Regisztráció Blogot indítok
Adatok
topor

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Macourek Lajos a váci káptalan üllői birtokainak bérlője volt. Gregor Máriával kötött házasságából hat gyermek született: három fiú és három leány. A Nagy Háború kitörésekor mindhárom fia bevonult katonának. Írásomban a Macourek fiúk: Lajos, Károly és Béla háború alatti, illetve utáni tevékenységét…..
topor 2022.10.09 17:05:44
@csorsza: Köszönöm szépen!
A pándi születésű Pósta Sándor a bajai gimnáziumi éveiben sajátította el a vívás tudományát, s a kolozsvári egyetemi orvosi tanulmányai alatt vált sikeres vívóvá. A Nagy Háborúban katonaorvosként a cs. és kir. szabadkai 86-os gyalogezred soraiban vett rész, és súlyos sebesülést szenvedett, ami a…..
topor 2021.01.29 08:45:31
@janiba: Nagyon köszönöm az elismerést. Elolvastam a két linken található írást. Remek cikkek és használni fogom a benne található információkat.
topor 2021.01.29 20:31:29
@Barney55: Nagyon szépen köszönöm, hogy megosztotta ezt az információt. Magam is találkoztam vele, de mivel nem a teljes élettörténet bemutatása volt a cél, ezért életének ez a szakasza nem fért bele. Tervezem a részletes élettörténet bemutatását, ott mindenképpen kitérek erre az időszakra is.