Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sörgerilla

70 bejegyzést írt és 60 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Irie Maffia - Nagyon jó lesz(Irie Maffia Productions) Az Irie Maffia vitán felül Magyarország egyik legnépszerűbb zenekara, akik a 2007-es bemutatkozó lemezük óta szép aprólékosan levetkőzik magukról a kétes értékű reggae kollektíva címkét és a kifejezetten kísérletezésre…..
Május 7-én, 1875-ben Anglia partjainál szenvedett hajótörést Joseph Schlitz, a német származású, de karrierjét Amerikában futó sörmágnás.Kalandos életű hősünk mindössze 19 évesen emigrált Mainz-ból Milwaukee-ba. Először könyvelőként kapott állást az akkor még Krug…..
SERTEPERTE A remény halt meg 2010.07.08 00:10:00
Amikor a prágai Staropramen sörgyárat a privatizáció során az angol Bass vette meg és megkezdték Kelt néven egy igazi stout gyártását feltámadt a remény, hogy az addig csak lagerekben gondolkozó cseh sörfőzés, végre bebizonyítja, hogy egy sörszerető nép támogatásával, igazi változatossággal fogja…..
Május 9-én, 1785-ben jegyeztette be a sörpalackozó gép szabadalmát egy angol úriember, bizonyos Joseph Bramah.Zseniális Joseph-ünk a sörpalackozó mellett még pár kisebb jelentőségű dolgot is feltalált, mint pl. a vízöblítéses wc, hidraulikus sajtológép, bankjegysorszámozó…..
Május 7, 1932, az Orval apátság kolostorából útnak indították az első értékesítésre szánt sör-szállítmányt. Ez még hordóban hagyta el a kolostort, akkoriban még nem palackozták a mai, szinte emblematikus, egyedi Orval…..
Ha focihasonlattal akarok élni, akkor mai posztunk alanyai az angol sörkultúra nagypályás ikonjai, egy olyan válogatott, ahol együtt szerepelhetne Beckham, George Best, Lineker és Bobby Charlton. Abbot Ale Egy igazi nagyágyú, a tradicionális, meghatározó ale-k egyike. Természetesen…..
Sörgerilla 2010.05.06 22:04:33
@salfordlad: Ez remek hír! Világklasszis sör. Engedelmeddel fel is vettem az oldalt a Sörbarátok közé, itt balra.
Egy korábbi postban már tettünk rá kísérletet, hogy leleplezzük, blogunk mögött esetleg a galád Gazdaságos Sörízű Szeszesital Bt. Senior Vice Presidentje áll-e, most induló sorozatunkban pedig bemutatjuk a blog tettes-, tesztelő- és szerzőtársait: Spongyabobot, Smeagolt,…..
Sörgerilla 2010.05.06 21:56:59
@Ogreface: Szia Sörtezsvérem! Igyekszünk, igyekszünk :) Prágában találkozunk május végén?
Május 2. 1955-ben ezen a napon született a "Sör Séf", Bruce Patton, amerikai szakács és író, a sörgasztronómia legnagyobb alakja.Bruce életműve a sörök és az egyes ételfogások tökéletes párosítása. Az életútja itt olvasható, nincs értelme bemásolni:…..
Sörgerilla 2010.05.06 21:55:31
@Barman's Choice: Köszi a dicséretet, sajnos droid üzemmódban dolgozunk, de igyekszünk aktivizálódni :)
Május 1-5, 1844, Bajorország. I. Lajos bajor király adót vetett ki a sörre, ezzel viszont kivívta az őt addigra eleve nem annyira kedvelő bajorok haragját. A hadsereg, hogy is fogalmazzunk, szóval vonakodott fellépni a néppel szemben a hülye uralkodó védelmében, a rendőrségnek…..
"A Világváros, melynek szíve van" - hirdeti München mottója. Ki gondolná, hogy a bajor világváros szívében, az elsőszámú szimbólumnak számító Új Városháza udvarán nem valamelyik emblematikus, közismert bajor sört csapolják, hanem egy apró biosörgyártó…..
