Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vanRob

0 bejegyzést írt és 1328 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Manapság sajnos újra többször is lehet hallani az úgynevezett "unikázós" átverésekről. Az áldozatok azt mesélik, hogy váratlanul kapnak egy hívást egy ismeretlen számról, a hívó az egyik szerettüknek adj ki magát és azt kéri, hogy segítsen. És mi a segítség? Természetesen a PÉNZ! A felhívottak…..
vanRob 2022.05.02 07:21:16
@erol: Pont az a lényeg, hogy nem az ismert unoka telefonál, hanem annak egy "barátja". Az unoka pont nem tud telefonálni, mert elfogták, megsérült, arat, bárakármi.
Határonkívül Hogy van Putyin? 2022.04.24 12:19:35
           /Copyright: Reuters/              Egy biztos, az ördög nem alszik           Putyin egyáltalán nem tűnik egy makkegészséges,kicsattanó formában lévő 69 éves férfinak.       Arca felpuffadt, egyes plasztikai szakértők szerint  arca "túl" sima, ránctalan korához képest. Feltételezhető…..
vanRob 2022.04.25 21:58:44
@Ménár Atya: "Ha valaki nem tetszik a liberális fősodornak, akkor azonnal vagy mentális problémái vannak, vagy fasiszta......" És ez szóról szóra igaz az ellentáborra is. Amint valaki nem tetszik a a fiatal kommunisták első titkárának már megy is karaktergyilkosság. Az sem baj, ha nem igaz, a híveknek úgysem az igazság a fontos, hanem hogy bátran csibészelhessenek egy mumust. Szánalmas, hogy pont azért és azzal támadják a baloldalt, amit ők követnek el. Tipikus. Szánalmas. De ameddig működik, addig a választás behúzható, a lopás folytatható, a hatvanpusztai birtok meg épül. És szerintetek minden jól van így.
Rég írtam toplistát - meg soká is fogok - de nem bírtam ki hogy most már rendre oldalakon keresztül ezen filmek falloszát polírozó kritikák láttán ne terítsem ki kártyáimat, hogy valójában ezek a filmek értetlenek, értelmetlenek, éretlenek, és még valami é-betűs ami eszetekbe jut. Nehezen jutottam…..
Állítólag ez a büntetőfékezés szép orosz szokás, onnan terjedt el a keletre tartó Kompországba. Ilyen az, amikor a buta muzsik találkozik a motorizációval. Persze megérthetjük a muzsikokat, mert ha egy nyírfa áll a réten, arról lehet dalocskát költeni, ha száz, az egy szép liget, na de ha…..
vanRob 2022.01.21 08:59:18
@littke: Ohhh, hát Krímet sem annektálta putyin elvtárs, ugye? Bírom amikor az olyanok, mint Ön fegyvertelenül indulnak a csatába. Jelenleg a KGB kirakatfigurája éppen az orosz medve ölelő (fojtogató) karjaiba próbálja visszaterelni Ukrajnát. Az ugye megvan, hogy Ukrajna nyugati határán már Magyaroroszország kezdődik?
Ezt a cikket leginkább azoknak írtam, akik szerint a tűzijáték rendben van, "joguk van évente egyszer jól érezni magukat", "évente egyszer ki lehet bírni", és "nem igaz, hogy egyetlen éjszakán nem lehet vigyázni a kutyára". Nekik akarom megmutatni, hogy ezek a kifogások mennyire hazug állítások, és…..
Minden politikai rendszerről vonható valamiféle mérleg, az előnyei, sikerei és bűnei illetve hibái alapján. Így van ez a Horthy-rendszerrel (1920-1944), a Rákosi-diktatúrával (1947-1956) és a Kádár-rendszerrel (1956-1988) kapcsolatban is (hogy csak elmúlt 100 év legfontosabb korszakait nézzük). A…..
vanRob 2021.12.13 14:52:16
@nemecsekerno_007: "És én mi a rosszsebért fizessem helyette az anyja nyugdíját és EÜ ellátását?!?!" Na, ez jó kérdés. Elsősorban azért, mert nem a gyerek befizetése adja a szülő nyugdíját (sokan lennének akkor k...rva nagy szarban), hanem az aktív munkaképes társadalom bérjövedelméből levont adó. A te nyugdíjadat sem a gyereked vagy gyerekeid fizetéséből fogják átutalni. A jelenlegi nyugdíj rendszerben azok jogosultak ellátásra, akiknek igazolható (bizonyos időszakon keresztül) jövedelme volt, és abból igazoltan fizetett is adót (korábban nyugdíjjárulék néven futott). Ha nem, akkor nem jogosult teljes összegű nyugellátásra.
Az, hogy valaki gyereke most külföldön dolgozik, mert ott jobban és könnyebben boldogul például, mint itthon, akkor az legyen kizáró oka, hogy a szülei nyugdíjat kaphassanak? Nem túl fasiszta szemlélet ez?
