Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Krapulax7

0 bejegyzést írt és 110 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
moontage növevény 2022.03.21 20:02:37
Krapulax7 2022.03.26 17:06:29
Heni 29 hetes, terhességi cukros kismama. Itt, a blogon osztja meg velünk a következő hetekben-hónapokban majd a tapasztalatait és küzdelmét a diabétesszel, miközben várja a kisfiát - és közben három generációt lát el a családjában. Heni, minden tiszteletünk, és…..
Krapulax7 2012.02.14 12:41:51
Ha ez a ketonos dolog igaz lenne, az eszkimók rég kihaltak volna. A ketózis az egyik legfélreértettebb jelenség a táplálkozástudományban, ha van egy kis türelmed olvasd el ezt a rövid cikket:
deansdale.freeblog.hu/archives/2011/11/24/Ketozis_a_felreertesek_csucsa/

Továbbra sem akarok senki dolgába beleszólni, csak annyit akartam közölni, hogy szerintem az inzulin-injekciók és az egész helyzet okozta stressz többet árthat a magzatnak mint amennyit az árthatna, ha az áldott állapotban lévő hölgy maga "leszabályozná" a szénhidrát bevitelét annyira, hogy szükségtelenné váljon a kezelés és a méricskélés.
Természetesen tisztában vagyok vele, hogy az orvostudomány nem mindenben támogatja a nézeteimet, de ha támogatná, akkor ez a probléma eleve fel sem merült volna, szóval szerintem én vagyok nagyvonalú ha kiegyezünk döntetlenben :) [Paleós kismamáknál a terhességi diabétesz gyakorlatilag ismeretlen.]
Egyébként lehet hogy úgy tűnik, hogy "külsősként" nagy a pofám, de itt és most speciel kizárólag a segítő szándék vezérel.
Kevesebb, mint egy héttel Bálint-nap előtt elárasztanak bennünket a „Valentin”-t ünneplő (pontosabban az ünneplésre felszólító) reklámok, facebook-okosságok. Tavaly már írtunk erről az angolszász hagyományok közül hozzánk került (bár eredendően pogány és római…..
Krapulax7 2012.02.11 11:45:03
@Ezt Zsófi mondja:: Nem szívesen keserítelek el, de amit leírtál, az egy olyan ideál, ami a valóságban nem létezik. Sajnos a feminizmusnak (és a gender studies, women's studies, stb. vonulatoknak) muszáj a férfiak ellenében definiálni magukt, és ez érződik a tevékenységükön is. Ami a feminizmusból a valóságban manifesztálódik az sajnos közel sem olyan szép mint amit leírtál. Jelenleg pl. a magyar feminizmus egyik "csúcsalakja" Erstey Katalin LMP-s képviselőnő, aki a parlamentben harcol a nők érdekeiért, és hát meg lehet nézni a blogját, hogy ő ezt hogyan is képzeli.
Krapulax7 2012.02.11 11:54:30
@Mester MM: Én is kifejtettem (vagy legalábbis próbáltam), hogy egy "normális" világban ezzel a reklámmal nem lenne semmi baj. A gond ott van, hogy a metróból kiszállva bámulhatod a plakátokat, amik közlik veled, hogy minden férfi mocskos bántalmazó állat, miközben minden nő angyal - és ***ennek megfelelően*** osztják a pénzt a te adódból is a segélyező szervezeteknek. Nyugaton a törvényeket is ennek megfelelően hozzák, és ez sajnos be fog gyűrűzni hozzánk is, hála a globalizmusnak.
Tehát ez az egész teljesen vicces addig, amíg a reklámfilmet nézed, de amikor az asszony fejbedob egy tányér lencsefőzelékkel mert unja hogy a neten kommentelgetsz, erre a szomszéd kihívja a rendőröket, akik automatikusan téged visznek el, hiszen a kézikönyvük szerint azt kell letartóztatni aki "félelmetesebbnek tűnik" - ráadásul el is ítélnek még akkor is ha a nőd könyörög hogy ne tegyék, akkor kicsit más a sztori csengése. (Szép hosszú mondat volt, huh.)
Ez hál'istennek hazánkban még nem jellemző, de az angloszférában egy ilyen sztorin már meg sem hökkennek.