Aki Münchenben jár, valószínűleg akkor is iszik egy korsó HB-t a történelmi belváros központjában álló Hofbräuhaus-ban, ha egyébként nem izgul a sörre, elvégre talán a világ leghíresebb kocsmája működik az impozáns épületben. És ez rendjén is van így.Azt azonban csak az…..
Sörgerilla 2009.11.21 19:14:58
@Ogreface: Spongyabob kartárs is a Hell-t iktatta be a szervezetébe nagyobb örömmel.
München az egyik kedvenc városom: patinás és modern, rendezett de van bohém arca is, el lehet menni egy jó BL meccsre, ott van a világ egyik legjobb múzeuma, a közhiedelemmel ellentétben az európai nagyvárosok többségénél olcsóbb, ráadásul néhány órányi autózással…..
Sörgerilla 2009.11.15 11:14:54
Sörgerilla 2009.11.21 19:10:24
@FutoBolond: Tervezzük!
Az előző müncheni postunkban megemlékeztünk a legkevésbé ismert helyi gyártóról, a mai bejegyzésünk tárgya pedig a közvélekedés szerint legtöbbre tartott márka, a Paulaner. Üveges verzióban már teszteltük a Salvatort (szerettük) és a Hefe-Weissbier Dunkel-t (Style Definitions…..
Sörgerilla 2009.11.15 11:20:40
@FutoBolond: Köszi a remek tippet! Nem ismertem a helyet, de legközelebb nem hagyjuk ki!
Az Oszlóban működő (van élet a halál után) DesignersJourney Bronze Pentaward díjat nyert idén az Á La Petite Ferme elnevezésű csomagolással, amely mind külső, mind belső értékeit tekintve érdekes, átgondolt munka. Az "egy kis háztáji"-ként ferdíthető brand-szlogen…..
Mennyire szednének szét valakit manapság egy ilyen Mr. Leggs féle nadrágreklámért? Though she was a tiger lady, our hero didn't have to fire a shot to floor her. After one look at his Mr. Leggs slacks, she was ready to have him walk all over her. via:bordom..
Van egy város, aminek egyetlen problémája, hogy túl száraz a bőre minden népség máshogy írja a nevét, Bruges, Brugge, Brügge (gondolom az Abu-Dzabi féle erőltetésen felbuzogva nálunk meg Brűzs-nek kell majd)...Nos, tényleg ez az egyetlen problémája, mert képzeljünk el egy olyan…..
Sörgerilla 2009.11.10 09:24:10
@SLACÓ: bezártak a kerthelyiségek, vágod :D Most lehet feldolgozni a jegyzeteket :)
Sörgerilla 2009.11.10 11:10:46
@HgGina: Ez nem ugyanaz :) Budapest a latin ábécét használó nyelveken általában Budapest, vagy a végződés különbözik. Az, hogy szerbül Budimpešta, az a legdrámaibb eltérés :)
Viszont Brugge / Bruges / Brügge további könnyűszerrel fellelhető nevei: Brugia, Bruggia, Brugy, Bruggy, Briž, Bruixes, Brujas, Bruj, Briugė, Brige, Brögke, Brygge... bár ízlés dolga erre izgulni.
Sörgerilla 2009.11.12 08:11:03
@HgGina: Az élcet abszolút vettem, a lényeglátást nem annyira :) Ezek a példák szintén nem ülnek: ezeknek a városoknak van 1 vagy max. 2 általánosan elterjedt nevük, az esetek többségében ezeket használják. Az, hogy magyarul valami más, nem is veszem ide, hogy őszinte legyek, fogalmam sincs, Bruges nevét pl. hogy kellene idehaza szabályosan használni.
De mondjuk a bejegyzés nem annyira erről szólt, nem nyelvész vagyok, hanem iszákos turista.
Folyékony Kenyér In Memoriam 2009.11.11 09:15:00
Én is ismerek olyan embereket, akik húszas éveikben megállnak a fejlődésben, és azután már csak ugyanazt a zenét hallgatják, ugyanazt a kaját eszik, ugyanolyan vicceket mesélnek, és ugyanazokba a krimókba járnak. A nagynevű Crazy Café tele van ilyenekkel. A célpontot alig…..