A megoldás, ha itthon olyan körülményeket biztosítanak, hogy a fiatal ne akarjon máshová menni a boldogulása miatt. 25 éven alúliak SZJA mentessége egy jó döntés, bár már legalább 7-8 éve meg kellett volna lépni. A többi kedvezmény (első házasok kedvezménye, pl), egy vicc, többre nem jó, mint elmondani, bezzeg a gyúrcsány ilyet se adott.

Nem tudom lölö mennyit lop el egy évben, de valószínűleg a hozzáférhető pénzek arányát tekintve kábé annyit, mint orbán korábbi oligarchája, a simicska.
vanRob 2021.12.13 14:54:31
@konrada: Hát ha ÉVES jövedelmet nézünk, akkor teljesen mindegy, hogy azt egyenlően 365-re elosztva kaptad, vagy egy összegben. Az éves jövedelmed forintra ugyanannyi. Sőt, még a napra vetített átlaga is... Ez egy ilyen matek.
vanRob 2021.12.13 15:05:40
@arthurthedent: mér', az osztalék az nem bevétel? Az pedig nem jövedelem? Adózásügyileg kérdem. Miként írod be? Nyílván nem BÉR jövedelem, hanem EGYÉB. Adózni kell-e belőle?
A címben szereplő idézőjel indokolt, mivel kissé túlzás, hogy lenézzük a listában szereplő színészeket, de valljuk be, ha ugyan nem is mindegyiküknél, de a legtöbbjüknél sok esetben felmerül színészi tehetségük minőségének kérdése. Ám pont ezek, a listában szereplő filmek (és az emlegetett…..
vanRob 2021.11.21 12:07:39
@kéki béla: Az, de amit ebben a filmet csinál az egy megdöbbentően hiteles alakítás. Mintha két külön ember lenne.
A történelem számtalan érdekes sztorit rejt, melyekre a filmvilág is gyakran "lecsap" egy-egy ütős és látványos filmet készítve a nagyközönségnek. Néha azonban a valóságot elferdítik ilyen vagy olyan okból és a végeredménynek már kevés köze van a tényleges eseményekhez. A napokban három ilyen…..
vanRob 2021.11.01 12:18:44
@CSOKKI MÁLNA: AZ Elkxrtuk egy propaganda film, gyurcsány és a vele bármilyen kapcsoaltban állók előre démonizálásával. Akárminek is akarja beállítani a kormányoldal. A megbízó (fidesz) igyekezett minden lehetséges politikai ellenfelet belezsúfolni, akár volt közük bármihez is, akár nem. Nem az a lényeg, hogy igaz-e vagy sem, hanem az, hogy lehessen vele támadni. Akit magyarázkodásra kényszerítenek, az már ott veszített. És a híveknek ennyi elég is. Ha holnap egy makákó majom kerülne elő, mint orbán lehetséges kihívója, róla is kiderülne 24 órán belül, hogy gyurcsány bábja. A hívek meg el is hinnék.
Az orosz filmipar 2021-ben készítette el a maga saját filmváltozatát az 1986-os csernobili atomkatasztrófáról, mely egyben válasz is volt az HBO nagy sikerű, 2019-es minisorozatára. Az orosz dráma rendezője és főszereplője a 36 éves Danila Kozlovsky egy szerelmespár drámáján keresztül mutatja meg a…..
vanRob 2021.07.27 15:55:00
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Putyin meg az FBI-nak... Hátöregem, nincs olyan nap, hogy valami méretes baromsággal ne tudnád meglepni a gyanútlan netezőt...
vanRob 2021.07.27 15:55:59
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: mondod te, aki csak egyféleképpen képes látni...
Igazán alávaló, talán minden eddiginél alávalóbb háborút folytatnak a NER propagandamédiái azon ellenzéki - különösen DK-s fővárosi - önkormányzatok ellen, akik idén úgy döntöttek: felhagynak azzal a hagyományos menetrenddel, hogy tavasztól egy-másfél havonta egyentarrá nyíratják a parkok és egyéb…..
Szomorúan tapasztalhatod, hogy nap mint nap újabb hírek érkeznek katalizátorlopásokról. A némi nemesfémet (platinát, ródiumot és palládiumot) tartalmazó alkatrészt pár perc alatt gyerekjáték szinte hangtalanul leszerelni a legtöbb autótípus alól. A katalizátorok lopása egyébként Európa nyugati felén…..
vanRob 2021.05.10 16:32:18
@kódex: Pontosan tudom, hogy mire gondolsz... És a f@sz kivan azzal, hogy azért kell mindenféle szóvirágok mögé csomagolni a mondanivalót, mert egy unatkzó önjelölt csoportocska kitalálta, hogy azzal üti el az idejét, hogy mondvacsinált okokkal, fellép bárki érdekének védelmében. Ha kérik, ha nem.