Szóval nem magával a videóval van a gond, hanem a világgal :P
Az újrahasznosítás gondolata egyetlen kertészkedő embertől sem áll távol. Mi is lelkesen üdvözöljük a környezettudatos megoldásokat. Ha eddig nem tudtad, hogy mit is kezdj a polcon porosódó képregényeiddel, akkor most itt a megoldás. A tokiói művész, Koshi Kawachi egy gyerek…..
  Az emberek tanácstalanul tévelyegnek a kortárs művészet jelentőség és relevancia nélküli túltermelését összegyűjtő szent terekben. Ugyanaz a monotónia, ugyanazok a gegek, ugyanaz a fontoskodó sürgölődés Edinburgh-ban, Barcelonaban, Varsóban, Zürichben, Bécsben,…..
Unt és ismert, amikor egy „előkelő” és még jóistentudja-milyen klubról elkezdik nyomatni, hogy titkos társaság, ők a derék maszonok, ők a tudjukkik, a bilderbergek satöbbi. Hogy valóban kik, azt megtudhatják a jövő heti UFÓ magazinból! Igen, az efféle társaságok…..
A női hűtlenség ilyen-olyan szempontból való tárgyalása kapcsán többször előkerült az a vélekedés, hogy a nők egy bizonyos férfitípust választanak szeretőnek, és egy másikat férjnek. A gondoskodó, simulékony, családcentrikus pasi lenne a jó férjanyag, a domináns, nem…..
Krapulax7 2011.12.03 14:46:40
@hannawald: teljes mellbedobással küzdök melletted, ha az elesettek támogatása a cél. De szerintem pl. a parlamenti kvóta nem ez a kategória. A politikusnőknek pont ugyanannyi esélyük van a parlamentbe kerülni mint a férfiaknak, semmi szükségük hátszélre. Az tulajdonképpen csak azt jelentené, hogy a férfiakat lenyomjuk.
A mai parlamentben van 10% nő, aki megküzdött érte hogy bekerülhessen, és sikerült is neki. Az ő példájukat követve, ha lenne több nő aki képes és hajlandó küzdeni, ők is bekerülhetnek. Már csak azért is, mivel több a női választópolgár, vagyis ti csajok szimpátiás alapon feltölthetnétek a parlamentet nőkkel. Az, hogy ti inkább a pasikra szavaztok, patriarchális nőelnyomás lenne?
Krapulax7 2011.12.03 14:58:12
@Rogerthat: Ahogy a forrásod, úgy mindenki más is abban a hitben él, hogy ha talál egy olyan részfiszfaszt, ami a nyugati szemléletmódjának úgy tűnik, mintha hátrányosan érintené a nőket, akkor azonnal leszögezi hogy ott nőelnyomás van, és nem hajlandó tovább foglalkozni az üggyel, esetleg megvizsgálva, hogy az adott társadalom és kultúra szabályainak megfelelően amhol az egyik nemet korlátozzák valamiben ott cserébe kap is valamit; illetve a másik nemet is korlátozzák, vagy ugyanúgy, vagy máshogy.
A forrásod így kezdi az afgán helyzet tárgyalását:
"Az Iszlámban a kezdetektől fogva az a felfogás uralkodik, hogy a férfiak és a nők egyenlő jogokkal rendelkeznek, feladataik azonban eltérnek."
Ez a kulcsa az egésznek, csak kár, hogy ezt az alapgondolatot a következő pillanatban lesöpri az asztalról, mintha ott sem lenne.

Egyébként meg télleg kb. 10%-on üzemelek, és kín a derékig érő fekáliatengerben bogarászni hitelesnek elfogadott adatok után, amit egyébként az utóbbi 10 évben legalább 10-szer láttam, de most kapásból a tököm se tudja megmondani hogy merre vannak.
Tudok ajánlani rengeteg olvasnivalót, mondd meg hogy akadémikusabb hangvételűt szeretnél
www.psy.fsu.edu/~baumeistertice/goodaboutmen.htm
vagy naprakészebbet, olvasmányosabbat
www.the-spearhead.com/
de ne várd tőlem, hogy 10 év tudásanyagát most idelinkelem neked három frappáns kis anyagocskába összesűrítve, ami pár tőmondatban bemutatja azt az igazságot amit egy átlagember csak évek kemény munkájával bír felfogni.

