Regisztráció Blogot indítok
Adatok
[dániel]

21 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alábbi listán olyan ételeket találsz (a bennük levő vas mennyiségével együtt), amelyek segíthetnek a vashiányos állapot megelőzésében. A vashiány - értelemszerűen - azt jelenti, hogy a szervezetedben nincs elég vas. Megfelelő mennyiségű vas nélkül a test nem tud elég…..
[dániel] 2017.11.26 00:14:21
@Felicitasz: Biztos, hogy elírás a mogyoró. 15-20 helyett 1,5-2,0 mg, ami megközelíti a 4,7 mg-nak amit én találtam (nuts/hazelnuts ndb.nal.usda.gov)
Informatikus vagy? Izzadsz a zokniszandálban? Van megoldás! Tehát. Tételezzük fel, hogy informatikusok, programozók, IT-sek, esetleg rendszerfejlesztő mérnökök vagyunk, ÉS melegünk van (most abba nem mennénk bele, hogy azért-e, mert a "kötelező" munkavédelmi ruházat -…..
  Vasárnap a Wekerlei Napokok újra népszerűsíteni fogjuk ...   Szigetelje padlását most,   engedély nélkül,   akár pénz nélkül!   25% garantált hozam!   Lakása felett padlás van, ami nincs leszigetelve? Esetleg társasházban lakik és a padláson semmit nem lehet csinálni? Szívesen…..
A Habitat for Humanity Magyarország lakhatási kérdésekkel foglalkozó blogja ..
A székely agyafúrtság mellett a NOL szerint Szolnokon felvillant a speciálisan cigány lelemény is. Három cigány legények, nem kevesebbet vettek a fejükbe, minthogy portaszolgálatra szegődnek a helyi menő bárba. Annak rendje s módja szerint jelentkeztek a főnöknél, mondván, hogy…..
A honlapot azért hoztam létre, hogy az ELTE BTK-ra járó diákok számára nyilvánvalóvá tegyek néhány kérdést. Magam is tagja vagyok a szervezetnek, anno kifejezetten azért indultam, hogy ezt az egész maffiát felderítsem. Igen, tényleg listázták a hallgatókat származásuk…..
Szegregáció, lelkivizsgálat, üresen álló önkormányzati lakások, óvodahiány – sokan sokféle problémát felvetettek már az ingatlanukat elvesztett devizahiteleseknek épített ócsai Patyomkin-falu kapcsán. Jöjjenek most a be nem tartott építési követelmények, a…..
[dániel] 2013.01.27 02:37:08
@Vitéz László: hogyhogy? Azt írta a szerző, hogy "Egy átlagosnak tekinthető, 100 nm-es, ... családi ház 2,5 millió forintos energiahatékonysági beruházással ... általában képes a B-C kategóriába ugrani. A 2,3 milliárd forintból tehát az állam az Eszközkezelő által megvett házak közül 920-at újíthatott volna fel". 2,5mFt / 100 m2 = 25eFt/m2
Ottót, aki tavaly november közepén egy pénteki napon telefonon felhívta csoportunk egyik jogászát, régóta ismeri az AVM. Ottó hajléktalan ember, jövedelme abból származik, hogy a Fedél Nélkül című lapot terjeszti közterületen. A tények, amik az utcajogásszal történt telefonbeszélgetés során…..
[dániel] 2013.01.23 13:04:56
Nem tudjuk, mi történt karácsony körül a Városházán, de a 2013. január elején Kispest Önkormányzata által közé jogszabály-tervezet mégis tartalmazza az Energiahatékony Wekerle munkacsoport által javasolt módosításokat. Nagy reménnyel nézzünk a képviselőtestület…..
  Teljes kiáltvány itt található: https://docs.google.com/document... ..