Az elmúlt egy év azokból is túlélőmestert faragott, akik korábban betartottak minden szabályt. Úgy rászoktunk a csalásra, hogy az nem múlhat el nyom nélkül...
vanRob 2021.04.14 13:30:04
@MAXVAL birсaman közíró: pont, mint a fidesz. Hatékonyan lopnak, és övék a hatalom. Hogy aztán még hatékonyabban lophassanak. Most a most van. Ami most történik azért az a felelős, aki a hatalmat és azzal együtt az irányítást a kezében tartja és nem egy kreált ellenség, nem az aki 10 éve volt és nem az aki 2 év múlva lesz. Csak azt hiszitek, a másra mutogatással el is van intézve.
vanRob 2021.04.14 13:34:41
@MAXVAL birсaman közíró: itthon meg ugye ha NER-es lop, akkor az rendben van, ha nem NER-es, akkor meg így járt. A lopás az lopás. Tökmindegy, hogy 2 joghurt, vagy 30 milliárdnyi közvagyon. Az érte járó büntetési tétel más. Csak itthon nem látni, hogy a milliárdokat ellopó NER lovagok közül bárki is ülne. Neveket te is találsz csak az elműlt 3 évből. Nem érdekel, hogy melyik másik pártból 20 éve ki lopott. Azért a fidesz 2010-ben elszámoltatott. Jaaaa.... Nem.
Most nem 20 évvel ezelőtt van, hanem most. Aki most lop, azt ugyanúgy lopásnak hívjuk. Attól, hogy írtak rá egy törvényt, hogy "amit mi lopunk az nem lopás" attól az még lopás.
vanRob 2021.04.14 13:36:55
@MAXVAL birсaman közíró: "Mi a gond a hibásra mutogatással? " Csak annyi, hogy aki másban keresi a saját maga által elkövetett hiba okát, az tévúton jár. Nem képes tanulni és fejlődni és megreked. Végső soron saját magát csapja be.
A fidesz nem kormányoz, hanem minden nap annak a lehetőségét keresi, hogy hogyan tud még többet lopni.
Magyarországon 5 vakcinával folyik a lakosság COVID-19 elleni immunizálása, mely március 20-án már 1,5 millió ember beoltását jelentette [forrás]. Az 5 vakcina hatásmechanizmusát tekintve három csoportba sorolható: 1.) - Vektor alapú vakcinák. Ide tartozik a brit AstraZeneca és az orosz Szputnyik…..
vanRob 2021.03.22 14:54:37
@MAXVAL birсaman közíró: persze, persze...
vanRob 2021.03.22 15:57:38
@MAXVAL birсaman közíró: A véleménynyílvánítás a célom. Meg a hazugságokra rávílágítás. És igyekszem tényekkel helyrerakni az ok nélkül "libsi"zőket.
A legtöbben a bégetésnél nem is jutnak tovább, a tényekkel való találkozáskor meg azonnal menekülőre fogják.
Páran vita helyett csak hátrafelé bírnak mutogatni, mintha a mostani kommunista párt (élén a főtolvajjal) lopásaira és egyéb bűneire bármilyen mentséget is adna, hogy ki mit csinált 10-20 éve. Merhogy ez is meg az is lopott. Na és? A tetű fidesz is lop, meg aki utánuk jön, az is lopni fog. És? Attól, hogy írnak rá egy törvényt, attól az még lopás marad. Egyébként is, a védekezésként másra mutogatásnál nem sok szánalmasabb dolgot tudok elképzelni.
A csak alpári stílusra képeseket igyekszem kerülni, abban a fidesz trollok vitathatatlanul előttem járnak.
vanRob 2021.03.22 16:14:03
@MAXVAL birсaman közíró: a fidesz a kommunista. Az elveik alapján mindenképp. A lopás ballib propagandaszólam? Hát te tényleg nem ebben az országban élsz, mondjuk ezt tudjuk. A lopás az lopás. A szintje pedig nem tűrhető. Tényleg, mennyire is hihető, hogy miközben a kommunista főtolvaj környezetében mindenki milliárdossá "válik", közben szegénynek meg nincs semmilye? Huhhh, annyira hihető... De nem is ez a lényeg. Ha valaki, és bőven van ilyen a tolvajpártnál, szóval ha valaki úgy jut kormányzati támogatáshoz, hogy abból a saját vagyonát gyarapítja, nos az lop. Nincs itt libsi, vagy szoci, vagy bármilyen propaganda. Lop.
Alpári? Akkor te még nem olvastál fidesznyik kommentelőt. Haver, 2-3 pengeváltás után olyan alpári stílust bírnak megütni, hogy az már beteg. Vagy ha azt normálisnak gondolod, akkor nálad komoly probléma van. Nem is csak alpári, de olyan sötét, hogy görbül körülötte a tér.
Akasztgatás? Haver, te tényleg nem látsz a pályán...