Ha nem tetszik az angol, olvass magyar anyagokat:
www.ferfihang.hu/category/antifeminizmus-feminizmus/
deansdale.freeblog.hu/categories/Feminizmus/
De ha valaki azt hiszi, hogy pár szóval ezt meg lehet úszni, az téved. Ezt a tévedést követtem el én is ma reggel, mikor magyarázni kezdtem. Sebaj, tanulópénz.
Krapulax7 2011.12.03 16:59:19
"a legmodernebb időkig a nők nem rendelkeztek önmagukkal, sem a vagyonukkal, sem a döntéseikkel"
A "legmodernebb időkig" az élet a túlélésről szólt, máshogy mentek a dolgok mint manapság. Az embereknek talán ha 1%-a foglalkozhatott olyan luxussal, mint vagyon, meg "döntések".
Ami különbség a nemek között volt, annak biológiai okai voltak. Lásd:
"Már ha csak a szexet nézzük, egy férfi kevesebbet kockáztat"
Ez sem patriarchális nőelnyomás, hanem egyszerű biológia.

"A nők kiugrásának, érvényesülésének esélye az özvegység volt nagyon sokáig"
Azért ezt olvasd vissza még egyszer :)

"A női vállalkozások eleve halálra lennének ítélve?"
Ezt senki sem állította. Azt remélem legalább te elolvasod amire válaszolsz. Azt mondtam, hogy voltak feministák, akik megpróbáltak kizárólag női alkalmazottakból céget építeni, és belebuktak. Ennek a bizonyítékai megtalálhatók a net eldugott zugaiban, ez valahogy sosem érte el a mainstreamet. Adhatnék linket, ha lenne kedvem visszakeresni, de nincs. Amire viszont az egésszel utalni akartam az az, hogy töklogikus gondolat, hogy ha a nők olcsóbban dolgoznak, akkor egy női céggel bárkit kiszoríthatsz a piacról az alacsonyabb költségeid miatt. Na ez az ami nem működik, egyúttal azt is bizonyítva, hogy az alapgondolat téves.

...

Elvégeztem egy gyors cost-benefit analízist, és arra jutottam, hogy egy deka pozitívum nem származik számomra abból, hogy itt kommentelek.
Egyszer már jutottam ugyanerre a következtetésre, de később egy másik gugli eredménye újra idehozott, úgyhogy felvettem az elejtett fonalat, de azt hiszem kár volt.
Remélem nem fogtok nagyon sírni utánam :D

Adios!
jah, es meg egy nem elhanyagolhato szempont: a nok telhetetlenek. ha mindent megadsz neki, ha a tenyereden hordozod, azokat a csillagokat is lehozod neki, amikrol almodni sem mert, akkor egyszeruen meg tobbet akar, ha a mindent adod neki, a mindennel is tobbet, ami ugye nem is letezhet, vagy…..
Az alfahím kitárgyalása után természetes módon az "alfa nőstény", vagy inkább az alfahímhez hasonló csáberővel rendelkező nőtípus következik. Melyik lány ne szeretné, ha egy vagy több férfi őt femme fatale-nak, vagyis olyan nőnek tartaná, aki képes az ujja köré…..
Krapulax7 2011.12.02 21:23:01
@kardhal77: Nem rossz képzettársítás, de azért kicsit sántít. Egy gitáros nem vezet más férfiakat sehová. De oké, fogadjuk el amit mondasz. A "probléma" továbbra is fennáll, miszerint vannak olyan pasik, akik gitározni sem tudnak és semmi egyéb státuszuk sincs, egyszerűen csak tudják hogyan kell bánni a nőkkel. Mint a nemrég pellengérre állított Don Juan meg Casanova. Ők alfák?
Vagy státusznak értelmezzük azt is, hogy sok nőjük volt, és akkor körkörössé válik a magyarázat? :)
Krapulax7 2011.12.02 21:38:51
@kardhal77: Jaj de tüskés vagy. Pedig kezdtem lazítani, mert úgy tűnt hogy képesek leszünk emberi kommunikációra. A remény hal meg utoljára, csak hogy letudjam a napi kliséadagot.

