Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csatanga

30 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Budapest   Bács-Kiskun_megye  Baranya_megye Békés…..
   Olaszország csodálatos! Észak-Olaszország a gyönyörű hegyeivel, festői völgyeivel, különleges régészeti emlékeivel, némi különlegességgel fűszerezve elvarázsolja az embert. Az első felgöngyölítetlen bűnügy Dél-Tirol tartomány fővárosa Bolzano (Bozen) A hegyek között épült, helyes kisváros…..
UNESCO világörökségek: Franciaország: 1- Chartres-i katedrális 2-Mont-Saint-Michel öble és apátsága   3- Versailles-i kastély és parkja 4- Vezere völgyi festett barlangok 5- Vézelay temploma és dombja /franciaorszag_kepekben 6- Amiens-i katedrális 7- Arles római és román stílusú műemlékei…..
    Keukenhof,_a_világ_legszebb_tavaszi_kertje Waterloo_ Van_Gogh_nyomában Mózes_hid,_Halsteren Retro_utazás_a_szélmalmok_vidékén Keresztül_a_nagy_gáton  ..
Üdv Mindenkinek! Hosszú idő után most néztem vissza erre az oldalra és belekukkantottam a statisztikába. Örülök, hogy sok embernek sikerült ötleteket adni az utazásához. Ha más tájak is érdekelnek, látogass el: Autóval_Magyarországon Autóval Franciaországban oldalamra…..
Autóval Szicíliába(n) zárszó 2012.09.13 11:03:38
    Azért hoztam létre ezt a blogot, mert mielőtt indultunk az utazásunkra és keresgéltem, nem igazán találtam ilyen oldalt. Örülök, hogy leírtam az élményeinket, mert ilyen nagy érdeklődésre nem is számítottam. Mi nagyon jól éreztük magunkat az utazáson, jók voltak a…..
  21. nap   Elérkezett az utolsó nap. Sokáig cihelődtünk, nehezen ment az elindulás. Fél 10-kor végre sikerült nekivágnunk. Első állomásunk a legközelebb eső ESSO kút volt, ahol megérdeklődtük, hogy mit lehet kezdeni a visszajáró 12 €-val. Ott azt a…..
Autóval Szicíliába(n) Adria 2012.07.26 16:50:15
  20. nap Rimini tengerpart, Mini-Olaszország, indulás északnak.   Szállásunk tipikus tömegigényeket kielégíteni igyekvő, olasz tengerparti középkategóriás szálloda volt. Vége volt a nyugalmas egyedi, vagy kis csoportos étkezéseknek. Tömegével nyomult a sok turista…..
  19.nap Megnézzük San Giovanni Rotondo zarándokvárosát, körbeautókázunk a sarkantyún,  majd az autópályán Rimini közelében lévő szállásunkhoz érkezünk.   San Giovanni Rotondoban ébredtünk. Mivel ennél a szállásnál nem volt reggeli az árban hamar…..
18.nap Apulia, Alberobello, Fasano,Castel del Monte, san Giovanni Rotondo   Mikorra összecsomagoltunk terített asztal várt bennünket. A reggeli nem volt olyan tuti, mint a szállás. Mivel a srác maga „készítette”, így zacskós kaját kaptunk. Viszont bőséges volt, válogathattunk a különböző…..
  Nagyon lehűlt a levegő, s kissé párába veszett az alattunk elterülő tenger. Szállásunk fenn volt a hegyen.(Staletti) Egy nagyon kedves ukrán lány szolgálta fel a friss péksüteményt, kávét. Elbeszélgettünk, mint szomszédos országok lakói, majd…..
  Felhős napra ébredtünk. Az egész hegy, a szigetek felhőbe burkolóztak. Még nem esett, de bármelyik pillanatban eleredhetett a frissítő égi áldás. Összecsomagoltunk. Ez volt az utolsó napunk a szigeten. Talán szomorkodik az idő, hogy elmegyünk? vagy éppen így kisebb a…..
  A reggeli elég érdekesen zajlott. Mondhatni itt volt a leggagyibb. Megkérdezték, mit kérünk, majd közölték, hogy a narancslé elfogyott. Így nekünk kávéval, a legénykének, pedig teával kellett beérnie. Ezen kívül kaptunk 4 db (hárman 4 db???)csecsemőláb nagyságú…..