A történetek egyidősek az emberiséggel. Sztorikat örökítettek meg őseink a barlangok falán, meséket mondtak a tábortűznél, ezeket hallgattuk gyerekként, olvassuk, nézzük őket. A mi szakmánk része a történetmesélés, kísérletek, esettanulmányok ezrei várják, hogy valaki megossza őket egy csoporttal,…..
Már egy hete él az új magyar dróntörvény és még mindig nem lehet azt betartva, szabályosan repülni Magyarországon. Sőt azt sem tudni, mikortól várható bármi előrelépés ezügyben...
Még van esélye arra, hogy megnyerje a Brüsszel elleni következő csatáját, de az már egészen bizonyos, hogy minden hitelét felélte Orbán Viktor az európai politikai közösségen belül. Kicsinyes bosszúja azokkal szemben, akik számon akarják kérni rajta az EU alapértékeinek tiszteletben tartását arra…..
vanRob 2020.11.30 08:18:24
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Többek közt ilyen "tuti üzlet" kötvény kibocsátásokból fizették ki az EU-IMF-Világbank-től igényelt készenléti hitelt azok ténylges lejárata előtt. 2.7% kamat helyett 5.7%.
Tévedsz, most jön 2021! Magyarország problémái egyre halmozódnak...
vanRob 2020.11.27 12:13:29
@Ad Dio: Van, már szinte BÁRKI jobb, mint a csúti tolvaj és bandája. Viszont már mindenhol ott ülnek a NERtársak, bármi is lenne egy következő választás eredménye, vagy egy köztes "puccs" kimenetele, biztos lehetsz abban, hogy a pártkatonák azonnal nekiállnak az aknamunkának. Ne felejtsük, a baloldali liberális médiatúlsúlyi helyzetben, amikor a magyarországon megjelenő médiák 80+ százaléka van NER kézben, NER kötődésű kézben, vagy a kormány közvetlen irányítása alatt, ott nem lenne olyan perc, hogy a kommunista prpaganda henger ne akarná maga alá gyűrni azt, aki nem orbánista.
Nem elég ezt a fa...szt elzavarni, hanem a teljes közigazgatást, állami szerveket, média szolgáltatókat, és mindent, ahová ez a fa...sz berakta a bólogatójánosokat, szóval mindent le kellene fejezni. Erre pedig nincs reális esély.
Sajnálom, hogy gyurcsány a 2006-os fideszes zavargások idején nem tiporta bele a betonba orbánt és a legszűkebb sleppjét. Az én szememben gyurcsány ezzel okozta a legtöbb kárt az országnak.
vanRob 2020.11.27 12:57:34
@Ad Dio: Ugye? De kocsikat gyújtogatni az nagyon demokratikus és nagyon rendben van? A liberalizmus "eredménye" hogy az olyan tetvek, mint orbán képesek voltak hatalomhoz jutni. Amit meg azóta csinált az demokrácia (benne van a nevükben, meg a koloncuk nevében is) megcsúfolása.
Szal igen, szerintem bele kellett volna döngölni a földbe és addig nyomni a fejét, amíg végleg lent nem marad.
Azt látjuk, hogy orbán pontosan ezt csinálja. Bárkit, aki ellenszegül, azt a földbe döngöli. Szóval csak annyiban különbözik attól, amit én modntam, hogy ez a csúti fa...sz meg is teszi.
vanRob 2020.11.27 13:32:05
@MAXVAL birсaman közíró: bárcsak az orbáni diktatúra végén lennénk már. Nem a liberalizmus a baj, sőt, nem is a diktatúra, hanem az, ha visszaélnek a szerzett vagy kapott hatalommal. Mint ahogy azt ez a csúti fa...sz teszi az emút10 évben. És erre sem mentség, sem indok, hogy mi volt korábban. Most a most van, ezt kéne megértenie a hozzád hasonlóknak. És ami most van, az nagyon nem jó. A magánvagyonok gyarapodásán kívül más eredményt nem tud felmutatni a csútifa...sz és a sleppje. És ti asszisztáltok hozzá. Vakon és süketen.
És még csak vitázni sem lehet veletek, mert megrekedtetetk a kommunista kormánypropaganda kreálta alternatív valóságban. Nyílván így jó nektek, mert hát ugyan büdös az a kupac szar, amiben ücsörögtök, mert melegíti a seggeteket. De azért érezni, hogy büdös is. Mi érezzük...
Neked meg már régóta nincsenek érveid, ugyanazt a pár mantrát puffogtatod hónapok óta. Lejárt és egyre karcosabb lemezt pörgetsz únos-úntalan. Nem tudsz továbblépni, mert magadtól már nem megy az önálló vélemény alkotás. Kár, mert így nem kihívás téged meg a komolytalan frázisaidat nevetségessé tenni.
