semmi többet nem tudok, de egy hete jártunk fenn és illetékes mondta.
Mudra László képei, további felhasználásuk engedélyköteles, a fotós honlapját és elérhetőségeit itt találjátok. Használd nyugodtan az ilyen-olyan közösségi médiaoldalak gombjait. Kövess minket a Facebook-on is, hogy értesülhess az…..
Már a képek beszúrásakor vagy utólag is tudjátok igazítani a posztba szúrt képeket. Háromféle opció közül választhattok: Jobbra igazítva, szöveggel körbefolyatva Balra igazítva, szöveggel körbefolyatva Középre rendezve, körbeszöveg nélkül A régi rendszerben…..
Nos, örömmel jelenthetem, hogy megvan a mi generációnk Isaurája, illetve pót-Bud Spencere is. Tényleg ez hiányzott nekünk, ennek a sokat nélkülözött, elveszett korosztálynak! Amikor olyan formációk, mint a Prodigy, egy töküres Béest képesek csak összecsődíteni hétvégén is,…..
Levi/BudapestScenes 2012.04.30 15:07:15
@chipshop: A Modorosblog többek között (legalábbis számomra) erről is szól. Néha vegye észre magát az ember, lássa magát kívülről, merjen magán röhögni és ne görcsöljön.

Bud Spencer pedig bajnok, a világon semmi alpári nincs benne, néha 1-1 böfögés, de az belefér:D Verekedés van benne, de poénra véve, attól nem lesz alpári - ha már innen közelítjük meg, akkor a száz meg száz vérben fürdő retek akciófilm sokkal alpáribb és cinikusabb. A poénokon meg én azután is szakadok, hogy 20 éve nézem a filmjeiket:D A feeling meg verhetetlen, a tavalyi nyár pl. csak melóval telt, a nyaralás hiányát egy hatalmas, tömény Kincs, ami nincs dózis feledtette.
Sokan szokták kérdezgetni, hogy mikor lesz új poszt (már kinn van, azt olvassátok most). Mi továbbra is azon vagyunk, hogy minél több érdekes helyszínt bemutathassunk, így ami igazán lényeges infó, hogy 'igen, jön az új tartalom a blog-ra', és 'nem, nem álltunk le'. Most is…..
Modorosblog Az Örökmozgó 2012.04.23 06:00:00
Sorry, de én már csak ilyen kis emberi perpétum mobile vagyok, nem bírok megülni a sejhajomon. Folyton tennem-vennem kell valamit, gyűlölöm, nem állhatom az emberi tehetetlenséget, teszetoszaságot, tutyimutyiságot. Most komolyan, emberek képesek munka után hazamenni, és első…..
Levi/BudapestScenes 2012.04.25 00:55:31
Nálam a sok alvás (relatív, 8-9 óra, csak el van tolódva 2-3 órával a normálistól) alapszükséglet, a lustaságon meg (ami nálam szülő örökség) lehet és érdemes is változtatni. Imádom a melómat, de mégis az az egyik mozgatórugó, hogy pár év múlva már csak akkor kelljen bevetnem magam, ha kedvem is van hozzá - egyébként meg mántenbájk, kajakozás, siklóernyőzés meg seggmeresztés is ezerrel - azaz a fenti példaképhez hasonlóan 'nagykanállal habzsoljam az életet' (na ez hidegrázós, hogy maradhatott ki?!) Nem olyan rossz dolog az:D Ez persze valószínű nem fog megvalósulni és nem fogok sokkal kevesebbet melózni, de ha nincs kedvem hozzá, akkor ne is kelljen (afaszomat!)

Volt olyan amúgy olyan barátnőm egyszer, akitől ha találkoztunk, megkérdeztem, hogy van, és kivétel nélkül minden alkalommal egy elhaló 'hát, jól... fáradtan' következett egy félmosollyal. Egy idő után már tényleg lefejeltem volna a kormányt ilyenkor. Szó szerint az sem zavarta volna, ha minden egyes alkalommal, mikor találkozunk, a kanapén döglünk. Jött velem mondjuk mindenhova, de azért nem volt az igazi - nem is bírtam sokáig.

Orbitális nagy közhely amúgy, de tényleg csak elkezdeni kell a dolgokat, aztán már megy minden magától. A pöcsölés, a körülményeskedés iszonyatosan idegesítő. Néha még mindig tele van a tököm magammal, amikor utólag veszem észre, hogy elbasztam feleslegesen pár órát. A másnaposan fetrengés az persze más...

Amúgy kevés a posztban a valódi modorosság, de ami van (életed filmje, sejhaj, carpe diem), az egymás alá írva önmagában kitenne egy posztot.
Szia Tibi! Eddig csak read only-ban olvastam a blogot, melyhez ezúton is szeretnék gratulálni. Most vettem a bátorságot, s összedobtam egy szösszenetet, belátásodra bízom mi lesz a sorsa. További sok sikert! Maradok tisztelettel, Firestarter18    –…..
 Köszönjük, Styxx. Már mi is kurvára unjuk a magukon hősiesen emberkísérletező, oknyomozó újságírókat, akik elcsábulnak, és a Culinarisban nem tudnak ellenállni egy csomag jóképű beef jerkynek. 47 ezerből éljen meg az Anyád! Most tényleg felháborodtunk. Kár, hogy nem a…..