Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BOJ

6 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az igazi dzsungel (hindi, angol: jungle - bozót, sűrű erdő) a földi létünk megtartó eleme, amelyet védenünk és gondoznunk kell. Ezzel szemben az információs dzsungel számomra már kevésbé tűnik jó és hasznos dolognak, inkább a túl gyors technológiai fejlődés okozta…..
Magunkra, gyerekeinkre, unokáinkra és barátainkra nemcsak a zebrán, hanem a számítógép előtt is vigyáznunk kell. Az internetkultúra oktatása új feladatunk. És értenünk kell, mi miért történik.Van még egy utolsó rossz hírem, hogy teljesen elvegyem a nyájas olvasó kedvét e…..
A személyes kommunikációnk kiüresedhet, ha csak gépeken keresztül végezzük. A megoldás azonban nem az, hogy gépeket rombolunk.Nyilvánvalóan nem a számítógépekkel és az internettel van a baj, ahogyan nincs értelme szidni a tévét. A védekezési módszer ugyanaz: nem kell mindig…..
Az információs társadalomban – mondják sokan – a személyes kapcsolatok megtöbbszöröződnek, az információcsere gyorsul és a tartalom mértéke is növekszik. Én ezzel nem értek egyet!Egyrészt a „mérték” megítélésekor „le kell vonni” belőle a…..
"... a hatalom azé lesz, aki az információt termeli és elosztja" - olvasom a weben és nem értek vele egyet. Az információs társadalom korában is javallt a jelenségek hű leírása és értő elemzése. Tartsanak velem.Úgy tűnik, napjainkban a társadalom lényegében…..
BOJ 2012.01.27 09:47:47
@spinningman: Az "információs társadalom" definíciós kérdései majd letisztulnak az idők során. Amit fontosnak tartok (ezért indítottam ezt a blogot), hogy ennek a fogalomnak a felhasználásával ne tegyünk kárt a társadalom gondolkodádában. Ne sugalljuk azt, hogy nem meber, aki nincs egész nap a Neten, és a menedzserek kötelessége, hogy folyamatosan nézegessék az "okos" telefonjukon az Interneten megjelenő híreket.
Szerintem kevesebbet kellene olvasni, és többet gondolkodni a kapott gondolatról....
Az utolsó megállapításával nem értek egyet, mert egy alapvető változás következett be az információátadás folyamatában: a technikai megoldásokkal a rövid hírek és üzenetek kerülnek túlsúlyba, ami a "nézegetés" és nem a olvasás irányába viszi el az új nemzedéket. Ez a lényeges változás, és ennek veszélyére kívántam felhívni a figyelmet.
Lehet, hogy voltaképpen nem információs társadalomban élünk, hanem a minket ellepő adattengerből időnként kiemelkedve próbálunk információhoz jutni, több-kevesebb sikerrel? Folytatjuk sorozatunkat.  Újra fel kell tennünkaz információkezeléssel kapcsolatos alapkérdéseket,…..