Mesze nem profi gumiteszt az, amin keresztült ment a négy és fél éve beszerzett Michelin CrossClimate abroncs, amely típusának első generációját képviseli. A profik gondolom elkoptatják a gumit egy éven belül, ha a tartósságáról és a kopásarányos viselkedéséről szeretnének beszámolni. Azonban az…..
vanRob 2020.11.03 13:59:08
@Dombóvári Mihály: Ahan, valami ilyesmire gondoltam én is. A Passat, ráadásul ahogy írtad a legnagyobb mérettel, már nagyon a gumi képességein határán lehetett.
Ja, kiskategória, városban, max néha autópálya, és akkor akár még jó választás is lehet egy 4 évszakos.
Még kivárok, egyenlőre nem vagyok maradéktalanul meggyőzve. A németeket szokták felhozni példának, ogy ott mindenki 4 évszakossal jár. Én sokat jártam náluk, beszállítóknál, ilyenkor bérelt kocsit hajtottam. Hát, egyrészt nem mindenki visel 4 évszakost, másrészt 2-3 éves korban már megy is a kukába. Nem nagyon hordanak 4-5 éves abroncsokat, legalábbis akikkel kint beszéltem ők így csinálják. Valahol még kedvezményt is adnak, ha 2 évente ott vesz az ember új garnitúrát... Szóval volt pár kellemetlen élményem a 4 évszakossal, akkor megtanultam, hogy komoly körülmények között ne várjon annyit az ember tőlük, mint egy prémium évszak specifikustól.
Szóval még kivárok, de mindenképpen ígéretesek a fejlesztések.
Annak ellenére is ezt prognosztizálja egy Financial Times-nak készült tanulmány, hogy számolnak azzal, hogy az akku költségek a felére esnek egy évtizeden belül, és a hagyományos autók erősen drágulnak a következő évtizedben.Különösen izgalmas ez a megállapítás úgy, hogy köztudott, hogy az…..
vanRob 2020.10.14 07:04:59
@tordafilm: Az emberek többsége nem otthon töltené az autóját. Pl városlakók, lakótelepi lakosok. Az sem ingyen van, ha be tudod dugni a konnektorba. De biztos lehetsz benne, jövedéki adó fogja terhelni az otthoni töltést is. Mert a benya jövedéki adó kiesést pótolni kell.
Én még nagyon az elején vagyok ennek az egésznek, de drótszamáron közlekedőként úgy gondolom, hogy muszáj párbeszédet nyitnom a biciklisek idegesítő szokásairól. Ezek a szokások nem csak kívülről nézve cukkolják a nép fiát, de balesetveszélyesek is egyben...
vanRob 2020.09.20 09:54:22
@sétá ló:

2. § Fogalmak
I. Az úttal kapcsolatos fogalmak
c) Úttest: az útnak a közúti járművek közlekedésére szolgáló része.

II. A közúti járművekkel kapcsolatos fogalmak
Kerékpár: olyan, legalább kétkerekű jármű, amelyet emberi erő hajt, és ezt legfeljebb 300 W teljesítményű motor segíti...

25. § Haladás az úton:
(2) Járművel az úttesten - az előzés és kikerülés esetét kivéve - annak menetirány szerinti jobb oldalán, az út- és forgalmi viszonyok szerint lehetséges mértékben jobbra tartva kell közlekedni.

Összefoglalva: A kerékpár jármű. Járművel az úttesten (vagy egyéb kijelölt helyen, kerékpárút, kerékpársáv) szabad közlekedni.

Van még kérdés?
vanRob 2020.09.20 10:57:04
@sétá ló: Igazad, van, EGYETLEN esetben mehetsz a járdán, de akkor is csak max 10-el a gyalogosok zavarása nélkül. Mutass nekem biciklist, aki betartja. Ha kilépek, kábé ennyivel gyalogolok...
vanRob 2020.09.20 12:00:06
@sétá ló: óóó, pedig azt hittem tovább akarsz kötekedni... :)
A járdán bicajozás max a gyerekét kísérő szülő esetében tolerálható. Meg akkor, ahogy te is írod, amikor balfasz megoldással szembesül a pógár.
A KRESZ messze nem fed le mindent, de amit nem azt hiba lenne engedélyezettnek, pláne szabályosnak gondolni. Ami nincs benne, azt vegyük tilosnak. Persze időről időre kiderülnek komoly "hiányosságok", amik miatt illik aktualizálni. És ilyenkor szvsz illenék egy különbözeti vizsgára befáradni a T. közlekedőnek.
Matolcsy György hosszú idő után végre igazat szólt. A növekedés.hu-n tett közzé egy cikket, amiben egy vadi új, a családoknak szóló hiteltámogatási programot mutat be "Új Otthon Program" néven. Két dologról fogunk beszélni. Egyrészt a programról, másrészt az egész mögöttes értelméről. Új Otthon…..
vanRob 2020.09.16 15:37:20
@arthurthedent: A klasszikus elmélet szerint csak a pénz csinál pénzt. Akkor veszünk fel hitelt, ha van mire. Azért nem veszünk fel alacsony kamattal hitelt, hogy aztán picivel többért visszafizessük, és közben ne dolgoztassuk meg. Ha nincs miben megforgatni (=befektetni), akkor nem vesszük fel. Akár negatív kamat is lehet, akkor sem.
