Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SAHTAAO

23 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Növények versenye Ötödik nap 2013.11.17 02:06:09
Gondolkodik a búza: - Rántás? Mint paprika, olaj és liszt?Mosoly fut szét száján - A főzeléknek adtam csirizt! Bátran feszít most már ő is! Árnyéka gyilkos, óriás pók...Megijednek tőle hangyák, nyulak, és részeg skorpiók.A bab értetlen áll: - A seregem? Rántás?…..
Növények versenye Negyedik nap 2013.11.17 01:10:00
Negyedik nap reggel a bab már rinocérosz:- Rólam írjon hőseposzt az a híres Homérosz! Babseregnek kiált: - Babra megy a játék! Előre, hajrá! Ki szemtelen velünk, felőröljük, kenyéralappá! Ej, de ennek már a fele sem tréfa,gondolta rémülten a pici kis…..
Növények versenye Harmadik nap 2013.11.17 00:46:56
Harmadnapra a bab harci díszt öltött,homlokára növesztett egy rettentő tülköt. A búza most megijedt. -  A zöldem végre kint!Hol a versenybíró, aki győztest int?!. Az éjjel mégis a bab volt, aki jobban félt,vizes vattán látszik, melyik részen élt. ..
Növények versenye Második nap 2013.11.13 23:21:16
De ahogy másnapra kinézett a búza,A bab büszkeségét igencsak tiporta. Dühöngött a bab, ráncolta homlokát:- Jól van, na - mondja -, nézzünk kalóriát! - Háromszázharmincnyolc van száz gramm babban!- s mellét úgy dagasztja, hogy rögtön szét is pattan! - Bennem kilenccel…..
Növények versenye Első nap 2013.11.12 23:40:17
Épp csak egy nap telt el, de megnézzük most,melyik versenyzőnkben több a finom rost! A bab mellet dülleszt: - Figyelj, kicsi csíra!Neked húsz, nekem huszonnégy! Száz grammra osztva! - Nagy eltérés, bizony! Gyönyörű! Tényleg impozáns! De a számok helyett, inkább mutassa…..
Növények versenye Nulladik nap 2013.11.12 00:06:42
A bab- és a búzaszem kel most birokra,kinek tör fel előbb zöldnövény mivolta. Ó, a bab, mily büszke, más néven paszulyka!Nevét ismered tán? Őrzi mese, monda! Gazdag perje másik, fogyasztjuk már rég,a világ minden táján tiszteli a nép.  ..
Növények versenye Bevezetés 2013.11.11 23:17:24
Ezer fáma szól már világ állatiról,de egy jó tanító messzebbre is gondol. De nemcsak a jó szándék hozta lelkem erre,nagyban ettől függ most félévem sikere. Így kezdődött hát el egy szép őszi napon,két mag versenyt hajtott a bérház balkonon... ..
tanito.blog.hu Önként a Vízben 2012.04.16 15:32:05
„Az önkéntesség olyan tevékenység, melyet egyénileg vagy csoportosan, rendszeresen vagy alkalmanként, belföldön vagy külföldön a közös jó érdekében személyes akaratból végeznek anyagi ellenszolgáltatás nélkül.” (onkentes.hu) A H2O (Hátrányos Helyzetűek…..
tanito.blog.hu Elemi víz 2012.04.06 10:36:00
Március 22-e óta nem megy ki a fejemből a víz… Nem  hydrocephalus kínoz. A víz napján olyan sok érdekes anyagot találtam, amit vétek lenne nem megosztani veletek. Közeledik a húsvéti locsolkodás, és ebben a hagyományban is erősen jelen van a víz. Ezért kicsit…..
A verésről szóló írásunk akkora vitát kavart, hogy érdemesnek láttuk újra elővenni a témát – jöjjön hát Dr. Sears, az amerikai csudadoki tíz örökérvényű gondolata a verésről, mint nevelési elvről.…..
"Válasszunk saját ízlésünk szerint! Amit a legszívesebben, sok érzelemmel olvasunk fel, az nyeri meg leginkább a gyermek tetszését.Lényeges gyermekünk életkora. Az esti mesék kiválasztásánál elsősorban a gyermek életkorát, illetve fejlettségi szintjét vegyük figyelembe.…..
A világ önállósodik, miközben a kormányoknak ez nem áll érdekükben. Soma szerint ettől még a folyamat megállíthatatlan – és nem árt már az iskolában beindítani.Amerre csak járok, egyre több helyen látom, hogy a világ jobbításában a civilek egyre nagyobb számban…..
    Két évtizedes kutatásnak hála végre végérvényesen kijelenthetjük: óriási hiba a videojátékokra, vagy tévére bízni a gyermeket. Ez ugyanis súlyos mentális problémákhoz vezet. Mióta elterjedtek a videojátékok, azóta próbálják itt-ott a nyakukba…..
  A Giordano Bruno Virtuális Egyetem, amely a világ egyik leginnovatívabb felsőoktatási rendszere és a Budapest Klubbal együttműködésben alakult meg, Magyarországon tartotta globális tanévnyitóját, amelyen a gazdasági és tudományos élet kiemelkedő…..
Az iskola megöli a kreativitást? from EOL on Vimeo...
  Ha megpróbálnánk megfogalmazni a családi élet, a gyermeknevelés célját, talán sokak számára valami olyasmi lenne, hogy egyfelől szeretné biztonságban, épségben felnevelni gyermekét, másfelől ha lehetséges, szeretné megtanítani neki, hogyan lehet boldog. Ezért…..
 A H2O (Hátrányos Helyzetűek Oktatása) Program célja, hogy elterjedjen egy olyan nevelési-oktatási módszer, amely minden társadalmi csoport gyermekei számára megfelelő, és elősegíti a különböző szociális, kulturális háttérrel rendelkező gyermekek iskolán belüli…..
     "Right after the car accident, the doctors said my legs were not repairable and had to be removed. They gave me new legs and now I am learning to walk again. It's not easy but I go to physical therapy everyday and I'm learning how to use them. Maybe I can walk someday…..
tanito.blog.hu NÉPMESE-KONFERENCIA 2011.09.06 11:17:00
 A Magyar Olvasástársaság immár hetedik alkalommal rendezi meg országosan „A népmese napját” – Benedek Elek születésnapja tiszteletére -, szeptember végén. Az idei rendezvény 2011. szeptember 23-24-én Egerben lesz, társszervezői egri intézmények: Bródy…..
tanito.blog.hu Formamentes figyelem 2011.09.05 18:29:00
 Eckhart Tolle Új Föld című könyvében kétféle figyelmet említ a gyermekneveléssel kapcsolatban: a formaalapú figyelmet és a formamentes figyelmet. A formaalapú figyelmet valószínűleg mindannyian ismerjük, ez “valamilyen módon mindig a cselekvéshez vagy az…..
tanito.blog.hu tartalom 2011.09.05 18:19:00
A blog egyik nem titkolt célja, hogy a tanítói hivatásnak visszaadja a rangját. Szeretném bemutatni, hogy a gyermekek nevelése 6-12 éves kor között nem elhanyagolhat, így egyáltalán nem mindegy milyen emberek foglalkoznak az emberpalántákkal az alsó tagozatban. Egy nevelőnek az…..
tanito.blog.hu intro 2011.09.05 17:26:00
2011. 08. 09. Tévét nézek. A két országos kereskedelmi csatorna között kapcsolgatok. Az egyiken szülők verik és harapdálják meg gyermeküket, a másikon tinédzserek, gyermekek gyújtanak fel városokat. Nem, egyik sem az este tízórás nagyfilm. Ez a valóság. Híradókat nézek. A…..