Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sihto

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Még csak pár hete járják Manhattan utcáit, máris ők a legismertebb lángossütők a magyar sajtóban. Furgonjuktól letérdelt a kinti ÁNTSZ, de a rendőrökkel nekik sem könnyű. A Lángos Truck ötletgazdájával beszélgettünk. Zsolt született vendéglátós. Egyik kezével…..
sihto 2014.05.17 12:38:27
@Pensive: Kanada hol volt a Török időkben? :))) Sehol, A Magyar nyelv történeti-etimológiai szótára szerint a szó 1792-ből adatolható. Ugyan már Kanada :)
Bejön ez a stílus: a magyarok a lángost már akkor ették, amikor Kanada még nem is létezett!
sihto 2014.05.22 00:59:06
Na teljesen hülyeség ez a Kanadia eredet, a népek úgy "loptak" vettek át egymástól dolgokat, amilyen irányban a mobilitás zajlott. Kanadából Magyarország felé senki sem ment, de fordítva igen. Ha esetleg az indiánoktól vették volna át a Kanadaiak, akkor mi a francért hasonlít teljesen a magyar elkészítésre, semmi értelme ezt erőltetni. Ahhoz képest, hogy mekkora ország vagyunk, jóval nagyobb mértékben járultunk hozzá a világ összkultúrájohoz jelenleg is visszük a magyar dolgokat külföldre , ami jó is meg rossz is. De az irány egyértelmű. Vagy nézhetjük úgy is a dolgokat, hogy Amerikában,meg Kanadában mindent loptak, mert hát vagy bevándorlók hozták a dolgokat vagy ők találták ki, vagy a leszármazottaik, nagyon minimális azaz gyakorlatilag nulla amit az őslakosok adtak a többieknek. Az meg csak egy aprócska tény, hogy mi még megértjük az 500,ezer évvel ezelőtti írásokat is, ami a nyelvünkön készült, a többi kultúrában ez már nem működik egy két kivételtől eltekintve. Több mint valószínű, hogy a törököktől vettük át a lángost és formáltuk a mi számunkra megfelelőre ez elég logikus is, de hogy mi terjesztettük el a világon ezt nem lehet elvitatni a magyaroktól. A túrórudi pontos történetét meg épp tudom, ott is volt egy szovjet rudi ami alapján készült, de az annyira más volt, nekem még volt szerencsém megkóstolni mind a kettőt eredetiben is. És a rendszerváltás után iszonyú gyorsan lemásolták a túrórudinkat is mindenfelé. Ugyanez a történet játszódott le a rubikkockával is, hiába volt szabadalmi védelem alatt a fél világot Koreából és Kínából látták el vele, nagyon megdöbbentő számokról van szó. Minden esetre nagyon sok olyan találmány köthető hozzánk, amit a külföldiek vagy nem tudnak vagy magukénak gondolnak és még a magyar nevét is átvették :))
Becses brigantik Majdnem ugyanaz 2014.02.01 08:43:39
Már vagy negyed órája kínlódok a gép előtt, s közben tele szájjal szidom az átkozott Firefoxot. Hihetetlennek tűnik számomra, miszerint valaha emberek tucatjait beszéltem rá, hogy váltsanak Firefoxra, mert az Explorer nem böngésző. Soha többé nem tennék ilyet. De ha már az orális fixációjú…..
A gyulladásos bélbetegségek (IBD - Inflammatory Bowel Disease) elég kellemetlen állapotot jelentenek, többek között ide tartozik a Crohn-betegség és a fekélyes vastagbélgyulladás is.  Nem túl gyakoriak, a nyugati világban ezer emberből egy szenved ilyesmiben, de nyilván a beteg…..
A most dúló kánikulában, lengén öltözött emberek között járkálva még feltűnőbb, mennyi túlsúlyos és elhízott férfi és nő rója az utcákat. Olyan sok, hogy már-már hozzászoktunk a látványhoz. Úgy tűnik, többségünk nem csak az utcán, hanem otthon a tükörben is. A…..