Nagyon más kérdés a lakossági hitelezés, a vállalkozói vagy az egyéni elbirálás alapú (eximbank). A lakosságnak nem azárt adnak alacsony kamattal, mert jó fejek, hanem ezért mert ezzel csábítanak. Persze, elköltöd, nyaralásra, TV-re akármire, de vissza fogod fizetni. Amire elköltöd, azoknak kis része termelődik itthon, és szerintem nem tévedek nagyot ha azt mondom a 27% ÁFA sarcot leszámítva nem is nagyon számottevő az ilyen költésekből származó bevétel. De, minden elköltött forint 27%-a megy bele a bugyellárisba.
A bank nem abból ad pénzt, hogy kinyitják a kincseskamra ajtaját, és abból osztogatnak, hanem abból hogy a nekik visszafizetett pénzeket okosan forgatva újabb és újabb hiteleket tudnak adni. Mint a pék. Süti a kenyeret, eladja, te megveszed, a vételárból a pék lisztet vesz és újabb kenyeret tud sütni.
Az államadósság besorolása amire te hivatkozol nem azt jelenti, hogy ide tedd pénzed, hanem azt, hogy akár ide is teheted, feltéve, ha az adott országban érdemesnek tartod befektetni. Ez a kulcs.
Ha 100%-nak vesszük a rendelkezésre álló "pénzt", akkor abból mondjuk 60%-ot elvisz az állam fenntartása. Ez nem gazdaságélénkítő. További 25-30% a hitelek visszafizetése, de lehet, hogy ezt alábecsülöm. Nem nagyon marad 97% befektetni...
vanRob 2020.09.16 15:42:39
@arthurthedent: IMF hitelt bármikor fel lehet venni. Szinte bármire. Mo, a lehetséges államcsőd elleni védekezésképpen (pár másik országgal együtt) vett igénybe úgynevezett készenléti hitelt.
Nem államcsőd ellen adják, hanem annak aki kéri, és arra, amire kéri. Természetesen, mint minden hitelt adó, támaszt bizonyos előfeltételeket, és megkövetel bizonyos biztosítékokat.
vanRob 2020.09.16 15:45:37
@konrada: nem egészen. A befektetés (legyen beruházás) lényege, hogy a kölcsön kamatát bőven ki tudd termelni. Már amennyiben nem szabadon felhasználható kamatmentes támogatásként jutsz hozzá.
Legalább magunknak ne hazudjunk...
vanRob 2020.09.01 11:22:19
@Galerida: Hitelminősítők? Ugye még bóvliban vagyunk? Mennyi is EUR-HUF árfolyam? Hová is áraz bennünket a piac? Illetve hová is árazzuk magunkat?
Ó, dehogy vagyok én megtéveszthetetlen, ezért is tájékozódok széles spektrumon. Ha csak annak hinnék, amit a kommunista párt propagandaként szétszór, hát, akkor az nem én lennék.
Az EU-t nem tudja megtéveszteni, csak ott lassan reagálnak és a saját szabályaik fogjai. Ezt játssza ki okosan (és most tényleg komolyan mondom, hogy okosan) ez a geci. Csak a célja nem az, amit mond, hanem amit tesz. Ezt pedig az itthon élők nagy része világosan látja.
De menjünk tovább. Befektetők? Mennyi? Mihez képest? A régióhoz képest? A legalacsonyabb. De ez sem a teljes kép, mivel a Közép-európai régió a Brexit miatt más piacot kereső beruházók kiemelt célpontja lett 2018-2019-ben. Ilyen környezetben egy konszolidált monetáris politikával és kedvező kamatkörnyezettel lehetne a befektetések nagyobb részét ide vonzani. De mindezek mellet is, ha nem lenne EU-s pénz, akkor itt lófasz sem lenne. Akkor kiderülne, hogy mire lenne képes a geci saját erőből. Könnyű vigéckedni úgy, hogy még mindig az EU-s költségvetésben azon az oldalon vagyunk, ahol többet kapunk, mint amennyit befizetünk.
IMF? Na ez most hogy jön ide? Egyszer már kiutálta, mert rossz IMF, csúnya IMF, aztán megint odadörgőzik egy kis alamizsnáért. Az IMF nem személyes szimpátia alapján ad vagy nem ad hitelt, hanem akkor, amikor az adott konstrukció feltételeit teljesíti vagy a teljesítését vállalja a hitelt felvenni akaró.