Cefalu   Reggeli után érzékeny búcsút vettünk Valdericétől és indultunk kelet felé. Először a már ismert utakon haladtunk. Palermo után fizetős lett a pálya, igaz mindössze 0,90€-t kellett fizetnünk Cefaluig. Cefalu tipikus turistaközpont. Hazánkból is főleg ide…..
Autóval Szicíliába(n) Corleone 2012.06.25 13:35:00
  GPS által rosszul támogatott Miért is megy az ember fia (és annak családja ) Corleonéba?? Természetesen a Keresztapa című film miatt.   Corleone egy több, mint 11000 lakosú, hegyi városka kb. 1 órányi útra Palermótól. Szép, kanyargós hegyiúton kaptathattunk felfelé.…..
13.San Vito lo Capo, Monreal,, Palermo, Corleone   Teletömtük bendőinket és indultunk a sziget észak-nyugati csücskében elhelyezkedő kis félszigetre. Csodálatos tagolt tengerparti úton haladtunk. Megkerültük az Ericéből már megismert óriási sziklatömböt, s megérkeztünk San…..
    12. Valdericei ébredés, Erice ódon városkája, séta a sólepárlók mellett, Marsala az illatos délnyugati város, fürdőzés Trapaniban.   A reggelit kinn fogyaszthattuk el egy fedett teraszon. Talán itt volt a legbőségesebb, s itt volt a legnagyobb a választék. Melegen…..
    11. Templomok völgye, Maccalube… a GPS megint rakoncátlankodik…Ifjúságiszálló vagy gyógyintézet?   Licatában nem büféreggeli volt, hanem reggeli. Ez abban különbözött, hogy megkérdezték, hogy mit szeretnénk enni, inni, kihozták aztán ennyi. Nem lehet kétszer,…..
Autóval Szicíliába(n) Siracusa 2012.05.23 08:50:00
    10. Három éjszakát töltöttünk Siracusában, de eddig még csak futólag jártunk a városban. Elérkezett a nap, mikor kissé komolyabban megismerkedhettünk vele.    Reggeli után elbúcsúztunk kedvenc recepciós bácsinktól, aki lélekszakadva szaladt utánunk a parkolóba és…..
    9. nap Szicília belső vidéke is igen szép és érdekes látnivalókkal örvendezteti meg az érdeklődőket. Pantalica, Caltagirone, Palazzolo Acreide, Catania, mind egyedi szépségekkel büszkélkedhetnek.   Mai napunkat ismét egy bemelegítő túrázással kezdtük Pantalica…..
    8.nap Ma egy jó nagy kiránduláson vettünk részt, utána tanúi lehettünk egy igazi szicíliai esküvőnek és természetesen a tenger jótékony hatásáról sem mondtunk le.   Szicíliában (az Etnán kívül) több hegység is található, természetesen nem Himalája méretűek,…..
    7. nap, Alcantara-szurdok, Taormina, továbbutazás Siracusába.   A már bepakolt kocsival mentünk reggelizni. Ismét jól belaktunk, a várakozásoknak megfelelően, majd hamar megérkeztünk a néhány kilométerre fekvő Alcantara szurdok bejáratához. Korábban többször…..
    6. nap, amikor Európa legmagasabb működő vulkánja tölti ki gondolatainkat, időnket és pénztárcánkat. A főkráter helyett néhány parazitakráter meglátogatása, séta a holdbéli tájon, majd pihenés a tengerparton.   A szállásunk kis erkélyéről (nevezzük inkább…..
    5. nap mikor ismerkedünk a déli vidékekkel, átkelünk a Messzinai szoroson, s rögtön szívünkbe zárjuk Szicíliát.   Reggel még csak a „ Mamma” volt fenn( a többiek még szunyáltak, biztos sokáig mulatoztak a bárban.), miután ő egy kukkot sem tudott angolul, így…..
    Negyedik nap, mikor Casal Poloccóból (Róma) eljutunk Briaticóig. Hosszú utazással, fürdőzéssel, csodálatos emberekkel, meglepetésekkel.   Ébredés után reggelit vásároltunk a campingben lévő kis boltban. Hja, a camping! Már nem azokat az időket éljük, mikor a kis…..