Én valahogy sokkal alfábbnak tartom Casanovát mint egy nagyon gazdag bétát. Bill Gates leéli az életét úgy, hogy összesen 5 nőt nem dug meg, de az örökösei nem fogják tudni elkölteni a pénzét. Alfa? Szerintem nem. Aki "nőcsábász", az automatikusan alfa. Akkor is, ha egyébként a társadalom utolsó trógernek tartja.

A spirituális élményvezérrel az a gond, hogy a történelem során szinte soha nem járt együtt romantikus sikerekkel. A táltosok, papok, meg úgy általában a spiritualitás emberei nem sokat foglalkoztak a nőkkel.
A másik gond meg az, hogy ha gitárosunk bemegy a szomszéd város kocsmájába, ahol senki nem ismeri, ott is fel tud csípni egy csajt, mert olyan a testbeszéde.

Azt viszont férfiasan bevallom, hogy nem olvasok el minden cikket és kommentet. Sőt.
A női kvóta több problémát okoz, mint amennyit megold – állította a Konzervatórium egyik szerzője, Szilvay Gergely az origo-komment.hu-n 2011. október 21-én megjelent írásában (Mit old meg a női kvóta?), amelyben kifejti: szerinte a parlamenti női kvóta igazságtalan,…..
Olyan korban élünk, melyre egyszer majd úgy emlékeznek vissza, hogy az emberi táplálkozás sötét középkora. Egyre többen diétáznak, többen, mint valaha, ennek ellenére az elhízottság, a diabétesz és a szív- és érrendszeri megbetegedések aránya rekordmagasságokban van.…..
Az egyik előző poszt kommentjei között kanyarodtunk el ahhoz a kérdéshez, hogy vajon miért kapaszkodunk össz-társadalmilag a monogámia mítoszába, ha valójában látva látjuk, hogy nem működik? Legalábbis abban a formában, amelyet a mesék példaként elénk állítanak, vagyis,…..
Krapulax7 2011.09.07 10:49:57
@barbieds: Tudod mit, igazad van. Ahogy Duffy Duck szokta volt mondani, érzem én ha nem kívánatos a jelenlétem :)
Bár akinek nem tetszik a pofám az nyugodtan átugorhatná a hsz-eimet, de minek fárasszam őket ezzel, ha megtehetem hogy inkább nem is írok...

A topikgazda belátására bízom, hogy törli-e nagyképű és fellengzős ömlengésemet, én nem fogok megsértődni, viszont úgy látom a törzsközönség jobban meglenne nélkülem :)
Krapulax7 2011.09.07 13:39:27
@skarlát betű: Az arcom akkora, amekkorát a hozzáértésem indokol. Könnyűbúvárkodáshoz vagy asztrofizikához más stílusban szólnék, de ezen a téren speciel több év kemény olvasottsága áll mögöttem, és tisztában vagyok az értékeimmel. Persze van akinek ez a szimpla "tisztában levés" már önmagában is a nagyképűség netovábbja, én viszont nem vagyok az álszerénykedés híve. Nem képzelem magam doktor House-nak, de valami hasonló a szitu: igaz hogy pofátlan tuskó vagyok, de amit mondok arra érdemes figyelni. Ha valakinek ez nem megy, mert nem bírja a bő kézzel méretezett önbizalmat, az ugorja át a kommentjeimet.

"Társadalmi nyomás" alatt gyötrődni a fiatal és naív emberek privilégiuma. Akár azt is mondhatnám, sz*rd le a tévét és megszűnik a problémáid 90%-a. Ha kifinomultabb válaszra vágysz, azt mondom olvasd el Elliot Aronsontól a Társas lényt és szűrd le a megfelelő következtetéseket. Ez (a korábbiakkal ellentétben) tényleg az arrogancia határát súrolja, de azt kell mondjam, akinek az önképe erősen függ másoktól, az emberileg egy gyenge karakter. Erre a megoldás nem az, hogy betiltjuk a társadalmi nyomást, hanem hogy koherens és stabil lelkivilágú embereket nevelünk, akik vállat vonnak vagy teli pofával röhögnek az erőltetett sztereotípiákon.
Kissé idevág Anthony De Mello apánk arany sztorija, miszerint könnyebb a lábadra papucsot húzni, mint az egész világot szőnyeggel borítani.