[dániel] 2012.11.10 23:15:57
@nevem Johnny: ablakszárnyak színével kapcsolatosan egyetértek az észrevételeddel. Szerintem azért lett fehér, mert ez lett divat a Wekerlén, Hollandiában is jellemző a régi ablakoknál a nyíló szárny és annak üvegosztói fehérre mázolása. A világos szín jobban mutatja a kiosztásokat. A hetvenes években? divatba jött sötétbarna bevonat az ablakot sötét lyukká változtatja (lsd pl. gödöllői kasztély), ami nekem nem tetszik.
ablak kihelyezése: ez egy kompromisszum (vastag hőszigetelés ellenzői és támogatói között), amit személyesen is támogatok. A meglévő ablak külső elemét 25 ezer Forintért hozzák ki. Újszerű ablak még egyszerűbb áthelyezni. Ablakkáva kialakítása majdnem ugyanannyiba kerül, hőhidat okoz, és változtatja a ház architektúráját.
[dániel] 2012.11.12 15:01:40
@nevem Johnny: Nem tudom, honnan szedted azt, hogy "hőszigeteléskor köteleznék a már cserélt ablakok gerébtokosra visszaállítását", de biztos nem az "Energiahatékony Wekerle" javaslatból! Abban pont az a lakossági kívánság került, hogy menthetetlen gerébtokos ablak lehessen cserélni engedélyezett modern ablakra.
Ha felújítási terveid, ötleteid vannak, akkor keressél emailben!
[dániel] 2012.12.31 18:55:18
@mam0ka: Úgy tűnik, az önkormányzat visszavonta a tervezetet, mert semmi hírt nem kaptunk az októberi közmeghallgatás óta (vagy olyan csendesen fogadták el, hogy ki se hirdették)
Lehet számháborúzni, hogy tegnap az ilyen-olyan megemlékezésen, demonstráción vagy tömeggyűlésen mennyien voltak. A Belügyminisztérium a Kossuth téren 400.000 embert számolt össze, a Milla megmozduláson mindösszesen 20.000-et. A parttalan vitába nem érdemes beszállnunk, inkább…..
A Wekerletelep érték - a nemrég megnyert műemléki státusz ennek tanúja. A lakosság számos módon azon dolgozik, hogy a Wekerletelep érték maradjon: még mintapélda is lehet a közösségi és környezet-tudatos aktivitásnak, az állampolgári tudatnak. Nem csak nemzeti, de európai…..
A keresett blogot itt találod: http://energiahatekeonywekerle.blog.hu/..
Ma közleményben tiltakoztam az ellen, hogy a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) a közterületi reklámkampány lebonyolítása érdekében folytatott zárt eljárásban csupán két, Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó cég vehetett részt. A 20 millió forintos…..
Kezdtük a Wekerletelep honlapján felépíteni a saját kisokosunkat  A wiki célja: tudást gyűjteni és megosztani a wekerlei házak felújításával kapcsolatban, hangsúlyozva az energiát megtakarító beavatkozásokat (hővesztesség csökkentés, megújuló energia hasznosítás) és az épületek értékes részleteket…..
A Wekerlei Székelykapu napon felnőttek is és gyerekek is kiváncsiak voltak, melyik felújítás éri meg - pénzügyi szempontból. Vásárolhattak felújítási elemeket (hőszigetelést, fűtési rendszert) és együtt kiszámoltuk, hogy 10 év alatt realizálódna-e nyereség és hogy…..
Ezen a plakáton szerepeltettük a programunk lényeges elemeit, jelezve, hogy haladunk, de még nem értünk az uticélhoz...
Ma újra botrányos dolgok történtek a kulturális és sajtóbizottság ülésén. Mint ismeretes az Alkotmánybíróság tavaly év végén megsemmisítette a médiaszabályozás számos elemét és a parlamentnek május 31-ig adott határidőt a rendezetlen kérdések tisztázásához. Bár az…..
 Az Energiahatékony Wekerle projekt minden kerekasztal-beszélgetése a lakásfelújítás egy-egy részletéről szólt. Az energetikai és műemléki kerekasztalról korábban már olvashattak. A januári beszélgetés témája a finanszírozás volt. A meghívott előadók mind egy-egy…..