2.8M szavazó? Hmmmm... 1M nyugdíjas, 0.5M külföldi. A nyugdíjasok egy majdnem 2M-os szavazóbázis, nyalni kell nekik. Én is ezt tenném. Erzsi uti, párezer forint, 3-4 kiló krumpli 2 köbméter tüzifa. 13-ik nyugdíj visszavezetése. Szavazatvásárlás, ezt így hívják. És igen, a 2.8M (ami ugye inkább a M-et súrolja, azt is alulról) szavazó jó része egészen egyszerűen félre van vezetve. Mert ömlik rájuk a rettegj a migráncstól, rettegj sorostól, meg úgy egyébként is rettegjé. Mert létbizonytalanságban vannak, ahol igen, a 2 köbméter tüzifa is hatalmas segítség. A határon túliak szavazati joga meg egy olyan fxen 1-es a totón, amit csak és kizárólag a fix 1-es miatt léptek meg. Nem hiszem, hogy bárki is gondolta volna, hogy a Választási bizottság által számolt külhoni levélszavazatok 99%-a mindig a fideszre megy, miközben a külképviseleteken szavazó magyarok alig egytizedének (nem véletlenül lehetetlenítik a szavazásukat választásról választásra, de ez egy másik történet), de hát ez van, ilyen választási törvényünk van. Ti szavaztátok meg, hogy lopjanak. Csak elhiszem, szar felismerni, hogy tényleg lopnak.
vanRob 2020.09.01 11:27:11
@MAXVAL bircaman közíró: tudom. Nem is hinni kell benne, a hit a gyengék menedéke. Olvasgass, tájékozódj, járj nyitott szemmel és nyitott füllel. Hátat lehet fordítani a tényeknek, de a tények előbb utóbb seggbe fognak baszni. Azt olvastam valahol, hogy aki arccal a múlt felé fordul, az seggel megy a jövőnek. Na, hát ez van itthon. Piedesztálra emelik a múltunkat, illetve annak is csak a dicső momentumait, a kevésbé fényes eseményekről nem beszélnek. Ha pedig nem lehet letagadni (Trianon), akkor meg mártír szerepet írnak hozzá. A múltunk nem dicső, hanem csak a múltunk. Ha képtelenek a helyén kezelni, akkor a jövőnk is ez lesz. És nincs az az épeszű ember, aki azt akarhatná.
vanRob 2020.09.01 11:54:39
@MAXVAL bircaman közíró: akkor ismételten, de mégis kicsit másképp: nem a múlt maga a gond, hanem a múltban elkövetett hibák újbóli elkövetése. Nem a történelem ismétli önmagát, hanem az emberek akkora faszok, hogy folyton ugyanazokat a hibákat követik el.
Minél többet tájékozódom, annál nyílvánvalóbb a mostani posztkommunista bagázs aljassága és a lopás iránti féktelen vágya. Leszarom, hogy máshol ki mennyit lop, nem ott élek. Leszarom, ha azzal példálózik bárki is, hogy bezzeg korábban is loptak a többiek. Ad ez bármilyen felmentést is bárkinek? Attól a mostani lopás az nem lopás? De az. A csúti geci lop, a NER lop. Te meg rájuk szavaztál.
Az emberek túlnyomó többsége általában nem tudja megkülönböztetni az éles késeket az életlenektől. Gyakran arra asszociálunk, hogy ha egy kés vágni tud, akkor az egyenlő azzal, hogy éles is. Nem is beszélve arról, hogy mennyien megfeledkezünk a rendszeres élezés fontosságáról. Ezúttal bemutatunk…..
vanRob 2020.08.31 08:30:26
@geegee: A "késélezők" legnagyobb baja, pont olyan irányban "élezik" a pengét, ahogyan azt nem használod. Ezért kábé szart sem érnek.
Én egyetlen 2000-es fenőkövet használok (rendesen beáztatva, ahogy kell), konyhai kések esetében bőven elég. 4-5 éve csak ezzel élezek, max 15 perc alatt végzek azzal az 5-6 késsel. Jó móka. :)
Ugyan minden népben lehet találni nemszeretem dolgokat, melyek megosztják a külföldieket, de mintha a franciák az átlagosnál is szélsőségesebb véleményeket generálnának. Akadnak, akik rajonganak értük, mások ki nem állhatják őket. Az alábbiakban következzen hét pont, amit utóbbi csoport tagjai…..
vanRob 2020.08.20 21:49:35
@Androsz: persze, hogy máshol is van korrupció, nem is lepődünk meg rajta, csak az elvakult fidesznyiknek van bőr a képén letagadni. De az az igazság, hogy nem nagyon érdekel, hogy máshol mi van (vagy mi nincs), mert nem ott élek.