Sörgerilla 2009.11.12 08:01:27
@TonyCaviar: Hali, van egy sörös blogom, sorgerilla.blog.hu, kitettem a linkedet. Ha gondolod, viszonozd. Cső, Sörgerilla
Na szóval ivócimborák, van ez az iWiW kérdés, hogy most ha fenn vagyunk az a baj, ha nem vagyunk, az a baj.Mindenesetre a Szabadcsapat ott van, aki szintén, az ikszüljön ránk, hogy ismerősök legyünk jól, mindenki meglássa!Aki iWiWezik, kattintson ide, oszt jónapot!..
Sörgerilla 2009.11.10 11:18:51
@gyorsiro: Az is ottan van a. Bal olszlop, A Szabadcsapat a hálón menüben. Remélem müxik is :)
Hamár az osztrák vagy a szlovák sörökkel nem játszik egy ligában a hazai felhozatal, tettünk egy próbát, hátha a Heineken és a SABMiller romániai regionális termékeivel partiban lehetünk.Félreértésne essék: vannak iható sörök itthon; a Soproni 1895, a borzasztó névadás…..
Sörgerilla 2009.11.09 13:54:47
@Kesey: :DD Mondjuk nem írtuk konkrétan h fosízű lenne, de végülis jól dekódoltad :D
Sörgerilla 2009.11.09 15:04:21
@Italboltos Sanyi: a Kelt és az eredeti Zlaty szerintem kitűnő. Az osztrákoknál a Kapsreiter a kedvenc (a tag-ek között találod a linket).
Sörgerilla 2009.11.09 15:18:55
@Muki77: kösz a tippeket!
Müncheni szűretlen, barna búzasör. Nem is szól rosszul...Ha már a Salvator apropóján belemerültünk a Paulaner-legendába, ne habozzunk megismerni a sokat sejtetően összetett nevű Hefe-Wei ßbier Dunkel-jüket sem, (és egyúttal üdvözöljük a kedves bajor nyelvtörőket is).A…..
Sörgerilla 2009.11.08 09:43:35
@Joseph Adama: van olyan is. Azt nem teszteltük :)
Sörgerilla 2009.11.08 11:37:19
@Joseph Adama: uhh, meg a borsodi póló, az a kemény, öcsém!
Sörgerilla 2009.11.08 13:01:27
@a_medwe: Igen, nem is jártam még az említett helyen. Személyesen vagy barátok útján jön a többség, vagy a csakajosor.hu-tól.
Kapsreiter Landbier Hell: Németország - Törökország Készüljünk erre az elődöntőre egy olyan osztrák tradicionális lagerrel, amire akár bajor földön is büszkék lennének. A sörfőzde a titkos összetételű malátakeveréket hagyománytisztelő módon főzi és 8 napos nyitott…..
Sörgerilla 2009.11.08 09:34:37
@zuccone: jogos, javítottam is, fogalmam sincs hogy került bele a nyilvánvaló hiba, thx!
 Nehogy megártson a sok kocsmázás, tegnap itthon maradtunk, és a legközelebbi pláza drága boltjából beszereztem a legkönnyebben elérhető sörkülönlegességet, amit már érdemes kóstolás tárgyává tenni. Így bukkantam rá a Wells Bombardier Premium Bitterre.Már a címke is…..
Egy igazi szépség a tesztalanyunk: dombornyomásos, szép formájú üveg, rendkívül igényes tipográfia, tökéletes színharmónia. Érdemes elidőzni az aprólékos részletekben és összességében is páratlanul kidolgozott címkén. Minden bizonnyal nem az Ismeretlen Ámokfutónak…..
Thwaites Flying ShuttleTöbb szempontból is emlékezetes volt a The Bank nevű pubban töltött esténk: október 23-at írtunk, túlzás nélkül állíthatjuk, hogy Burger of my life várt a sorsára a tányérunkon, és ez azon ritka alkalmak egyike volt, amikor csapolva ihattunk a palackozott…..