Másfelől amit te társadalmi nyomásnak gondolsz, annak legalább a fele valójában zsigeri indíttatás. A nők nem azért akarnak szexik lenni, mert a tévé azt sugározza, hanem mert ez egy mélyről jövő ösztön náluk. Akár tudatosítják magukban, akár nem, így akarják megfogni a lehető legjobb pasit. Ez persze nyílt és őszinte körökben még a vattacukornak sem számít meglepőnek, annyira magától értetődik, de rengeteg ember van aki nyíltság helyett inkább illúziókba bonyolódik. Egyszóval a "vékony és fiatalos" normához semmi köze a társadalomnak, ennek biológiai alapja van, ami ellen lehetetlen harcolni (bár egyesek próbálkoznak vele, átütően semmilyen sikerrel). Ahogy a férfiaknak is szembe kell nézni egy raklap kellemetlen ténnyel a randizás terén, ugyanúgy a nőknek is. Épp csak a nők ezerszer hajlamosabbak emiatt hisztizni és perlekedni :)

Ez vonatkozik azokra is, akik a monogámia miatt érzik magukat rosszul. Az egyetlen járható út ami előttük áll, az a saját karakterük megerősítése annyira, hogy fel se vegyék az ilyen hülyeségeket. Minden más esetben csak szenvedni fognak, küszködni meg kalimpálni. Számomra egyértelmű a döntés, dehát én ezen már legalább egy évtizeddel ezelőtt átestem. Nem a társadalmat kell hibáztatni, ha nem bírjuk a nyomást, hanem vastagabb bőrt növeszteni. Élt előttünk többmilliárd ember aki kibírta, mi is ki fogjuk.
Krapulax7 2011.09.07 14:33:32
Laza vagyok mint a rigalánc, de ha egyszer valaki kifejezetten hozzám szól akkor azért csak válaszolok :)

LOLz
Nem a monomgámiáról beszéltem, hanem a kapcsolatokról :)

Ha jól értem te nő vagy, és így automatikusan lépéshátrányból indulsz hozzám képest, ha az a kérdés, melyik nő szexi. Hidd el: a női önbizalom csak egy a sok másodrendű tényező közül, szemben a kinézettel, ami elsőrendű fontosságú.
(Viszont az is igaz, hogy a te előjogod eldönteni, hogy melyik pasi szexi.)

LOlz again
Nem tudok mindent jobban (könnyűbúvár példa elsikkadt?). Sőt, azzal is tisztában vagyok, hogy az embernek nem olyan könnyű vastagabb bőrt növeszteni. Viszont nincs más értelmes választása, tehát ebbe kell belevágni minél hamarabb.
Ehhez próbálok én segítséget adni azokkal a morzsákkal amiket ide szórok. Ha van itt egy élelmes fiatal, akkor egy fél élet tapasztalatait rághatja át 20 perc alatt, amennyiben képes félretenni a túlkarikírozott modort. És ez nagyban segíthet neki abban, hogy akár holnaptól jobb élete legyen.

Lazítsak?
Úgy érzem magam, mintha Sean Connery egy önkéntes tini-színjátszókörbe csöppenne, ahol azért fikázzák mert túl karcos a modora.
Karcos?
Meglehet.
És?
Akár kiröhögtök, akár kidobtok, akár lesz*rtok, nekem oly mindegy. Én már tudom amit tudok, nem innen kell megtanulnom hűtlenkedni. Amit mondok, az nem teremt szebb világot, nem képezi részét sem liberális, sem konzervatív utópiáknak, de megvan az az előnye, hogy igaz.

De most már tényleg lelépek egy időre, végülis a vak is láthatja, hogy semmi szükség nincs itt egy vén hülye okoskodására :)

www.youtube.com/watch?v=Cbk980jV7Ao
Angoltudás nem árt hozzá...