Gondolatkísérlet következik. Az előző írásokban kicsit sem kíméltem a Fideszt és az Orbán-kormányt, amire, persze, bőségesen szolgáltattak indokot. A világ azonban, bármit is igyekeznek a politikusok velünk elhitetni, nem fekete és fehér, nem a gonosz és a jó erők küzdelme. Ebből következően az…..
vanRob 2020.08.01 12:42:17
@droid_: ja, midnighcoder részéről jött a komment, hogy ha már említem azt a mintegy 20 adófajtát, amit az adócsökkentés kormánya alkotott, akkor enlítsek már olyan példát is, ami érintheti az átlagmagyart is. Említettem. Többet is. Erre kiragad egyet és azon lovagol. Ergó a többire vagy nem tud mit mondani (igazam van) vagy nem akar mindabi semmit (igazam van). Csipszadó. Nem volt, orbánék csináltak. Ennyi a baj. Azon felül persze, hogy nem arra költik amire beszedik,de hát ugye az adó pont ilyen, sokféle címen szedhető, és bármire költhető.
Nem csak a cigi jövedéki adó köteles. Panaszkodhatnék miatta de mivel nem dohányzom, engem pont nem érint. Ellenben a tranzakciós illetékkel, ami azért elég széles réteget érint.
vanRob 2020.08.01 12:50:25
@csárlszbrunzol: ezért írtam már többször is, hogy a bevezetett adófajtákat nem fizeti mindenki. De 2010 előtt nem volt utána meg lett. Ennyit mondtam, plusz pár példát a feledékenyebbeknek.
Az munkabéreket terheló elvonásokr itt egy cikk... g7.hu/penz/20190711/a-fizeteseket-a-magyar-allam-adoztatja-a-legerosebben-a-regioban/
Abba most ne menjünk bele, hogy az egységes, vagyis minden bérkategóriára egyforma mértékű elvonás után melyik jövedelemkategória után mennyi marad a zsebben.
vanRob 2020.08.02 09:38:07
@Ménár Atya: Komolyan, nem értem, hogy miért nem érted. 20 plusz adó. TÉNY, bazdmeg. Valamelyik vonatkozik rád, van amelyik nem. TÉNY, bazdmeg.
Az ilyenfajta értetlenkedés annyira fel tud bosszantani. Te nem vitatkozol, hanem kötekedsz.
Tudom, hogy van 5%-os áfakörbe tartozó termék. De ettől még pl a tartós fogyasztási cikkek áfája 27%. Nem azért fáj, mert 2 nyomorult százalékponttal magasabb, mint a 25, hanem azért, mert az EU egyik legalacsonyabb nettó fizetéssel rendelkező országában vetik ki a fogyasztási cikkek utáni legmagasabb adót. Ha ezt nem érted, akkor ne haragudj, nem tudok egyszerűbben elmagyarázni.
A szocik sok mindent rosszul csináltak. Először is, hagyták ezt a csúti gecit megerősödni. Ez az egyik legnagyobb hibájuk. A többiről is értekezhetünk, de annyira máshogy látod, illetve annyira nem akarod máshogy, csakis egyféleképp látni, hogy nem lenne értelme.
38%-os SZJA. Nos, sávos adózás volt, több kulccsal.Pár évente csökkent, de például 1.8M-ig 18%, az 1.8M fölötti rész pedig 36%-al adózott. Hozhatnék egy másik példát is, de a példa lényege, hogy csak PÉLDA. Ha már megemlíted, illene pontosan. Nem biztos, hogy ez a jó adózási rendszer, de kétségtelenül vannak előnyei. Meg hátrányai. Mint ahogy az egykulcsosnak is vannak előnyei meg hátrányai. A hátrányairól ez a csúti geci meg a hurráoptimista bandája nem mer beszélni, de attól még vannak hátrányai. Például, az alacsony jövedelműeket kifejezetten hátrányosan érinti. Példa: ha van 100.000 (százezer) forint jövedelmed, meg van 200.000 (kettőszázezer), akkor az adók levonása után (15% SZJA+18,5% ez lesz a helyzet: 100.000: 66.500; 200.000: 133.000. Ennyi pénzed marad elkölteni, kenyérre, tejre, rezsire. Az egykulcsos, ráadásul az ilyen alacsony kulcsos személyi jövedelem adó egyértelműen a nagyobb keresetűeknek kedvez.
Ha visszaemlékszel, mondtam, hogy a fidesznek van sok pirospontja. Meg van egy rakás fekete pontja is. Nincs olyan kormány, amelyik képes lenne mindenki szája íze szerint cselekedni. Ez a tetves banda leginkább saját magára gondol, és mellette néha elejt pár cseppet, amitől a magadfajta azt hiszi, minden jó.
Azt mondod, fletóék hitelből éltek nagy lábon. A mostani kormány szerinted miből...? Miből vannak a beruházások? Csak nem a gonosz EU pénzéből? Orosz hitel Paks2-höz? Kínai hitel a BP-Belgrád vasútvonalhoz?
És tudod mi a legnagyobb bajom ezzel a tolvaj tetves bandával? Az, hogy mérhetetlenül arrogánsak és primitívek.